Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2014 15:49 - БРАТЯ ЛИ СА БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ?
Автор: bosia Категория: История   
Прочетен: 18563 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 25.03.2014 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Прабългарите са генетично европейци, а не татари Ема Иванова | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 март 2014 в 13:077014 image Акад. Ангел ГЪЛЪБОВ

- Акад. Гълъбов, едно ДНК проучване на български археологичен материал стигна до сензационни резултати. Запознайте ни с тях.

- Изследването е проведено от екипа на проф. Драга Тончева – национален консултант по генетика, от нейния докторант Десислава Нешева в съдействие с проф. Давид Карамели от Университета във Флоренция. Лабораторията във Флоренция е един от най-престижните европейски центрове, специализиран за работа с древна ДНК. Анализът се извършва върху митохондриална ДНК, която се предава от майката на децата, и се изолира от раздробени до прах материали от зъби или от тръбни кости.

 

imageБългари посичат ромеи, миниатюра от Менологията на Василий II, XI век

- Какъв материал беше използван?

- Археологичният материал е взет от Антропологичния музей към БАН, създаден от чл. кор. акад. Йордан Йорданов. Изследванията са на точно доказани гробове. Това са находища на древни българи от VIII до X в. и на траки от V-III хилядолетие пр. Хр. Готвим публикация съвместно с археолози, проучили и идентифицирали гробовете, за които има доказателства, че са на прабългари. Главните находища на прабългарски кости са от Ножарево, Силистренско, а другите са от манастира на Мостич, кръстен на чъргубиля Мостич – висш държавен сановник при царете Симеон и Петър. Има малко находище на кости от областта Чеч, датирани към Х век.

- Какви са резултатите от изследването?

- Към момента са изследвани само няколко кости на тракийци от III хилядолетие пр. Хр., но първо искаме да завършим проучването при прабългарите. Получени са вече първите резултати, които са доста хомогенни. Имаме 13 категорични материала на прабългари и без изключение те показват, че генетично те са европейци, а не монголо-алтайци. В тях няма следи от източни народи. Доказано е, че древните българи са индоевропейци. Няма нито едно отклонение.

 

imageПрабългарските кости за изследване на митохондриална ДНК са взети от Антропологичния музей, създаден през 2007 г.

- Как променя това прочита на историята?

- Тези данни отхвърлят тезата за хуно-татарския произход на българите, както е написано и в последната енциклопедия от 2011 г. Това означава категорично, че прабългарите са хора от бялата раса, заселила Европа, и нямат нищо общо с монголите и татарите. Българският народ има три европейски съставки - за траките и за славяните никога не е имало спор. И като начало крайно време е да се спре употребата на думата хан - това е от тюркски "предводител на кавалерията". Правилното е "кан" от "канас ювиги".

- Какви бяха първите реакции на новината?

- У нас политиката има отражение дори при научните новини. Когато се доказва убийство в съда, изследванията на ДНК се считат 100% меродавни. Въз основа на ДНК проучване и доказано родство хората отиват в затвора или са оправдани. Ето сега цяла Англия се интересува от костите на Ричард ІІІ, където също се изследва митохондриална ДНК. Това са данни, които не могат да бъдат оспорени. Можеш да съчиняваш каквито искаш истории и теории, но такова съвпадение не може да има.

 

imageХрониките показват европеидните черти на българските владетели. Канас ювиги Омуртаг (814-831) и византийски пленници в миниатюра от Мадридския ръкопис на хрониката на Йоан Скилица, XI в.

- Другата ви новина е свързана със славяните и е също така шокираща.

- Подробен анализ на мъжката У хромозома (изследва се само от кръв) при съвременните хора установява, че славянското население не е еднородна група. Не може да сравняваме русите с българите – ние физически се различаваме. Прабългарите са били хора с кръгли очи – това се вижда от рисунки на пратеници на Тервел при василевса. Съвременното проучване установява, че хаплогрупите (генните комплекси) C, N и Q, характерни за монголо-алтайците, ги има най-много в народите на Китай, Монголия, Казахстан, Сибир, Япония, Корея, Камбоджа, Индонезия и др. Там между 5 и 70% от населението носи С и N наред с Q (2-7%). За Европейска Русия характерен е високият процент на насeлението с хаплогрупа N – от 6 до 80%, достигащ в Курск 92.5%, в Твер – 79%. Тази хаплогрупа се носи между 7 и 15% от населението на Белорусия, а 6.5% – в Украйна. В България едва 0,5% от населението носи такива гени. Населението на Република Македония ги има в същия процент, румънци и молдовани – 0,7-1.6%, а бошняци са с 0%. Това показва, че ние се различаваме генетично от руснаците, които дълго време са били под робството на монголите, наричани от тях татари.

КОМЕНТАР


Това интервю с академик Гълъбов излиза точно навреме. В момента, в който русофили и русофоби са се хванали за гушите. В руснаците тече много азиатска кръв, докато българинът е чист европеец.
Сидоров и Гаджиева ко ша праят сигинкъ?





Гласувай:
11



1. leonleonovpom2 - Поздравления, най-вече за мнен...
25.03.2014 16:00
Поздравления, най-вече за мнението, директно казано, че историята се влияе от политиката, което означава непряко, че се пише от политиците
А за сходството ни с италианците има премного данни в езика ни -базисни думи, основен/ спомагателен/ глагол съм
Не е само Алцек, има и по-далечна връзка-траки-етруски
Поздрави!
цитирай
2. dyadotorbalan - бай Ганю Европейски?!
26.03.2014 01:50
големи европейци,хахаха!! Алоууу,балонитеее! Какви европейци сте с тия кьошки и панелки,с туй дивашко племе,изостанало с векове време ??? Абей,вървете погледнете какви чудеса на архитектурата,изкуството..каква култура имат!!!!!!!!! Няма база за сравнение,а те-европейци?! Кое ви е европейското,шушумиги?? Вместо да налягат парцали и да бачкат денонощно поне малко да приближат БЕЛИЯ ЕВРОПЕЕЦ,а те...дрън-дрън ..ярина!! Не генетично,а космично да се изфабрикувате...ФАКТИТЕ са ясни,виждат се постиженията на ОНИЯ хора и липсата на такива сред НЕЧЕСТИВОТО КОМПЛЕКСИРАНО болгарско племе,което само се тупа о гъдите космати,а инак...не се е засилило да наваксва!!!!!!!!!!!!! Друго е лежането,цоцането и някой килипир отнейде,нали!!!!!!! ???? Айде стига с тия ПСЕВДОНАУЧНИ измишльотини ,които и да казват нещо-то казват само част от истината,не цялата истина и не само истина! ПРОПАГАНДА! А инак-ако ще китайци или малайци да сме..ама къде са великолепните постройки на ОНИЯ хора и...къде сме ние???????? ПФУЙЙЙЙЙЙЙЙ ..
цитирай
3. bosia - додядо торбалан
26.03.2014 10:14
Да ти сера в торбата, дядка!
Нали точно заради тези азиатци сме на това дередже!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Дядо Торбалане, виж европейското в ...
26.03.2014 10:50
Дядо Торбалане, виж европейското в днешна Германия и търси истински германци в нея.
Успех ти желая, дано намериш!
цитирай
5. dinkov - Динков
26.03.2014 13:58
Нас балканците много ни корят, че винаги се извиняваме с Османската империя. Но истината е една, ако през 1620 г. османлиите при втората обсада на Виена го бяха завладели ( слава Богу, че не успяват ), сега австрийската столица щеше да прилича на Плиска или Преслав. Това е отговора за дворците и архитектурата. А за Преслав има достатъчно писмени сведения, какъв град е бил. Тогава Виена да прощават австрийците, но е бил някакво си градче в Средна Европа.
Ицко
цитирай
6. oranjevia - С руснаците ни свързва не точно г...
26.03.2014 14:20
С руснаците ни свързва не точно генетично сходство ,а общо културно пространство - това на източното православие и Сидоров и Гаджиева са си съвсем наред.Това започва да потвърждава и друга ,по-неизвестна теза- че слявяните са лингвистична и културна общност на основата на славянския език и християнството,но нямат общ етнически произход.Митът за общия етнос е създаден от Мавро Орбини и подхванат от царска Русия с политически цели.
цитирай
7. atil - На половин Европа в жилите и тече ...
26.03.2014 16:28
На половин Европа в жилите и тече азиатска кръв...Азиатската кръв не е само циганска и монголска, има и доста арийска(европеидна). Татарите са сбор от от немонголски народности на служба при монголите. В Европа най-много сред тях били потомците на куманите-половци(бивши скити). Те са европеиди. В Европа действителни азиатци са само калмиците.
Древния българин е тюркоговорящ угорец(древен маджар) смесен със саклани(славяни) и сибирски огузи. От последните сме наследили някои монголоидни черти, които са характерни не само за Русия, но и за Унгария и Северна Италия. На Балканите този българин се смесва със заварени славяни и траки, които също са с древен булгарски произход. Произхода на българите е древнобългарски и европеиден наистина.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Безспорно точен коментар на Динков!
26.03.2014 20:50
Така реално стоят нещата.
Едната причина за сегашният просперитет на западняците е, че не са изпитали удоволствието на отоманското владичество.
Другата е облагата от колониализмът, резултат от географските открития
А относно чутовните постижения на запада, обект на коментар № 2, по-впечатляваща е например Швейцария, където във всеки град се усеща не някакъв свръхмодернизъм , а атмосферата на отминалите години
Строи се така, че новото невидимо се вплита със старото, не го измита, това е постижение според мен наистина....
цитирай
9. dyadotorbalan - Г-н Босия, за кои азиатци иде реч ...
28.03.2014 00:53
Г-н Босия,за кои азиатци иде реч или..за всичките?! А иначе е ясно,на Ганю винаги някой е виновен за последността и за некадърността,за мързела! Кои азиатци- турски ли,руски ли или...вместе взятийх,хаха?! Колко години или века са ви виновни,азиатски века?!! Що не гоните Дубай---що не гоните Европа..Япония,Корея..какво гоните,опашката си и все не можете да я стигнете?! Айде много здарве с тия ПРОПАГАНДИ!! ФАКТИТЕ са ясни-последния мизерника Ганю,НИЩО няма като архитектура ,ПОСТРОЕНИ и ИЗРАБОТЕНИ ЧУДЕСА,това е! Азиатщината вътре у вас ,не друго! Ама като гледаме какви чудесии има по Бирми,Тайланди,Индии,Китаи и т.н.- май и азиатщината болгарска е на терсене! Чао и много здраве! :-))
цитирай
10. dyadotorbalan - да де,ама не де! :-)
28.03.2014 00:59
Преслав,камънакът на Преслав и сие и изфабрикуваните пропаганди на един билюк ДС- изфабрикувани дебело субсидирани професорчета ще ми тикат туканка?! Алооо,балоните...турете пенснетата,де-ако можете да сравните чудесиите на света с вас?? !! Не били паднали ОНИЯ под османско,хаха! Ами няма да падат ,я,именно-то и тук се е показало кои са бели европейци с пипе и сили,и кой е Ганчо разпарчетосаний и еснафский... Какви колониализми,алоууу-хората измислят ,строят,вдигат-с тяхното пипе и майсторлък! А псето болгарско и до днес чака,чака от два потока,разбира се,ОТВЪН-едното са няколкото милиарда от емигрантите,а другото е някой милиард от глупавата Европа,която му снася! И КАКВО построихте?? НИЩО..бетонен мутробарок,хахах,който е не НИЩО,а НИЩО на куб! Айде чао пак!:-))
цитирай
11. leonleonovpom2 - Вие каква лична карта имате? К...
28.03.2014 09:19
Вие каква лична карта имате?
Какъв сте по рождение, че сте под прикритие е ясно?!
Защо се отделяте от другите, с какво сте над тях, с доказателства!
Цялата тази помия, която сте изсипали е и за вашата глава драги, съдя по българския, който ползвате
Иначе и крадецът има пипе, за да краде, какво колониализмът е измислица ли? Калоян не е разказал играта на прехвалените рицари в жалките им опити да се домогнат до чуждо? Или Крум и Омуртаг на митологизирания Карл Велики?! Рибата се вмирисва от главата!
Да не преливам от пусто в празно, ще ви кажа една основна разлика
Прогресът движат около два процента от хората.
Това е навсякъде Останалите са потребители, ползват постиженията им. Пипето им е в това
Та основната разлика е, че докато тези два процента на прехваления ви запад са толерирани и защитени, у нас не са, мачкани са и то от най-големите негодници!
Е това е разликата!
цитирай
12. atil - Според мен българина до към 17 век е ...
29.03.2014 14:09
Според мен българина до към 17 век е бил с различен манталитет и народопсихология... Надеждите рухват след Второ Търновско въстание и всичко е оставено на произвола на съдбата.
През Възраждането волю или неволю се провежда и една паралелна русификация, дори на езика...
По-лошото е че се зараждат теченията на русофилите и русофобите, няма по-ненормално нещо в една държава отношението и към света и към себе си да се определя от отношението на всички в нея към една друга страна?!
Българската култура и произход наистина са самобитни и са български - от тази древна културна и етническа общност произлизат редици други култури и етнически общности а не българите да са произлезли от някого. Те приличат на нас и на нашето а не ние на тяхното!
Това на средновековния българин му е било пределно ясно. Затова намираме сведение , че българите се държели високомерно и гордо(в случая към византийците, но щом към тях, какво остава към другите...)
Материалната култура , архитектурата, бита, етнографията са български, не са нито славянски, нито германски нито турски, ирански. Приликите се дължат на далечното общо минало на предците а не турското или руското влияние. Ние сме давали, не сме вземали, през турското робство българи и мюсюлмани живеели отделно и не се смесвали, нито културно, нито етнически. Друг въпрос е че огромният процент ислямизирани български турци са с български произход...Какви генетични разлики ще търсят и къде ще ги намерят?!
Ето от тук може да се видят археологически и други данни за българската култура:
http://middleages-bg.info/index.php?page=findings&id=&page_in=2
цитирай
13. dyadotorbalan - Анти-Ганю Балкански
31.03.2014 01:39
11-то фагче,не ми заничай у личната карта,това са лични данни,анонимно чифтокопитно(пък се кръстил ЛЪВ?!)! Или по фуражкаджийски навик се вреш,а? За прикрития дрънка изперкалата фуражка,хаха! С какво пък ти ще ме буташ сред и при другите,колективизмът ти ЦОЦИалистически отдавна умря,той и Сталин отдавна умря,другарю!Я сега ме накарай да видиш( как ще плача за туй че Сталин ,а и комунизмът са умерели,де?!Плач под приказ можеш ли да ми зададеш,а? Хабер си имаш от българския език,такива многоумници кто вас пишат с алафранга ''Слаб/2'' на Вазов ! А на Чудомир-даже и едно(1) бихте му писали,хаха! Най-големите неграмотници и изпити мозъци турят на тезгяха претенции за език и култура?! Какви Калояни ми туряш тук,Калоян ,който е съвсем друга работа и НЯМА НИЩО ОБЩО със сегашните ПСЕВДОБЪЛГАРИ,с мишата рая предадена,купена,препродадена и изядена,още зомбирана?! Великата победа при Одрин(Адрианопол),където 50-60 000 българо-куманска армия се справя с НЯКОЛКОСТОТИН рицаря,сержанти,техните оръженосци и пом.персонал,навярно няколко хиляди души?!Ха,да сравняваме ли с една битка при Грюнвалд, където обединената полско-литовска армия е около 50 000 души,но насреща си имат най-малко 30 000 рицарска армия на Тевтонския орден?!Сенкевич сме чели от кора до кора в 4 клас!Така че по-полека,уважаваме историята наша и чужда,но не и изфабрикуваната такава и разните зомбиращи ДС-БожоДимитровчета!Не ме открехвай за Запади и Изтоци,другарче,толерирайте си процентите-два или 100% и недейте писка!Дейставйте де,действай ,ама...пАри няма май-май?! Мачкани от негодници?Да,ама не сте ли и вий избирател на мафията ,на политнегодниците,а?Открехнете сам себе си и оставете чуждите паници,с клюн нищо не можете да клъвнете от паничката,нали знаете оная приказка?И сте с дълъг клюн,и сте с дълги ноги,бягате по тъча и ми се чини че сте...хвърковат дивеч,нали познах?:-)По-лекичко в опитите да ме туряш да сторвам нейде калабалък колективен-и то за ваш кеф! Не,не минава номера,действайте,ама..без мен!Бай-бай!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Прав ти път приятелю и успех, пиши ме ...
31.03.2014 09:10
Прав ти път приятелю и успех, пиши ме последен в списъка, на тези ,които ще се натискат за колектив с теб! Ти си друга порода, обиден си на целия свят, даже и на тези, за които няма за какво
Не ме интересува ни най-малко картата ти, човече,а що за човек си!
Нищо не си разбрал от написаното ,на Вазов аз двойка няма да поставя, но ще го защитя от подобни на теб, както Ботев и Стамболов-правил съм го, в поредица постинги.
Много сме малки да се мерим с тях, можем да ги възхваляваме, но не и оплюваме
Имам два постинга за Йоаница, но едва ли ще ги прочетеш
Той не е спечелил една битка. Спечелил е всички битки.
Накрая остават Солун и Константинопол.
Папа Инокентий Втори го е признал за крал, дал ми е и църковните знаци.
Умолява го да сключи мир с рицарите, защото те са гроги, изнемогват
Преди войната, гръцка делегация го умолява да превземе Константинопол и да стане император, те ще му се подчинят и признаят Но той търси първо мир с рицарите. Война почва по тяхна вина
Не омаловажавай постиженията на Йоаница!
Това не го измислям аз, писал го е френски автор-Дюканж през 17-ти век Прочети го!
А, че си под прикритие , факт е , кой стой зад теб, искам освен гаден коментар да прочета нещо твое, авторско, но няма, за съжаление
Аз съм Иван Симеонов, не съм лъв, взел съм имената на приятел, с негово разрешение, защото на два пъти патриоти като теб ми блокираха блога
Другар, ако имаш партиец пред вид не съм бил никога, защото баща ми бил от кулашки род, а майка ми от Земс-Никола Петков
Много информация ти давам, а ти си си под прикритие....
цитирай
15. dyadotorbalan - на баба ви хвърчилото
31.03.2014 20:41
Другарче,ти пак си знаеш своето,пак акъли раздаваш! Не чух коментарче,нито пръц за великата победа на иначе наистина големия Калоян-срещу 300(триста) рицаря!И на тия 300 рицаря се дума че били...цвета едва ли не на Запада,цвета на Лат.империя?! Туй ,което пиша е авторско,драги мой,аз го пиша,а не го пише Сталин или другаря Костов,хаха! Е,насила няма как да ти го налея с фуния,ясно е,не щеш...ок! А че сте Иван и то Симеонов е ясно,ей тая книжка за вас съм чел още като бях в2 клас,ето я,препоръчвам ви я горещо: ''Горе ръцете! Или враг № 1. Животът на Иван Семьонов'' http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=199527&title=%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B5%20%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%B5%20%D0%B8%D0%BB%D0%B8%20%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B3%20%E2%84%96%201 Трудно се излиза насреща ми,готов съм на всички фронтове и съм подготвен и на линия още от времето когато бях дете и юноша! Не ми е притрябвала аудиторията ви,което обаче не пречи да постна това-онова,нали! :-) Нагло другарче,не ме туряй у разни другарски сбирки,които не знам какво ти били направили,това вашето е типичната комуняшка шпиономания-без оглед на нищо и никого! Ти му разправяш да не те туря у колективи и калабалъци по политидиотска линия-а той като глухар и слепок едно си знае,едно си бае?! Какви блогове,какви блоКове,какви панелки са ви патили и какво ме е еня мен?! Не ме туряй у разни бройки другарче! Партиец,другар...няма значение-все си гласувате там за някой от Мафията БКП-ДС и съдружните й ''демократични'' партизански чети! Дааа,не чакам признание,не чакам......то се знае! Можеш да даеш ВСЯКАКВА информация-нито ме интересува,а може да е не вярна...но..НЕ МЕ Е ЕНЯ! Тупайте си калпаците о земята от гордост и бъдете горди ПОСЛЕДНЯЦИ и ПРОПАДНЯЦИ в БОлгар-Менажерията!!!! ТАКА ли е??? ---------
цитирай
16. leonleonovpom2 - Интересно как сред такива нищож...
31.03.2014 22:02
Интересно как сред такива нищожества като нас, как се е пръкнало такова величие!?За дядо Торбалан става дума!
Как е отрасло сред плевелите, как е отгледано?
За триста рицари говореха след Сталиновао време , законспириран другарю!
За истината , говори другарят Дюканж, в книгата си " История Бизантина" писана през първата половина на 17-ти век. Книга, за която има сериозни съмнения, че е ползвана и от Паисий
В книгата му има цяла глава за българската история
Въпреки, че е другар и както може да се предположи, поклонник на Сталин, Дюканж говори с уважение за българите и за Йоаница, въпреки многократните унижения, на които са подложили прехвалените рицари!
Например, казва, че Йоаница е единственият, който е можел да възстанови империята
Да оставим костите на Калоян на мира!
1/ Аспарух разбива най-елитната армия на ИРИ и я принуждава да му плаща данък. Знам смехотворните контраверсии!
2/ Тервел спира арабското нашествие от изток
Знам смехотворните контраверсии!
3/ Крум убива двама императори на ИРИ, показва и на Великия Карп кой е!
Знам смехотворните контраверсии!
4/ За Симеон, Йоаница, Иван Асен, Ивайло или Въло, Светослав Тертер знам смехотворните коннтраверсии!
Сигурно си толкова велик, дядо Торбалане, колкото се представяш, но дай поне част от постиженията си
Това , че както си личи, имаш парички, не е признак на величие, ако са крадени, не се обиждай, но крадците хипотетично също могат да имат много пари
Изместихме темата, вместо да се коментира дали Светослав идва като българин или руснак тук, аз поне съм принуден да се занимавам с азбучни истини от историята ни
В едно съм сигурен, че Светослав си тръгва оттук като българин!
цитирай
17. dyadotorbalan - ссс
04.04.2014 00:37
Абе налягай парцалите бе чичко! какви парици ,какви кражби са те патии?? Я по-полека,де! Нито опровергавам-ще спиш спокоен и с .На българското говедо не му се похвали и не показвай че имаш пари-ще те гледа под око и ще ти завижда! но не му и казвай че нямаш и си зле-ще се надува и ще те гледа отвисоко,пренебрежително,даже високомерно! Значи не са 300 рицаря,хмм..може би са били 30 000 или...последно колко?? Каквито и истории да ровите(чел съм предостатъчно) работата е там че българското племе отдавна е нечестиво ,страхливо и никакво,което ме му пречи да е мръсно-както МРЪСНА е и неговата държавка понастоящем! А Светослав...Светослав и тверо-варягите т.е. РУСИТЕ е клал българите навремето,пишат за 300 избити болярина(османо-турците при Търновград избиват 100!),въпросният Светослав набива на кол към 20 000 души след превземането на Филипопол и т.н.! Исторически минали истории,хиляди писаници,всеки трупа..докато накрая почти навсъкъде е станал един миш-маш! Думата ми е за комплексите на преклоненето българско племе СЕГА,което е с пречупен гръбнак! КЪДЕ е ОНЯ българин с ония подвизи,питам??? НЯМА ТАКЪВ! Остава само четене и пак четене,но не и ДЕЙСТВИЕ,не и ПРОМЯНА-народчето е зомбирано,слабоумно,слаботелесно,продадено и препродадено,даже купено!! Айде чао,файда няма!
цитирай
18. realdemocracy - А така (да не се бърка с партията)
11.04.2014 12:51
Браво най после някой да докаже с науката ЧЕ НЕ СМЕ НИТО РУСИ НИТО ТЪПИ.
Право за ценната информация и употребата на науката точно където ни е нуждно , а именно за разгадаване на истината за произхода ни.
Сега Отностно глупостите за общия език - АЛОО може и да е имал сходства ама аз на Руски немога да говоря АКО НИ БЕШЕ НАТРЕСЕН КАТО РЕФЕРЕНДУМ НА КРИМ, и даже съм имал 5ца по Руски в училище. Ама това не е език а отврат И Руския нашественик в Бургас и другите градове скоро Ще викне армията на Путин и ще си направят референдум ПО КРИМСКИ после ЩЕ ВИ ПИТАМЕ ДАЛИ СТЕ БЪЛГАРИ И ДАЛИ ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКО ЧЕРНОМОРИЕ ???????
Имаме само един начин да си направим Организация На Безпартийните, Истинско Демократично Движение - за пряка демокрация - Пиратска Партия - има ги много.
Четете на http://realdemocracy.blog.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735539
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031