Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 09:59 - КОНЦЕПЦИЯ ЗА ПРЕДАВАНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ "ЕВРОКОМ"
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 8857 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Приятели,
Получих покана да правя предаване по телевизия "Евроком". В общи линии съм го написал в концепцията си. Ще имам двадесетина рубрики, но в едно предаване ще ползвам само три. Това ще бъде едно гавраджийско предаване, в което искам да не оставям последната дума на политиците и удобните им журналисти, които журналижат трътката на поредния Бойко Борисов. 
Но мен ме интересува и вашето мнение.
Например, как виждате едно такова предаване или от какво предаване се нуждаете?
Ще ми бъде полезно да знам. Ако има добри съвети и идеи ще се оърна към авторите за съгласие да ги ползвам.
Поздрави!
Босия   Външно предаване. Предаването ще трае половин час. От 11 ч. 30 мин. До 12 ч. в събота Условно ще бъде разделено на три части средно по 10 минути. Основно ще бъде на живо и ще се занимава с актуални проблеми. В предаването ще има гости само в изключителни случай. Предаването ще се състои от рубрики, които ще се подбират според изминалата седмица и това, което се очаква в близко време. Всяка рубрика ще си има свой символ, който ще бъде поставян пред камерата, за да онагледява за какво става дума. Например, когато се говори за президентските избори ще се показва портрет на Йоло Денев. Когато се говори за здравеопазване ще се показва змия, която е готова за нападение или напада. Целта е да се раздвижи в телевизионен план и да не прилича на радиопредаване, което се дава по телевизията. Ако „Евроком” има връзка с някое радио може да се предава едновременно. В основата на предаването ще бъдат публицистиката, анализа и разследването. Условно първата част ще бъде ироничен коментар на изминалата седмица. Втората част ще бъде положителна. Предложения за оптимизация на управлението, добър случай за разгласяване или добра новина. Третата част ще бъдат отговори на въпроси на зрители, които ще ги напишат в сайта на предаването или телевизията. Понеже ще бъде в събота е добре да наблегне на забавната част, тъй като не е добре в почивните дни хората да бъдат натоварвани със сериозна политика или критика. Идеята е да се направи едно шарено предаване за забавление и образоване на зрителите. Предаването може да се развие в две посоки. Всеки делничен ден да се излъчват по 10 минути за най-наболелите проблеми или скандали. Да се увеличи съботното предаване в рамките на час или повече, ако има успех и гледаемост. Предаването ще се казва „Босорог” с девиз „Обуха ни мамата!”



Гласувай:
7



1. tzarkarui - Браво! Дано! А ще може ли твоето ...
28.06.2011 11:48
Браво! Дано!
А ще може ли твоето предаване да се качва в нета? Защото телевизия не гледам, но твоето предаване не бих искал да пропусна.

Относно предпочитанията ми (след като търсиш зрителското мнение):
Не би било (според мен) да повтаряш Ифандиев - той си има свой стил, но на моменти когато изпадне в комуноидни подробности (относно структурата на комундетата) става "подробен", и за тези, които имат проблеми със съсредоточаването (турскосериалогледащите) става скучен.
Сарказма би трябвало да бъде водещ, като акцента да бъде малоумността и слугинажа на онези, които се изживяват като управляващи. Не използвай клишета - те "приспиват" вниманието на зрителя. На всеки три минути използвай 15 секунди смях за разтоварване - това е формулата. Към нея непринудената усмивка е "задължение". На ХОРата им е дошло до гуша негативизма - облъчват ги с него непрекъснато. Бъди позитивен даже и когато говориш за негативни извращения при политическите (а и не само при тях) маймуноиди. Не прекалявай със сарказма (защото е негатив), но акцентирай в/у подигравките от позицията на превъзхождащ. (Като пример - ако акцентираш в/у факта, че боко тиквата е чел само една книга - Винету - - това ще активизира симпатия към него (чрез огледалните неврони) на "недочелите" - защото това е техен комплекс. Към Винету можеш да прибавиш и Кръстника когото боко много успешно имитира - я виж как замята главата когато говори...)

Друго - като важен акцент - че не всички двукраки са ХОРа, но животни в човешки тела. По този начин ще поставиш дилема в асоциациите на зрителите - дали са ХОРа или животни, и къде биха се поставили. :) Интересна асоциация е термина ДЪРЖАва - Държи (в робство) ХОРата - на къс повод - както се изрази боко тиквата. Всяко твое изказване трябва да бъде трипластово като смисъл.

Това е горе-долу...:) Успех с предаването. :) И умната...
Привет :)
цитирай
2. chavdar01 - ХУБАВО КАТО НАЧАЛО.ЩЕ ПОМАГАМ С КАКВОТО МОГА.
28.06.2011 11:52
ТУК НЕ ГЛЕДАМЕ ЕВРОКОМ.ЕВЕНТУАЛНО АКО ГО ПУСНАТ ПО Ю-ТУБ ЩЕ МОЖЕМ ДА ГО ГЛЕДАМЕ,АКО СЕ ИЗЛЪЧВА ТАМ.НЕКА ДА ВИДИМЕ КАКЪВ Е ФОРМАТА И МОЖЕ ДА ИЗПЛУВАТ ИНТЕРЕСНИ ИДЕИ.ОТ КОГА ТРЪГВА ПРЕДАВАНЕТО?УСПЕХ!!! И КОГАТО УСЕТИШ ЧЕ ТИ РИТАТ СТОЛЧЕТО ИМ КАЖИ ВСИЧКО КАКВОТО МИСЛИШ ЗА ДА НЕ СТАНЕ КАТО ПРЕДАВАНЕТО АФЕРА ПО СКАТ.КОГАТО Я ПОРАЗАХА ТОМОВА БЕЗ ДА И ДАДАТ ДА СИ КАЖЕ КАКВОТО МИСЛИ.
цитирай
3. bosia - до форумците
28.06.2011 13:02
Благодаря за съветите. Ще ги имам пред вид.
Не мога да приличам на предаването на Ифандиев, защото неговата концепция е съвършено различна. Аз няма да каня хора. Или ако поканя някого, то ще бъде само за да го показват без да казва нищо. Само за илюстрация, един вид.
Надявам се до месец да тръгне
цитирай
4. djovana38 - Харесва ми, очаквам го!
28.06.2011 13:24
Дано стане както е замислено!ЕВРОКОМ гледаме много рядко, но с това предаване ще се раздвижим пред екрана! Успех! И ако усетиш, че "вечерята свършва", ставай от стола, за да не обираш трохите(не е в своя стил). Такива предавания тръгват с широко разперени криле(наистина), докато някой им подреже крилете! Толкова нормално за България!Още веднъж -успех!
цитирай
5. анонимен - Ами давайте смело, г-н Колев! Успех ...
28.06.2011 14:13
Ами давайте смело, г-н Колев! Успех и ще ви очакваме с нетърпение на екрана!:)
цитирай
6. chavdar01 - ЕДИНИЯ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЕВРОКОМ НЕ БЕШЕ ЛИ
28.06.2011 20:33
ФИМОВИЯ РЕЖИСЬОР ЛЮДМИЛ СТАЙКОВ?
цитирай
7. анонимен - Няма да си напиша името, за да не ми изтрият коментара!
28.06.2011 21:45
Ще кажа само наздраве и поздрави на девойките!
Няма ли да е по-полезно за обществото, да каниш актуални фигури от обществения живот и да им поставяш точните въпроси ребром?
цитирай
8. bosia - За собствениците
29.06.2011 09:16
Собственици са Росен Илчев и Злати Златев, поне според информацията, която имам.
Що се отнася до "актуалните" фигури, те присъстват достатъчно по цял ден в медиите. Аз нямам възможност да им задам въпрос, когато бълват глупости, затова и те няма да имат тази възможност да се оправдават. Предаването е коментарно и аналитично.
Предаването ще го има в "vbox7"
цитирай
9. strianakiev - Не вярвам в коректността на собствениците...
30.06.2011 17:44
Дано да не съм прав, но тези хора не ми вдъхват доверие. Рано или късно няма да са доволни от това, което правите. Липсва им интелегентност и лоялност. Виждам, че имате огромно желание да реализирате този проект и за това Ви пожелавам успех. ОПИТАЙТЕ!!!
цитирай
10. анонимен - Tihichko
02.07.2011 09:52
Коки, забавни и манипулативни предавания колкото искаш по мосоно-еврейските медии. Трябва сериозно предаване и най вече да се казва истината, но не мисля,че в рамките на 30 минути може да се каже много, още повече,че ти си мислиш,че нещо зависи от масоно-еврейските подлоги нарекли се политици......
Един път седмично е твърде малко за да има успех и гледаемост предаването...

http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee
цитирай
11. pagan - Мисля,
07.07.2011 15:02
че предаването не само ще има успех, но е и НЕОБХОДИМО, защото чета, гледам и слушам разни хора (антикомунисти по принцип), които изтъкват коренно противоположни "факти", защото дезинформацията е в пъти по- голяма от информацията, като така властниците реализират "разделяй ивладей"."Журналижещите","журналъжещите" и "журналапащите" са твърде много и вече силно се усеща нуждата от "журналипсващите"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735752
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031