Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2019 16:33 - ДРУГО МОЕ СТАРО ИНТЕРВЮ ОТНОСНО ЕМИЛ КОШЛУКОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2084 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2019 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image     Финансови смислици 6 юли в 20:38 ч. · 

Добре че е сайта на Стефан д-р Чолаков. Изключително богато на оригинални документи и свидетелства място.

За повечето от вас това име не говори нищо, за други то е символ на обикновена откачалка. Ще оставя изясняването на личността на Стефан Чолаков за друг път. Сега препечатвам от сайта му това интервю, което е оригинал излиза в "Стандарт", но вече е заличено в интернет. http://paper.standartnews.com/forums/index.php…

Николай Колев – Босия:
Кошлуков е бил вербуван от ДС

Г-н Колев, защо твърдите, че Емил Кошлуков не е бил политически затворник?

Твърдя, че той не е политически затворник, защото в осъждането му няма никакви политически мотиви. Кошлуков има две присъди, като излежава по-голямата от тях. Тя е шест години. Всеки може да получи достъп до това дело, аз съм го виждал с очите си. Присъдата е за самонараняване с цел избягване на военна служба. По същото време, по което Емил лежеше в Старозагорския затвор, аз също бях там. Вече имаше политически отряди, говоря за 1985-1986 година. Бащата на Кошлуков наистина е бил политически затворник, осъден от Народния съд. Той е бил в ловна рота, тези роти са гонили партизаните. В един момент неговата рота убива един партизанин, заради което някои от хората в нея са осъдени. Ако не се лъжа бащата на Кошлуков е с 12-годишна присъда. Най-вероятно е бил вербуван и той.

Как стига Емил Кошлуков до затвор?

Емил е учил в Пловдив в английска гимназия и там е вербуван в последната година от ученето. Това редовно се правеше със синовете на тъй наречените врагове на народа, а мотивите бяха, че това са хора с доста познания, хора, които се познават един друг. По делото на Кошлуков прокурор беше покойният военен прокурор Николай Колев. Емил е бил вербуван от Държавна сигурност в кабинета на военния прокурор Колев, лично от шефа на ВКР на 1-ва армия. Всяка армия си имаше едно такова отделение. Битката беше дали да бъде вкаран в затвора или не. Тя се водеше между Трето и Шесто управление. Накрая се стига до шефа на ДС Григор Шопов. Той беше изключително силна фигура и дори членовете не Политбюро трепереха от него. Стигат до него, Трето иска да го вкара в затвора, Шесто не го пуска и накрая на Шопов му писва и казва: “Разберете се с ген. Капитанов, който е прокурор в Главна прокуратура. Имаше голяма ревност между управленията към него.

Какво се случва все пак?

Вкарват Емил в затвора с присъда от шест години, той обаче лежи три години и 10 месеца и декември месец го пуснаха предсрочно. По закон тогава трябваше да отиде да си изкара оставащата една година военна служба. Само че е подписана една заповед, напълно противозаконна, с която му отлагат военна службата и той кандидатства в Софийския университет “Английска филология”.

Определено се ползваше с привилегии в затвора. Там той беше библиотекар, което беше изключително високо ниво, позволяваха му да ходи навсякъде из затвора, пускаха го да се среща с хора навън. Знам и в коя килия е лежал. Познавам хората, които са били в тази килия. Например Живко Попов, който беше заместник-министър на външните работи и беше арестуван в Чехия. Осъдиха го на 20 години затвор. Личният живот на Кошлуков не искам да го споменавал, но военният прокурор Колев ми е показвал делото, в което има писма, собственоръчно написани от Емил до двама войници, в което ги подстрекава да правят любов.

Казвате, че е лежал с две присъди. Каква е другата?

Акумулирани са присъдите. Втората отново е свързана с военната служба и няма нищо общо с политически мотиви.

Не искате да коментирате личния живот на Кошлуков, но говорите за тези писма. Гей ли е Кошкулов?

Определено е гей. Имаше и друго дело за един пистолет. Тогава нямаше право да се носи оръжие, Кошлуков твърдеше, че го е намерил на улицата. Тази преписка изчезна. Имаше голяма ревност между управленията към него.

Г-н Кошлуков, обаче твърди, че е осъден за разказването на политически виц.

Това нещо би трябвало да го има в делото му, а там такова нещо няма. В делото, което аз съм чел от кора до кора няма такова нещо.

Как гледате вие на такова твърдение във “ВИП Брадър” три месеца преди изборите? Не е ли лош предизборен ход?

Българските политици са знаменити в това отношение, те са в състояние да си направят реклама и с черен пиар. Но ако ги питате за политически програми, няма да могат да ви кажат нищо.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11789250
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930