Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2011 08:52 - Червената женска злоба, сега ++
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 11698 Коментари: 1 Гласове:
0



ОЩЕ НЯКОЛКО ЧЕРВЕНИ „ЗЛОБАРКИ”

 

·              Цветанка Ризова – Оставям настрана сегашните й изяви като единствена водеща на неделното „На 4 очи с Цветанка Ризова” по Нова ТВ. Ще припомня няколко стари истории:

- Тя „проходи” в Ку-ку академията през 1990-1991.

- Има зли езици, които и досега я разпознават сред групата журналистки на една компрометираща снимка в сауната с Валентин Моллов от същото време.

  Не тълкувайте като доказателство или антидоказателство едно нейно интервю с въпросния. (Интервюто е от юли 1992 година и е публикувано във вестника на КТ „Подкрепа”.) Вникнете в съдържанието и помислете върху моите съмнения – през лятото на тази 1992-ра Тренчевия КТ „Подкрепа” беше челният отряд на цялото партийно войнство срещу Демокрацията. Моллов беше станал „честен бизнесмен” и му предстои след 4 години да се омъгли с парите на ПЧБ. Защо нашата Цветанка интервюира баш него, а не Филип Димитров, например? Кому създава имидж?

Ето части от интервюто, наречено “Валентин Моллов се страхува само от световната революция” (Че от какво друго! Ако „Световната революция” победи, знаете ли колко много пари ще има да връща на Партията?):

„Въпрос: “Демокрация” публикува ваша молба за постъпване на работа. Там недвусмислено казвате, че имате връзки с ДС. Бил ли сте ченге?

Отговор: Ченге за съжаление никога не съм бил. Аз завърших факултет първи на Висшата специална школа “Г.Димитров”,  това е факултетът на Държавна Сигурност. Горд съм,  че съм учил там, защото научих неща,които нямаше къде другаде да науча.

Въпрос: Обнадеждава ли ви новият вариант на кабинета на Филип Димитров?

Отговор: Честно казано, не. За всички е ясно, че това са козметични промени и надали ще гарантират на кабинета дълъг живот.

Въпрос: Ако зависеше от вас, кого бихте назначили за финансов министър?

Отговор: Във всеки случай не Иван Костов. На негово място съзирам Асен Мичковски. Той е реално мислещ човек.

Въпрос: Страхувате ли се от нещо?

Отговор: Ох, от световната революция.”

- Ох, я! Ако „световната революция” победи, Моллов е вътре с двата крака! Иначе имам още няколко въпроса към съвременната Цветанка Ризова. Задавам ги тук, защото в глобалната мрежа не може да се намери техен отговор. DATA NOT FOUNDED. Няма данни.

Има ли тя роднинска връзка и каква със следните лица?

     Стоян Ризов:  Дългогодишен кадър на комунистическите дипломатически служби и член на управителния съвет на БДД (Българското Дипломатическо Д-во), което е създадено през 1998 година и в управата му не можеш да се разминеш от бивши Татови дипломати. Всички, след революцията от 1989-та, разставени във възлови „наши” посолства: Виена (там живееше Огнян Дойнов), Берн („Мултигруп” на Илия Павлов е регистрирана там), Кейптаун („домът” на Веска Меджидиева и др.), Белград (на Милошевич и куп футболни хора–снайперисти на нашата ширина ), Токио (тихото пристанище на Бл.Сендов), Пекин, Москва. Самият Стоян Ризов бе назначен за посланик в Казахстан на мястото на Никола Филчев. Не знаехте, нали?

   По повод 10-годишния юбилей от създаването на БДД през април 2008 г. лично президентът Първанов на специална лекция е казал:  „Дружеството беше реален извор на реална политика, на идеи, основани върху знанието, върху опита. За 10 години БДД бе коректив на българската външна политика, на политиката в областта на сигурността, в това число нерядко и коректив на президентската институция. През този период БДД се утвърди като авторитетен представител на неправителствения сектор по въпросите на международните отношения, обединяващо уважавани наши дипломати, юристи, икономисти и други специалисти в сферата на външните отношения. Не би било пресилено да кажа, уважаеми дами и господа, че ако днес можем да се похвалим с постигнати стратегически цели на външната ни политика, с едно действено авторитетно членство в Европейския съюз и НАТО, с една многопосочна балансирана външна политика, която решава проблеми – всичко това в немалка степен се дължи на факта, че БДД през годините беше действително генератор на идеи, както и други неправителствени организации, чийто принос високо ценя.”

  Венка Ризова:  Дългогодишен синдикален лидер в БНТ и член на ръководството на Съюза на Българските Журналисти. В Internet има подробни данни само от 1999 година насам. Там чета, че Венка Ризова е предводителка на синдикалните протести срещу Лиляна Попова (2001), Емил Владков (2004), Уляна Пръмова (2010)... Вечна! Като Тренчев! Тя е и основен свидетел-очевидец на случката от октомври 2010 година, когато един освидетелствуван се опита да влезе с кола в Президенството – щото „имал среща там с вътрешния м-р Цветан Цветанов (ГЕРБ)” – няма майтап, така пише във вестниците на вестникарска група „България”. Впрочем и Тренчев беше свидетел-очевидец по подпалването на Партийния Дом през 1990 година. Къса резервна скамейка на идеи.

    А, още – Google дава резултат, че Венка Ризова притежава погребална агенция в Перник. Може да е нейна съименичка...

  Люба Ризова:  главен редактор на "Новини и актуални предавания" в bTV от самото създаване на телевизията през 2000г.. Преди това е работила в БНР и Нова телевизия. Тя е член на Управителния съвет на програма "Достъп до информация" (ПДИ) от 2001 г. за прилагането на законите за свобода на информацията.
От 2005 г. е представител на bTV в Съюза на българските национални електронни медии.

     Нейн бил слоганът „Новините - всички гледни точки” (по bTV), разправят. Който според мен няма нищо общо с истината. Знам какво говоря - всяка вечер им гледам „всичките гледни точки”.

   Десислава Ризова:  За нея (чрез Google) ще намерите информация, че „тя е сред последните завоевания на Първанов. Познавала го още от времето, когато била млада репортерка във вестник „Дума". Злите езици обаче уточняват, че искрата на любовта припламнала, след като се преместила на работа във вестник „Монитор". Деси била доста амбициозна и постоянно врънкала тогавашния главен редактор изданието да я праща в командировки в чужбина. При една такова пътуване в Киргизстан репортерката била пребита от силите на реда в столицата Бишкек. Ризова отразявала дейността на БСП от парламентарните кулоари, като от време на време била привикване от първия на тайно място, където той й давал „поверителна" информация. Какво точно е представлявала поверителната информация не е ясно, но след това Деси разказвала на колегите си, че Първанов я опипва с жадни за ласки ръце. Десислава Ризова е разведена.”

- Пак в глобалната мрежа пише, че Цветанка Ризова се била сдобила с просторен апартамент на любимата на Политбюро на ЦК на БКП улица Сан Стефано. Там имат апартаменти семействата Живкови, Бокови, Луканови, Левчеви и много други. Цветанка Ризова и съпругът й са първа писта на олигархичните партита, „макар тв звездата да се разписва срещу журналистическа заплата!” „Дамата с очилата”, както я маркират в тези писания, не пропускала парти на банкерката Петя Славова, на Ветко Арабаджиев, Димитър Барбуков, Стефан Шарлопов.  Не минавало и тържество на братя Диневи без Ризова. Иначе за мъжа й пише, че напоследък бил „много вътре с бизнеса си”, но не намерих името му. Не ми се търси.

·                   Нещо по темата за „червената женска злоба”, свързано с журналистката Деси Ризова. Януари 2010, статия „Природата на нежните революции”: 

 „Преди много години в Народното събрание Александър Йорданов веднъж възкликна „Днес е хубав ден за българската демокрация”. И въпреки че отдавна го няма на картата на българската политика, тази крилата фраза остана да живее в кулоарите на българския обществен живот и след него. Днес също е хубав ден за българската демокрация, тъй като оттеглянето /изтеглянето/ отхвърлянето на Румяна Желева от всички възможни властови позиции има няколко фундаментални значения. И почти нито едно от тях не е свързано директно със скромната й персона. Защото още в мига, в който обеща да помага с тренинги на изнасилените жени в Конго и да се интересува проактивно от ивицата Газа, Желева загуби собствения си политически облик. И се превърна в най-срамното петно от управленската биография на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Тя стана този прецедент, който сложи край на любовния период между премиера от една страна и медиите, гражданите, евроинституциите и дори някои от съюзниците му от друга. Вече никой не твърди, че Бойко Борисов е безгрешен. Примерът „Желева” го лиши от този ореол завинаги. Вторият непредвиден ефект от казуса в Брюксел е фактът, че кабинетът на ГЕРБ ще стане първият в най-новата ни история, който не успя да издържи без ремонт дори първите си 6 месеца. На този фон тезата за стабилното управление на Генерала е все по-несъстоятелна и неиздържана. Нелепо звучи вече и твърдението,че ГЕРБ е съставен от компетентни експерти и управленци, които нямат търпение да сборят корупцията и да „оправят” държавата. Защото от високата трибуна в Брюксел всички видяхме нивата на тяхната компетентност и не останахме очаровани. И да не забравяме. този европейски линч над Желева си го изработихме сами. За пръв път българите като нация проявиха характер и постоянство и победиха. Този път – Желева. Скоро и на други фронтове. (WOW! – аз, ХР)

И т.н., и т.н.

Съжалявам тези млади и не толкова млади жени, които – хайде да кажем така - деформират психиката си и тази на нашите и на техните деца, защитавайки експлоататорите на собствената им душевност срещу ... – вие допишете думата, читателю. Аз само ще напиша какво е мислил за тях, един отдавнашен техен работодател навярно – Валентин Моллов.  Думите му са вече с близо 20 годишна давност, но и днес някой друг по-нов Молловец им го казва същото. Бъдете уверени. По повод на една журналистка, която си позволила да го критикува някъде, Валето Моллов казал: „Може би съм я пропуснал някога. Не помня. Препоръчвам й за в бъдеще, когато пише за мен, да не си държи едната ръка между краката.”

А иначе Бог да ви прощава, госпожи, казвам аз. Животът на моята, на нашата България, няма нищо общо с вас.

Откъде знам ли?

От времето, когато вестник ”Демокрация” още не беше попаднал на Невен Копанданова, прочетох в него едно есе,  написано от 14-годишно момиче, което кандидатствало за прием в Американския колеж в София.

(Впрочем този Американски колеж  се помещава в границите на бившата милиционерска школа в Симеоново. Онази, която е завършил и Валето Моллов. Може да видите символика тук, но истината е обикновена, социалистическа: Народната власт си харесала сградите на предсоциалистическия Американски колеж и ги конфискувала. Вместо да си построи свои, нови. И естествено след 1989 година се наложило да ги върне.)

 Есето било на тема “Ако имате възможност да прекарате един ден с човек по ваш избор, реален или въображаем, кого бихте избрали и защо?” Ето го цялото:

“Ако можех да прекарам един ден с някого, бих избрала момчето, седящо от лявата ми страна в момента. Още когато го забелязах в суматохата, разбрах, че сякаш се откроява от останалите. Лицето му е мургаво, с цвета на бадем, а красивите му зелени очи се открояват на този фон прекрасно. Когато се настаних на своето място в залата, установих, че единствения свободен стол на реда е от лявата ми страна. Аз предчувствувах, че това ще е точно той. И наистина, когато той изтегли точно този номер, аз разбрах, че  тук има нещо съдбовно. На решаващия изпит пиша за едно непознато момче, което обаче ще остави неизлечими следи в паметта ми. Той сега пише, втренчил зелените си очи в белия лист и трескаво мисли. Безброй цветни, забързани мисли се въртят в кръг вълшебен, но едва ли една от тях е свързана с мен. Та той дори не подозира какво пиша аз. Няма да ме издадете, нали!?”

Да си вземете обратно парите от даскала, дето ви е учил, злобарки червени такива! Нямате никакъв шанс срещу това незнайно момиче и неговия свят, който идва. Няма да присъствате дори и в миналото му. Забрава е вашата участ! Само въпрос на време е!




Гласувай:
0



1. kabuli - Прав си, приятелю,
02.08.2011 08:24
ти си чудесен! Продължавай в същото темпо!
Бъди жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872607
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031