Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.10.2019 20:44 - Екологията е майка на мизерията
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1229 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 06.10.2019 20:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От много време ни плашат с екологични катастрофи, СО2 и топенето на ледовете. Че човекът замърсява природата е вярно, че климатът се променя също е вярно, че трябва да ограничим вредното влияние е безспорно. И именно тук започват спорните моменти и спекулациите.

Главните борци с промяната на климата са едновременно и главните замърсители на околната среда и основни потребители на световната енергия. Става въпрос, естествено, за САЩ и западноевропейските им слуги партньори. Именно те в момента предвождат агресивна и безпощадна борба с въглеродния двуокис, въоръжавайки се с доста спорни и в определена степен манипулирани научни аргументи. Но, както е известно, за някои хора всички средства са подходящи.

Ето например най-новото и популярно средство е 16-годишно шведско момиче Грета Тунберг, което фанатично се бори за зелената идея и е смъртен враг на всичко, което произвежда въглероден диоксид. Хлапето има и психично заболяване, което явно цели да привлече още повече симпатии от страна на масовия зрител. Грета за нула време стана световна звезда. Камерите я преследват навсякъде, тя обикаля света с яхта, политици и звезди се снимат с нея. Преди дни дори и беше дадена трибуна в ООН, където тя обвини световния елит, че е откраднал детството ѝ, че се е провалил и че ще бъде „наблюдаван” от хлапето. Речта на невръстната шведка, която явно бе написана от менторите ѝ, бе препълнена с радикален патос и пресилени емоции. Грета защитава зелената идея с фанатичност, на която сигурно би завидял дори Троцки.

image

Спрете да изпускате СО2 или ще си имате работа с 16-годишната шведска еко-фанатичка! Всъщност въпросът е дали ще си имаме работа с Грета или по-скоро с възрастните господа, които стоят зад медийния ѝ образ. Защото Тунберг е именно медиен образ, който служи за налагането на определени икономически и политически интереси.

А за да получим обща представа за това чии интереси се крият зад образа на психично обремененото момиче, е достатъчно да погледнем кой е главният спонсор на медийните ѝ изяви и… о каква изненада! Оказва се, че това е фондът на печално известния американски финансист Джордж Сорос. Самият факт, че името на Сорос фигурира в някаква инициатива, е достатъчно да заподозрем, че в нея има нещо гнило. Първо, че основни меценати на соросовия фонд са водещите американски банки и корпорации, тоест олигархията чиито интереси са преплетени с интересите на американската политическа и военна машина. Затова и името на Сорос се замесва във всяка една цветна революция в Източна Европа или Азия, чиято основна цел е да докара на власт фигури, удобни на Вашингтон.

Междувременно, Грета Тунберг не е първият подобен проект. Ако някой си спомня истерията около озоновата дупка в началото на 1990-те, то там беше отигран абсолютно същият сценарий. Там също имаше момиче еко-активист, което получи трибуна в ООН и обяви война на хладилниците и фреона. В крайна сметка хладилниците бяха победени (по-точно американските и немски хладилници изтласкаха от пазара конкурентите си), но се оказа, че озоновата дупка ту се разширява, ту се смалява и фреонът не влияе на процеса. Никой днес вече не се бои, че ще останем без озон, също както никой не помни онова момиче от трибуната на ООН (тя между другото до ден днешен се занимава с еко-активизъм).    

И така, да обобщим.

Има ли неопровержими доказателства, че човешката дейност е главна причина за промяната на климата? Не. Човекът в определена степен влияе на климата, но неговото влияние е минимално на фона на всички останали естествени фактори. Климатът през хилядолетията е преминавал през различни епохи със сериозни амплитуди в средните температури. Свидетелите на сектата на глобалното затопляне обаче основават концепцията си върху къс отрязък от времето и се опитват да свържат температурните промени единствено с дейността на човека.

Природата действително трябва да се опазва, а замърсяването да се ограничи до минимум, но вместо това трибуната на ООН се използва за политически и икономически спекулации. Пък и САЩ и съюзниците им се стремят не толкова да опазят природата, колкото да съхранят икономическото си преимущество пред развиващите се страни и привилегирования достъп до енергийните ресурси на планетата (пак за сметка на всички, които не влизат в тесния кръг на вашингтонските приятели).

Ясно е, че 16-годишната Тунберг няма нужните знания и опит и е подбуждана най-вече от юношески максимализъм и наивност. Нейните спонсори пък са подбуждани от цинизъм и алчност. Затова и Грета ще си остане просто медиен образ, който се бори за всичко хубаво срещу всичко лошо. Момичето има много енергия и еко-фанатизъм, но за съжаление това не е достатъчно, че да свали нивото на световния океан или да спре топенето на ледниците. Сорос и вашингтонския политически елит обаче не се интересува от СО2 или ледници, а от финанси и политика. Именно олигарсите са главните виновници за „откраднатото детство” на Тунберг, а не глобалното затопляне.

И още нещо. Глобалният елит се бори за екология, воюва с въглеродните емисии, а като погледна площите около блоковете в моя квартал – навсякъде се въргалят хартиени и пластмасови боклуци. Уви, изоставаме от световните тенденции, екологичната борба се води без наше участие! Ех, къде си ти, Грета Тунберг, с твоя еко-троцкизъм! Ти си толкова нужна тук! Кой ако не ти ще научи съгражданите-съселяните ми да уважават екологията и да не си хвърлят боклуците където им падне.

И после ще ми разправят за глобално затопляне…                                   





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. peperutka - :-))
06.10.2019 21:17
мда..поздрав!!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Темата Ви не е актуална!
06.10.2019 22:54
Светът сега има друг пролем, по-точно алтернатива:
Дишащите дамски превръзки ли са по-добри или абсорбиращите интимната миризма. Нещо по този казус напишете...
цитирай
3. 1997 - Очерталата се опозиция е характерна
07.10.2019 00:09
planinitenabulgaria написа:
Светът сега има друг пролем, по-точно алтернатива:
Дишащите дамски превръзки ли са по-добри или абсорбиращите интимната миризма. Нещо по този казус напишете...

Войнстващото малоумие на planinitenabulgaria срещу разсъдъка. Това остана от синята идея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3213912
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031