Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2015 13:05 - ДА ВЪЗСТАНВИМ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА И ФАМИЛИИ НА ИЗВЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ
Автор: bosia Категория: Забавление   
Прочетен: 1935 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАГАДКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Зам. ректорът на Висшия лесотехнически институт се казва проф. Иван Петров Палигоров. Не го познавам лично и не знам защо има такава фамилия. Вероятно в рода си е имал човек, който го е придобил.

Досега няма нито една публикация или разследване за палеж на гори от него. И, вероятно, няма и да има, защото той се слави с добро име в средите. Не бих се поколебал да го предложа и за ректор, директор на Агенцията по горите, земеделски министър или дори министър-председател. Защото става дума за едно усмивка на фортуна.

Но нека си помислим как би трябвало да се казват българските политици, магистрати и по-известни  публични личности според техните истински качества:

Президентът, например, се държи като японско петле пред стадо женски пуйки. Не може да се чифтоса с тях, но непрекъснато подскача, за да видят избирателите, че се опитва. Фамилията му Плевнелиев не отговаря на същността му итрябва да бъде нещо в тази област. Предложете ми новата му фамилия.

Премиерът Борисов има интелект на селски ергенин. Такъв е начинът му на изразяване. Познанията му са спорадични и фрагментарни. Фамилията му Борисов не отговаря на действителността. Той е истински подпалвач на безумия сутрин. На обяд с пожарникарски плам гаси огъня, а вечерта си пече картофи в жаравата. Трябва да потърсим нещо в тази област. Чакам предложения

Председателят на Народното събрани има интересно име. Прилича на Вуте, който стои пред жирафа в зоопарка и цъкайки си казва: „Ц-ц-ц-! Такова животно нема!” В областта на интелекта също не е из първите места, но иначе като трябва да направи директор на ДАИ един освободен от работа за корупция неин съгражданин-няма равна на себе си. Хайде! Мислете!

За Главния прокурор няма да ви притискам. Външният му вид напълно е в унисон с вътрешния му свят. Но мога да приема и друг поглед върху нещата.

Какво ще кажете, ако Михи Маус и Волен Сидеров ги скулптурираме и поставим върху съществуващи сего паметници. Михи на постамента на Альоша, а на Сидеров му сложим високо вдигнат автомат „Шпагин” и го поставим на мястото на съветския войник в градинката върху паметника на Съветската армия? Представете си ги и помислете за техни нови имена и фамилии.

Кандидатката за омбудшвестер Мая Манолова също заслужава да бъде сайдисана. Също като Румяна Бъчворова и „тежката артилерия” с ластично зареждане Десислава Атанасова.

Същото се отнася за множество журнаглисти, водещи, плюещи и мажещи. За магистрати, досадници и мутри. За депутати, „реформатори” и „патриоти”.

Време е да направим така, че всеки българин да носи име, което отговаря на същността си. Например:

-Здравей Грухчев, как е майка ти Свинка? /Тук не искам да си мислите, че става дума за Делян Пеевски! Изобщо не искам да кажа това!”

- Здрасти Поре! Добре е Свинка. А какво става в Главна прокуратура? /Това е условен диалог и не става дума за Сотир Цацаров! Категорично!/

Разшавайте се, българи!

Да възстановим истината!





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11791341
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930