Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2019 18:00 - ЗА Т. НАР. "БПЦ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1541 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БПЦ ТУ СЕ СМИРЯВА-ТУ СЕ ДРЪВЧИ

"Т. нар. "Източно православие" не признава останалите християнски религии за "правилни". Затова не иска да се моли на Господ заедно с тях.
Такъв им бил "Уставът" и затова не можело!
Ами кажете ми трудно ли е да се смени един Устав, ако врмето се е променило? Ако противоречията не трябва да се задълбочават и да стават разделител, а обединител?
Първа, като държавна религия, възниква арменската апостолическа църква още през 193 г след Христа. Западната римска империя приема християнството през 313 г. Източната римска империя-през 337 г. До 1054 г. Няма обособени отделни религии. До 7-ия вселенски събор двете крила на християнството са заедно. 
Освен това съществуват манихейство, павликянство и богомилство. Те дават основата за създаване на протестнството.
Има и други християнски крила, но важните неща са две.
Първо:
Християнската религия е създадена от Исус Христос като единна. Но се намират хитреци, които започват да се противопоставят един на друг чрез, уж, различно тълкуване на Свещените книги. Правят се на литературни критици, за да получат по-голямо влияние. Т. е., те с действията противоречат на самия Господ Исус Христос, който казва на апостол Петър "Тук, на този камък ще изградя християнската църква!" Но камъкът е един и не може да се разделя на по-малки и да се присвоява.. Ревизирането на учението на Христос е груба и глупава работа. Достига се дотам, че започват войни на християни с християни. От това по-глупаво нещо-няма.
Засилването на исляма е другият важен фактор. Само заедно, всички християнски църкви могат да се противопоставят успешно на ислямската инвазия.
Затова трябва да се върнем към извора-автентичното учение на Исус Христос и да престанем да се оправдаваме с "устави" или други вторични и вредни оправдания.
При това, забележете, Папата обикаля държавите и отива до своето паство, дори когато по численост е незначително. А в същото време нашият патриарх отказва да прави това, въпреки че за последните десетилетия милиони българи напуснаха България и живеят в други държави. Има и други етнически българи, които живеят в други страни по-отдавна като българите в Украйна, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Албания и др. и др. Но те не могат да се срещнат с българския патриарх, по незвестни и съмнителни причини.
Сега митрополит Антоний се оправдава, че Уставът на БПЦ не позволява съвместна молитва на нашия патриарх и Папата. Сега са дръвчат като тийнейджъри при първото си напиване. А беше времето, когато смирено празнуваха 9-ти септември, 7-ми ноември, 1-ви май и т. н.
Нека митрополит Антоний ми обясни по какъв устав са го правили!
Значи веднъж може да се променя Устав, но сега-не може.
А нещата са прости и лесни.
Просто трябва да тръгнем по хълма от различни места, но да се съберем на върха на Христовата църква заедно.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Не съм аз, който ще се изказва по въпросите на църквата
04.04.2019 21:09
ама нямате ли си религиозни блогове, сайтове и т.н. където да си говорите по проблемите, на отделените от държавата и кесаревото?
цитирай
2. bosia - до цифрата
04.04.2019 23:33
Нямам намерение да влизам в разговор с една църква, която е изцяло подчинена на държавата.
Тя не заслужава интерес.
цитирай
3. vladtepes - За църквата
05.04.2019 11:12
Преди време папата ходи да подаде жалби до католикос Карекин II Нерсисян и бюро жалби също отказа съвместна молитва. Англиканската Църква с крал/кралица начело също е на практика подчинена на държавната власт.
цитирай
4. bosia - затова
05.04.2019 11:34
Затова и не съм в нито една от тях. Аз си общувам директно с Бог и не ми трябва за посредник нито кралица, нито мутра, нито който и да е.
цитирай
5. nkf - Православието е имперска идеол...
06.04.2019 19:02
Православието е имперска идеология, но с мантия на "религия". Тази идеология не е нито българска, нито пробългарска, а тъкмо обратното. Православието е отродило повече българи, отколкото ислямът някога е успял да отроди. Отделен е въпросът за тежкото суеверие, невежество и откровена простотия на "светото" православие, въпреки че и другите деноминации на Християнството не се разлчиават кой знае колко от православието в това отношение.
цитирай
6. 1997 - В историята било положително
08.04.2019 12:43
nkf написа:
Православието е имперска идеология,

Приравнило ни с най- напредналите по онова време народи
Опазило ни като нация

Сигурно е сложен въпросът защо още от времето на Фори Светулката има стремеж да се вземе властта в БПЦ. На първо място дразни, че православието ни свързва с Русия. На второ, че не е тоталитарна система като католицизма и дава самостоятелност на народностните църкви. Католиците са водени от кардинали ПОДЧИНЕНИ на папата, англиканите са ПОДЧИНЕНИ на краля.
Сигурно има и други тръни, които бодат заинтересованите.
цитирай
7. bosia - откога държавната църква
08.04.2019 14:12
Откога държавната църква, наречена БПЦ, е самостоятелна?
Не ми се иска да ме свърват нито с Русия, нито със САЩ. Колкото по-далече от тях-толкова ще е по-добре за България
цитирай
8. 1997 - Ами, добре
08.04.2019 18:43
bosia написа:
Откога държавната църква, наречена БПЦ, е самостоятелна?
Не ми се иска да ме свърват нито с Русия, нито със САЩ. Колкото по-далече от тях-толкова ще е по-добре за България

Това не е мой проблем, но при тия неколкократни смени на властта, атаките срещу БПЦ бяха основно при СДС и сега при ГЕРБ. При Симеон и БСП дали протестирахте- не помня...
Излиза, че ГЕРБ се меси много гадно...
Прочее, кое е неприятното, че се смирява или, че се дръвчи?
цитирай
9. bosia - отговри си сам
08.04.2019 18:58
Ако можеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737873
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031