Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 14:05 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 2897 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Служители на Мамона,

Мисля, че това е най-точното обръщение към по-голямата част и по-малко уважаваните журналисти и медии.

Към малкото колеги, които наистина се трудят с чест, достойнство и принципи моите най-искрени уважения.

В предаването „Съдебен спор” по Нова телевизия се повдигна въпроса за Васа Ганчева. Това добре, но предаването направи три фундаментални грешки. Първо, покани изключително неподходящи хора /с едно изключение/ , второ-предаването се плъзна по истинския проблем и не го забеляза и трето, покани незнайно от кого харесаната съдийка Онцова, която, както винаги, пренебрегна липсата на защита и се произнесе като Зевс.

Елементарно!

Обръщам се и към СЕМ-смешното паразитно образувание, което уж има по закон права да регулира нарушенията в гилдията. Самата гилдия също има етичен кодекс и комисия, които са също толкова смешни, ненужни и корумпирани.

Сега нека минем по същество.

Васа Ганчева беше персонализирана като генератор на корупция, като че ли българската държавна и общинска администрация и съдебната система са чиста вода ненапита. Това е долнопробно и по килифарски изкривено. Васа Ганчева не е нищо повече от едно парченце в пъзела на дезинформацията на българските граждани.

Забележете! Говоря не за корупция, а за ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! Това е престъплението, а не 500-те лева, които взе! И то престъпление към нацията и бъдещето на държавата ни.

Та, Васа Ганчева не е направила нищо повече от това, което ежедневно и ежеминутно правят собственици на медии, главни редактори, обикновени редактори, водещи, репортери и всеки, който може да промени нещо, от което да изкяри някой лев.

Проблемите на медиите са няколко, но ще се опитам да ги обясня внятно на всички, защото по стара традиция кукловодите на българските медии и техните марионетки ни карат да се вгледаме в дървото, сиреч Васа Ганчева, за да не видим гората от ежеминутна дезинформация, клякане, близане, духане, псуване, реване, мляскане, ритане, плюене и какво ли не, за да се изпълни политическата поръчка на „големите кукловоди”.

За никого, дори за обикновения читател, слушател и зрител не е тайна, че българските медии, с много редки изключения, са безгръбначни. Те са една топка глина, от която „Големият грънчар” прави грънци всякакви. Гърнета за боб, счупени гърнета и нощни гърнета.

Нека видим кои бяха поканени в студиото и това случайно ли е?

Петьо Блъсков-Сопола. Човек с необичайна биография. Комсомолски, след това зам. партиен секретар, шеф на културен отдел, зам. гл. редактор, първи зам. гл. редактор, отговорник за „възродителния процес” в основния юмрук на БКП-в. „Отечествен фронт”. След това му дадоха едни пари да прави „независима преса” след преврата. За 20 и кусур години нарои маса вестничета, които да обслужват разроилата се комунистическа партия. Един от стълбовете на дезинформация на неподготвения български полугражданин. За членската книжка на Софиянски няма да споменавам, защото Иван Бакалов повдигна въпроса и получи закани и ръмжене.

Маргарита Михнева. Кадър на БКП и БНТ. Тя е забравила, че клечеше като неиздоена коза на Капитан Андреево, за да кълне изгонените български граждани по време на т. нар. „голяма екскурзия” и обслужваше лъжите и престъпленията на върхушката на БКП. Тя е забравила, но аз не съм.

Весела Табакова. Преподавател по журналистика във Факултета по журналистика, откъдето излизат голяма част от „новите кадри” в журналистиката. В този факултет преподават бивши партийни работници, журналисти-дезинформатори и се четат лекции по журналистическа етика, без да се помисли какъв отговор ще дадат преподавателите, ако ги попитат студентите какво са писали преди преврата.

Сега вече стигнахме до същността на проблема с дезинформацията и слугинажа. Младите не могат да знаят какви бяха медиите по време на режима на БКП, но трябва да знаят, че всяко, дори и най леко мръдване от линията на партията беше строго санкционирано и българските журналисти на практика бяха роби и слуги на господарите си започващи с фелацио и свършващи с благодарност за „специалната закуска”. Ако не слушкаш-сачмата с рицин! Или в Старозагорския! След преврата комай никой от тях не разказа истината за българските медии и не се разкая искрено и лично. Нещо повече, професионалната им организация, наречена СБЖ си остана в старото русло на БКП и ДС. Ръководи се от тях и поощрява с наградите си конформизма и послушанието, дезинформацията и откровената лъжа. Старата социалистическа естетика никак не се е променила. Зад думата демокрация наднича „демократичният централизъм”.

Нека споменем нещо и за рекламите. Над тях има монопол и той се знае от всички. Системата е:

Давам ти реклама-искам пълно послушание! Определям ти темите и персоните, които не трябва да се пипат!

Договорките между собствениците и лидерите на т. нар. „политически партии”. Те са много прости. Давам ти една пара или достъп до далавера срещу политическа реклама и личен ПиАр. Да не би Бойко Борисов да е „Тримата братя и златната ябълка?

Не е!

Но всички медии, с много редки изключения се правят, че това е така. Ще ме питате защо „Тримата братя? Отговорът е прост. Защото Бойко Борисов е три в едно. Сутрин е големият брат, на обяд е средният пръст, а вечер е малкият Мук. А златната ябълка си я делкат със собствениците на медиите.

Къде бяха СЕМ и СБЖ, къде бяха „честните професионалисти”, когато Слави Трифонов /преди да опърдят гащите с Борисов/, проф. Юлиан Вучков, Николай Бареков, Цветанка Ризова и всичките знайни и незнайни техни побратими и посестрими изкарваха Бойко Херкулес, Йоан Кръстител и Юпитер взети заедно? Не се ли сетиха да ги привикат заедно със собствениците и главните редактори на медиите и да ги разпитат защо се получава така? Това не им ли мирише на корупция, дезинформация и пълна липса на професионализъм? А то не мирише, а смърди, че се не трае! Нали има професионална възможност това да се вкара в правилата, като се напише заставката „платен репортаж”?

Къде е професионализмът ви, негодници?

Къде е професионализмът ви, когато Николай Бареков беше обвинен от ръководството на БТВ, че взима на ръка и изгонен от там? Къде бяхте, когато Валя Ахчиева правеше заменки кон за кокошка? Къде бяхте, когато Лъчо Мозъка се опита да спре предаване? Къде бяхте, когато Асен Агов изфъфли, че „Телевизията върви след победителите”?

Ако започна да изброявам всичко, което става ежедневно в столицата и провинцията с медиите от страна на политици, служби, МВР, администрация, прокуратура и съд ще трябва да имам сто живота. Защо СЕМ и СБЖ не направят едно сериозно проучване в София и провинцията как се държат с медиите кметовете, прокуратурата, началниците на МВР, престъпниците и бизнесмените с политически и меверейски чадър? Защо, в крайна сметка не влязат в интернет форумите и фейсбук и да се самосезират за всички свинщини, които са описани там по места?

Защото освен негодници сте и подлеци! И това не са най-силните думи за вас. Има и по-силни и по-точни, но ще се въздържа да ги кажа, защото в момента, в който ги изричам ще се оцапам и аз.

Защо СЕМ и СБЖ не направят една конференция и не поставят въпроса към собствениците и главните редактори защо едни и същи хора се канят да отговарят на едни и същи предварително съгласувани въпроси? Защо не попитат водещи и репортери защо нямат езикова и правоговорна подготовка? Защо заплатите на журналистите са такива, че те при първа възможност се поддават на корупция? Защо СЕМ и СБЖ не дадат безплатни, добре подготвени адвокати да защитават журналистите от агресивните им „герои” на репортажи и статии? Защо не се приеме закон за журналистическа камара, която да следи за свободата на словото и на боравещите с него? Която да наказва административно и морално нарушителите?

Сигурно има още много въпроси, на които трябва да се отговори, но и на тези знам, че отговор няма да получа нито аз, нито тези, които се интересуват от това.

Най-лесно е да ви напсувам и да ви забравя, но аз не обичам лесните неща.

Няма да ви оставя на мира!





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - А Пискова?
29.05.2011 14:15
С тая двойна гуша, няма начин да не е храненица на Партията-майка.
цитирай
2. анонимен - Забравил сте нещичко.
29.05.2011 15:05
А това "нещичко" са журналистите ченгета. Воглаве с Иво Инджев, Петко Бочаров, Тошко Тошев, Кеворк Кеворкян и пр.

А младите журналя не само че фъфлят и мрънкат под носа си, ама са и ужасно грозни. Това е ужасно, особено когато дропли като Тетка Векилска, Стринка Баксанова и сие се появяват по телевизията!
цитирай
3. chavdar01 - БРАВО ЗА ПОСТА!!!
29.05.2011 18:39
САМО ДА ДОБАВЯ,ЧЕ БАНКЕНСКИЯ ПОЖАРНИКАР ИМАШЕ НАГЛОСТА ДА ОТИДЕ В ЧУЖБИНА НА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА НА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ,КОГАТО ТУКА ВСИЧКИ МЕДИИ СА НА КАИШКА КАТО КУЧЕНЦА.И ПО ВЪПРОСА ЗА ПРОВИНЦИЯТА:ВСИЧКИ КМЕТОВЕ СИ ИЗДАВАТ ВЕСТНИЦИ.НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КОГА ЩЕ НАПИШАТ НЕЩО ЗА КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ ИЗВЪРШЕНИ ОТ КМЕТА ИЛИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.ЖАЛКО ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЖУРНАЛИСТИ СТАНАХА ПЪЛНИ ПОМИЯРИ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11805520
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930