Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 20:02 - СЪДИЯ ОНЦОВА И ТОПЛОФИКАЦИЯ В ГОРЕЩА ПРЕГРЪДКА
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 3398 Коментари: 3 Гласове:
3



  Има едно предаване по Нова телевизия, в което се обсъжда дадена тема. След това се появява съдия, прави уж съдебно дирене, после се питат зрителите как осъждат казуса и накрая се появява отново съдията и произнася присъда. Дотук нищо лошо, по принцип. Ако съдията не беше истински, щяхме да приемем, че това е някакъв обществен съд, в който обществеността произнася морална присъда над някого или нещо. Но, оказа се, че съдията е истински. Това е съдия Онцова. Тя излиза с тогата и започва да командари наляво-надясно и да показва колко е принципна и знаеща. Само дето не знае, че щом делото се гледа по всички правила страните трябва да имат допуснати адвокати, експерти и свидетели. Кой знае защо, този осакатен процес тя го приема безкритично и се изживява като в риалити шоу. Този осакатен процес не може да бъде оспорен от никого и тя жонглира с качеството си на съдия, без да си има понятие от същността на въпроса. Гледах „делото” с „Топлофикация”-Перник и косите ми се изправиха. Един домоуправител и един директор на топлофикация. Експерти нямаше. Експертни оценки-също. Адвокати също нямаше. Делото беше смачкано, осакатено и прекратено. Домоуправителят беше добре подготвен като информация, но нямаше дар слово да обясни нещата просто и разбираемо. В старанието си да звучи солидно и юридически грамотно той не успя да сведе исканията си до прости и категорични. Директорът определено го надприказва, макар че през цялото време дъвчеше общи приказки и определено неглижираше претенциите на ищеца. Съдията прекъсваше ищеца и го постави в ситуация на човек, който се оправдава. На няколко пъти му отправи забележка, че е твърде емоционален. На негово място щях да поискам отвод на съдията поради пристрастност и некоректно водене на делото. Но човекът не се сети за това, а и това явно не влиза в правилата. На всичко отгоре се оказа, че не може да обжалва делото пред по-горна инстанция. Това никак не впечатли съдията Онцова и тя се изказа като първа и последна инстанция. Личеше, че тя просто тържествува. Не познавам съдия Онцова. Не знам с какво име се ползва в юридическите среди. Допускам, че при кахърното състояние на правосъдната ни система може да минава и с добра репутация. Но факта, че се е съгласила да стъпче наказателно-процесуалния кодекс и да се изживява като богинята Темида я принизява. Оставам настрана, че и уличните кучета знаят, че „Топлофикация” е една бандитска организация. Навсякъде в страната. Само по времето на Вальо Топлото в „Топлофикация”-София за 10 години са ограбени от купувачите на топло 1 милиард и 800 милиона лева.сегашни пари. Това е доказано от икономическа полиция. От 124 фирми, замесени в далаверата съдят само една-австрийската „Шибър”. Явно, колегите и от делото на Топлото също си затварят очичките на делото. Изкушения, какво да са прави? Пернишката „Топлофикация” все има заделен някой лев за почерпушка. 31.01.2011г



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pagan - Според мен,
31.01.2011 23:04
съдия Онцова не само се изживява като герой от риалити шоу! По "Дискавъри" има подобно шоу, където въпреки, че изрично предупреждават, че е неофициална инстанция, че е шоу, и "наказанията" са нестандартни, като например чупене на кола с бейзболна бухалка на загубилия делото, (обикновено това са маловажни случаи на междуличностни отношения, след като казусът е решен от официален съд), съществуват правила, (и те се спазват от страните)
за разлика от нашите официални съдилища, където се спазва само правото на платилия повече! На това отгоре, в нашия случай и "шоуто" е слабо. Не съм убеден и дали съдия Онцова си е платила за авторското право на "Дискавъри"!
цитирай
2. анонимен - истината
04.02.2011 15:02
""Съдия Онцова" не е съдия. Тя е адвокат. А в това предаване защо и позволяват да превръща правото в пародия и цирк не знам
цитирай
3. tzvetina2018 - Докога
16.05.2018 07:41
Но от 1 година наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
С уважение – Цвета Иванова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800536
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930