Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2019 22:23 - КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНОТО ЛИЦЕ БОРИСОВ НЯМА ШАНСОВЕ СРЕЩУ КУКЛОВОДИТЕ СИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2825 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 АКО НЕ ИЗЛЕЗЕМ С КАТЕГОРИЧНИ И ТОЧНИ ИСКАНИЯ И НИЕ НЯМАМЕ ШАНСОВЕ

Борисов, както анализирах през последните месеци, си отива. Не защото българските граждани са облекли жълти жилетки, а защото кукловодите им вече не ги искат. Никак! Отвътре и отвън.
За съжаление начина на мислене /доколкото го има/ на българите е твърде жълт. Дори кафяв.
Като казвам кафяв-нямям намек за националсоциализъм, макар че в тази област мераклии има много.
Ще ви кажа само един факт. През 1922 г. се провежда в едно предградие на Генуа международна конференция за мира и отношенията след Първата световна война.Рапалският договор е договор между Ваймарската Република (Германия) и Руската Съветска Федеративна Социалистическа Република (РСФСР), подписан на 16 април 1922 в италианския град Рапало. Договорът представлява отказ от каквито и да било териториални и финансови претенции, предвидени от Брест-Литовския договор, с който Революционна Русия излиза от Първата световна война. Двете правителства също се договарят да нормализират дипломатическите си отношения и за „сътрудничество в дух на взаимно доброжелателство и посрещане на икономическите нужди на двете страни“.

Договорът е подписан по време на Конференцията в Генуа от Георги Чичерин, външен министър на РСФСР, и неговият германски колега Валтер Ратенау.

На 5 ноември в Берлин към договора е подписано допълнително разширено споразумение, с което се урегулират отношенията на Германия с контролираните от Русия съветски републики – Украинска ССР, Белоруска ССР, Грузинска ССР, Азербайджанска ССР, Арменска ССР и Далекоизточната република.

Със секретен анекс към договора от 29 юли се предвижда Германия да обучава свои военни части на територията на Съветския съюз, в нарушение на Версайския договор.
Всичко това го има в книгите на Виктор Суворов /Владимир Резун/, който по моя покана пристигна и се върна жив в самото начало на деведесетте.
Ще ви копирам негво интервю за Путин.

image image image
  • МНЕНИЯ
  • НОВИНИ
  • ПОЛИТИКА
  • ОБЩЕСТВО
  • ИКОНОМИКА
  • КУЛТУРА
  • ЛАЙФ СТАЙЛ
  • СПОРТ
 
  • Начало
  •  
  • Статии
  •  
  • Мнения
  •  
  • Интервю
  Суворов: Путин е ходещ политически труп, ще го ликвидира наследникът му

Разпад – това е бъдещето, което очаква Русия

    image

Виктор Суворов

11JUL2017  

Гниенето на Запада продължава, но на руските олигарси той много им харесва

Ядрената мощ на Кремъл е голям блъф, казва публицистът

Виктор Суворов е съветски офицер-разузнавач, работил за ГРУ, избягал на Запад. Той е автор на книги, чрез които прави опит да развенчава митове на комунистическата пропаганда за съветската военна история и особено за Втората световна война. Един от големите противници на режима на Путин. В Русия има издадени две смъртни присъди, но въпреки това продължава да развенчава митовете за силата на Кремъл.

- В книгата си "Ледоразбивачът" доказвате, че именно Сталин се е готвел да нападне Хитлер, а не обратното. Обаче милиони хора все още не могат да повярват в това. Често ми отговарят: „не може да е вярно, защото не може  да е вярно…“

- Аз имам принцип да не споря с никого и да не натрапвам мнението си. Просто предоставям факти. Казвам: Вижте, Хитлер е имал 4 000 парашутисти, а другарят Сталин – милион. И този милион никога не е бил задействан. Имало е опити, но те са се провалили, защото войната се е развила не така, както е планирал и очаквал Сталин. 
А защо са му били толкова десантчици? Или „магистралния танк“, който развива скорост от 100 км/час на пътища, които ние тогава просто не сме имали? 

- Тоест, излиза, че Хитлер просто е надхитрил Сталин? 

- Не надхитрил, а изпреварил. Хитрел е повярвал на Сталин, чиято идея е била фюрерът да разгроми Европа (нали е ледоразбивачът на революцията) и да отиде да воюва за Британските острови или Африка. А през това време 11 държави от Европа ще очакват освобождението си. 
И кой щеше да ги освободи? Този, който разполага с 24, 25 или 26 хиляди танка. Хитрел е имал 3 000, при това остарели, а ние – 24 000! 
Сталин е очаквал, че Хитлер ще се отдалечи от континента и за него това е била възможност, която не може да пропусне.
Освен това е имал милион парашутисти, огромна армия и хората биха го молили: Тръгвай! 
И Америка и Великобритания щяха да кажат същото. 
Впрочем за САЩ: през април 1941 година в Иран започва строителството на автомобилни заводи, които е трябвало да сглобяват военни машини за Съветския съюз. Тоест, американците са го подкрепяли.

- С това ли се обяснява фактът, че Сталин изчезва за три денонощия от Кремъл в началото на войната? Уединява се на вилата си и когато неговите съратници идват да го молят да оглави съпротивата срещу Хитлер той се изплашил, че идват да го арестуват? 

– Сталин е мислил, че войната е изгубена. И правилно, аз също мисля така. Целият живот на Йосиф Висарионович е бил подготовка за война. Отначало завзема властта, след това започва колективизацията. Тя е била нужна, за да се отнеме безплатно от селяните хляба и да го принудят да строи военни заводи.
След това следва индустриализацията, за да може да се произвеждат танкове и самолети. Другарят Сталин е направил в това отношение повече, отколкото, която да било друга държава в света плюс най-мощният подводен флот.
Защо е било всичко това? Не за повишаване не жизненото ниво на съветските граждани. 
Защо Сталин създава такава чудовищна военна машина, когато Хитлер дори не се е готвил за война?
Само за да може с неговите ръце да унищожи Европа, а след това да нанесе удар в гърба на фюрера. Когато всичко рухва, отсъствието на Сталин доказва, че той е разбирал – неговата мечта е разрушена. Край-той е изгубил и войната, и живота си.

- Вие пишете, че Сталин и Хитлер са братя-близнаци. Защо?

- Всеки може да забележи тези потресаващи съвпадения: Сталин, също като Хитрел строи социализъм; при Сталин има само една партия, а всички несъгласни са в затвора, при Хитлер е същото; при Сталин има ГУЛАГ, при Хитлер – Бухенвалд, Освиенцим и така нататък; Сталин има НКВД, Хитлер – Гестапо.
Приликите на тези тоталитарни системи се виждат дори във външните белези: знамето и на Сталин, и на Хитлер е червено; Сталин е ходел в полувоенна униформа, Хитлер също. Просто братя-близнаци!  Само че другарят Сталин е бил малко по-хитър от Хитлер, това е всичко.

- Тоест, излиза, че Русия е страна на митове? 

- Така излиза. Пак ще се позова на книгата си „Сянката на победата“ (на руски игрословица с думите „День“ и „Тень“ победы, „Ден“ и „Сянка“, б. ред, но така наречената „победа“ във Втората световна война изобщо не е победа. Страната понася такива загуби, че и до ден  днешен е в демографска яма. Съветският съюз се разпадна. Ако приемем, че СССР е победил, къде е тогава великата победила страна? Къде се дяна? Победена Германия я има и до сега. Япония, Румъния, Унгария, Естония, Литва, Латвия – всички те съществуват, а Съветският съюз – не, той се разпадна, вече не съществува.

– Какво бъдеще очаква Русия?

– Разпад. Аз съм роден в Далечния Изток. Той сега е изцяло китайски, китайците владеят и контролират всичко там. Те са вече и в Забайкалието. Но московската власт поддържа тази „окупация“. Но ако китайците са се заселили някъде, те никога вече няма да си тръгнат.
Така че Русия я очаква разпад. Не мога да кажа кога. Но вижте, нали съществуваше „великият“ социалистически лагер и той се разпадна. Остана „великият“ Съветски съюз и с него се случи същото. Кой е следващият? Това е тенденция.
След разпада на съциалистическия лагер не беше направено нищо, за да бъде спряно това. Държавата се носеше по нанадолнището, Съветският съюз се разпадна и отново нямаше никакви опити това да бъде предотвратено. Разпадът продължава.

- Защо в Русия толкова силно ненавиждат Запада – всички лидери, всички медии непрекъснато твърдят колко зле е на Запад, колко е „загниващ“. При това, руските властимащи държат там парите си, децата им учат там, там се лекуват и ползват всички блага на прокълнатата западна цивилизация…

- Най-скъпите квартали в Лондон са напълно „окупирани“ от хора, които сега управляват Русия. Двете най-мощни яхти в света принадлежат на руски олигарси. На тях им е много-много „зле“ на Запад.  Още когато бях офицер в ГРУ и не бях пътувал зад граница попитах мой колега: Как е там, гниенето продължава ли? А той ми отговори: Продължава, но ароматът е такъъъъв.
Така че, да, гниенето продължава, но на тях много им харесва. И куфарите им отдавна са приготвени, за да избягат там. 

- Кажете, светът страхува ли се от Путин?

- В никакъв случай. Има една единствена причина, поради която Западът се отнася толкова предпазливо с Русия – това е ядрената и мощ. Но тя е раздута. Може да погледнете в интернет, там има достатъчно информация за това с какви стратегически ракети разполага Русия. Освен това, срокът за експлоатацията им отдавна е изтекъл…
- …тоест, ядрената мощ на Русия е блъф?

- …блъф?

- Блъф!

- Вие твърдите, че Путин е „ходещ политически труп“, така ли е наистина?

- Да. Нима не е ли ясно?! Погледнете Путин и неговото обкръжение. Съвсем до скоро те спокойно пътуваха на Запад. А сега против тях има персонални санкции и във всеки момент всеки от тях може да изгуби милиардите си. Представете си, че имате на Запад 30 милиарда долара, аз също и знаем, че заради „великия лидер“ може да се окажем просяци, и ще ни преследва Интерпол. Ще ви хареса ли?
Кой сега има полза от оставането на Путин на власт? Работниците? Не. Военно-промишленият комплекс? Той издъхва. Скоро видях спътникова снимка на Сталинградския тракторен завод. Той изглежда по-страшно, отколкото през 1943 година, след Сталинградската битка. Всъщност този завод  е за производство на танкове. Сега там всичко е разрушено, окрадено.
Военно-промишленият комплекс се намира в такава криза, в каквато е всичко останало. Нали строят нов изтребител. И го строят, и го строят, и ей сега ще го построят, но все нещо не се получава. Направиха нов танк, произведоха десет бройки за парада, единият угасна…
Има една истина – ако всичко се разпада, ако се разпада науката, образованието, то и военно-промишленият комплекс не може да процъфтява.
Този, който дойде след Путин демонстративно ще го „екзекутира“, както са наказвали и други диктатори.

- В едно свое интервю Вие казвате: „Путин е глупак, краят му е дошъл“. Аз питам: „Кога“?

- Е не съм циганка… Но той е труп и това, че е свършен също е ясно. Неговото бъдеще  е мрачно. Работата е там, че за човек, който е влязъл във властта няма път назад. На Хрушчов му провървя, него просто го пенсионираха. 
А този, който дойде след Путин ще бъде принуден да хвърли върху него вината за всички проблеми: войната с Украйна – вината е на Путин. Държавата е разсипана - вината е на Путин. 
Точно както Хрушчов хвърляше цялата вина върху Сталин, Сталин върху царя. За да оцелеят новите лидери ще трябва демонстративно да накажат Путин, както бяха наказани Кадафи, Чаушеску и други. Тяхната смърт беше ужасна.

- В Русия Вие имате две смъртни присъди. Не се ли страхувате за живота си, особено след убийството на Литвиненко?

- Винаги има заплаха. Когато Саша Литвиненко ми се обади и ми каза: Отровиха ме, аз му отговорих: Стига, Саша, трябва да пиеш по-малко.
А след това стана ясно, че наистина е отровен.
Разликата е там, че аз вземам мерки за защита, а той живееше открито, с открита душа. 
От друга страна, аз бих приел смъртта от ръката на убиец на Кремъл даже за щастие. Защото това би било доказателство, че съм прав и те се страхуват от моите книги.

Източник: Gordon.ua
Превод: Faktor.bg

Помислете си дали можем да играем ролята на Германия след ПСВ и ще разберете къде живеете.
 



Гласувай:
3



1. morskipesni - Не циганка, ами бетер.
15.03.2019 09:22
Наслушали сме се и нагледали на "ана-лизища" и дръндрънярини. Добре че животът всичко опровергава.
цитирай
2. bosia - до горния удавник
17.03.2019 11:01
Наслушали сме се на песни на удавници.
цитирай
3. jelezov - В знаменитата повест "Герой ...
18.03.2019 13:08
В знаменитата повест "Герой на нашето време" на Лермантов може де се прочете съждението: "Забележете любезний докторе, че на света без глупаци би било доста скучно". (Цитирам по памет). Аз бих добавил, че става много смешно когато глупаците са и психясали, какъвто е случая с нравствено босия Николай.
цитирай
4. bosia - до горното желязо
18.03.2019 14:20
Бегай към "Вторични суровини". Там ти е мястото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733460
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031