Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2020 20:19 - Ами сега: Елон Мъск дари грешния вид на вентилатора
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.05.2020 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image    
КЛАСИЧЕСКА ГРЕШКА Ами сега: Елон Мъск дари грешния вид на вентилатора Той обеща животоспасяващи вентилатори. Той достави сънна апнея.

ДАН РОБИЦКИ2 АПРИЛ 2020 Г.

https://futurism.com/elon-musk-donated-wrong-kind-ventilator

През последните няколко дни изпълнителният директор на Tesla и добросъвестното бедствие в общественото здравеопазване Елон Мъск получи много похвали и ласкателно покритие в пресата за обещанието си да достави медицински вентилатори в болници, изправени пред огромен брой случаи на коронавирус.

Е, той достави - нещо като. Tesla закупи над хиляда вентилатори с излишък от компанията ResMed и ги разпредели по болници (след като плесна лого на Tesla по кутиите).

Но, както съобщава Financial Times , има малко проблем. Вместо да изпрати вида вентилатор,  който може да спаси пациенти с тежки случаи на COVID-19, Мъск всъщност дари BPAP машини, предназначени за лечение на сънна апнея.

Tesla не отговори на искането на Financial Times за коментар.

Сега, за да бъдем справедливи, както BPAP, така и CPAP машините са известни като неинвазивни вентилатори, но това не означава, че са същите като на инвазивните вентилатори, на които болниците са изтощени .


Някои експерти предполагат, че апаратите за сънна апнея могат да помогнат за по-лесното дишане на пациенти с по-леки случаи на коронавирус, според Coronavirus Today .

"Смятаме, че е чудесно, че Tesla закупи жлъчните неинвазивни вентилатори от нашата платформа, която разработихме преди пет години в Азия и ги изпратихме в Ню Йорк", заяви изпълнителният директор на ResMed Мик Фарел пред Financial Times . „Ние аплодираме всяка компания, която може да помогне за получаване на вентилатори и други дихателни продукти на нуждаещите се.“

Но лекарите препоръчват срещу използването на машините за лечение на пациенти с коронавирус, защото те всъщност могат да улеснят предаването на болестта.

"Като цяло ние просто им казваме да не го използват", казва д-р Комила Сасън, специалист по спешна медицина в Университета в Колорадо по медицинско училище, пред NPR . „Тъй като сме загрижени за разпространението в общността и трябва да приемем, че всеки с респираторен дистрес е пациент на COVID.“

Така че да, Елон обеща и достави голяма пратка с медицински изделия. Но не тези, от които болниците всъщност се нуждаят в момента.

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39761356
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031