Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 08:58 - Нямате и нямаме, защото НЕ ВЯРВАМЕ!!! Не вярваме нито ДОСТАТЪЧНО нито ПРАВИЛНО.02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.04.2019 21:13


 Отново казвам, че написаното в тази поредица е простотия, особено за тези, които не "вдяват".


Първо Вярата. Не вярваме достатъчно нито правилно. Ето ви прости примери, за да стане по интересно.

Вие сте млади и все още зелени. Сега навлизате в живота. Не вярвате, че можете да станете богати. За вас това е важно. Все още органите при вас са само полови и не познавате нито Болката нито Болестта, които по принцип са мръсници недни.


Не вярвате и няма да забогатеете. Трябва да вярвате. Правилно и искрено. Започвайте от днес. Как се "вярво" ли? Ами много просто. Ако на български ви е трудно, защото всички или повечето от вас учат "ингилезки язик", повтаряйте постоянно нещо като Ай билив или билийв, все ми е тая. Ама изкрено и лично, като в онова забравено от всички ни предаване на Меглена - Изкрено и лично, в което зрителите се лашкаха от една лична драма и простотия към друга, докато негледащите правеха пари или други простотии.

Дали да си даваме зор, когато искаме? Ето това е интересен въпрос. И МРЪНКАЩИТЕ също искат. Мрънкайки. Или мрънкат, искайки. Дали ги чува Космосът? Едва ли. Космосът не обича мрънкачите, оплаквачите. Космосът обича яките пичове. Тяхното искане е действието. И какво след като получат исканото? Понякога ми се струва, че се получава положението, при което се чувстват кучетата, които доскоро са лаели по гумите на колата ви, след като сте спрели да се движите - те просто спират да лаят. Лаенето не е интересно при спряла кола. Виж при движеща се кола, те са в стихията си. И при нас е същото. След като получим исканото какво става? Някакво нищо или едно нищо. Следва ново искане и така животът ни минава в искане, голяма част от което остава неудовлетворено, защото Космосът се чуди как да ни угоди в исканията. Децата например мрънкат за шоколад, сладолед, някаква напитка или някаква дрънкулка. Колкото по-големи ставаме, толкова по-големи стават исканията ни. Ние просто искаме. Писанието не прави пряка връзка между искането и вярата. Поне в тези изречения, които ви казват, че ще получите, ако искате и ще ви отворят, ако потропате. Нещо се къса връзката. Не става явно само с искане или поне с неправилно искане. Трябва и нещо друго. Вяра трябва. А дали го заслужаваме това, което искаме? Дали вярата е достатъчна и какво е достатъчна вяра?


Следва текст.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194659
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031