Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2019 21:10 - КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4017 Коментари: 20 Гласове:
1

Последна промяна: 10.08.2019 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОЙТО ИСКА, НЕКА ИГРАЕ НА РУСКА РУЛЕТКА

Когато нямаш силна вяра се уповаваш на надеждата.
Това е естествено за слабия човек, особено ако е от т. нар. "източно православие". Държа да се знае, че вяра се създава и подкрепя от вярващ човек. Императорът на Източната римса империя Константин не е бил християнин, когато през 337 г. е подписал едикта за създаването на т. нар. "Източно провославие". Той приема собствената си "вяра" едва на смъртното си легло 50 дни по-късно. Това просто означава, че т. нар. "Източно провославие" е просто една политическа доктрина за съсредоточаване на всичките власти в едни ръце, но представена като "религия". С други думи-свръхцентрализация на властта.
Това да ви напомня нещо за историята ни след приемането на християнството у нас именно от Византия? Или да ви напомня за днешните дни?
Още по-интересно е да се замисли човек защо в Западното християнство основният религиозен празник е Рождеството, а в Източното-Великдена. Рождството доближава и дори в някаква степен изравнява човек и Бог, защото са дошли на този свят по един и същи начин-земна жена ги е родила. Великденът категорично сепарира човека от Бога. Защото само Бог може да възкръсне, т. е. да направи чудо.
Затова източноправославният слага на първо място надеждата, а не вярата.
А надеждата е нещо лесно предвидимо.
Това е все едно да играеш "Руска рулетка" не с револвер, а с пистолет.



Гласувай:
4



1. lyubomircholakov - Така се става комунист
09.08.2019 21:19
Същото говореха комунягите преди 1989 г. Докъде се докара, а? Сега остава само да кажеш като Ленин: "Разстрелвайте поповете! Колкото повече, толкова по-добре!"
цитирай
2. radostinalassa - Да не ни препоръчваш католицизма?
09.08.2019 21:33
Нашите попове не са гейове като западните и никога не са изгаряли на клада хубави жени. Не ни търси там.
цитирай
3. radostinalassa - Трябва да се прави разлика...
09.08.2019 21:35
между еверите и русите. Тя е огромна .Еверите са били изгонени на Запад.
цитирай
4. bosia - Много интересно
09.08.2019 23:11
Разни комсомолски и партийни отрепки се опитват да ме учат на религия и идеология. При това го правят русофили от най-долна проба, които не съм канил в блога си. Ако имат някакви познания, анализи или идеи-нека ги напишат в блога си. Но те задължително трябва да се изцвъкат на чуждо място, защото просто са конски мухи. При това от най-тъпите.
Ако не вярвате, погледнете дали съм написал дори един коментар в техните блогове.
Комунистът, русофилът, тъпакът и ченгето винаги ходят ръка за ръка и като видят нещо, което не им харесва клякат и се опитват да го осквернят с лайната си.
Ами те за това са създадени!
цитирай
5. radostinalassa - Благодаря
09.08.2019 23:20
78% от българите са такива. А вие със сиганите сте съвършени. Пази, боже.
цитирай
6. ok3223 - АМА СИ ГАДНО КОПЕЛЕ...
10.08.2019 07:04
С ГОДИНИ РИВЕЩ КАТО УДОВИЦА ЗА Х...АМА НА УЖКИМ. ИНАЧИ ОТДАВНА ДА СИ РИТНАЛ КАМБАНАТА.
НАЧИ, НАВИРАШ С НЕКАНЕН В ЧУЖДИ БЛОГОВЕ ... А ТВОЯТ Е СВЕЩЕН И НЕПРИКОСНОВЕН, А
цитирай
7. bosia - до троловете пръдливи
10.08.2019 09:32
Завистта и глупостта са изключително вредни за самият им собственик. Вие ги имате в излишък. На всичко отгоре си нямате и имена. Да говориш и пишеш анонимно е подло и дълбоко недостойно.
Но вас това не ви интересува. Конската муха, вашата мила майчица, си има предопределение-да каца по лайната и след това по хората, за да ги изцапа и зарази.
Дерзайте, конски мушици анонимни!
Жалко, че няма ветеринарен психиатър да ви прегледа!
цитирай
8. radostinalassa - 7. bosia - до троловете пръдливи
10.08.2019 12:46
Много си груб. Това говори за лошо здраве и липса на убедителни доказателства в подкрепа на тезата ти. Когато гладуваше, ние те подкрепяхме. А сега ни ругаеш. На нас ни трябва обединение около нашата църква, която отрича джендърството на католицизма.
цитирай
9. attila - Ние БЪЛГАРИТЕ Имаме Един Бог ТАНГРА и Една Вяра ТЕНГРИАНСТВОТО !
10.08.2019 12:56
Стига Ревали Сте Задунайска РАЯ !

Ние БЪЛГАРИТЕ Имаме Един Бог ТАНГРА и Една Вяра ТЕНГРИАНСТВОТО !

Всички ЕЗИЧНИЦИ Християни, Мюсюлмани, Юдеисти, Атеисти на ДРЪВНИКА !

ДА СЕ ЗНАЕ !

Църквата е Най-Голямата СЕКТА и Трябва да се Ликвидира.

Според Богомилите Църквата е ИРОД, тя е Творение на Сатаната, Който е Роден в Йеросалим.

Истинското Християнство, Наследник на Изповядваната по Нашите Земи от Апостол Павел Чиста Христова Вяра е Богомилството, Създадено от Българите, от БОЯН Сина на Кан Симеон Велики от Рода Дуло, Потомък на АТИЛА !

Църквата Проповядва Лъже-Християнство, Служи на МАМОНА и Трябва да се Унищожи.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/b-o-g-o-m-i-l-s.h-t-m-l
цитирай
10. radostinalassa - Прав си, но ние трябва да действаме в тези времена
10.08.2019 13:14
И да използваме доброто, което в момента върши нашата църква, като ни подкрепя срещу уродливия морал на Запада.
цитирай
11. bosia - явно конските мухи не могат да се променят
10.08.2019 16:12
Къде е "нашата" църква? За какво се е намесила с цел да помогне на българските граждани? Доказателствата за отказа на БПЦ да помага на миряните са хиляди! На кого целуват ръка патриархът и владиците? Или пловдивският митрополит е мъж? И само той ли?
Да съм призовал някого да стане католик?
Богомилството ми е достатъчно.
цитирай
12. radostinalassa - Това е блог, не монолог. Благодаря за епитета, но е доста простоват.
10.08.2019 16:34
bosia написа:
Къде е "нашата" църква? За какво се е намесила с цел да помогне на българските граждани? Доказателствата за отказа на БПЦ да помага на миряните са хиляди! На кого целуват ръка патриархът и владиците? Или пловдивският митрополит е мъж? И само той ли?
Да съм призовал някого да стане католик?
Богомилството ми е достатъчно.

цитирай
13. morskipesni - Сори, Боси- НЕВЯРНО!
10.08.2019 17:42
Исус учи, че ВСЕКИ ще бъде спасен за вечен живот (ВЪЗКРЕСЕН!) , стига да е искрено вярващ. Великден е ПРАЗНИК НА ТЪРЖЕСТВОТО НА ЧОВЕКА-БОГ, Рождество САМО на детенцето Исус, което тепърва ще расте и ще се учи...
цитирай
14. bosia - какво е блогът
10.08.2019 17:56
Блогът е дневник. Ако не си съгласен с нечий начин на живот не му се бъркай, особено с негативизъм. Естествено е, че дневникът е монолог, самооценка критика и самокритика. Само тъпаци не могат да разберат това.
Що се отнася до Христос, то БПЦ е последната тумба, която може да ме накара да вярвам в Бог. Не се нуждая от посредник в лицето на държавата, за да изповядам вярата си, още повече, когато дърти ченгета на ДС, Русия и материализма ме галят по главицата и ми дуднат, че трябва да си трая и да се подчинявам на пълната простотия. Какво е отношението към най-ниските заплати и пенсии в Европа у нас? Какво е отношението към избиването по пътищата и в болниците на българите? Какво е отношението им към корупцията, мръсната питейна вода, наглостта на властите и 111-тото място на България по свобода на словото?
БПЦ си мълчи и редовно си взема заплатите. Вероятно ще се наложи да трия тъпи коментари, за да не ги издам в една специална книга за изключително дълбоката и нагла простотия на троловета.
цитирай
15. morskipesni - Боси, аз СЪМ ДЛЪЖЕН да си кажа мнението, щом си ми дал публична възможност.
10.08.2019 18:03
Това че не разбираш някои неща не те прави по-малоценен, разбери и приеми, не бъди "тъпак" - изразът твой. Не коментирам БПЦ- там сме на едно мнение. Невинаги "духовниците" са духовни. Не смесвай ВЯРА с религия!
цитирай
16. bosia - до морския удавник
10.08.2019 22:34
Не съм те задължил да ми влизаш в блога и да си кажеш мнението. Влизането ти в блога ми е твой избор и не те задължава да го коментираш. Ако искаш да споделиш с мен нещо по темата, можеш да го направиш и със собственото си име. Дори е задължително. Дори можеш да дойдеш у дома, след като се обадиш по телефона и се разберем за дата и час. Номерът ми е известен в блога от официалните документи, които съм изпратил додържавните институции.
цитирай
17. get - 15. morskipesni - До селянина, правещ се на варненец?
11.08.2019 19:14
morskipesni написа:
Боси, аз СЪМ ДЛЪЖЕН да си кажа мнението, щом си ми дал публична възможност.
Това че не разбираш някои неща не те прави по-малоценен, разбери и приеми, не бъди "тъпак" - изразът твой. Не коментирам БПЦ- там сме на едно мнение. Невинаги "духовниците" са духовни. Не смесвай ВЯРА с религия!


Това ЧЕ НЕ СА ТИ ЯСНИ СМИСЪЛА В ДУМИТЕ Е ФАКТ! Защото - латинското "religare"(откъдето идва и нашата дума за "религия" - п.м.) е смислово натоварено със значение: свързвам, обвързвам, привързвам, задължавам.
А ВЯРАТА изключва РАЦИОТО(разума) - с което ограничава приложното поле на/за НАУЧНАТА ИСТИНА!

Тъпака е човек(а): ПРИЕМАЩ "НА ВЯРА" чужди бездоказателствени внушения- с което отказва да ползва дареното му от Бог и различаващо го от добитъка, Благо - РАЗУМА!
цитирай
18. bosia - до гет
11.08.2019 20:15
Григоре, Не знам какво е пречило на морските песни да си крие името, както и да протестира по времето на т. нар. "социализми". Сега му е лесно-хем е анонимен, хем смята, че е "длъжен" да критикува. ако разчита на анонимност. Защо го подкрепяш?
Твърде елементарно е!
цитирай
19. get - До 18. bosia - до гет ОТГОВОР: Уважаеми г-н Колев,
11.08.2019 21:44
bosia написа:
Григоре, Не знам какво е пречило на морските песни да си крие името, както и да протестира по времето на т. нар. "социализми". Сега му е лесно-хем е анонимен, хем смята, че е "длъжен" да критикува. ако разчита на анонимност. Защо го подкрепяш?
Твърде елементарно е!


... къде в думите ми, видяхте подкрепа за това интелектуално и морално дегенератче?

Та нали ТАМ КЪДЕТО СЕ РАЗПАЛВА ПЛАМЪКА НА ПОЗНАНИЕТО - гине мрака на вярата-догма?
Та нали това мракобесче, говорейки ми отново за "вяра" - продължава с апологетиката си в подкрепа Вярата в една Химера/социализма - отново интелектуално правеща ни роби, обещавайки построяването Рай на земята - тук и сега?

Та нали самия Живот (а вероятно и Отеца) бе този - който доказа нежизнеспособността на това недоносче "социализма"?
цитирай
20. kolevdobri - Никой не говори за разстрел!
16.08.2019 09:13
lyubomircholakov написа:
Същото говореха комунягите преди 1989 г. Докъде се докара, а? Сега остава само да кажеш като Ленин: "Разстрелвайте поповете! Колкото повече, толкова по-добре!"

ПРОСТО ИМ СПРЕТЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ. ЗАЩОТО НЕ ДАВАТ НИЩО В ЗАМЯНА НА ОБЩЕСТВОТО. И ГИ НАКАРАЙТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, КАКТО ВСИЧКИ НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740814
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031