Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2020 14:30 - ПО ПОВОД ИЗЛОЖБАТА В т. нар. "РУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1835 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТОВА СЪМ НАПИСАЛ ПРЕДИ 9 ГОДИНИ Руcкият цeнтър в Coфия зaличи Бългaрия oт дeлoтo нa Cв. cв. Кирил и Мeтoдий Излoжбa прeд вхoдa нa културнo-инфoрмaциoнния цeнтър, прocлeдявaщa иcтoриятa нa пиcмeнocттa ни, прoпуcкa изцялo бългaрcкaтa рoля в прocвeщeниeтo прeз вeкoвeтe в нaвeчeриeтo нa прaзникa 24 мaй

ЕТО И САМИЯТ ПОСТИНГ

Въ Солунсця градя бя монжъ правдивъ и ученъ служащимъ подъ стратигомъ именемъ Лъвъ…

Пряжде убо словяне не имяахонъ кънигъ, нъ чрътами и рязами писаахонъ и гатаахонъ погани сонще…

Азъ Богу се молимъ горещо…

Съжалявам, че нямам шрифт с автентична старобългарска азбука. Тя е толкова красива и съвършена като изписване. Ако се вгледате внимателно ще видите, че готическите букви също са много красиви, но силно приличат на нашата първа азбука като художествен стил. Дали се сещат германците, италанците, французите, англичаните и испанците, че този стил е взет от нашата азбука?

На пръв поглед е несериозно да се приеме, че 36 заврънгачки могат да променят живота на 200 милиона човека. Но това е станало. Няма значение, че на изток от нас говорят за славянска азбука, а тя си е изконно българска. Няма значение, че ние сме дали държавност, вяра и писменост на тези хора. Няма значение, че трудно преглъщат тези факти и измислят всякакви легенди и митове, че те са автори на азбуката. Няма значение, че някои твърдят, че Константин Философ и брат му Методий са били гърци. Няма значение, че едни смешни наши заблудени сънародници ги наричат македонци. Тези заблуди лесно могат да бъдат опровергани.

Но не това е важното.

Важното е, че това се е случило. От разстоянието на моите 60 години нещата имат други измерения. Като млад ми се наложи три пъти в Москва да се бия заради Кирил и Методий. Първият път ми посегнаха, когато им свършиха аргументите, че уж незнаен кримски монах бил измислил азбуката. Обясних им внимателно, че в 9-ти век Крим не е бил в границите на Русия, а е бил мюсюлмански и там не е имало манастири. Вторият път ми посегнаха, когато им обясних, че не може византийската империя да измисли конкуретна на гръцката азбука за кефа на една друга нация, защото нито една империя няма по такъв елементарен начин да разделя населението си на две. Третият път беше най-смешен. Едно младо момче ми обясняваше, че Ленин е измислил азбуката. Попитах го тогава Пушкин на какъв език е писал стиховете си, преди раждането на Ленин. С това въпроса приключи и той замахна. В интерес на истината и трите пъти Майка България спечели с нокаут в първия рунд.

Сега не бих се бил. Просто бих взел едно цвете и бих отишъл на гроба на академик Дмитрий Лихачов, който е живял в тази враждебна среда, но без юмруци доказа истината за българската азбука.

Тъжно ми е, че дълго време се писаха всякакви глупости с тези красиви знаци. Сега тези книги събират прах и чакат мишките  да отидат да им обърнат внимание. Но и те нещо не ги харесват. В това идиотско време една шайка използва тези знаци да лъже и мами българите, да разделя нацията на „избрани” и „предатели”.

Слава Богу, това е вече зад гърба ни.

Слава Богу, че истината за пореден път смачка лъжата.

Да се радваме, братя и сестри и да се обичаме!

Честит празник!

 



Гласувай:
8



1. attila - На Руснаците Държава, Език, Писменост и Култура им Дадохме, те си Останаха ЖИВОТНИ !
23.05.2020 18:34
ДА СЕ ЗНАЕ:

Руската Нация е Продукт на Любовта Между Българско Арийско Говедо и Хазарска Пeдерастка Свиня Кланяща се на Фалоса.

Заплождането е Станало в Старата Българска Столица Бащу (Киев), Виновник е Угор Лачин (Игор Рюриков) Издънка на Рода ДУЛО.

Какво е Това Руснак ?

Да не е Порода БЪЛГАРСКИ Добитък Развъждан Предимно Около Българския Обор МОСХА(МОСКВА) Основан 1068 г. от Българския Цар Ахад Мосха(1061-1076) ?

Край Москва е Била Резиденцията на Ахад МОСХА, там Българите са Отглеждали Добитъка-Овце, Свине,Коне,Кокошки...а Руските Дегенерати си Направиха от Българския Обор Столица.

Говедото си е Говедо !

Тази Измислена Държава Наречена Русия:

1.Волжските Българи я Създадоха !

2.Дунавските Българи я Култивираха !

3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/r u s s i a n g e n o c i d e.h t m l
цитирай
2. nedovolen - Колкото и да е невероятно за някои, ...
23.05.2020 19:50
Колкото и да е невероятно за някои, К. и М. не са създали българската азбука. Ех, много може да пиша, има ли за някой.
:)))
цитирай
3. bosia - да
23.05.2020 21:27
Глаголицата е много по-стара отколкото се преподава в бълг. Училища. Тя е хиляди години по-стара и те, просто, са я възстановили.
Това го има, в някяква стпен, и в есето "О писменех" на Черноризец Храбър.
От българската стара глаголица произлизат много писмености, включително азиатски, египетското йероглифно писмо и арменската азбука, която е изключително близка до глаголицата иы също така, всяка буква има цифрова стойност.
Всъщност, Глаголицата е на повече от 8 хил. години.
Има достатъчно доказателства за това, вкл. и в Интернет, макар и на различни езици. ``
цитирай
4. attila - ИСТИНАТА !
24.05.2020 08:43
Кул Гали и Гази Баба отбелязват, че Тархан имал двама сина - Банджа (Методий) и Куштан (Константин) - Баксан (или Кирил).

Банджа и Баксан на място на унищожената от гърците кашанска писменост създали нова азбука. Отначало ромеите се опитвали да я унищожат и нея, изгаряйки книгите, написани на тази азбука и преследвайки братята.

От гръцката разправа към братята ги спасил римският Папа и отказа на на българския цар (Борис, б.р.) да им използва азбуката. Но другият цар Шамгун (Симеон), разбивайки византийците утвърдил азбуката на братята в Дунавска България.

След това, служещият на Алмиш Джафар - Челбик или Салахби (“Вещият Олег“) утвърдил азбуката на братята в Русия, оправдавайки това в писмо към Алмиш така:

“Тука (в Башту-Киев) след вашето преместване (в Волжска Булгарию през 894-895 г.) не е останал нито един правовед и въобще знающ грамотата (арабската писменост), но затова пък умеещи да пишат по берсулски (“Берсула“ - булгарското название на Добруджа, както и североизточната част със столицата Преслав на Дунавска България) (разбирай Дунавска България като цяло, б.р.) са немалко, а пък и Шамгун (Симеон) ни е наш приятел...“

Съгласно записанато от Кул Гали в Крим, веднъж тук дошли двама христиански проповедници – братята Банджа и Баксан.

Те обяснили, че балинският (византийски) василевс е получил сведения за желанието на Лачин-Рюрик (син на царя на черна Булгария Айдар, чичо на Алмиш Джафар) да приеме христианството и му изпратил за кръщението тези братя.

Но тъй като по това време в Кара Булгар (Черна Булгария) избухнала война между булгарските управници Лачин и Джилки (старшият син на Айдар, бащата на Алмиша Джафар) за трона, на братята им се наложило да отложат пътуването си в Башту (Киев). Те се отправили при хазарския каган-бек да го склонят да приеме християнството.

Каган-бекът Иляс ги приел добре, понеже произлизали от знатния БЪЛГАРСКИЯ род Билиг и им разрешил свободно да проповядват.

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/s l a v s.h t m l
цитирай
5. nkf - Славянството е лъжа, то е измисл...
24.05.2020 13:03
Славянството е лъжа, то е измислица. Тази измислица цели да подмени българската култура и да я предаде на разграбване от дивите москалски азиатци. Махни българското и славянството остава една кръгла нула, празно пространство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736314
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031