Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2020 10:43 - КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, НО НЕ ПО ЧЕРНИШЕВСКИ И ЛЕНИН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1308 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КРАТКА СТРАТЕГИЯ ЗА СМЯНА НА МОДЕЛА И ПОСОКАТА

Ще бъда пределно кратък.
Това, което може и трябва да се направи не е сложно като замисъл
Сложно е като изпълнение понеже няма създадено общество на основите на общи ценности и принципи.
Първо.
Трябва да се направи една постоянно действаща кръгла маса, която да работи докато се решат основните регионални и национални проблеми. Тя трябва да се състои от неправителствени организации с доказана дейност в своята област, която се бори за кауза, която е в интерес на всички български граждани, от отделни авторитетни личности, интелектуалци, университетски преподаватели, необвързани с политически партии, необвързани експерти, представители на религиозни общности на хора с разумни и полезни идеи.
Ако политическите партии искат да участват-нека си направят собствена кръгла маса и излязат с общи идеи. Ако могат да го направят. Досега те показват само едно. Те имат някакви платформи, но "железният" им  принцип е едно да говорят, а да вършат всичко за личния и груповия си интерес. При това генезиса им е повече от съмнителен и зависимостите им от вътрешни и външни кукловоди е факт.
Второ.
Поставянето на регионални и национални проблеми и търсенето на възможни и полезни за обществото и страната решения трябва да бъдат свързани с разумни срокове и подготвени изпълнители. Това се нарича не "Служебно" а Програмно правителство. 
Трето.
Референдум за отмяна на институцията "Велика народно събрание" и поемането на функциите му от Обикновен народно събрание. На практика Кръглата маса ще изиграе ролята на Велико народно събрание. Създаването на нова Конституция трябва да бъде свързано с категорична смяна на модела, а не с реформиране на сегашния модел. Да се облагороди този модел е все едно да се облагороди сифилиса. Добре е да се обмисли сериозно създаване на президентска република, но с двукамарен парламент, като Горната камара контролира президента. Да се премахне тази тежка и вредна администрация и да се проведе категорична децентрализация, като регионалните власти поемат всички дейности, свързани с всичко останало освен външните работи и националната сигурност. С тях трябва да се занимава централната власт.
Това вече се е случвало в България след 1934 г., когато са забранени т. нар. "Политически" партии. 
До голяма степен това направиха и в Полша от август 1988 г. до февруари 1989 г., като отделни решения бяха взимани в този план и по-късно. Сеймът беше разпуснат и беше назначено Програмното правителство на Мазовиецки.
Ако искате повече подробности-четете блога ми. В него имам отделни разработки на тези идеи. 
 



Гласувай:
3



1. morskipesni - И най- важното:
19.07.2020 13:25
Електронен контрол над правителството! Сваляне в рамките на ЧАСОВЕ след масово гласуване ПРОТИВ, дори без обявен референдум.
цитирай
2. apostapostoloff - Кръглата маса, около която клечат
19.07.2020 14:43
соросоиди и лаладжии, се превърна в твоя фикс идея. Тази масичка е напълно излишна, а референдумът е фашистка демагогия.

Нужна от край време е една горна камара, нужна ни е прокуратура като част от изпълнителната власт, нужна е най- после и институцията на 12- те съдебни заседатели.

Но всичко това може и трубва да стане БЕЗ кръгла маса и БЕЗ референдум.

(При един референдум дебилите, до които ще се допитваш, не са в състояние да решат тази сложна проблематика.)
цитирай
3. bosia - постолчо, постолчо
19.07.2020 15:22
Кой те пита, бе,Пухльо!
Бегай да лижеш аналното отвърстие на БашиБозука!
Там си перфектен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735985
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031