Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 10:13 - ВТОРО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЛОГЪРИТЕ И ЧИТАТЕЛИТЕ НА бЛОГ.БГ
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 8572 Коментари: 10 Гласове:
8



    Драги блогъри и читатели. Във връзка с обръщението ми от онзи ден искам да ви покажа какво развитие се получи. Вчера се обадих по телефона в Блог.бг и попитах защо не ми се отговаря на писменото запитване за появата на три реклами в постингите и какво е основанието за това. Днес получих писмен отговор, който ви предоставям, за да разберете за какво става дума. След писмото ще се опитам да направя анализ и да ви уведомя за някои нови неща. Ето текста на писмото:

Здравейте г-н Колев,

Благодарим Ви за вашето обаждаме. Ще вземе в предвид забележките които отправихте по отношение на blog.bg.

Blog.bg се старае да предоставя качествена платформа която да предоставя възможност да споделяте мнение различно от традиционните медии като телевизя, радио и печатни издания.
Радваме се, че човек като Вас използва нашата платформа за да публикува своите статии. Тъй като Investor.bg и в частност blog.bg предоставя безплатна услуга, то трябва да се съгласите с нас, че тя е обвързвана с известна лимитация. В случаят поставянето на така нареченият Footer в blog.bg се явява форма на благодарност към сайтове като Dnes.bg и Тialoto които публикуват линкове към интересни постинги в Blog.bg и позволяват да се поддържа по голям интерес към тях. Чрез тези връзки, потребителите получават по голям обем трафик към техните собствени блогове и възможност те да достигнат и до аудитория извън blog.bg. Вярваме, че от подобен тип сътрудничество печелят най-вече потребителите на Blog.bg тъй като имат възможност да споделят своите постинг пред голямата аудитория на един от най-популярните сайтове за новини в България (по данни на Gemius).

Като наш редовен потребите, се надяваме че разбирате нашите доводи да поставим Footer в станциите на blog.bg. Надяваме се още веднъж за разбиране по отношение на направените от нас промени, които всъщност подпомагат популяризирането на блоговете и техните автори и в други сайтове на групата.

С пожелания за приятна вечер,
Здравко Здравков
Project Manager
Blog.bg
При вчерашния ми разговор със Здравко Здравков го попитах защо се нарушава текста на представянето на Блог.бг където дословно е написано: „…Важно е какво мислите вие. Вие определяте правилата. Вие решавате какъв ще е вашия блог.” Този текст, обаче, си противоречи с т. н. „Споразумение за ползване” и „Общи правила за ползване”. Тъй като споразумението и общите правила са твърде обемни няма да ги цитирам. Ще предам само смисъла, но вие можете да ги прочетете в сайта на „Блог.бг и Инвестор. Оказва се, че по неведоми пътища Инвестор получава авторски права над нашите постинги. Това става без предварителни разговори и без подписване на договор, което грубо противоречи на закона за авторски права. Оказа се, че текстът ми във форума, обясняващ това,  е изтрит. Изтрити са още 9 ваши коментара. Няма да ви кажа кой го е направил, защото въпросът е много лесен. Но аз съм се лишил от 9 ваши мнения, които за мен са важни. Това не е просто цензура. Това е престъпление. Прочетете „Всеобща харта за правата на човека”, „Европейска харта за правата на човека”, Конституция на република България и всички договори, свързани с правата на човека и по-конкретно със свободата на словото, подписани и ратифицирани от българския парламент и ще видите, че деянието „цензура” е криминализирано. А тук става дума и за закона за авторски права, където интелектуалната кражба под всякакъв вид също е криминално престъпление. Драги приятели., Аз не мога да се оставя да бъда цензуриран, ограбван и използван от, меко казано, недобросъвестни хора. Попитах за собственика на Инвестор. Оказа се, че той е англичанин и се нарича Филип Тил. Поисках незабавна среща с него, но ми отговориха, че тези дни не е в София. Предлагам ви да се съберем и да обсъдим формата на натиск, която да упражним върху собственика да спре цензурата и кражбите и да съобрази измислените си правила със законите в България и Европа. Дали това ще бъде прокурорска намеса, информиране на българските и европейските институции, свързани с авторското право и цензурата или търсене на пряк контакт със собственика на излъчена от всички нас група ще решим на срещата, която ще направим. Предлагам ви тя да стане в събота, 11 часа в Южния парк до новия фонтан при входа на парка при улица П. Ю. Тодоров. Надявам се, че правилно ще ме разберете и ще проявите активност. Ако се вземе решение, можем да направим сдружение с идеална цел, което да участва с проект за изграждане на неправителствена организация с цел независим контрол над блоговете, сайтовете и други форми на интернет отношения. Моята електронна поща е  kolev_bosia@abv.bg Давам я за всеки случай, тъй като се уверихте, че Блог.бг не са коректни към нас Поздрави и лек и успешен ден! Николай Колев-Босия



Гласувай:
8



1. boristodorov56 - Подкрепям идеята - много неща във взаимоотношенията ни с Инвестор трябва да се преформулират.
27.07.2011 10:20
Но в никакъв случай да не се политизира проблема.

Редно е собствениците да се съобразят с нашите претенции и изисквания - все пак пари бадева вадят от нашите умения и труд.
цитирай
2. bosia - До Борис Тодоров
27.07.2011 10:27
Разбира се, че няма да позволим на политиците да се бъркат в нашите работи. Сами виждате, че до каквото се докоснат то се разсипва. За мен е много по-важно да съхраним свободата на словото, защото то е в основата на човешките права и граждански свободи.
цитирай
3. kass - bosia
27.07.2011 11:44
Много пъти е ставало въпрос за авторските права и цензурата. Всеки попаднал под така нареченя БАН се е убедил с очите си, че не само няма никакъв ред и основание, но дори и никакво обяснение. Същото е и с изтритите автори.
Блог.бг ни обясниха преди време, че статиите ще се ползват само от тях и другите техни формати, но без да ни дадат никаква защита на авторските права от посегателството на други, нещо което "Буквите" гарантират...
http://kass.blog.bg/zabavlenie/2010/12/21/den-4.654408
цитирай
4. анонимен - Босия,на пързалката си!
27.07.2011 13:13
Собственика на Инвестор Бг. Не Е англичанин!
ЛЮБОМИР КОСТАДИНОВ ЛЕКОВ Дял (%) 16.09 Брой акции 192 993
АЛЕКСИ ПЕТРОВ АНДОНОВ Дял (%) 9.36 Брой акции 112 269
НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ МАРТИНОВ Дял (%) 8.12 Брой акции 97 396
ЮНИКОМ КОНСУЛТ ЕООД Дял (%) 7.94 Брой акции 95 237
СТЮЪРТ АЛЪН ТИЛ Дял (%) 6.50 Брой акции 77 965
ГЕРГАНА ХАРАЛАМПИЕВА ЗЛАТАНОВА-ЛЕКОВА Дял (%) 5.77 Брой акции 69 209
ДФ СТАТУС НОВИ АКЦИИ Дял (%) 1.57 Брой акции 18 832
ДРУГИ Дял (%) 44.65 Брой акции 535 559

Лъжат кат дърти цигани тези - това си е практика за тази компания!
Вземи си направи един блог на читаво място....

цитирай
5. bosia - До блогърите и читателите
27.07.2011 13:31
Пичове, не става въпрос да търсим читав сайт, за да си направим блог в него. Такъв може и да няма. Заслужават внимание два варианта. Единият е да си създадем организация за контрол, за да ги заставим да изпълняват закона и да бъдат коректни с нас. Ако трябва и чрез съд. Вторият е да се съберем и сами да си направим такъв сайт. Възможно е да направим и двете. Но при всички случаи трябва да се съберем и да решим. От четири коментара, които съм получил във форума ми има два.
цитирай
6. анонимен - &&&&&
27.07.2011 18:35
Хората си имат сайтове, рекламират си ги. Предоставят "трибуна" на всеки желаещ, да си пише някакви неща. Това е! Не може да очаквате почтеност и зачитане, при положение, че не плащате и стотинка за това пространство.
Регистрирайте си сайт, пък си правете с него каквото поискате. Иначе по тая логика излиза, че би трябвало да можете да модифицирате и кода...
А че всичко е "пързалка" е от ясно по-ясно. Много ги грее тия от "Инвестор".
цитирай
7. nosense - Реклама ама не точно
28.07.2011 11:02
Аз също пиша тук и мога да кажа моето мнение. Това което виждам от долу е нещо което във всички характеристики на web designa се нарича мега футър и е популярен в доста сайтове. И въобще няма нищо общо с това което се нарича Display реклама.

Колкото до Инвестор БГ ако се заровите малко повече, ще разберете че компанията е публична, т.е. всеки може да купи акции от нея чрез БФБ. Стюърд Тил се казва управляващият директор и той управлява компанията. Ето тук има информация:

http://www.manager.bg/broi-142/ikonomika/styuart-til-ne-e-vyarno-che-balgarite-se-oplakvate-mnogo

А колкото до натиска върху Инвестор, мисля си че е някаква глупост. Аз, че имам два малки сайта и малка фирма се консултирам с адвокат за всичко покрай клиентите, че два пъти плащах солено за дреболии пък какво остава за компания от такъв мащаб.

Това е мое скромно мнение. Дали е правилно или не - вие решавате.

цитирай
8. анонимен - Крутой форум для женщин
23.10.2012 22:11
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=849">тут</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru/ – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
9. анонимен - Интересный форум для женщин
24.10.2012 19:22
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=4611">женский сайт</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
10. анонимен - &#1079;&#1080;&#1084;&#1085;&#1080; &#1086;&#1073;&#1091;&#1074;&#1082;&#1080; 2012
04.11.2012 18:53
&#1044;&#1086;&#1073;&#1088;&#1077; &#1076;&#1086;&#1096;&#1083;&#1080; &#1074; &#1090;&#1086;&#1079;&#1080; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;! &#1053;&#1072;&#1096;&#1072;&#1090;&#1072; &#1082;&#1086;&#1084;&#1087;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1090;&#1076;&#1072;&#1074;&#1085;&#1072; &#1077; &#1079;&#1072;&#1085;&#1080;&#1084;&#1072;&#1074;&#1072;&#1083; &#1089; &#1087;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072;&#1078;&#1073;&#1072; &#1085;&#1072; &#1082;&#1086;&#1087;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1084;&#1072;&#1088;&#1072;&#1090;&#1086;&#1085;&#1082;&#1080; Nike Air Max, New Balance &#1080; &#1076;&#1088;&#1091;&#1075;&#1080;.
&#160;
&#1043;&#1072;&#1088;&#1072;&#1085;&#1094;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1103; &#1073;&#1080;&#1079;&#1085;&#1077;&#1089; &#1077; &#1075;&#1086;&#1083;&#1077;&#1084;&#1080;&#1103;&#1090; &#1073;&#1088;&#1086;&#1081; &#1085;&#1072; &#1097;&#1072;&#1089;&#1090;&#1083;&#1080;&#1074;&#1080; &#1093;&#1086;&#1088;&#1072;, &#1082;&#1086;&#1080;&#1090;&#1086; &#1089;&#1072; &#1085;&#1072;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1080;&#1083;&#1080; &#1087;&#1086;&#1082;&#1091;&#1087;&#1082;&#1080; &#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1072;&#1090;&#1072; &#1075;&#1088;&#1091;&#1087;&#1072; Vkontakte .
&#1042; &#1090;&#1086;&#1079;&#1080; &#1089;&#1077;&#1079;&#1086;&#1085; &#1085;&#1072; &#1093;&#1080;&#1090;&#1086;&#1074;&#1080;&#1103; , &#1095;&#1077; &#1077; &#1074;&#1098;&#1079;&#1084;&#1086;&#1078;&#1085;&#1086; &#1076;&#1072; &#1089;&#1077; &#1082;&#1091;&#1087;&#1080; &#1085;&#1072; &#1087;&#1086;&#1088;&#1090;&#1072;&#1083;&#1072; http://john-shop.ru/ .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735840
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031