Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2020 20:54 - Народ от месии търси месията
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 1914 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Признавам си, че тази мисъл не е моя, а на един приятел. За българския народ се отнася, ако не сте се досетили, и е много точна.

Месиите, пророците, екстрасенсите, гурута, колобри в България са на всяка крачка. Нещо като национална черта. Навремето Йордан Радичков беше казал, че в България на всеки ъгъл стои по един цар. Или ако кажем месия - смисълът е все същият.
Не се наемам дори да изброя поименно по известните учители и месии сред съвременните българи - списъкът ще е огромен. Само отворете ютюб канала и вижте там различните портали дванадесетици, извори, откровния, списания осмици и т.н. и всички участващи в тях българи с месианско излъчване и послания. Но защо да ходим по далеч от блог бг и изразяващите се тук хора с  мисия.

Не казвам това с подигравка, явно наистина говорим за някаква национална черта. Ако има подигравка това е във връзка с проповядваното от месиите, а не съмнение в техните качества. Българският народ наистина е надарен с такава месианска черта в народностния си характер. Само че огромният проблем, който аз съзирам е, че всички тези месии се кланят на различни божества. Оттам идва и голямото объркване и недоразумение. Ако всички тези мисии достигнат до истинския Бог, ако започнат да проповядват неговите принципи и учения, тогава България ще стане една огромна духовна сила и непревземаема крепост. Целият този потенциал, с който разполагаме ще бъде насочен в правилната посока. В момента имаме една разнопосочност, както казах, а също често и едно прекръстосване и много хора пострадват от т.нар. приятелски огън. Повтарям, приятелски огън - това е военен термин, а не неприятелски. Така сами се обезсилваме и цялата тази енергия дадена ни свише отива нахалост.

Отделно от това, смешно е наистина, че всички тези месии, а и целият наш месиански народ, периодично се взират и оглеждат за поредния месия, който да спаси нашата страна и най-сетне да ни изведе на правия път. А този прав път не се определя и не е начертан от поредния месия, а от Бог. Хората, които знаят това следват Бог и не търсят месия.

Искрено се надявам, че хората-месии, част от които лично познавам, с доста голяма популярност в момента, най-накрая ще достигнат до истинската святата Истина и ще отдадат времето, силата и посланията си на нея. Тогава наистина България ще стане велика.




Гласувай:
6



1. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
22.11.2020 21:21
Тук е уместно да си припомни човек оня виц ,за казаните в Ада
На американският казан стоят много дяволи, защото непрекъснато изкачат лидери и искат да са...месии! Не могат да сварят да ги върнат обратно в катрана-народа!
На германския стои един дявол и отвреме навреме има работа Защото всичките месии си избират един месия и го избутват нагоре! Като го върнат обратно при тях, избутват друг...

Но на нашия казан дявол няма? Няма работа!
Ако някой месия се опита да се измъкне от катрана ,всички останали месии с общи усилия го връщат обратно, където му е мястото!
Или казано накратко -всички месии с общи усилия не позволяват да се избере главен месия! Защото всеки се смята за най- добрия!? И разбира ,че е такъв, когато види ,кой иска да става главен!

Хубава вечер!
цитирай
2. andorey - Привет, Иване, този виц аз го знам за ...
23.11.2020 10:29
Привет, Иване, този виц аз го знам за лидери само, ама може и с месии да се разкаже.
Ама пак да кажа, не ни трябва и главен месия дори. Всичко важно вече е казано и написано, само трябва да се следва и спазва.
цитирай
3. lexparsy -    Много ми харесаха разсъжден...
23.11.2020 20:57
   Много ми харесаха разсъжденията ти Андрей.
   Има над какво да се размислим и то дълго но аз ще се опитам да резюмирам мнение..., кратко, позитивно и даже с чувство за хумор...
    Месиите могат да бъдат такива, само на двама Богове. А тези, които си мислят че са такива на "малките си Богове", са подложени на техния "приятелски огън"... Така че всичко си е в реда на нещата, Просто трябва да отличаваме истинските месии, и да изберем страна във вечно повтарящата се битка между Двамата...
    Леле, Дано ме разбра от старание за краткост... :-)))
    Поздравления от мене, за будните ти мисли и хубавите ти постинги!
   Лекс

   
цитирай
4. andorey - Да разбирам съвсем ясно какво имаш ...
24.11.2020 12:15
Да разбирам съвсем ясно какво имаш предвид. Все пак се надявам че българите са добри хора и ще се осъзнаят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2148682
Постинги: 353
Коментари: 2326
Гласове: 5596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031