Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 20:30 - Биография на Едгар Кейси - част IV
Автор: hranislav Категория: История   
Прочетен: 1448 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 03.05.2022 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

ОБЯСНЕНИЕТО НА БУДНИЯ КЕЙСИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО МУ НА ТРАНС
 

Едно от най-ясните определения за работата на Кейси било дадено от самия него за една изследователска група на 6 февруари 1933 г.: „Какво представлява едно тълкуване? Трудно е да бъде описано като нещо, което е станало част от мене - все едно да питам как изглежда лицето ми. Мога да го покажа, но не мога да го обясня. Може би е най - добре да ви разкажа някои от моите преживявания и мисли, свързани с тълкуванията, но за това, какво е едно тълкуване, мога да ви кажа само това, което други са казвали по въпроса, и това, което ми е казвано, когато съм изучавал ефекта, предизвикан в съзнанието от получените тълкувания. Няма да е пресилено, ако кажа, че съм бил в състояние на безсъзнание (в което се правят тълкуванията) може би двадесет и пет хиляди пъти през последните 31 години; досега самият аз не съм чувал нито едно тълкуване. Как тогава да го опиша?
Много хора са ме питали откъде съм знаел, че ще мога да направя тълкуване. А аз никога не съм го знаел - и все още не го знам - като се абстрахирам от твърденията на други хора. Първата крачка за създаване на тълкуване е следната: разхлабвам дрехите си - връзките на обувките, якичката, маншетите, колана - за да циркулира свободно кръвта. След това лягам на кушетката в канцеларията си. Ако се касае за физическо тълкуване, лягам с глава на юг и крака на север, а ако тълкуването е на живота, правя обратното: краката ми са на юг, главата - на север. Причината за тази промяна е „поляризацията", както се нарича в самите тълкувания. Самият аз не знам за какво точно става дума. След като легна удобно, слагам и двете си ръце на лицето, както са ми казвали наблюдатели. На мястото, където се намира третото око, и се моля. Много интересно е, че несъзнателно и инстинктивно още от самото начало съм възприел практиките, използвани от просветените при медитация. Именно инстинктивното слагане на ръцете на точката по средата на двете ми очи е пример за това, което казах. След това чакам няколко минути, докато получа това, което може да бъде наречено „сигнал за започване" - проблясване на ярка бяла светлина, понякога клоняща към златист цвят. Тази светлина за мен е знакът, че съм осъществил контакт. Когато не я видя, знам, че не мога да направя тълкуването. След като видя светлината, придвижвам двете си ръце надолу към слънчевия сплит и — както са ми казвали - дишането ми става по-дълбоко, от диафрагмата. Това продължава няколко минути. Когато очите ми започнат затворени да треперят (досега те са били отворени, но безжизнени), ръководещите тълкуването знаят, че съм готов да приема въведението, което те трябва да ми кажат бавно и членоразделно. Ако това е физическо тълкуване, например, ми се казва името на индивида, за когото се прави тълкуването, също така и мястото, на което се намира той по това време. Тогава има пауза - понякога толкова дълга, че може да изглежда така, сякаш не съм чул данните, макар че те понякога се повтарят — след това повтарям името и местонахождението много бавно, докато бъде намерено тялото, и описанието на състоянието му започва.
Точно това е тълкуването. Аз съм в пълно безсъзнание по време на цялата процедура. Когато се събудя, се чувствам сякаш съм спал малко повече, отколкото е нужно. Често се чувствам малко гладен - колкото за малка закуска, и чаша мляко, може би. Доколкото е вярна информацията, която идва чрез мен, когато спя - това, разбира се, е въпрос, който си задава всеки. Лично аз чувствам, че достоверността зависи много от това, колко вяра или доверие изпитва търсещият към извора на информацията. Разбира се, достоверността на тълкуванията е проверена обективно стотици пъти посредством резултатите, получени след прилагането на указанията.
Относно източника на информация аз естествено имам някои идеи; обаче, макар че съм извършвал тази дейност 31 години, аз знам много малко за него. Каквото и да кажа, ще бъде no-скоро резултат на предположения. Аз не мога да изисквам нищо от великото познание. Аз също съм само човек, който налучква истината."

ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА "СПЯЩИЯ ПРОРОК”  

Според тълкуванията, Кейси черпел богатството от информация главно от два източника. 

Първият от двата е описан като подсъзнание (или още по - точно казано "индивидуално подсъзнание"). Американецът делял несъзнаваното в нашата психика на следните части: 1) подсъзнание (душа; частта от човека ставаща носител на съзнанието му след физическата му смърт); 2) свръхсъзнание (дух, суперсъзнание, свръхнормално съзнание, съзнание на духа; тази част от нас, която е във връзка с божиите сили; онова ниво на ума, в което всяка душа съзнава връзката си с Бог, притежаващ всичкото знание и мъдрост). 

Когато пък говорел за "съзнание" имал предвид аза (егото; онова което се занимава с дейността на физическото тяло и обработва впечатленията придобити чрез сетивата; според Кейси съзнанието управлява волята, чрез която се оформя индивида; определял е съзнанието още като онова, което обработва впечатленията от сетивата, които образуват възприятията на индивида). Според мистика дълбоките слоеве на подсъзнанието пазят пълната памет за миналите животи на индивида. Твърдял е още, че подсъзнанията на всички индивиди са свързани помежду си. Не всичко, което по един или друг начин може да се излече като сведение от подсъзнанието обаче е истина...Там може да бъдат открити и неотговарящи на действителността мисли. Кейси умеел да надхвърля границите на личното си съзнание и да се настройва към подсъзнанията на другите хора, черпейки информация оттам, без дори да е необходимо хората по това време да са в състояние на хипноза. Притежавал способността, да поднася така получения материал по разбираем за околните начин (макар че отделни части от тълкуванията се характеризират с необичайни за будния Кейси странна фразеология, сложна структура на изреченията и символика). Често на въпроси, задавани му отново месеци и дори години по - късно давал същия отговор със сходни думи.

Вторият източник на информация може да бъде считан за проява на всезнанието на Създателя. Той е описан в по - късните тълкувания като Акаша. В книгите за ясновидеца може да бъдат срещнати и следните други названия за този извор: "Архивът Акаша", колективно подсъзнание, универсално съзнание, универсално подсъзнание, универсален запис, "Универсална памет на Природата", "Книгата на живота", "Книгата на Божията памет". Акаша е универсална енергийна хроника на всичко, което е било помислено, казано или направено някога във Вселената. Тя представлява фундаментална етерна субстанция с електродуховен характер, върху която неизлечим отпечатък оставят всеки звуки, светлина, движение или мисъл от възникването на познатата ни вселена.  Според тълкуванията, в колективното подсъзнание (което Кейси определял като "широка река" от мисли), се корени индивидуалното подсъзнание.  До Акаша достъп може да се получи чрез свръхсъзнанието (както споменах, то според Кейси е единият от дяловете на нашето несъзнавано). На свръхсъзнателно ниво се черпи информация от универсалното съзнание, а не от индивидуалните интелекти, както е при първия източник. Тъй като свръхсъзнанието общува с необятния, вездесъщ Създател (източник на безкраен разум), информацията, получена при настройване на това ниво, е неограничена и безпогрешна. Дори отношението на Кейси в реалния живот отразявало въпросното разбиране. В някои моменти от живота си той е изразявал съмнения в собствените си способности и в произхода на информацията, която давал, но веднага щом се убеждавал, че материалът идва от универсалното съзнание, придобивал пълна увереност в него.  Швейцарският психолог Карл Юнг също е ползвал понятието "колективно подсъзнание" (колективно несъзнавано, колективно подсъзнавано), но с по - различен смисъл.

Други източници на информация: духовете на починали хора (в редки случаи), съзнателните мисли и идеи на други хора, сънища. 
По време на едно от тълкуванията пророкът бил попитан какво пречи получаваната информация винаги да бъде точна или да бъде изцяло от безспорно естество. Отговорът му бил, че причината е, че подобна информация трябва да бъде интерпретирана спрямо материални неща, както и че степента на точност на предаваната към хората информация е в тясна зависимост от степента на тренираност на личността, която възприема информацията (в случая Кейси). Върху качеството на тълкуванията се отразявали и настроенията му, когато е в нормално състояние на съзнанието.


НЯКОИ ОТ ПОДДРЪЖНИЦИТЕ МУ

Сред клиентите на Кейси били редица известни американци като президента Томас Удроу Уилсън, изобретателя Томас Едисън, композитора Ървинг Берлин, композитора и пианист Джордж Гершуин, докторът по психология и езотеричен писател Джина Серминара, психотерапевтът д-р Браян Уайс (използващ за лечението на пациентите си връщане в минали животи чрез хипноза). Президентът Уилсън потърсил услугите на Едгар Кейси за изцеление и насоки по времето когато бил президент и в ума му зреела идеята за Общество на народите.

ПОЛЕМИКА

Кейси се застъпвал за някои спорни и ексцентрични за мнозина идеи от неговите тълкувания по време на транс. В много транс сесии, той тълкувал историята на живота на Земята. Едно от спорните твърдения на Кейси било това за полигенизма (теория в антропологията). Според Кейси, пет човешки раси (бяла, черна, червена, кафява, и жълта) били създадени поотделно, но едновременно в различни части на света.  Той също така приемал съществуването на извънземни и Атлантида, и твърдял, че "червената раса се развила в Атлантида и нейното развитие било бързо." Друго твърдение на Кейси било, че "духовни същности" на Земята се смесили с животни, за да произведат "неща": гиганти, които били на височина до дванадесет фута (около 3, 66 м.). Тук има намек за цивилизация по - стара дори от тази на Атлантида.
Историкът Олав Хамър написал, че много от тълкуванията на Кейси обсъждали раса и цвят на кожата и че обяснението за това е че Кейси не бил расист, но бил повлиян от окултните идеи на Елена Блаватска. Кейси обявил, че пилтдаунският човек е истински, твърдейки че той бил атлантски колонизатор, който пътувал до Британия. Въпреки това, пилтдаунският човек е бил разкрит като измама през 1953 г.  На 18 декември 1912 г. палеонтологът любител Чарлз Доусън, адвокат по професия, обявява изумителното си откритие – две части от череп и челюст, които според него по всяка вероятност принадлежат на непознато същество. Челюстта е като на маймуна, а горната част от черепа е човешка. „Липсващото звено” между маймуната и човека тогава се търсела под дърво и камък. Артър Смит Удуърд, управител на геологическия департамент на Британския музей, се съгласил с Доусън, че откритият череп е дълго търсената брънка в еволюционната верига. Пилтдаунският човек е признат от научната общност за автентичен екземпляр на прачовек, живял през късния плейстоцен. Влиза в учебниците с името Eoanthropus dawsoni (Човекът-зора на Доусън). В следващите десетилетия обаче учените откриват все повече скелети на древни хора. Никаква прилика с човека от Пилтдаун. Това кара екип изследователи от Британския музей през 1953 година да проведат серия тестове. Те недвусмислено доказват, че експонатът е фалшив. Датирането сочи, че горната част на черепа е взета от античен Homo Sapiens, а челюстта принадлежи на съвременен органгутан, изкуствено състарена с калиев дихромат. Философът и скептик Робърт Тод Керъл, в книгата си „Речникът на скептика”, написал следното: "Кейси е един от главните виновници за някои от най – глупавите представи за Атлантида." Керъл споменал някои от понятията на Кейси, включително неговата вяра в гигантски слънчев кристал, активиран от слънцето, и използван за улавяне на енергия и осигуряване на захранване на Атлантида, и че неговото предсказание, че през 1958 г., Съединените щати щели да преоткрият смъртоносният лъч, който бил използван в Атлантида не се сбъднало. Тук аз си задавам въпроса, от къде г-н Керъл е толкова сигурен, че Щатите не са сторили това... В тълкувание 3976-15 от 19 януари 1934г. Кейси неправилно предсказал, че Северна Америка ще преживее хаос: "Лос Анджелис, Сан Франциско...ще бъдат сред тези, които ще бъдат унищожени преди Ню Йорк". Тези събития трябвало да са се случили "в периода от 58-ма до 98-ма". 
В много от случаите, когато се пише за хората потърсили помощ от Кейси се ползват кодове, както и фалшиви имена. Това е чудесно от гледна точка на запазване на самоличността на пациентите, но от друга страна: представлява трудност в изследването на достоверността на тълкуванията (още повече, че огромната част от хората, за които са правени тълкуванията са починали).

КРИТИКА  

Скептиците оспорват психическите способности на Кейси. Научни писатели и скептици смятат, че доказателствата за психическите сили на Кейси идват от съвременни вестникарски статии, писмени заявления, анекдоти, свидетелства, и книги. Математикът Мартин Гарднър, например, написал че докато трансовете на Кейси се случвали, много от информацията от неговите трансове била извлечена от книги, които Кейси четял от автори като Карл Юнг, Пьотър Успенски, и Елена Блаватска. Хипотезата на Гарднър била, че трансовите тълкувания на Кейси съдържат, "малки парченца информация събрани оттук оттам из окултната литература, подправени със случайни новости от подсъзнанието на Кейси.” Бих добавил, че фактът че тълкуванията съдържат идеи, срещани също и в окултни книги, сам по себе си не означава, че съответните идеи са неверни и че са се появили в тълкуванията, само защото Кейси може да е чел такъв тип литература. Мнозина също са критични към подкрепата на Кейси за различни форми на алтернативна медицина, които те приемат като шарлатанство. Историкът и писател Майкъл Шермър пише в „Защо хората вярват в странни неща”, "Неучил след девети клас, Кейси придобил широките си знания чрез ненаситно четене и от това той изтъкал сложни приказки." Шермър написал, че „Кейси бил склонен към фантазиране още от неговата младост, често говорейки с ангели и получаващ видения с неговия мъртъв дядо." Канадско-американският пенсиониран сценицен магьосник и научен скептик Джеймс Ранди, заявил: "Кейси бил любител на изрази като „чувствам че” и „може би”— квалификационни думи използвани, за да се избегнат положителни изявления."
Според американския виден скептик и следовател Джо Никъл, разглеждането на проучванията на тълкуванията не показва квалификационни изрази. Никъл обаче е отбелязъл в своя книга следното: "Въпреки, че Кейси никога не е бил подложен на правилното тестване, пионерът в изследването на екстрасензорните възприятия - д-р Джоузеф Банкс Райн от университета Дюк в Дърам (Северна Каролина) — който би трябвало да симпатизирал на твърденията на Кейси — не бил впечатлен. Тълкуването, което Кейси дал за дъщерята на Райн било особено неточно. Според Райн, често Кейси бил дори още по - далеч от истината, както когато предоставял диагнози за субекти, които били починали след като писмата искащи тълкувания за тях били изпратени на Кейси." Австралийско-американската писателска, лингвистка и скептичка Керън Столзноу (родена десетилетия след смъртта на Кейси) е написала: „Реалността е, че неговите изцеления били просто слухове и неговите лечения били народни средства, които в най – добрия случай били безполезни, а в най – лошия: опасни... Кейси не бил способен да излекува неговия собствен братовчед, или неговия собствен син Милтън, който починал като бебе. Братовчедът на Кейси се подобрил чрез предписанията на Кейси, но умрял след като терапевтът (Ал Лейн) наредил да прекрати практиката, след което магнетичните лечения и терапии станали безполезни. В този ранен период Кейси само се занимавал с други заради техните нужди, и не направил тълкуване за неговото собствено бебе докато не станало твърде късно.” Традиционните християни са критични към вижданията на Кейси по въпроси като прераждане, единство и акашовите записи.


ДВЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ ЗА БЪДЕЩИ ПРЕРАЖДАНИЯ НА КЕЙСИ  

В едно от тълкуванията базиращо се на Акаша се твърдяло, че ако Кейси пожелае, ще може да се прероди отново през 1998 г. като световен духовен освободител, за да помогне за настъпването на новата епоха, която според езотериците ще се характеризира с мир, любов и братство. Според АИП дори и Едгар Кейси да се е завърнал, то не е непременно за да върне живота си като "Едгар Кейси." Според организацията - той би имал нов живот с нови възможности. През 1936 г., Едгар Кейси имал пророчески сън за негово бъдещо прераждане. Според съня, той ще се прероди в "новите Съединени американски щати", в Небраска около 2100 г. По онова време, различни части от САЩ ще са пострадали сериозно от природни бедствия, а Ню Йорк ще е бил построен отново след разрушаване в резултат на война или земетресение. Казаното за Ню Йорк звучи актуално с оглед на обтегнатите отношения между САЩ и КНДР и заплахите на Северна Корея за ядрен удар. Според пророчеството, като дете той ще се заяви като Едгар Кейси, който е живял 200 години по - рано, а група учени ще се заемат с откриване и събиране на записите на тълкуванията му.


НЯКОИ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ЗА КЕЙСИ

За станалата обект на множество изследвания личност на Кейси, били заснети много филми, част от които са долуизброените.  

Австралийски:

- “Prophecies & Predictions Edgar Cayce, Atlantis, Pyramid Secrets” (2015)

 
Американски: 

- „Edgar Cayce: The Sleeping Psychic” (1997)

- Decoding the Past: The Other Nostradamus (2005)

- “The search for Edgar Cayce Atlantis” (2008)

- “The legacy of Edgar Cayce” (1994)
 
Канадски:

- „Edgar Cayce: Prophet of Doom” (2012)

 
Руски:

- „Эдгар Кейси - Нострадамус ХХ века” (2008)

- "Эдгар Кейси: Предсказания. Предсказатель" 

- „Великий ясновидец Эдгар Кейси” (2015)


За съжаление не открих нищо с превод на български език. Не открих и нито един игрален филм за този човек. Учудващо е, че за толкова години Холивуд, който прави филми на какви ли не теми, досега не е направил една добра игрална продукция за най - големия пророк на Америка!


ОЩЕ ЗА АСОЦИАЦИЯТА ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОСВЕЩЕНИЕ  

След смъртта на Кейси през 1945 г., създадената от него преди повече от 80 г. Асоциация за изследвания и просвещение продължила да развива дейността си. АИП днес е далеч по - голяма и активна, отколкото докато Кейси е бил жив. С международен център във Вирджиния Бийч, регионален център в Хюстън, регионални представители из цяла Америка, с центрове в 37 държави, и индивидуални членове в повече от 70 страни, АИП-общността представлява планетарна мрежа.
Асоциацията поддържа много програми, сред които издателски отдел, образователни конференции навсякъде в Съединените щати и Канада, над 1 000 групи за изучаване в целия свят (включително затворнически в САЩ) и библиотека с над 60 000 тома в седалището на организацията и центъра за посетители във Вирджиния Бийч. АИП издава списание "Венчър Инуърд" съдържащо статии за холистичното здраве, тълкуване на сънища, прераждания и десетки свързани теми. Освен записи на 14 306 тълкувания (обхващащи около 10 000 теми в рамките на около 20 милиона думи), организацията съхранява също така подредени и анотирани и писмата, които Кейси е получавал. Материалите са достъпни за вниманието на заинтересованите изследователи.  Организацията има сайт, който предоставя възможност за задаване на въпроси на тази страница: https://www.edgarcayce.org/about-us/ask-edgar-submission-form/. Когато някой от посетителите зададе въпрос чрез формата за контакт "Питай Едгар Кейси тук", лице от персонала или доброволец преглежда за отговор базаа данни с тълкувания. Хората от АИП не обещават отговори на всички зададени им въпроси. Сайтът има и блог категория съдържаща отговори на различни въпроси.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ  

Кейси е смятал, че знанията имат смисъл само ако се прилагат. Вярвал е, че се учим и развиваме чрез процеса на прилагане на наученото в живота. Напътствията в материалите на Кейси не биха имали стойност, ако не биха били практически. В тях неведнъж се подчертавало, че само по себе си знанието е нищо и че от значение е практическото му приложение. Смятал е, че човек постепенно достига до убеждението за истинността на изхождащото от дълбините на съществото му, посредством изводи на базата на лични преживявания и сравняване на доказателства. Около всяка известна личност има и легенди, особено ако името на човека се свързва със сферата на паранормалтното. Лично за мен Едгар Кейси е бил истински ясновидец и човек, вършил богоугодна работа. Там, където хората са безсилни да се справят - Бог може да помогне. Понякога използвайки за целта канали в човешки облик, какъвто е бил и американският пророк. Именно по този начин е гледал на себе си и Едгар Кейси и не се самовъзвеличавал. Не знам доколко голяма е била всъщност дарбата му да вижда в миналото, настоящето и бъдещето, но вярвам, че е имал такава дарба. За нея бих заключил, че е следствие от натрупвания от минали животи, инструмент за изкупване на минали прегрешения и резултат от много силен духовен стремеж в живота му като Едгар Кейси. Стремеж намерил израз в желанието да помага на хората, както и в това, че към 1933 г. е бил прочел Библията цели 56 пъти.
Завършвам изследването ми с откъси от две тълкувания. Единият откъс има характер на молитва, а другият - на препоръка. „Не моята воля, а Твоята, Господи, нека пребъде чрез мен. Нека бъда източник на благодат днес и сега за онези, с които общувам, по всеки възможен начин. Нека всяка моя стъпка бъде в съгласие с това, което Ти искаш от мен, и Те призовавам: „Ето ме, изпрати ме, използвай ме!”. 262-3
„Изучавай себе си, защото в самия себе си човек може да намери решението на всички проблеми, с които се сблъсква. Съзнанието на човека, с всички свои черти, физически и духовни, е част от цялата необятна духовност. Следователно всички отговори са в самите нас... Всичко, което душата може да узнае за Бог и дори за международните отношения, вече съществува в съзнанието, трябва само да го открием. Необходимо е приложение на материалните източници на познание, да но с вяра и доверие в универсалното познание.”


ИЗПОЛЗВАНИ ИЗТОЧНИЦИ:  

I. Книги.

1. „Свръхсетивното”, Дорис Ейджи. (Налична в електронен вариант.)
2. „За сродните души”, Кевин Тодеши. (Налична в електронен вариант.)
3. „За израстването на душата”, Кевин Тодеши.
4. „Отговорите на десетте най - важни въпроса в живота”, Джон Фулър.
5. „Множество животи”, Джина Серминара.
6. „Как сами да проектираме бъдещето” - Марк Търстън, Кристофър Фейзъл.
7. "Сънищата", Хармън Харцел Бро.



II. Интернет страници. 

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Cayce
2. http://www.edgarcayce.org/are/edgarcayce.aspx?id=1971. 3. http://www.edgarcayce.org/are/edgarcayce.aspx?id=1036. 4. https://www.edgarcayce.org/edgar-cayce/chronology.
5.https://liuboznaiko.eu/2016/10/16/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B3%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B8/.
6. http://cineboom.eu/едгар-кейси-за-ангелите-архангелите/.
7. http://www.westernkyhistory.org/christian/cayce.html. 8. http://bradva.bg/bg/article/article-63095#.V4j5ZuNvX5D.
9. http://sanovnik.bg/n4-2491-%D0%95%D0%B4%D0%B3%D0%B0%D1%80_%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B8_-_%D1%81%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D1%81%D1%8A%D1%82_%D0%BE%D1%89%D0%B5_%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B8_%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B0
10. http://www.crystalinks.com/edgar_cayce.html.
11. http://www.otizvora.com/2010/06/1845.
12. http://www.huttoncommentaries.com/article.php?a_id=82#RaTaStory.
13. https://www.obekti.bg/misterii/18-dekemvri-1912-g-piltdaunskiyat-cherep-golyamata-izmama.
14. https://books.google.bg/books?id=hwB3CQAAQBAJ&dq=H.P.+Tressler&hl=bg&source=gbs_navlinks_s.
15. 
http://illuminatibg.blogspot.com/2017/02/drevnite-razkazi-za-Atlantida.html. 16. https://www.facebook.com/LastWordsBook/posts/132159013514469. 17. http://www.exploresouthernhistory.com/selmacayce.html.
18. https://www.bibliotecapleyades.net/profecias/esp_profecia01h4.htm.
19. https://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-08-08--1.html. 20. http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-53-39/1774-2011-05-05-14-51-44.html.
21. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155454637263889&set=a.161759988888.113777.529173888&type=3&theater.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - :))
30.06.2018 21:21
Благодаря за информацията.
доста си се потрудила..
аз съм Юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642767
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031