Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2019 17:14 - Лиценз на Крил: руски черноморски шпионски кит открит в Баренцово море
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.05.2019 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Лиценз на Крил: руски черноморски шпионски кит открит в Баренцово море


image от Тайлър Дърдън  Пн, 04/29/2019 - 18:55

На 25 април норвежкият рибар се сблъска с обучения на руснаци белуха кит в Баренцово море край североизточния бряг на Норвегия.
 
image   About this website  

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-29/license-krill-russian-black-ops-spy-whale-found-barents-sea?fbclid=IwAR3yGWa8yVbN0fGh7XWvyWVBjIDNugKZ8BkJTSI6w0JvjeVU6aR_r1Tazns

Оборудван с камера,  която имаше руски маркировки , китът продължаваше да се приближава към рибарската лодка и "се втриваше срещу него", според  NRK  и  Ars Technica . 

 

Смята се, че сбруята е маркирана с етикета "Equipment St. Petersburg" и има точка на закрепване за GoPro камера . Audun Rikardsen, професор в Норвежкия Арктически университет в Tromsш (UiT),  каза на норвежката VG,  че нито норвежки, нито руски академични изследователи поставят оръжия на китовете. "Аз бях в контакт с някои руски изследователи", каза Рикардсен. " Те могат да потвърдят, че не правят нищо. Те ми казват, че най-вероятно руският флот в Мурманск ." - Ars Technica

 

 

"Ние щяхме да извадим мрежите си, когато видяхме кит, който плуваше между лодките", каза рибар Джоар Хестън, който добави: "Той дойде при нас и като се приближихме, видяхме, че има някакъв вид сбруя. то."

image

След няколко неуспешни опита да се премахнат самите сбруи, рибарът изпрати снимки на Норвежката дирекция по рибарство и съобщи, че китът е в беда. Рибарска лодка в района отговори и забеляза, че „след малко примамка с филе от треска и с рибар Джоар Хестен, влязъл във водата с костюм за оцеляване,  инспекторите Йорген Рий Уиг и Ингве Ларсен от Морската служба и коня успя да освободи кита ”, пише във Facebook. 

 

Военната употреба на морските бозайници датира от десетилетия - програмата на Съединените щати датира поне от 1960-те години. 

image

Морската програма на морските бозайници започна през 1960 г. с две цели. Първо, Военноморските сили искаха да проучат възможностите на подводните сонари на делфините и китовете белуга да научат как да проектират по-ефективни методи за откриване на подводни обекти и да подобрят скоростта на техните лодки и подводници, като изследват как делфините могат да плуват толкова бързо и гмуркам толкова дълбоко. В допълнение към този изследователски компонент, Военноморските сили също обучават делфини, белухи, морски лъвове и други морски бозайници, за да изпълняват различни подводни задачи, включително доставяне на оборудване на водолази под вода, локализиране и извличане на изгубени предмети, охрана на лодки и подводници , и извършване на подводно наблюдение. с помощта на камера, държана в устата им. - PBS

График на изследванията чрез  PBS: 

Морският     флот от 1960 г. започва да използва морските бозайници

1965 г. Морска лаборатория II
През 1965 г. програмата за морско бозайство започна първия си военен проект: Sea Lab II. Работейки във водите на Ла Джола, Калифорния, делфинът на име „Таффи“ завърши първото успешно военно учение на открития океан. Той многократно е гмуркал 200 фута до инсталацията на Sea Lab II, като е носил поща и инструменти на военноморския персонал. Той също беше обучен да води загубени водолази до безопасност.

1965-75 делфини, използвани във Виетнам
Военноморските сили изпратиха петима делфини в залива Кам Ран за извършване на подводно наблюдение и охрана на военни лодки от вражески плувци. Въпреки че по време на тази епоха се разпространяваха слухове за "програма за анулиране на плувеца", чрез която делфините бяха обучени да атакуват и убиват вражески плувец, Военноморските сили отричат ​​такава програма да е съществувала някога.

1975 г. въвеждането на морски лъвове и китове белуга
С успеха на програмата за делфините военноморските сили започнаха да работят с морски лъвове, обучавайки ги да възстановяват военна техника или оръжия, пуснати и паднали в океана. Морските лъвове могат да се гмуркат и да възстановяват обекти на дълбочина до 650 фута.

Военноморските сили също започнаха да проучват употребата на китове белуга, които като делфини използват сонар за навигация. Белухите могат да работят при много по-ниски температури и по-дълбоки дълбочини, отколкото делфините или морските лъвове.

1965-75 флот изгражда колекция от делфини
Програмата за морските бозайници достигна своя разцвет през 80-те години с разширен бюджет и увеличен брой делфини. През 1986 г. Конгресът частично отмени закона за защита на морските бозайници от 1972 г., като позволи на флота да събира диви делфини от „национални цели на отбраната“. Военноморските сили планираха да използват делфините, за да разширят своите съоръжения за изхвърляне на мината и да запазят програма за развъждане.

1986-88 делфини в Персийския залив
Военноморските сили изпратиха шест делфина в Персийския залив, където патрулираха в пристанището в Бахрейн, за да предпазят американските флагмани от вражеските плувци и мини и придружиха кувейтските петролни танкери през потенциално опасни води. Един от делфините "Скипи" умрял от бактериална инфекция.

1986-88 ракети охрана проект в Бангор изоставени
В края на 1980-те години на Военноморските сили започна проект, чрез който делфини ще действа като охрана в Бангор Вашингтон Trident ракетна база на. Активистите на животните се противопоставиха на проекта и подадоха иск срещу Военноморския флот съгласно Националния закон за опазване на околната среда, в който се твърди, че флотът трябва да направи екологична оценка, за да определи дали разгръщането в студените северни води на Бангор ще навреди на делфините, първоначално заловени в Мексиканския залив. Един съдия постанови, че такова проучване трябва да бъде завършено преди проектът да продължи. Военноморските сили са изоставили проекта.

До 1994 г. политиката на Военноморските сили за преместване на делфини в среди с радикално различни температури на водата се промени; говорител каза, че като цяло ВМС само ще премества делфините между среди с 20 градусова разлика в температурата, освен в извънредни ситуации.

  Намаляване,

премахване на класификацията от 1990 г., пенсиониране С края на Студената война бюджетът на Военноморските сили за програмата за морските бозайници беше драстично намален и всички центрове за обучение, с изключение на един, бяха закрити. От 103-те делфини, останали в програмата, Военноморските сили решиха, че е необходимо само 70, за да запазят съкратените си операции. Голяма част от проекта е разсекретена, въпреки че някои детайли остават защитени.

Това повдигна въпроса какво да се прави с останалите делфини. В Закона за отбранителните правомощия от 1992 г. Конгресът отделя половин милион долара на Военноморските сили, за да „разработи процедури за обучение, които ще позволят на бозайниците, които вече не са необходими за този проект, да бъдат пуснати в естествената им среда”. Военноморските сили проведоха две конференции на изследователи и експерти и установиха, че програмата за реинтродукция няма да бъде рентабилна.

В опит да намали броя на делфиновите си войски, Военноморските сили предложиха да дадат на излишъците си обучени делфини в морските паркове. Интересът към свободните делфини обаче е нисък, тъй като по това време много морски паркове са разработили успешни вътрешни програми за развъждане. Военноморските сили са получили само четири искания, но обещали да се погрижат за делфините, които не са били поискани до смъртта си.

По-късно през 1994 г. Военноморските сили се съгласиха да изпратят три делфина в светилището на Sugarloaf, близо до Кий Уест във Флорида, съоръжение за рехабилитация, управлявано от Ric O"Barry. О"Бари планира да превъзпита делфините, за да могат да бъдат освободени безопасно в дивата природа, след като бъдат предоставени необходимите федерални разрешителни.

1996 незаконно освобождаване на Лутер и Бък
Двама от делфините, държани в светилището Sugarloaf, Лутер и Бък, бяха подготвени за живот в дивата природа, докато очакват федерални разрешения за тяхното освобождаване. През май, преди издаването на разрешителните, О"Бари пусна делфините в Мексиканския залив. Той вярваше, че делфините са готови за освобождаване и че бюрократичните изисквания за разрешително са предназначени да предотвратят освобождаването на флотските делфини. Той смяташе, че да изчакаш повече, преди да ги пуснеш, ще застраши шансовете им за успешна адаптация към дивата природа.

прочете защитата на O"Barry за действията си и критиките за освобождаването на Naomi Rose

Делфините бяха заловени по-малко от две седмици по-късно и се върнаха във флота. Всичките трима делфини сега се завръщат с флота. Единият от тях все още е във Флорида, а другите две се намират в Сан Диего в съоръжението на Военноморските сили.

    През 1997 г. украински делфини, обучени от военните сили на Съветския флот, сега се използват за терапия с деца, страдащи от аутизъм и емоционално разстройство.

***

И изглежда, че не свършва дотук. През 2000 г. се съобщава, че Съветският флот продава своите убийствени делфини на Иран  - докато през 2005 г. има съобщения, че някои от обучените делфини на американската армия, базирани на езерото Пончартрен, са избягали по време на урагана Катрина . През 2007 г. американският флот похарчи 14 милиона долара за изследвания на морски животни . 

През 2014 г.  се съобщава, че Русия е откраднала украинската армия за убийци на делфините  по време на анексирането на кримските военноморски бази. 

Както  може би сте чували в миналото , украинският флот има група от около десет делфини в Севастопол, които са на активно военно задължение. Делфините участват в „тренировъчни упражнения за задачи за борба с бойните плувки, за да защитят кораби в пристанището и при нападения“. И как точно защитават корабите?  Разбира се, с  ножовете и пистолетите,прикрепени към техните очарователни глави на делфините. - Атлантическия океан

През март 2013 г.  трима руски убийци делфини твърдят, че са избягали от военната база в Севастопол. Според бившия съветски военноморски анти-саботажен офицер Юрий Пляченко, "през ​​80-те години имаше много случаи, когато контролът се губи над делфините. но повече от седмица или повече щеше да се върне.

Чудим се дали китът на Белуга (който между другото не яде Крил) също търси любов?

Остава само един въпрос; за кого е работил флипер?


 

 



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39912397
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930