Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2019 22:51 - БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ СТАНАЛО КРЪСТНИК НА ГЕРМАНЦИТЕ http://shtaparov.blog.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ СТАНАЛО КРЪСТНИК НА ГЕРМАНЦИТЕ
Автор:
shtaparov

    Днешните германци са странен народ,образуван от смесването на келтски и скитски племена т.е.- от роднински народностни групи. В древните извори обаче няма онези "факти",с които ни занимават днешните историци а съвсем други неща,които пренаписват историята но няма кой да ги чуе. Там пише,че ГЕРМАНИТЕ били истинските КЕЛТИ,а римляни са дали името ГЕРМАНИ на група централноевропейски келтски племена което означава че "германските народи",с чийто "хилядолетен произход" ни будалкат историците са мит,измислен през последните 2 века. Това е така,защото в Средните векове народ ГЕРМАНИ (ГЕРМАНЦИ) не съществува- има алемани, саксонци, бавари, майсенци, брабантци, "прусаци" и пр.,чрез чието насилствено обединение е образувана германската "нация":
   
image

   Немският език е наложен изкуствено на тази група народи а днешните жители на северна и южна Германия почти не се разбират помежду си чрез своите "диалекти",ако не ползват официално утвърдената норма на немския език. Името ГЕРМАНИ е в тясна връзка с името ГАЛИ (Келти),понеже старо "германско" племе носело красноречивото име ГАЛАМАНИ (ГАЛОМАНИ= Галски мъже) което,преминало през латинския речник се превърнало в ГАРОМАНИ (ГЕРЕМАНИ,с прех. Л-Р) а във френския- в АЛАМАНИ.

   image

  Затова в днешна Германия името ГЕРМАНИ е повече чуждица отколкото свое- народът не го припознава като свое,а подобно на "гърците" (елини) го ползва за удобство в международното общуване. Народът на Германия нарича себе си с "домашния" термин ДОЙЧ но още не съм видял "германец",който да обясни от коя индоевропейска дума идва това име. Затова днешните германисти го обясняват по презумпция като предполагат,че то означава "Човек,Мъж" без да се замислят,че съответните немски думи за това са МЕНШ (в мн.число МЕНШЕН) и МАН,а думата ДОЙЧ (в мн.число ДОЙЧЕ) няма буквален превод в немския език.

  Днес етнонима ДОЙЧ е познат на стотици милиони хора,но неговия произход е забулен в мъглата на вековете и никой не знае откъде всъщност произлиза той. Германско племе с такова име не е имало,нито близка старонемска дума а това прави проблема още по-заплетен. Единствено решение на този проблем тогава ни дава само теорията за келтския произход на древните Германи още повече като знаем,че главно племе на Келтите (Гали) били БЕЛГИТЕ т.е.- древните Българи. Това означава че трябва да търсим подобно племе не сред германците,а сред нашите древни предци.

  Както се досещате разбира се,племе с подобно име Българите са имали,а съвпадението на неговото име с днешното самоназвание на немците е прекалено голямо за да е случайно. Бегъл преглед на племенните названия у "пра"-Българите сочи,че едно тяхно племе е носело името ДУЧИ БЪЛГАР (Българи ДУЧИ),а ДУЧИ значи чисто и просто ДОЙЧИ ("немци").  

  За Българското племе ДУЧИ БЪЛГАР (в оригинала Дучи Булкар) споменава древната арменска география "Ашхарацуйц" през VII в. Неговото име е лесно за разтълкуване: ДУЧИ=ДАЧИ (Даки,Дакийци) т.е.- Българи от племето Даки (Дачи). Те стават родоначалници на днешните ДОЙЧИ (ДОЙЧ- самоназвание на днешните "германци"),когато римските легиони прогонват Българите от Дакия в началото на II в.

   image
   
   image

  Че такова прогонване е имало а Българите са обитавали големи райони от Дакия до началото на II в. пише в летописа на поп Йовчо Попниколов (1785-1855 г.). В своя "Летопис и родословие" поп Йовчо демонстрира прекалено конкретни знания за точните имена и хронологическия порядък на голям брой ранни Български владетели което значи,че е ползвал неизвестни за нас източници. Да знаеш правилния порядък и точните имена на голям брой Български владетели по време,в което повечето жители на Балканския п-в тънели в неграмотност било чудо,което чака своето разумно обяснение от тюрколозите,но не получава такова от тях. Както съобщава Йордан Вълчев в своята книга "Календар и слово" обаче,поп Йовчо имал възможността да ползва някои старо-Български книги от Търновската патриаршеска и царска библиотека,открита от гръцки фанариоти в началото на XIX в.и отчасти разпръсната,отчасти унищожена от тях в следващите няколко десетилетия (doktora757.blog.bg/history/2010/01/08/quot-letopis-i-rodoslovie-quot-prepisi-ot-drevni-bylgarski-h.468890).

  Там пренебрегвания от казионите поп Йовчо пише,че римския император Траян прогонил Българите от техните местоживелища на Балканите,а в 489 г. и в годините след това те се върнали обратно (кликни за да увеличиш):

                      image

  От неговия летопис (clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=historical&Number=1949654633&page=8&view=collapsed&sb=5) научаваме още чудни неща,много от които еретични за казионната "наука",но доказани от "Именника" и Календарната таблица на Българите: Българската владетелска титла била КНЯЗ,Атила бил "славянски" княз,Аспарух бил роден в 632 г.,дедите ни имали княз с името ДОЙК (= ДОЙЧ,ДАК) и пр.

  Тези неща не се харесват на много хора,затова има опити Летописът да бъде обявен за фалшификат. В него обаче пише неща,които определено не са фалшиви но не са в крак с мнението на казионните "историци",които бързат да препънат всеки опит на Българския читател да полети към истината с тях. Тъй или инак,Даките са Тракийско племе а Траките са Българи,затова етнонимът ДАКИ (с диалектен вариант ДАЧИ) се обяснява единствено с името на Българското племе ДУЧИ.

  Името ДАКИ (ДАЧИ,ДУЧИ) се обяснява по два начина:

1. Като теоним,произлизащ от Българската дума ДОКС (ДОХС),с която създателите на Българския календар обозначили своя бог "Зевс" (shtaparov.blog.bg/politika/2017/11/16/sveshtenite-termini-v-bylgarskiia-kalendar-iznasiat-urok-po-.1578106).
2. Като ороним,произлизащ от името на някоя река. Коя река може да е дала името на Българското племе ДУЧИ (ДАЧИ,ДАКИ)? Това може да е единствено р. ТИЧА (със значение ТЕЧА= Течението,Силно течащата),която в по-старо време се намирала в днешна североизточна България а по времето на Даките- в Панония (Банат) и днес е позната като ТИСА.

  Как Даките (Дачи,Дучи) са стигнали Германия,за да оставят своето име на древните германи? Това може да е станало по два начина:

1. Като част от племето Белги,което било гръбнак на древните Гали (Келти),респ.на германите.
2. Чрез разширение на Дакийската държава,която в някои моменти стигала до южна Германия.

   image

                               image
 
  Даките (Дачи) са неоспорими роднини на Българите,понеже:

1. Носят името на Българското племе Дучи. Това,че ДАКИ е гръцка форма на етнонима ДАЧИ е отдавна известно:

  image

2. Те са сочени като роднини на Бригите (Блъгите),чието малоазийско име е Фриги (кликни за да увеличиш):

image

3. Някои техни племена носели имена като БЕСИ (БЕЛСИ,БЕЛЗИ) и БУРИ (името се тълкува от учените като БХУРИ,а това значи БГУРИ,БУГУРИ),някои от които се преселили към Германия и създали смесена "германо-дакийска" култура:

    image         
   image

4. Даки и Мизи били близки роднини (кликни за да увеличиш):

   image

5. ДАКИ е друго име на племето ГЕТИ,а според мен е друго име и на племето ТРАКИ,получено чрез пропускане на добавеното "Р":

   image

6. Европейските ДАКИ са роднини на средноазиатските ДАХИ,които живели между Памир и Каспийско море (виж текста под т. 2) а според мен- и на кавказките ДАГИ,които са дали името на днешния ДАГЕСТАН.

7. Голям брой Дакийски лични имена имат ясна Българска етимология:

Бълг.имена у Даките- Бащица, Блегица (Благица), Блезус (от Блажус= Блаже), Благица (повторно), Гудила (най-долу) – близко до името Атила:

image

  Мъжки имена Денгиз и Дюридан у Даките (виж Денгизих у Хуните и нашето лично име Дуридан,от което идва фамилия Дуриданови)- кликни за да увеличиш:

image

8. Един Дакийски цар носел името ДУРАС,което е "ръкаща" форма на името ДУЛАС (ДУЛО):

image

9. В бронзовия Дакийски зодиак,намерен в Сармизегетуза има Български календарни животни:

   image

   image
 
   image

10. Един Хунски цар носел името ВЛАХ и дал етнонима на ВЛАХИТЕ с което оправдава моето заключение,че Власите (претендиращи да са наследници на ДАЧИТЕ) са наследници на Аварите (старо Хунско племе):

          image

11. В своята столица Дачите ("Даки") строели кръгли храмове,подобни на онези в Плиска и Аркаим:
    image

   image

     image

  Така виждаме,че пълната идентичност на племената ДАКИ (ДАЧИ) и ДУЧИ (ДУЧИ БЪЛГАР= Дакийски Българи) е извън всякакво съмнение а името на Българското племе ДУЧИ означава без съмнение ДОЙЧИ,което се превърнало в самоназвание на днешните германци. Хилядите Български лични имена у тях (твърде характерни например са КУРТ, ЮРГЕН=ОРГАН,ОРГАНА, МИЛКЕ=МИЛКО, ХАНКЕ=ХАНКО, БОЯН, Лайке-Райке,Райко, ОТО=ЙОТО и още много други) говорят че Даките са онова Българско племе,за което поп Йовчо казва,че е прогонено от римляните а после се върнало обратно. То останало в Стара Велика България до V век но после заедно с други Български племена почнало да се връща в земите на прародината,където в крайна сметка Испор (Аспарух) основал новата Българска столица ПЛИСКОВА (БЛЯСКАВА),наричана още АБОБА (АБОВА=УБАВА,ХУБАВА). Германците приели това име навярно по времето на Атила,когато много от тях били Хуни и държели да бъдат асоциирани с великите победи на Хуните,които спечелил АТИЛА-АВИТОХОЛ от рода ДУЛО и това е начина,по който Българи станали кръстници на германците.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827225
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930