Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2020 13:40 - Геополитически въртопи: След няколко години битки войната приключи с победата на военно-промишления комплекс над газово-нефтения
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 17.01.2020 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Геополитически въртопи: След няколко години битки войната приключи с победата на военно-промишления комплекс над газово-нефтения

Публикувано на 17.01.2020  в СВЯТ

https://www.youtube.com/watch?v=7luIqIMPel0
https://www.youtube.com/watch?v=FOlHRtrEGms
https://bultimes.com/%d0%b3%d0%b5%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b8-

Геополитически въртопи:

МЕДВЕДЕВ – ОСТАВКАТА МУ Е ОСТАВКА НА ПОЛОВИНАТА ВЛАСТОВО-ОЛИГАРХИЧНИ СТРУКТУРИ В РУСИЯ (както и у нас)
След няколко години битки войната приключи с победата на военно-промишления комплекс над газово-нефтения.

Преди две години – на 3 март 2017 г. ви информирах за огромен скандал в Русия: Огромен скандал в Русия | На мушката: премиерът Медведев (ВИДЕО)
Покрай скандалното разследване, в което изплуваха подкупи за … 70 милиарда долара (!) написах и следното:
(цитат)

„Най-вероятно Медведев е застанал на мушката не само заради Навални, но и с негласното одобрение на Путин.
Защото правят впечатление следните детайли:
1. всички руски медии, което е рядко изключение, оповестиха новината за разследването;
2. то борави с голяма документация, до която въпреки публичния й характер достъпът не е лесен;
3. видеозаписите от дронове на именията на руския премиер. Тези резиденции са охранявани и надали някой ще допусне над тях да се мотаят летателни апарати.
Някои анализатори като лидерът на партия „Яблоко“ Григорий Явлински предполагат, че негласно Путин е дал зелен семафор за толкова широкото оповестяване на разследването в името на предизборните си цели и да тушира нарастващото обществено напрежение във връзка с корупцията.
Още повече, че по това време Владимир Путин удобно беше в тайгата – неизвестно къде, както беше оповестено.

Но според мен двете крила на руската олигархия са в тежък сблъсък, който доби очертанията на открита война. В неговата тъкан са вплетени противоречията между енергийно-финансовия и промишления капитал.

От октомври насам в Русия се води някаква подмолна борба. Досега изненадващо починаха 7 руски висши дипломати, 6 генерали, над 50 др. най-висши служители на армията и секретните служби бяха освободени, пенсионирани или насочени на незначителни длъжности. В правителствената и президентска администрация имаше мащабни промени, редица руски олигарси-милиардери започнаха да губят позиции и влияние.
Путин окончателно структурира Националната си гвардия като своя собствена въоръжена сила.
Вероятният изход от този сблъсък ще предопредели и политиката на Русия на международната сцена.
Както и разположението и влиянието на родните капиталови групи и политическите партии във властта. (бел.: само наивници си мислят, че това у нас става чрез демократични избори.”
(край на цитата)

Месец по-късно, на 29 април 2017 написах, че Путин печели битката в Кремъл. Акцията „Надоел“ се оказа провал и прогнозирах следното:
(цитати):

„Днес Медведев се опита да върне удара чрез Ходорковски. Осъденият олигарх, който беше помилван, организира акцията „Надоел“ с призив Путин да си отиде от властта и да не се кандидатира за президент.
Очакваха се хиляди и хиляди на булевардите и площадите по руските градове – излязоха десетки, в по-големите градове – стотици (според властите и Ройтерс – около 250 в Москва, според организаторите – от близо хиляда до 3 000).
Нищо изненадващо: никой не долюбва олигарсите, пък били и те репресирани от други техни колеги и олигархичен режим.

Пиша този пост не заради тези символични протести, а заради явните вече доказателства за разгорялата се свирепа битка в Кремъл – вече не само между двете крила на властта и Путин като балансьор между тях.
Медведев е застанал на страната на газово-енергийното лоби, Путин зoраво е подпрян от промишлено-военното. В действие са включени съответните им ресурси, вкл. и в тайните руски служби.

Както винаги, тази битка получи своя отглас и у нас (например дори в такива по-дребни явления като скандала, разгорян от газовия император Сашо Дончев, отстраняването на Гергов от ръководството на БСП, поредното подгонване на Румен Овчаров от родната Темида и т.н., и т.н.)

Вътрешните властови проблеми на Русия са си нейна работа, макар че логично предизвикват интерес Проблемът е, че тяхното неизбежно – по един или друг начин решаване, ще промени и международните позиции на Кремъл.
А това вече пряко засяга България и в немалка степен предопределя властови позиции и държавно развитие у нас.
Аз лично бих предпочел относително равновесното (бел. – неустойчиво) състояние в Русия да се запази, но това ми се струва илюзия. Баницата рязко намаля, битката е вече и за трохите от нея и компромиси вече са невъзможни – борбата ще бъде достатъчно ожесточена.
Според мен газово-енергийно-властовият конгломерат няма никакви шансове да поеме кормилото в свои ръце изцяло.

В Русия винаги преди силата на парите е силата на властта, т.е. силата на армията и службите и според мен тази втора сила – военно-промишленият комплекс постепенно ще надделее в борбата с всички последици от това, вкл. и за България.”

(край на цитатите)

През юли същата година (2017) войната се пренесе и на най-основния фронт – този за парите и банките. За моя изненада той мина съвсем незабелязано в световните медии (за родните и руските мисля, че е ясно как и колко „информират”) Сблъсък на най-високите властови политически етажи: Финансов скандал в Русия. Разпад на Асоциацията на руските банки
(цитат)
Сблъсък на най-високите властови политически етажи: Финансов скандал в Русия. Разпад на Асоциацията на руските банки. „8 от най-големите банки обявиха, че напускат Асоциацията на руските банки и ще създават нова. Банките са Сбербанк, ВТБ, ВТБ24, Альфа-банк, Россельхозбанк, Газпромбанк, «ФК Открытие» и Бинбанк.

Според мен от една страна този скандал е симптом на нарастващото напрежение в руските финанси. Но също така от взаимните обвинения се вижда, че той всъщност е и политически.
Защо е политически?
Асоциацията е обвинявана, че е критикувала Централната банка заради политиката й.
Персонално натискът е срещу председателя на Асоциацията Гарегин Тосунян.
Той не е случайна фигура – бил е съветник на руски премиери, вкл. и на сегашния Медведев, съветник е на Валентина Матвиенко, а тя е председател на Съвета на Федерацията на Федералния парламент на Русия. Освен това Гарегин е председател на Съвета на Московския банков съюз, председател на Всерусийския съвет на регионалните банкови обединения. Той е инициаторът на институцията „финансов обдусман на Русия”, член-кореспондент е на руските академии в науката. И т.н., и т.н.
Замахването срещу такава фигура е всъщност замахване срещу покровителите й, които са са сред най-видните политици на Русия.
Сегашният банков скандал вече е откритото обявяване на война.”
(край на цитата)

На 1 септември 2017 излезе следния пост: Двете крила на руската олигархия – на нож: Битката Путин – Медведев Предстоят тежки властови сътресения в Русия.
Първоизточникът на сензацията обаче не е опозиционерът Навални, а далеч по-сериозни властови фигури. За това всички медии по света мълчат.
(цитати)

Конфликтът между двете групи на руския капитал докосна самия връх на държавата – корупция на президента Путин.
„Вчера Медведев отвърна на удара.
Пиша отвърна, защото медиите у нас и по света не ви информират за първоизточника на сензацията. Той не е Навални.
Ето и неговото собствено откровение по този повод – бил е изпреварен.

„Ох уж этот телеканал «Дождь»!
Готовишь-готовишь вам расследование о секретной даче Путина, а они — бах — и публикуют репортаж об этом первые.
Ну ладно, раз уж они нас опередили, просто показываем вам то, чего нет у «Дождя» — собственно, пролёта над этой дачей, где она видна во всех подробностях.
(https://navalny.com/p/5514/)
Ето го и филма от дрона на Навални

 

 

Давам и снимки от репортажа на руската телевизия „Дъжд“ . (снимани отвътре – !!!!, в резиденцията на Путин!!).
Първата им публикация е на 24 август.
В нея се сочи, че като собственик на 1080 декара имение, разположено на остров и полуостров и с редица постройки се води компанията «Север», която е принадлежала на ръководителя на Балтийската медия група Олег Руднов, а сега е на сина му.
Руднов е известен като много близък приятел на Путин.
В интериора широко е застъпен гербът на Русия. На една от снимките, които давам, виждате например работен кабинет с герба на Руската федерация (има и втори кабинет). За неоторизирана негова употреба там се носи тежка наказателна отговорност – режат се глави!
Сега Руднов е шеф на компаниите на друг приятел на Путин – виончелиста Сергей Ролдулгин, който наскоро нашумя с богатството си от поне 2 млрд. долара и империята си от офшорки.
И т.н., и т.н.
Дори подстъпите към резиденция Селгрен са със забранен достъп, а територията е обявена за резерват.
~~~~~~~~ КОЙ Е ЗАД ДОЖДЬ (ДЪЖД)А~~~~~~~~~~~-
По-любопитното е чий е телеканала Дождь, дал старта на тази сензация за Путин, посочил първи връзките и документите и съответно кой стои зад него?
Само маркирам.
Негова собственичка и́́́ ръководителка е Наталя Владимировна Синдеева. Родена в семейство на военен зъболекар, което я зарязало на 3-годишна възраст при баба й. Завършила педагогика в родния си град Мичуринск, след което се премества в Москва. Кариерата й започва от модна къща, организиране на еротично шоу и т.н., продължава през медиите и няколко съпруга – медийни императори, банкери и т.н.
Сред тях по-интересен е бизнесмена-сириец с руско поданство Джамил Асфари, а най-интересен е предпоследния човек, с когото е споделяла леглото и вечерята според римската сентенция.
Той е финансиста, а сега владетел на аптечния бизнес в Русия Александър Винокуров, който е женен за дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров.
Освен нейни снимки ви давам и една, на която премиерът Медведев открива нови студия на скандалния телеканал и го поздравява за годишнаната му. (каналът е проверяван от прокуратурата, имал е проблеми с лицензиите и т.н., но е бил защищаван, вкл. и в публичното прострасство от медийната империя на „Газпром“.

А в края на същия месец, на 25 септември 2017, разследвайки причината за посещението на руския главен прокурор Чайка у нас, ви разказах криминалните части от биографиите на на Медведев и Путин, работата на техните структури в България, където изпраха над 2 милиарда долара чрез една фамозна руския и връзката на кокаиновия крал на Европа Брендо с тези истории: Над 2 млрд. в евро и долари, изпрани у нас: Замесени са най-влиятелни лица и политици от Русия, вкл. и най-именитите (откъси от моето разследване тогава)

Над 2 млрд. в евро и долари, изпрани у нас:
ЗАД ЕДНА ФАМОЗНА РУСКИНЯ – СВЕТОВНА БИЗНЕС И ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГА
Замесени са най-влиятелни лица и политици от Русия, вкл.и най-именитите
Защо и по какъв друг повод – дипломатически скандал, главният руски прокурор Чайка беше на гости в България

„Днес СГС на първа инстанция осъди на по 10 години затвор рускинята с финландски паспорт Елизабет Елена фон Месинг (Елена Скородумова) и нейният съучастник Дмитрий Абрамкин.
Заедно с това им бяха наложени санкции на всеки по 628 милиона (!!!) лв. (парите са изпрани и са се стопили в неизвестността.)
У нас Комисията Кушлев навремето блокира равностойността на само 23 млн. лв. по няколко банкови сметки и едно жилище, но в края на декември 2015 г. запорът беше вдигнат!

––––––––––––––––
Началото на тази история е поставено през 2008 г. в Русия покрай банкрута на няколко банки, вкл. от най-големите на олигарха Александър Гителсон и наложилата се многомилиардна намеса на държавата за спасяването на две.
Оказва се, че банките му са работили и като перални на пари. Извън банките като водеща се очертава и ролята на рускинята.
––––––––––––––––

По сметките на специално създадената от тях фирма у нас „Оптима Ка” са постъпвали пари за пране от Русия с равностойност 2 млрд. лева (от криминална дейност) в Русия, за да потеглят после по света. Чрез множество фиктивни сделки мънитата от Санкт Петербург са се белосвали и колосвали в „Оптима Ка“ и наши банки, за да отидат относително чисти до компания, регистрирана в Естония. Там са ги дезодорирали и вече напарфюмирани и чисти са били превъртани през банкови сметки към компании в офшорните зони – Кипър, Дубай, Хонконг.
Самата Елизабет-Елена фон Мессинг в интервю твърди, „сумата от 1 млрд. евро са оборотните пари на фирмата“ (!) Питам се тогава колко като невероятна сума са били активите и „приходите“?!!

Веднага с произнасянето на присъдата и на двамата им щракнаха белезниците още в съдебната зала, за да не духнат нанякъде.
Ще отбележа, че на 19 май тази година в Русия Федералната служба за сигурност заедно със следствените органи обискира жилището-офис на Елизабет-Елена в Петербург и я задържа със съучастника й.
Заспалата от 2008 г. у нас следствена Темида (началото на разследването) и заспалата родна съдебна Темида (начало на процеса от 2013 г., многократно отлаган) неочаквано се разбудиха и светкавично поискаха екстрадирането им в България, което незабавно се случи.

Соча развитието по това дело, понеже кокаиновият крал Брендо също беше подсъдим за пране на пари, но го оправдаха.
Посочвам го и заради това, че у нас той все още не е осъден за разлика от присъдите му по света.
Посочвам го и заради това, че не е задържан, нито окован и родният съд му разреши да отиде в неизвестната чужбина на лечение. И той се изпари – точно преди присъдата на италианската Темида, която си го иска, ама няма как да си го прибере.

ПРИЛИКИ И РАЗЛИКИ
Разликите ли – вече стана дума за тях.
Приликата е, че става дума за пране на огромни пари, че зад подсъдимите стоят най-мощни криминални престъпни структури.
Приликата е, че и в двата случая зад тях, макар и с най-различен, противоположен знак стоят най-първи политици – съответно в Русия за Елена фон Месинг – Скородумова и съответно у нас за Брендо.
Приликата е, че съдебните перипетии на Елена фон Месинг (Скородумова) в Русия и тези на Брендо в Италия, Румъния, Швейцария точ в точ съвпадат в обрати в техните дела у нас. Разликата е в различните им знаци по тези обрати.
Образно казано, сложеният минус за Брендо в определено време по делата му в чужбина у нас веднага се контрира с плюс, а сложеният + или минус за Елена фон Месинг в Русия (във времето са се меняли) у нас веднага бива дублиран със същия знак.

Какви родни сили, кои най-видни политически и олигархични фигури са си мешали капите с Брендо у нас, може да видите в поста ми преди половин месец – от 15 септември за „Кокаиновият крал на Европа.”
А тук ще разкажа за верижката около Елена фон Месинг (Скородумова), опряла до най-високи етажи на властта в Русия.

Сега тя е 50-годишна – родена е на 11 февруари 1967 г. Ленинградчанка. От образовано семейство. Майстор на спорта по плуване. Има пораснал син. Три пъти се е женила. Фамилията е сменила не заради поредния й съпруг, а заради убеждението, че нейната баба е създала майка й с помощта на немския барон фон Месинг. Много богата е, с превъзходни връзки в някои среди на деловия и политически свят на Русия. Гражданка е на Финландия и на Русия (паспорт N PE9888716 от 1.o9.2o14, валидност 5 години)

Първият й съпруг е бивш служител на Първо главно управление на КГБ – сега Службата за външно разузнаване на Русия. Не е на тоя свят от 1994 г.
Всъщност покрай Елизабет-Елена Месинг-Скородумова смъртта се е навъртала многократно – отнесени са нейни бизнеспартньори, нейни познати, близки и дори тя самата е била под заплахата на размаханата коса.
Самата Елизабет-Елена е известна в редица среди и с прякора си – Помидориха (от помидор – домат). Предишният й съпруг (вторият по ред) – Андрей Русланович Хлоев също си има прякори – „Безпризорника”, „Плешия”, „Сирака”.
Дадени са му от руската мафия.

Хлоев се води племенник на Владимир Барсуков-Кумарина.
А кой е пък този?
Ами един от босовете на прочутата Тамбовска гангстерска групировка – най-голямата в Русия, с общопланетна дейност и световно известна.
Кумарин е лениградчанин. Като „добре облечен бизнесмен” Кумарин е направил кариерата си не в Тамбов, а в Санкт-Петербург. Преживял е много, знае много и след поредно (полууспешно) покушение срещу него е оживял по чудо, макар и с ампутирана дясна ръка.

Историите на неговите връзки и дела и тези на свързаната чрез бившия си мъж и по бизнес с него Елизабет–Елена е достойна за парещ трилър.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Най-парещото обаче в този трилър е трудно достъпно.
Кумарин е бил шеф, бос и всичко, което се сетите, на Петербургската горивна компания. (РТП) През 1994 г. тя получава от заместник-кмета Владимир Путин (отговарящ за административно-икономическата дейност) високо ценено право да бъде единственият доставчик на петролни продукти в града.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

През юни 2003 г. списание Der Spiegel спомена, че според германското министерство на наказателните дела германската фирма SPAG е подозирала, че е замесена в схема за изпиране на пари, свързана с Кумарин. Путин е бил съветник на тази фирма в продължение на седем години. После списанието забрави споменаването си, а министерството – разследването си.
.
Покрай банково-пералнята афера и изпирането на пари изниква и името на Владислав Матусович Резник. Бизнесмен-мултимилионер, член на партията на властта – „Единна Русия“, депутат. Бил е един от най-видните лобисти в Русия, шеф на Банковия комитет, шеф на комисия на Думата и т.н., и т.н.
При основаването на банка „Русия“ под палката на комунистическата номенклатура във времената на перестройката (1989 г.) става един от нейните ръководители. После е прехвърлен като шеф на нововъзникналия застрахователен гигант „Русь” – основен акционер в банката.

__________________________
Под неговото ръководство в този застраховател започва кариерата си младия и тогава неизвестен Дмитрий Медведев – днес премиер на Русия. И под патронажа на самия шеф на „Русь“ – същия Резник
__________________________

Когато започна скандала с банковите фалити и съответно започва да се нищи препирането, през 2008 г. във вилата на Резник в Испания беше проведен обиск. На процеса срещу руската мафия бяха дадени показания, че Резник е поръчал убийство на испански предприемач заради спор около 30 млн. евро. Руските власти и Кремъл тогава нарекоха случилото се „провокация”.

Години по-късно (2015 г.) отново възникна скандал – Резник и съпругата му бяха обвинени официално във връзки с органираната руска престъпност – онази същата групировка на Кумарин и Тамбов, както и в пране на пари. Резник фициално го обявиха в бюлетина на Интерпол за издирване.
Според съдия Де ла Мата Резник „извършва както законни, така и незаконни дейности (търговия с влияние, предоставяне на информация с предимство и други) пред най-висшите институции в Русия в интерес на Петров и на подчинената му организация“. (Генадий Петров е върховния главатар на Тамбовската криминална групировка).
После нещо се случи зад кулисите и в края на мин. г. персоналните обвинения към Резник и съпругата му внезапно отпаднаха.

Съпругата на Резник – Диана, е американка. Тя е ексизпълнителен директор за Русия на голямата и много влиятелна американска банка Credit Suisse First Boston за Русия и специален представител на огромната швейцарска банка „Креди Сюис” за Русия.

В протокола на предварителното следствие в Испания беше записано „Диана, съпругата на Резник, участва в приемането на важни решения и важни за групировката икономически операции.”
Записани са и др. неща.
Например, че за вилата си в Испания Резник не е плащал за разлика от огромния апартамент в Майами, Флорида (давам видео от небостъргача и жилищата там за мултимилионери).

 

 

Резник е получил испанската си къща даром – от компанията Inmobiliaria Balear. Според следствието сделката е станало под патронажа, така да се изразя, на Андрей Маленкович – от състава на Тамбовската групировка.

Резник и Путин са добри познати не само покрай „бизнесоперации”. Навремето Резник чрез ТВ си канали и др. медии е помагал за избирането на петербургския кмет Собчак и за кариерата на заместника му Путин.
Именно заради този скандал у нас беше руският главен прокурор Чайка. Делото в България, делото в Русия, делото в Испания не са вдигналата се пяна от прането на някакви милиарди, пък колкото и много да са били те.
В тази пяна плуват имената на премиера на Русия, на президента на Русия, на разни световни банкери… Тази пяна е геополитическа и част от разгорялата се огромна борба – от Урал през океана до другия край на света какво ще се случи с Русия и кой ще бъде нейния управляващ (респективно кой ще попадне в затвора).

А как се води делото у нас, мисля, че е ясно.
На фотоса, на който давам, е посочена родна фирма – основен съдружник в пералнята. Тези бизнесмени не са нито подсъдими, нито осъдени, нито някога това ще стане. Зад тях стои друга фирма. А зад нея – трета… Но верижката си има край.
Проблемът не е това колко дълго разстояние трябва да се извърви до него, а в това, че никой не иска да започне този път.

Някой трябва да изгори покрай тези криминални империи, проснати в ред държави. Естествено, че не Путин. Следователно – Медведев!
(Край на откъсите)

Шест месеца по-късно, на 17 март 2018, правейки анализ на очакваната победа в следващия ден на Владимир Путин на изборите за президент на Русия, прогнозирах следното: В Русия след изборите: Предстоят драматични промени
(цитат)

„В Русия след изборите:
ПРЕДСТОЯТ ДРАМАТИЧНИ ПРОМЕНИ
Ето ги
1. Тези избори ще стартират процеса на отмиране на партиите (Путин е издигнат от инициативен комитет и този път не се опира толкова на партията „Единна Русия“) и практическо завръщане към системата на силово еднолично управление в „кадифени ръкавици“.
(бел.: Китай също се върна отново в този коловоз, след като премахна ограничението за брой мандати на поста на ръководителя на комунистическата партия)
2. Изборите ще погребат окончателно всякакъв идеи за връщане към комунизма в Русия – и като обществени резултати, и като влияние.
3. Ще се засилят процесите на централизация на властта и намаляване на ролята на регионалното самоуправление (съвсем логичен и задължителен процес при наличие на международна конфронтация)
4. В обществено-икономически план ще продължи и през този негов мандат ще завърши процесът на „опитомяване“ на олигарсите и пълното им подчинение на властта.
5. Постепенно ще настъпят драматични промени във властовата пирамида и пирамидата на състоянията. Енергийно-суровинният комплекс и неговото лоби ще отстъпят властови позиции за сметка на промишлено-военния. Най-вероятно ще бъде сменен и Медведев като премиер, както прогнозирах в мои постове
6. Ще продължи милитаризирането на икономиката. Страната е на трето място по размер на военни разходи в света (след САЩ и Китай) и на първо сред големите държави като дял от брутния вътрешен продукт.
7. Русия открито ще стъпи на пътя на държавния капитализъм. В момента 70% от от БВП е или държавен или се иззема от държавата чрез механизми за преразпределяне. То и затова % на сивата икономика и корупцията в Русия е толкова висок, понеже това изземване и презапределение стимулира механизмите за бягство от него.
8. През май се очакват серия Укази на Путин. С тях ще се очертае програма за модернизация на Федерацията, разбира се, както го схващат в Кремъл.
9. В международните отношения на Руската федерация със Запада настъпващият леден студ ще бъде последван в конфликтни точки от зима с якутски параметри – дъхът ти да замръзне още на устните.
.
На 9 септември 2018 допълних прогнозата с още една
„Ще направя нова прогноза – в Русия ще стартира възвръщането към комунизма по китайски маниер – едрият бизнес изцяло ще се контролира, преобразува, назначава и уволнява от Кремъл, а вероятно негласната длъжност „генсек” (на Путин) ще се преобразува в нещо като монарх.”

 

 

Точно преди година време, на 25 януари отбелязах факта, Путин губи доверие сред руснаците
(цитат)

Премиерът Медведев съвсем го загуби
Предстоят ли промени

„Правят впечатление позициите на руския премиер Медведев, който е със само 8.3% доверие и цели 23.8% недоверие. По недоверие той е втори в ранглистата и диша във врата на скандалния политик Жириновски.
Задължително ще отбележа, че Всеруссийският център за изследване на общественото мнение е 100% държавна организация. Съветът на директорите му е от представители на Президентската администрация, Министерството на труда и социалното развитие, Министерството на имуществените отношения.
Публичното обявяване през пореден месец на именно такива данни – с такова негативно съдържание от държавна организация с участие и под ръководството на представители на Путин в онези, руските условия означава само едно – изследванията на Центъра подготвят почвата за предстоящи резки и значими политически действия.

И РАЗВИТИЕТО ОТ ДНЕС

Сега войната между двата лагера на клептокрацията и олигархията в Русия (енергийно-нефтено-газовия и военно-промишления) приключи. Медведев изгоря заради загубата на стратегически позиции, а в мотив за отстраняването му се превърна провала на газовата страгегия на Русия (Северен поток 2, Турски поток, газовата битка с Украйна и др.)

И у нас съответно силите ще се разместят. И вече се разместват.
Например Валентин Златев беше отстранен като бос на „Лукойл” в България и за първи път от толкова години се сдоби с ред атаки срещу него (скандала „джи Пи Груп), газовия ни олигарх Сашо Дночев беше изхвърлен като шеф на Българската стопанска камара, започна процес на смяна на ръководството в родната най-голяма банка „Уникредит” (през пролетта Левон Хамбарцумян ще напусне ръководното й кресло), предстоят промени и в ДСК, Инвестбанк – банката на кръга „Монтерей” ще изгори, ще има смени на кадри в родните газови монополисти, а и не само там…

Очаквам и поредна оствака в правителството. Очаквам и да изгорят сериозно с позиции и пари българските олигарси, свързани с тези на Медведев.
В тези дни на смяна на руското правителство и победа на една властова групировка над друга в България се пръкна и вот на недоверие към правителството ни – коалиция на руски олигархични кланове. Въобще България е като огледално копие на руските процеси, като тяхно точно отражение.

БЕЛЕЖКА: за новата руска политика на Путин, както и за новия руски премиер и отражението на тези процеси в бъдеще у нас също подготвям пост

Григор Лилов








Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. staler - Изсмукани от пръстите драми. Во...
17.01.2020 17:54
Изсмукани от пръстите драми.Водела се битка между Путин и Медведев,я пак?Корупцията в Русия е видна и от космоса,но тя е рожба на възприетия модел на крайна
неолиберална глобализация чиито основен мотив е произвол,неограничена власт....и прочие на едрия капитал.Това че корупцията на Запада не е очевидна за обикновения човек ,не означава че на съществува.Например огромна компания оперира в сферата на логистиката,пощ.услуги и т.н. зад океана основно,генерира млрди печалби именно там ,но си плаща данъците през накой клон в данъчен рай като Люксенбург....е?
цитирай
2. zahariada - Да
17.01.2020 18:46
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39688433
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031