Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2019 16:05 - ПО ПОВОД ТЪПАТА РЕАКЦИЯ НА РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, ЧЕ ссср НЕ Е "ЗАПОЧНАЛО" ЗАЕДНО С ГЕРМАНИЯ ВСВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1742 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕДИН МОЙ СТАР ПОСТИНГ НА ТАЗИ ТЕМА 

 Някои забравиха, че ми беше на гости авторът на "Ледоразбивачът" Виктор  Суворов 

И Великобритани, и Франция знаят две много важни неща. Първото е, че СССР упорито помага на Германия да се сдобиес тежко оръжие и бойна авиация още от 1922 г., тъй като според версайския договор Германия не може да има повече от 100 хил. армия и не може да разработва тежки оръжия и авиация. По тази причина, по заповед на Ленин на конференцията в Рапало /предградие на Венеция/ се подписва таен анекс към т. нар. „Рапалски договор” между СССР и Германия. С този анекс с дава възможност на немските оръжейни конструктори да работят тайно на съветска земя в големите тракторни и авиозаводи. По договор те са имали пълен достъп до 14 големи тракторни и авиозаводи, където са конструирали и сглобявали танкове, бойна авиация, САУ и други видове тежка артилерия.. Имали са съветски паспорти с руски имена и са се обличали в съветски военни униформи. Това се е знаело както от Франция, така и от САЩ и Великобритания.

Каква е идеята на Ленин?

Идеята му е да въоръжи немската армия и да я насочи към реванш заради Версай. Немците не са се нуждаели от много внушения. За тази цел е подготвен и Хитлер.

Германските оръжейници са работили в СССР до 1935 г. След това се връщат в Германия, но металите и други материали продължават да се доставят от СССР редовно чак до 0 ч 30 мин. На 22 юни 1941 г., когато минава през  съветско-германската граница последният товарен влак, превозващ за Германия суровини за оръжие. Три часа след това започва немско-съветската война.

Идеята на Ленин, подкрепена след това от Сталин е да се хвърли Германия в реваншизъм към Франция и Великобритания и след като се изтощи , да бъде ударена в гръб от Червената армия, като превземе цяла Европа, но влизайки в победените държави като освободител. Има достатъчно литература по този въпрос, но учебниците продължават да твърдят лъжи, защото  не са удобни нито за Русия, нито за САЩ и Западна Европа. Чърчил и Рузвелт тайно са се надявали и са работели за идеята Хитлер да нападне СССР, но Сталин ги е измамил.  Полша е била разделена между Германия и СССР с тайната идея на Сталин да имат обща граница, за да ги нападне в гръб. Планът „Барбароса” започва да се разработва едва през м. декември 1940 г., докато съветските военни започват планирането на операция „”Гроза” още през август 1939 г. и няколко пъти са отлагали срока на удара. Последната дата е била 4 юли 1941 г., но Хитлер, поради невъзможност да издържи на такъв удар изпреварва Сталин с две седмици. Съветските войски в пълен състав са били струпани в петкилометровата  зона на границата, но още не са били получили въоръжението си. Всички оръжия и въоръжения са били на граница, но още във вагоните, а летищата са били до самата граница. С изпреварващия удар удар Немската армия заграбва това оръжие и го употребява срещу руснаците.

Не бива да се забравя и това, че песента „Вставай страна огромная” е написана от А. В. Александров по заповед на Сталин още през м. февруари 1941 г. Текстът е Лебедев-Кумач и е започнал да пише текста още през 1937 г. Има много доказателства както за песента, така и за плакатите „Родина-мать зовет” и други.
Великобритания и Франция знаят отлично, че ако обявят война и на СССР, те неминуемо ще я загубят. Още повече, когато обявяват война на Германия, СССР удря след две седмици Полша, защото Сталин е сигурен, че На тях няма да им бъде обявена война поради горните причини.




Гласувай:
4



1. lyubomircholakov - Мюнхен
31.12.2019 16:33
Да кажеш нещо за Мюнхенското съглашение? Дали пък Чембърелйн тогава не казва "Аз ви донесох мир"? А, мошенико, че лъжеш като дърт циганин?
Или си просто неграмотен тъпанар и не знаеш какво му отговаря Чърчил: "Вие искахте да избягате от войната чрез унижение. В резултат ще получите и унижение, и война"? Май си просто неграмотен тъпанар с излъскан от идеология мозък!
цитирай
2. blackpredator - направо
31.12.2019 16:35
с това "тайната идея на Сталин" утепа сички спиритисти
цитирай
3. 1997 - Две забележки
31.12.2019 16:45
Испанската гражданска война противопоставя СССР на Хитлер, а това, което е било през 1922 г. са контакти с Ваймарската република.
Доколкото Суворов не е единственият изучаващ онова време, ако беше поканил от другите, щеше да чуеш друго. Просто си избрал това мнение, което споделяш.
цитирай
4. bosia - до горните предмети
31.12.2019 18:28
Само много тъп човек няма да си помисли кой въоръжи Германия.
Е, вие не си задавате този въпрос!
Досетете се защо!
цитирай
5. morskipesni - Др'ът глупако и гладолъжецо
31.12.2019 19:34
Защо ти бе на аба дрънкане .. то глупавото не ще остен, само си рипа! Нали ако бяха ГОТОВИ ЗА ВОЙНА, русите нямаше да понесат НИКАКВО поражение, даже в началото? Тиквенико-дано 2020 ти даде АКЪЛ!!!
цитирай
6. bosia - до горния удавник
31.12.2019 20:38
Когато човек няма аргументи-започва да псува и ругае.
Това е типично за русофилите и американофилите!
Чети, овчарче! Чети А, Б!
цитирай
7. 1997 - На човек му писне да се обяснява с праха по предметите
03.01.2020 14:20
bosia написа:
Когато човек няма аргументи-започва да псува и ругае.

и започне да псува и ругае. Намирам го за естествено.
цитирай
8. kolevdobri - Хитлер е гаден глупак. Сталин е гаден боклук.
28.01.2020 19:36
СССР е изключен от ОН /обществото на народите/, защото е започнал война срещу Финландия през 1939г. Прибалтика, Украйна, Молдова. Кой е следващия? Две чуми се срещат - кафявата чума и комунистическата чума. Но даже и фашистите не са били толкова гадни, колкото комунистите. Германия се възстановява от погрома в рамките на 10 годишен период. А какво прави победителят СССР? Освобождава пленниците от фашистките лагери, но своите си лагери поддържа поне 10 години след войната. Хитлер е унищожавал чуждите народи, за да плаши собствения си народ, а Сталин е унищожавал своя народ, за да плаши чуждите народи. СЛАВА НА ГОСПОДА, ЧЕ ХИТЛЕР Е БИЛ ДОСТАТЪЧНО ТЪП, ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ СЪЮЗИ СЪС СССР И ДА ЗАВЗЕМАТ ЗАЕДНО СВЕТА, ТОЙ Е ТРЪГНАЛ НА ВОЙНА СЪС СТАЛИН. СССР Е ОБМИСЛЯЛ ДА ВЛЕЗЕ В ОСТА. ВСЕ ПАК СТАВА ДУМА ЗА СЪЮЗ НА ТОТАЛИТАРНИ ДЪРЖАВИ - ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, ЯПОНИЯ - ОСТАВА САМО СССР И КАРТИНАТА ЩЕШЕ ДА Е ПЪЛНА. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ. Потърсете в историческите източници, какви лозунги са изписвали българските работници, на контейнерите идващи от Германия на Варненското пристанище. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ и бъдете българи. Не бъдете продажници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734214
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031