Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 12:07 - ЗА БУКВИТЕ
Автор: bosia Категория: История   
Прочетен: 7925 Коментари: 10 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Въ Солунсця градя бя монжъ правдивъ и ученъ служащимъ подъ стратигомъ именемъ Лъвъ…

Пряжде убо словяне не имяахонъ кънигъ, нъ чрътами и рязами писаахонъ и гатаахонъ погани сонще…

Азъ Богу се молимъ горещо…

Съжалявам, че нямам шрифт с автентична старобългарска азбука. Тя е толкова красива и съвършена като изписване. Ако се вгледате внимателно ще видите, че готическите букви също са много красиви, но силно приличат на нашата първа азбука като художествен стил. Дали се сещат германците, че този стил е взет от нашата азбука?

На пръв поглед е несериозно да се приеме, че 36 заврънгачки могат да променят живота на 200 милиона човека. Но това е станало. Няма значение, че на изток от нас говорят за славянска азбука, а тя си е изконно българска. Няма значение, че ние сме дали държавност, вяра и писменост на тези хора. Няма значение, че трудно преглъщат тези факти и измислят всякакви легенди и митове, че те са автори на азбуката. Няма значение, че някои твърдят, че Константин Философ и брат му Методий са били гърци. Няма значение, че едни смешни наши заблудени сънародници ги наричат македонци. Тези заблуди лесно могат да бъдат опровергани.

Но не това е важното.

Важното е, че това се е случило. От разстоянието на моите 60 години нещата имат други измерения. Като млад ми се наложи три пъти в Москва да се бия заради Кирил и Методий. Първият път ми посегнаха, когато им свършиха аргументите, че уж незнаен кримски монах бил измислил азбуката. Обясних им внимателно, че в 9-ти век Крим не е бил в границите на Русия, а е бил османски и там не е имало манастири. Вторият път ми посегнаха, когато им обясних, че не може византийската империя да измисли конкуретна на гръцката азбука за кефа на една друга нация, защото нито една империя няма по такъв елементарен начин да разделя населението си на две. Третият път беше най-смешен. Едно младо момче ми обясняваше, че Ленин е измислил азбуката. Попитах го тогава Пушкин на какъв език е писал стиховете си, преди раждането на Ленин. С това въпроса приключи и той замахна. В интерес на истината и трите пъти Майка България спечели с нокаут в първия рунд.

Сега не бих се бил. Просто бих взел едно цвете и бих отишъл на гроба на академик Дмитрий Лихачов, който е живял в тази враждебна среда, но без юмруци доказа истината за българската азбука.

Тъжно ми е, че дълго време се писаха всякакви глупости с тези красиви знаци. Сега тези книги събират прах и чакат мишките  да отидат да им обърнат внимание. Но и те нещо не ги харесват. В това идиотско време една шайка използва тези знаци да лъже и мами българите, да разделя нацията на „избрани” и „предатели”.

Слава Богу, това е вече зад гърба ни.

Слава Богу, че истината за пореден път смачка лъжата.

Да се радваме, братя и сестри и да се обичаме!

Честит празник!





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Честит да е Празника на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА И ПИСМЕНОСТ-Николай!
24.05.2011 12:35
Радвам се,че мислим еднакво по въпроса.Желая ти здраве и смелост!
цитирай
2. анонимен - Няма да си напиша името, за да не ми изтрият коментара пак!
24.05.2011 12:59
Честит празник на всички ни!
цитирай
3. aqualia - Коленце, ама ти си бил истински боксьор!!!
24.05.2011 17:45
Честит ти светъл празник!
цитирай
4. bosia - бях
24.05.2011 18:11
Тренирах като юноша. За справка как удрям можете да питате Тренчев и Сидеров.
Но никога не удрям пръв.
цитирай
5. divna8 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ И СЛОВОТО БЪЛГАРСКИ - И ОТ МЕН...
24.05.2011 21:37
ХУБАВА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕР :)
цитирай
6. marknatan - Цитираното произведение „За бу...
25.05.2011 10:38
Цитираното произведение „За буквите“ е запазено в преписи,ВСИЧКИТЕ руски по произход . Преписите са след след 14 век,каквото и да си дуднят ришняците.Не е написано не на Глаголица. От това да се правят изводите,че две компилирано изкуствени личности се представят за автори на незнайно коя Азбука, е поругание на Истинския Неустановен Автор на всяка една от известните ни "славянски" азбуки. Към които трябва да добавим Азбуката на Шекеите(вид българи) от шести век,келстоскитската Горската Азбука или т.нар. Бет Луис Азбука,наименована на първата и втората буквени знака Б и Л,Рунното писмо,което е без Хоризонтални линии,с цел изрязването им на дърво или ако има нещо да съвпада с названието черти и резки е точно то,буквите на маркоманите и най-вече предкирилското Ж и др. под.
И ако признателна България отдава почит на Незнайния Воин,без да определя,че това били Византиици,но ние всички знаем,че той бил българин,то така и за Азбуката без директно доказателтсво не може и е противопоказно обсебването на науката от култове ,чувтсва,вяра ,емоции и др.под.
Не може да представяме едни измислени герои,компилация от няколко характера,без наличие никаво материално присъствие ,там във века в който те са нариочени за Създатели,от девети век до четиринадести ,където липсват,освен в шест седем ,абстрактни текстта по руски редакции от 19 век.
Та случайно да не знаете случая с Цар Симеоновия Сборник. Защо тук в Българи няма една църква една икона една фреска от тези Предполагаеми създатели,а всучки възниква чак в 19 век. Къде са тези герои в народната памет,там около Солун и Охрид,или където и да е ?
А тях ги няма,до точно след откриването на Печатната Преса от Гутенберг.
Емоциите не могат да бъдат доказателство.
Странно е ,че може да се борите за това някой да не му бъдат приписвани криминални престъпления,за които няма доказателства,а в същото време с лека ръка да приписвате добри дела на хора за които няма директно доказателство ,само защото обслужва емоция или вяра,убеждение.
цитирай
7. анонимен - а къде са падежите?!
26.05.2011 18:24
защо през 17 век в т.нар. дамаскини падежите са изчезнали?!
това същият езил ли е?!
и защо никой езиковед досега не обясни причината?!
цитирай
8. bosia - до горните
27.05.2011 15:39
Момчета, освен руските източници има и ватиканска библиотека. Има библиотеката Матенадаран в Ереван. Има книги в европейските страни. Що се отнася до т. нар. руски източници, в почти 100 %пишещите са българи. Помислете си от първите 5 глави на Киевската Рус колко са българи. Спомнете си след падането на България под османска власт къде отиват книгите от манастирите около Търново. Къде отиват монасите?
цитирай
9. bosia - Падежите
27.05.2011 15:47
Що се отнася до падежите те и сега съществуват в съвременния български език в някаква степен. Например звателния падеж. Точно в руския език този падеж сега не съществува. В местоименията също. Езикът не е константа. Той се променя. Върху него влияят чужди езици, както и той влияе върху тях. Идете в Буджака и ще чуете чудесен български език от началото и средата на 19 век. Идете в Голо бърдо, в Банат и можете да проследите промяната на българския език. Аз съм ги обходил и съм се уверил в това. В Банат, например, езикът е гочно от 17-началото на 18 век.
цитирай
10. marknatan - Да, има библиотеки, а в библиоте...
28.05.2011 22:57
Да,има библиотеки ,а в библиотеките се съхраняват,книги,а в книгите е записнао словото,което на някои частии по света може да се определи като българско и се записва посредтсвом азбука.

Менторския тон,собено когато е подкрепен,както в случая,с докази,напълно се приема.

Най-големите докази за великото Дело на братята кирил и Методий се намират в Арменската Библиотека.

Великото Дело на Братята се изразявало във създаването на Азбуката на Славяните с която разбили Триединството-дотогава всички писали само на Еврейски,Латински и разбира се Греческий.

Това точно се доказва да речем от упоменатата Арменска библиотека ,с главно арменски книги,на арменска писменост(азбука)и език,който бил създаден през четвърти век в града седалище на най-прочутата библиотека-Александрийската.

Арменците били изпратили там свои представители с молба да им измилслят азбука. И александрийските мъдреци я им измудрили. Научна фатка.Като този че Арменците са християни преди византийцитеоще в 4 век и само за тяхно голямо съжалени след грузинците,на които пък те взели името,арамейци,щото ония се персизирали .Е и тяхната християнска литераура е написана на арменски език доказуемо от веществени доказателства.
(Защо ли средновековните,. българи изписват в църквите си КИРИЛ ФИЛОСОФ от Александрия,а не равноапостолните Кирил и Методий,пък днес образът му битува сред оборотните блери и блогерки,като този на некой си Кирил Философ ,който пък бил Създателя на Славянската Писменост-справка блогерката къснапролет за църквата в с.Добърско?)
Ами грузинската писменост. Двама руски учени доказаха,че глаголицата е грузинската писменост,като монашески тайнопис.

Е, тогава кое е лъжата,че Кирил и Методий разбили триединството,защото дотогава се пишело само на еврейски,гръцки и латински ,в резултат на което арменските книги ,грузинските,сирийските са лъжа или те не са лъжа ,ами шашмата Киро и Мето е лъжата.

Кога възниква,този втори щедър Константинов дар направен отново от Ватикана-ами след победилия ислямизъм,заветната мечта на Ватикана,която полица е ,че по добре за една страна да е под исляма,отколкото да не признава римокатолзима и.
Исляма изглежда според тях е настъпил навреме и завинаги в определни държави и затова извън света на папищяците нищо не съществува. Те фабрикуват лъжите си и ги даряват на Славяните от Балканите.
Че не са го измислили "гърците" е повече от ясно-ами във всичките им напълно запазени църкви щеше да ги има Гръцките Братя Осеменители и Закрилници на Славяните,така както навсякъде се появява Славянския Закрилник Св. Димитър Солунски на Кон,убиващ Калояна.
Както казват израелските евреи за арабите относно Палестинския въпрос,няма възможност палестинците да не пропуснат не пропуснат Въможност.
Няма как грък да пропусне Равноапостолен и то Роден ГРЪК !?
Да ,ама няма никакво материално присъствие в периода 9-14 век ,никъде в Европа, с изключение на седем хвърчащи преписа,намерени от рушняци в 19 век,публикувани от руснаци,съхранявани от руснаци.
А само за делото по предполагаспасяването на мощите тези братя щяха да ги направят Академици в добавка на Апостоли и иконография със сцената да се рисува навсякъде и на изток и на запад. Та и до днес писанията на Климент Римски са крайаъгълен камък за християните.
За къде по-малки заслуги,като събиране на ноктите за раздаване за храна на бедните,са създадени светци и светички и са им издигани църкви и им се разнасят мощите.
Та ако тея двамцата бяха действителни личности,то щеха да са разпарчетосани и мощите им да са разхвърляни и в Южна Америка,хе-ле пък Созопол.



Наблюдението на анонимния за падежите е ценно тъй като езика в тези дамаскини се появява точно в 17 век,когато се появяват и са изписани всички сцени със Убиството на Калоян от Светипнпта на Рода му Димитър Солунски. И това ли е съвпадение. Какво став в седемнадесетия век. Защо също и във всички народни песни,предания,легенди и т.н. няма и дума за тези предполагамеи създатели Кирил и Методий,да не говорим,че като рачноапостоли още от девети век,то ако не българите ,задължително ГЪРЦИТЕ ящха да са ги зиписали във всяка своя Църква,а техните до една са налице !. Как мислите Грък ще ше да изпусне да доказва Гръцкия си япринос

ето с какво е ценно наблюдението за дамаските -с периода .В който как изведнуж Защитника на Славяните се появява в православието от Урал до Черна гора и Гърция, и то веднага осъвремненен с Убийството на Калоян, а баш Апостолите на Славяните не са налични по същите тези Църкви.

.Няма нито едно материално,веществено доказателство. Абстрактните текстове всичките от документи намерени от руски търговци през 19 век и публикувани не струват нищо. Късна агиография изработена с една цел.Налагането на една доктрина панславизма,чиято цел е Славяните да намерят своите нови покровители-Ватикана и Питер

Най-ранните са от дълбоко след падането на българия под османско,когато Ватикана измисля Втория си Константинов Дар. И ето хората създали фалшификата с който налагат влсатта си на земята създават и следваьия си.наречен пак (Константинов)

Писмо-грамота на цар Иван Александър до венецианския дож Андреа Дандоло от 4 октомври 1352 г.
”Горенаписаните букви са от миниум [киновар] и означават Иван Александър, по божия милост цар на България или на Загора, и са букви отчасти гръцки, отчасти български или персийски.”
Два от преписите на този документ са регистрирани във венецианската библиотека на Библиотека музей “Корер” Венеция. " нумеро 272, стр. 447. 04 .10. 1352 год. В Никопол Иван Александър, по божия милост цар на Загора, на българите и гърците до ...Андреа Дандоло. ...Царят се е подписал с букви отчасти гръцки, отчасти български или персийски. [Гюзелев В. Средновековна България в светлината на нови извори. Държ. Изд. “Народна просвета” София, 1981, стр. 181].

Какви ги говори тоя,ще кажете. Царска му работа,отдалечил се от народа си политик и не знае,че имало двама солунски братя, които били изобретили "славянската" азбука .Така я наричат днес. Цар Иван пише за гръцки и персийски букви или български. Дали не се говори за различни неща? И предполагаемото творение, дело на Солунските братя ,да няма нищо общо с това за което пише една доказано историческа личност.,цар Иван Александър. Откъде да знае един цар ,че думите му няма да се везмат предвид защото бил цар и пишел за българи, а не за славяни. Не че понятията са изяснени,но пък в историята такава каквато е,със автентичните си сведения, тези понятия са категорично разделени. Има си и славяни има си и българи. И един български цар си пише за български или персийски букви ,а като контрапункт духовни лица от времената след създаването на средновековния интернет,откритието на Гутенберг печатарската преса,са написали в разни теоложки прозведения,точно шест на брой ,за подобно братство състощо се от двама солунски братя,като обаче в нито един от тези многобройни документи не се споменава те да са създавали азбука.Нито пък някой да я е видял създадената от тях азбука и да е документирал,че ето на ,ето това Б тук те го създадоха.Стига сме набеждавали невинни. Според всичко известно за било за личност Кирил било за Методий единствената им заслуга била, че били превели и проповядвали евангелие сред славяните. Към славяните се изключават поляците .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741720
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031