Постинг
19.01.2019 15:54 -
Супичка от топчета
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 792 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 19.01.2019 17:02
Прочетен: 792 Коментари: 1 Гласове:
7
Последна промяна: 19.01.2019 17:02
Необходими продукти:
телешка кайма 400 гр на Сами
2 моркова
2 средно големи глави лук
малко листенца целина
пикантина за супа/аз използвах днес пикантина за барбекю/
4 средно големи картофа
70-80 гр ориз
1 топчица фиде
30 гр масло
за застройката на супата:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
смлян чер пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Водата в тенджерката да заври + пикантината.
Прибавяте нарязаните моркови,лук,целите обелени картофа,и започвате да си оформяте бъдещите топчета от кайма.Прибавяте ги и тях,както и ориза.
След като се сварят картофите,ги изваждате и ги пасирате/може и на ръка/.
Връщате в супата.Те придават плътност на супата,увеличават нейната хранителна стойност.Добавяте и листенцата от целина,както и фидето.
Варите до готовност на ориза.
Застройвайте я с разбитото в киселото мляко яйце и чер пипер.
Мисля,че е излишно да обяснявам как се прави топла застройка.
Може да я направите и само с ориз,както и само с фиде...въпрос на вкус и предпочитание.
Накрая добавяте и маслото.
Разбърквате да се разтопи.
Сервирате,и ако имате под ръка пресен магданоз,то поръсвате с наситнен магданоз всяка порция,всяка чиния с него.
Бон апети! :)
По същия начин може да си приготвите и пилешка супа/само с фиде/,супа от телешко месо.
В сезона на настинките и грипа тя е едно универсално ястие.
телешка кайма 400 гр на Сами
2 моркова
2 средно големи глави лук
малко листенца целина
пикантина за супа/аз използвах днес пикантина за барбекю/
4 средно големи картофа
70-80 гр ориз
1 топчица фиде
30 гр масло
за застройката на супата:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
смлян чер пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Водата в тенджерката да заври + пикантината.
Прибавяте нарязаните моркови,лук,целите обелени картофа,и започвате да си оформяте бъдещите топчета от кайма.Прибавяте ги и тях,както и ориза.
След като се сварят картофите,ги изваждате и ги пасирате/може и на ръка/.
Връщате в супата.Те придават плътност на супата,увеличават нейната хранителна стойност.Добавяте и листенцата от целина,както и фидето.
Варите до готовност на ориза.
Застройвайте я с разбитото в киселото мляко яйце и чер пипер.
Мисля,че е излишно да обяснявам как се прави топла застройка.
Може да я направите и само с ориз,както и само с фиде...въпрос на вкус и предпочитание.
Накрая добавяте и маслото.
Разбърквате да се разтопи.
Сервирате,и ако имате под ръка пресен магданоз,то поръсвате с наситнен магданоз всяка порция,всяка чиния с него.
Бон апети! :)
По същия начин може да си приготвите и пилешка супа/само с фиде/,супа от телешко месо.
В сезона на настинките и грипа тя е едно универсално ястие.
Следващ постинг
Предишен постинг
аз днес прибавих и малко олио на око,защото каймата от телешко месо е малко постна.
Ако готвите с традиционната кайма,то не е необходимо да добавяте никаква друга мазнина освен маслото за аромат.
Аз ползвам по принцип в къщи немското масло с краварката...най-много ми допада като вкус.
цитирайАко готвите с традиционната кайма,то не е необходимо да добавяте никаква друга мазнина освен маслото за аромат.
Аз ползвам по принцип в къщи немското масло с краварката...най-много ми допада като вкус.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.