Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2019 15:50 - КОЙ ТЪРСИ ВОДАЧИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1387 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Богомилите не са пречка за обществото, а за централизираната власт. Те създават монолитно общество с правила и ценности. Тях ги избива централизираната държавна власт не заради извършени престъпления, а по някакви абсолютно субективни и измислени църковни схващания, че са еретици. Да, те са дисиденти, но в най-добрия смисъл на термина. Просто те са инакомислещи хора със силна вяра и солидни цинности, които отстояват. Отношението към тях не се различава от отношението на властите през последните 70-80 години. Дали ще ги нарекат "врагове на народа", "кулаци" или "бивши хора" е без значение. По-важно е, че тези хора бяха избивани, пребивани или лишавани от свободи и права. Това т. нар. "народна власт" наричаше "профилактиране". Много малко хора си задават въпроса защо границите бяха затворени не отвън-навътре, а отвътре-навън. Другата дума за това е "крепостничество" или "робство".

Да искаш и търсиш водач има две обяснения. Първото е свързано с юридическата и историческата отговорност, която не искаш да поемеш за това, което мислиш и вършиш.Второто е липса на ценности, които те заставят да действаш обмислено, но твърдо и съзнателно. Това ярко се вижда от апостолите на Исус Христос, които при първата сериозна проверка на вярата им го предават и се отричат от негоВсъщност, библията и особено Новия завет са един исторически учебник по психология на тълпата.
Сблъсъкът на силовото мислене и действие, в случая това е държавата като централизирана власт, свярата и ценностите е един много сложен сблъсък. Това е сблъсък между човешки ценности и една свръхцентрализирана власт, която създава "правила", които работят единствено в нейна полза. Самият факт, че когато през 337 г. император Константин подписва едикта за приемане на християнството за официална религия той не е бил християнин. Той приема християнството на смъртно легло месец и половина след това. Този факт показва, че т. нар. "Източно православие" не е религиозно учение, а политическа доктрина, фалшиво представена като религиозно течение. Създаването на т. нар. "ортодоксална църква" обслужва единствено централизираната власт. То унищожава истинските ценности, като по този начин пречи на индивида да стане личност.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. attila - Ние БЪЛГАРИТЕ Имаме Един Бог ТАНГРА !
17.07.2019 19:51

Ние БЪЛГАРИТЕ Имаме Един Бог ТАНГРА и Една Вяра ТЕНГРИАНСТВОТО !

Всички ЕЗИЧНИЦИ Християни, Мюсюлмани, Юдеисти, Атеисти на ДРЪВНИКА !

ДА СЕ ЗНАЕ !

Църквата е Най-Голямата СЕКТА и Трябва да се Ликвидира.

Според Богомилите Църквата е ИРОД, тя е Творение на Сатаната, Който е Роден в Йеросалим.

Истинското Християнство, Наследник на Изповядваната по Нашите Земи от Апостол Павел Чиста Христова Вяра е Богомилството, Създадено от Българите, от БОЯН Сина на Кан Симеон Велики от Рода Дуло, Потомък на АТИЛА !

Църквата Проповядва Лъже-Християнство, Служи на МАМОНА и Трябва да се Унищожи.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/b-o-g-o-m-i-l-s.h-t-m-l
цитирай
2. morskipesni - Много ми стана приятно да прочета.
18.07.2019 10:51
Църквата е не само безполезна, а и вредна институция- понеже дава порочен пример с излишествата си бездейства, когато от нея се очаква духовна РАБОТА. Църквата добре се вписва в настоящия икономически (всичко осребряващ) живот. Тя почти НЕ ЗАБЕЛЯЗВА проблемите, които произтичат от него и водят до обезверяване и духовна ликвидация- защото да се говори по тия теми е опасно, а поповете не желаят проблеми.
цитирай
3. nedovolen - Мда, и в тази връзка подсилиха за ...
18.07.2019 12:15
Мда, и в тази връзка подсилиха за инакомислещите старите чл. 108 и 109.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736877
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031