Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2018 10:26 - БЕЗГРАНИЧНАТА НАГЛОСТ Е ВРЕМЕ ДА БЪДЕ СМАЧКАНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2683 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 КАК СЕ ПЕРЕ БИОГРАФИЯ С РАЗКРИВАНЕТО"ЕВЕНТУАЛНО" НА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО УБИЙСТВО А каво стана с неразкритите по времето на главното му секретарство в МВР?
ОТ ПОРЕДНАТА ОБЩА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ СТАНА ЯСНО ОКОНЧАТЕЛНО, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА Е ЯКО РАЗКРАЧЕНА. С ЕДИНИЯ КРАК Е В СЪДЕБНАТА, А С ДРУГИЯ-В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА
МНОГО ЛЮБОПИТНА ГЛЕДКА!



Борисов пак премиер? Някои негови подвизи като главен секретар на МВР и като кмет   Иван Бакалов
  • 30 септември 2014
image Надпис, възхваляващ премиера Бойко Борисов, на стена на дома за деца лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда“ във Варна. Снимка: Импакт прес груп

Продължение. Виж „Борисов пак премиер? Как той гази закона досега и как ще е занапред“

2. Като главен секретар на МВР

За Борисов като главен секретар на МВР има стряскащи твърдения. Американското списание „Конгрешънъл куотърли” публикува статия, която предизвика буря през 2007 г. Президентът Първанов, политици, включително от БСП се хвърлиха да защитават Борисов.
Статията беше основана на доклад, изготвен от екип от бивши представители на силите за сигурност на САЩ за швейцарска финансова къща. В него се казва, че Борисов е смятан за “бизнеспартньор и бивш съдружник на някои от най-големите мафиоти в България”.

image Бойко Борисов като главен секретар на МВР 2003 г. Снимка: Булфото

„По време на четирите години като главен секретар на МВР 2001-2005 година, Борисов е използвал своя пост, за да помогне на мафиоти да “ликвидират своите конкуренти”, пише в статията. В нея цитират доклада: “Откакто Бойко Борисов беше назначен за главен секретар през 2001 година, са извършени много поръчкови убийства на хора, които са свързани с криминалните групировки в България… До момента нито едно от тези убийства не е разрешено. Много от разследванията, водени от Борисов, са приключили безрезултатно.”
“Борисов има документирана история за бизнес отношения с лица, смятани за лидери на организираната престъпност в България”. Следват подробни биографии на предполагаеми криминално проявени приближени на Борисов и списък от 28 убийства, останали неразрешени под контрола на Борисов”, пише в статията.
(Виж тук цялата статия).
Нищо от тези твърдения не е доказано, не е разследвано, освен документираното съдружие с престъпни босове.

Но като главен секретар на МВР Борисов се прочува със случая „Чакъра” в Харманли през 2003 г. В него има данни за извършено престъпление, но прокуратурата прекрати проверката.
Тодор Тодоров-Чакъра е местен жител, осъден за леко престъпление, чиято присъда влязла в сила и трябвало да лежи 6 месеца. В деня, в който полицаи идват да го приберат за затвора, Чакъра се барикадира в малка вила край града, цял ден стреля срещу полицаи, които правят кордон наоколо. В случая очевидно става дума за превъртял човек, психически неураавновесен.
През нощта вилата първо е подпалена с димки, а после е полуразрушена с 15 снаряда от гранатомет, по заповед на Бойко Борисов. Чакъра е убит. В съобщенията на МВР се казва, че се е самоубил, защото имал халка от граната в пръстите си. Според местните полицаи, Чакъра е изстрелял през деня повече от 150 патрона, но въпреки че е бил точен стрелец, нито един полицай не е ранен, няма и надупчени коли. Предполага се, че е стрелял за сплашване. Някои полицаи все пак твърдят, че имало попадения на куршуми по коли, зад които са се крили, но в случая МВР действа изцяло да оправдае действията си и началника си. (виж подробно за случая тук и тук).

Медиите по онова време възхваляват Борисов като Рамбо и Батман и никой не повдига сериозно въпроса защо е нужно да се води война с такава огнева мощ против човек, осъден на 6 месеца затвор, очевидно психически неуравновесен. Няма преговори с психолози, самият Борисов доближил с един мегафон да се прави на важен и се опитал да говори с Чакъра. Онзи отвътре стрелял и Борисов легнал в калта и си изцапал коженото манто – това е разказвал по-късно на приятели.
Неофициално се носят версии, че Борисов лично е имал интерес обграденият да не излезе жив, но те са недоказуеми. Роднини на Чакъра казват, че той ставал свидетел на мафиотски бизнес на местни полицейски шефове, затова искали да го премахнат.
Семейството на Чакъра осъди България в Страсбург през 2012 година и получи от държавата обезщетение от 55 000 евро. Съдът в Страсбург споменава поименно Борисов в решението си и казва, че не е имало „абсолютна необходимост” от прилагането на такава сила, а също, че действията на полицията не са разследвани след това.
Случаят се приема добре от общественото мнение, мнозинството оправдават Борисов за употребата на сила. Сам той казва в интервю пред в. “24 часа” от 19 май 2004 г.: “Потвърдих, че аз съм дал заповедта за стрелбата. Според мен сме действали абсолютно правилно и ако отново се наложи такава ситуация , ще действаме по същия начин. Ако има някой виновен, това съм аз.”
През 2013 г. при злополучната акция в Лясковец барети атакуваха дома на въоръжен местен жител, който откри стрелба, уби един и рани трима полицаи. По този повод Бойко Борисов отново се изказа пред медии, че трябва да се действа така при подобни случаи, че винаги е гледал „да не пострадат момчетата“, а престъпниците трябва да се „неутрализират“. При него няма никакви съмнения след присъдата от Страсбург.

3. Като кмет

Бойко Борисов логично е скандален кмет. Има си своите политически и организационни провали, например обещанията, че до една година ще построи завод за боклук, които не е изпълнил и като кмет, и после като премиер. ЕК се готвеше да даде под съд България заради тръжната процедура и неусвоеното финансиране.
Помни се и продажбата на общински имот на брата на шефа на ДАНС Иван Драшков, с фалшив подпис на кмета. Прокуратурата тогава започна разследване за още 100 случая с подозрения за фалшив подпис на кмета, което хвърля огромно съмнение какво става в тази община. Изказвани бяха подозрения, че някои сделките всъщност са с истински подпис, който после Борисов е обявил за фалшив, неудоблетворен от нещо.
Могат да се припомнят всякакви случки от неговото кметуване, как превъзбуден като пожарникар, искаше да евакуира половин София заради взривове на стари боеприпаси в Челопечене и др. пикантни истории.
Има данни за конфликт на интереси – общината е давала пари по проекти на фондацията на Цветелина Бориславова. Фирма, в която е съдружник приятел на дъщерята на Бориславова, е доставчик на бетон за метрото и др.
По правило най-високите нива на корупция са в общините, не в държавните служби. За Борисов има много слухове за корупционни практики като кмет, но няма доказателства за престъпления.

(Следва – Записаните от службите разговори на Борисов доказват престъпление. Ще го съдят след години)

 



Гласувай:
8



1. nedovolen - Кой е той? Кмет на Саутхямптън, ...
10.10.2018 14:21
Кой е той?
Кмет на Саутхямптън, кунг-фу мастър, информационен гуру, любимец на фотографите, шампион на лежанка, цар на лафа, другар на жените, баща на децата, приятел на Прасчо, спасител на нацията и живо доказателство че в главата на средностатистическият жител на Абсурдистан няма и грамче мозък. Става шампион по рязане на лентички и с негова помощ спортът става тролимпииски.

Ранни години
В юнушевската си възраст Бойко Борисов посещава спортните зали на МВР. Там придобива черен пояс по карате. Придобива още анцуг от ТПК "Родина", сини гуменки "Пирин" и ръчен часовник "Красная Победа". За негово съжаление останалите шкафчета в съблекалнята били заключени.
Още в ранните си детски години се проявява като виден борец против комунизма

Пожарникар
Открил дарбата си да се пеняви, започва работа като пожарникар с основна функция на пожарогасител

Охрана
По-късно чувства нуждата... да събере още сили в борбата срещу комунизма, де. Внедрява се тайно като охрана при Тато. Явно доста усърдно е работил тогава, защото наистина се охранва. Наддава с 50 кила.

Главен секретар
Решава, че отново трябва да ползва дарбата си да се пеняви, скача от Тато на Царо, и става главен секретар на МВР. Докато се пеняви, наистина отделя доста секрет. Оттогава датира и здравата му, крепка, мъжка дружба с Явор Колев, по-известен на широката общественост с даденото му от народа в знак на признателност име КиберЯвор.
Жени се за банкерка и така става истински капиталист.

Годините му като кмет
След като привършва с работата си в МВР, печели най-голямата си победа срещу комунизма. След боричкане със секс-символа на партията-закрилница Татяна Дончева, завзема кметското кресло в София.
В следствие на боричкането върху креслото 9 месеца по-късно се пръква Гей Станишеф.
..................................................

Продължава, но да видя следващия пост по темата, тогава ще продължа. И "предам" източника, естествено.
:)))
цитирай
2. nedovolen - ПП -
10.10.2018 14:27
Те хамериканските мЪдии /и институции/ много са изписали за него, но нашите мълчат кат партизан на разпит.
:)))
цитирай
3. tpetre1 - Отчет
11.10.2018 09:43
Преди 1989 година сме били на отчет пред поснаника на СССР.
До оня ден БоБо и ЦвеЦве даваха отчет на посланика на САЩ, щото европейските нещо им мътеха водата.
От вчера БоБо доведе нагаждачеството до нови неподозирани висоти - дава отчет на всички ... чужденци.
Важното е да не се изложим пред чужденците.
И това ни връща преди 1989 - надпис в Боровец "Не работим с българи".
Не знам само дали при следващо подобно престъпление срещу възрастен човек властта ще се рамърда така.
Няма кой да питам, а и не знам дали ще ми отговорят, понеже не съм чужденец.
цитирай
4. 1997 - Остават неясноти
11.10.2018 14:21
Оправи ли се транспорта след оставките?
Действията ви спомогнаха ли за оставките на министри или това стана след случайно събитие- 20 жертви при Своге?
Промениха ли закони депутатите, които замеряхте с домати?
Всички знаят за престъпното минало на Борисов. Каква е причината да си мълчите до преди няколко дни?
Ако действията ви НЕ СА спомогнали за никаква промяна в транспорта и законодателството, какво очаквате да променят в правителството?
цитирай
5. bosia - до горнато недоразумение
11.10.2018 19:23
Глупако,
Ако си нямаш име-иди и се кръсти. ъмнявам се, че тези цифри, под които се криеш са твоето ЕГН
Въпросите ти към някого може и да са естествени, но не и към мен.
Ти, глупако, би попитал и дали "История славяноболгарская" на Паисий е променила нещо, ако беше негов съвременник.
Да не говоря, че ако живееше по времето на разпъването на Христос на кръста щеше да дрънкаш същите простотии.
Съветвам те да си пишеш в анонимния тролски блог и да не цапаш моя, защото просто ще те трия. Ти си грешка на природадата и трябва да бъдеш заличен като сериозно отклонение от нормата на генетиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734708
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031