Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2018 14:11 - Сравниваем пенсионные системы РФ VS Запад
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2003 Коментари: 15 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 




Гласувай:
4



1. radostinalassa - Това е платена популяризация от анонимни
23.09.2018 14:28
Русите поне не ядат ГМО, което е забранено в Русия. В сравнение с евтиното ГМО на янките, това е добро за пенсионерите. Хемодиализата на янките струва колкото руския бюджет. И на тях им трябват живи роби.
цитирай
2. starforlife - ~ 1. radostinalassa
23.09.2018 16:11
Хайде пак редовните глупости.
И то от човек, който не е стъпвал в нито една от двете държави.

Тинче, ти въобще България напускала ли си някога?
цитирай
3. kolevn38 - Най-вероятно не е излизала от Старозагорската околия последните 30 години)))
23.09.2018 16:51
starforlife написа:
Хайде пак редовните глупости.
И то от човек, който не е стъпвал в нито една от двете държави.

Тинче, ти въобще България напускала ли си някога?


А преди това най-много един два пъти до Софето - до ЦУМ и до мавзолея..
цитирай
4. radostinalassa - . starforlife
23.09.2018 18:32
Лайфче , ти не знаеш ли за какво се ходи в чужбина ? Да опитваме вредни храни ли ? Едва ли. Това може да стане и тук, ако не сме информирани и не четем. Този довод е смешен, извади някой друг.
цитирай
5. starforlife - ~ 6. radostinalassa
23.09.2018 19:56
Тинче, аз отлично зная за какво се ходи в чужбина, най-малкото защото съм ходил и то не по веднъж и не за по ден-два в 17 държави по света. Сумарно сигурно за над 2 години като време на пребиваване.
И се опитвам да ти вдена в невдяващата главица, че човек, който не е напускал пределите на страната си да се опитва да опонира на такива като мен е повече от смешно. Все едно кучето да се има за месар понеже гледа отстрани.
Драскотенията ти за храните в Русия и за тези в САЩ, са просто невярни и веднъж ти писах подробно от позицията на човек, който е светлинни години пред теб в материята, дори и само защото е свързана с голям обем от работата ми.
И, ако не можеш логически да допълниш например изречението:
Международният АйФиЕс ........, явяващ се базовият набор при ........, достатъчен за пазари като Русия, не се явява такъв за държави като САЩ, Канада, Германия, Великобритания и т.н., където е нужен .......
Та, ако не можеш да допълниш смислово и вярно на мястото на точките - не се пъни в области, в които си гола вода.
В очите на домакина всъщност също. Отново свързано с негови професионални компетенции, а не тролско поведение като твоето.
цитирай
6. kolevn38 - Привет, Жоро! Както винаги - ясен, точен и аргументиран коментар.
23.09.2018 21:06
Твоите възпитани и премерени коментари винаги правят добро и приятно впечатление, дори когато апострофираш хора, които нямат нужното отношение и възпитание. Моите впечатления от подобен род хора са, че наглостта им е правопропорционална на ниският интелект и лошото им възпитание - затова те никога не бива да бъдат движеща сила в нито едно общество, особено когато са привърженици и изповядват престъпни идеологии. Знаеш, аз съвсем съзнателно провокирам подобен тип шебеци за да извадят целият блясък на черните си душици на показ:)
цитирай
7. vencivaleri1951 - Да се сравнява икономическата реалност
24.09.2018 11:13
на американци и руснаци е безпредметен разговор-първите са толкова напред, ченяма място за сравнение. За храната обаче" Боже" да имаш да вземаш. Дори и за ден , два да наглеждаш "царството" си обикаляйки различни страни и правейки тим билдинк със "сина Господен" то едва ли ти е убегнало че извън яслите Мак Доналс и онова с пилетата в Европа поне/зад Океана с изключение Куба не съм ходил/ няма да намериш американски ресторант. Китайски, италиански, френски, руски, индонезийски...кЪвто се сетиш, но американски няма да намериш. В Университета ми , всяка държава имаше свой ден-обикновено национален празник, но ако е във ваканцията се избира друг ден. Авериканците си бяха избрали около Коледа-ходеха само официални лица-декана за чуждите студенти, от Интерклуба, някои от студентите с "картонче" и толкова... И причината бе че не могат да готвят. Прословутата им Пуйка/която впрочем купуваха от дипломатическите магазини/ по нищо не се различаваше от печените бройлери по веригите-малко истинала и не се яде. Или както мой познат /Голомеев/ казва:- Добре е да печелиш в Щатите , но парите си харчи в руски бардаци с рускини...А той има не ден, два при янките-първо заради баща си, второ заради себе си
Руската кухня е една от най-добрите-и то е естествено-много народи, много специалитети, а и доста години на тази земя е страната.

starforlife написа:
Тинче, аз отлично зная за какво се ходи в чужбина, най-малкото защото съм ходил и то не по веднъж и не за по ден-два в 17 държави по света. Сумарно сигурно за над 2 години като време на пребиваване.
И се опитвам да ти вдена в н писах подробно от позицията на човек, който е светлинни години пред теб в материята, дори и само защото е свързана с голям обем от работата ми.
И, ако не можеш логически да доп
цитирай
8. starforlife - ~
24.09.2018 11:29
vencivaleri1951 написа:
Да се сравнява икономическата реалностна американци и руснаци е безпредметен разговор-първите са толкова напред, ченяма място за сравнение.
Ето тук си прав. Едните вече са на Марс, а другите надзъртат из пещерата.

vencivaleri1951 написа:
За храната обаче" Боже" да имаш да вземаш.
Венци, научи поне в случая, че след като "Боже" е обръщение (иронично към мен), трябва да поставиш таман 2 запетайки.

vencivaleri1951 написа:
Дори и за ден , два да наглеждаш "царството" си обикаляйки различни страни и правейки тим билдинк със "сина Господен" то...
Както сам казваш - не си ходил, но ми философстваш и то нерелевантно (а и неноторно - неноторно). И като оставим настрана, че при думата (защото тя е една, а не две) какъв е бил поводът ми за командировката ми до Амстердам, имаш още една правописна грешка - идваме на въпроса, че отново не си прав, но не мисля да ти отварям очите.
А "сина Господен" е на 21, но мога да се обзаложа на каквото кажеш, че ще скрие топката на тема Професионализъм (в случая чети кодене - бързина, чистота, креативност, работоспособност, ефективност - като характерристики на коденето, а не личностни) на двамата твои технологици взети заедно (плюс теб - ха ха ха). Но въпросът тук е защо го намесваш и после извърташ, че аз съм дъвкал фамилията ти, отговаряйки на такива твои тъпи "провокации"? Защо въобще намесваш командировката ми до Амстердам, след като тя няма ама нищо общо в случая, освен, че в предстоящия постинг със снимки от там, ще пусна и такива "на маса" - ха ха ха.

vencivaleri1951 написа:
... едва ли ти е убегнало че извън яслите Мак Доналс и онова с пилетата в Европа поне/зад Океана с изключение Куба не съм ходил/ няма да намериш американски ресторант. Китайски, италиански, френски, руски, индонезийски...кЪвто се сетиш, но американски няма да намериш.
Да беше глупав - да ти е простено. Огромни празнини в образованието си и въобще житейския си опит имаш, но не си глупав, а просто почти винаги преиначаваш.
Да вземем като пример случая.
Кой тук (визирайки себе си) говори за вкусовите качества на храната, Венци? Кой и къде?
Идеше реч, опонирах, на глупостите писани от Тинчето дето лови знанията си с ласо от руски тъпи сайтчета, а не говорех за вкусовите качества на храната. Основно говорех за безопасността й. Основно, но не само.
Освен това: Ти не познаваш Света, но твърдиш, че нямало американски ресторанти по света. О, има-има, и то в пъти повече от изброените от теб. Не бъркай "кухня" с "храна" и въобще "хранителен бизнес".
Пообиколи свят (кога вече?) и после и ти се пъни пред мен.

vencivaleri1951 написа:
В Университета ми , всяка държава имаше свой ден-обикновено национален празник, но ако е във ваканцията се избира друг ден. Авериканците си бяха избрали около Коледа-ходеха само официални лица-декана за чуждите студенти, от Интерклуба, някои от студентите с "картонче" и толкова... И причината бе че не могат да готвят. Прословутата им Пуйка/която впрочем купуваха от дипломатическите магазини/ по нищо не се различаваше от печените бройлери по веригите-малко истинала и не се яде. Или както мой познат /Голомеев/ казва:- Добре е да печелиш в Щатите , но парите си харчи в руски бардаци с рускини...А той има не ден, два при янките-първо заради баща си, второ заради себе си
Руската кухня е една от най-добрите-и то е естествено-много народи, много специалитети, а и доста години на тази земя е страната.
Тези ти пъченея и пълни глупости ще се направя, че не съм ги прочел просто.
Просто си смешен!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Ето примерно някои празнични ястия
24.09.2018 11:38
Започват задължително с желирани меса-черевено, рибни /говорим задължително за есетрови риби/, дивеч. Към тях различни варианти на "руска " салата/която е френска/
и нямаща нищо общо с побългарената. Като основно ястие са възможни Различните видове котлети/ Киевски, Московски, Мински.../, шашлик, Пълнена и печена риба/не е шаран или толстолоб-в краен случай сьомга/, ако е птица обикновено гъска, но и пуйка се прави и няма нищо общо с това което поднасяха колегите американци...
Правят се всевъзможен брой банички-със сладко, с кайма, с риба, с дивеч, с извара, с хайвер... За десерт домашен сладкиш и домашна торта.
И това във времето когато живеех в Русия не беше меню на баровци, а на обикновени работещи хора. Не казвам ежедневно, а празнично.
Колеките от САЩ, а и по филмите освен Пуйка правят и барбекю и с това изглежда се свършва рецептурника им, ако не прибегнат към латино кухнята
цитирай
10. starforlife - ~
24.09.2018 11:47
vencivaleri1951 написа:
...
И това във времето когато живеех в Русия не беше меню на баровци, а на обикновени работещи хора.
Ха ха ха.
Тук важен момент е "във времето когато" (беше СССР, а не Русия и "на кредит" "изяждаше" бъдещето си) и с това съм съгласен.


ПС-1: Признай обаче (бъди поне малко мъж), че за индонезийската кухня си го прочел от мой коментар наскоро.
и
ПС-2: Пуйката при американците няма нищо общо с идеята за връх при кулинарията. Това е Традиция, а тя не винаги е израз на вкусови качества и/или възможности. Пример от НАШАТА кухня (защото ти за България говориш в десетки пъти по-малко, да не кажа хич, отколкото за тъпата Русия) да давам ли?
Руски клоун си ти, Венци! Руски клоун. Трагико-комичен при това с глупавите си напъни.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Божествений,
24.09.2018 13:20
Разбира се на теб е по видно какъв съ-нали съм твой замисъл-макар и несполучлив.
Разбира се , че за тази малка държавичка Индонезия от теб чух и прочетох. Откъде да знам пък и за кухнята им-тя е само за програмисти след тим билдинг. Впрочем бях чувал за нея -вероятно пак от теб, че имала някакво сериозно отличие Та Съвършенний би ли ми го припомнил

Иначе си прав "Боже" По времето на СССР руснаците изядоха рибата , дивеча, хайвера си...изпиха водка и коняк и сега горките купуват американска соя и свински крачета от САЩ. Иначе " Боже" можеш ли ти , или арахангелът ти "Кортана" да ми припомните празнично американско меню без пуйка, агнешки котлети и барбекю. Щото аз от годините може и дементен да съм станал, но наистина не знам



starforlife написа:
vencivaleri1951 написа:
...
И това във времето когато живеех в Русия не беше меню на баровци, а на обикновени работещи хора.
Ха ха ха.
Тук важен момент е "във времето когато" (беше СССР, а не Русия и "на кредит" "изяждаше" бъдещето си) и с това съм съгласен.


ПС-1: Признай обаче (бъди поне малко мъж), че за индонезийската кухня си го прочел от мой коментар наскоро.
и
ПС-2: Пуйката при американците няма нищо общо с идеята за връх при кулинарията. Това е Традиция, а тя не винаги е израз на вкусови качества и/или възможности. Пример от НАШАТА кухня (защото ти за България говориш в десетки пъти по-малко, да не кажа хич, отколкото за тъпата Русия) да давам ли?
Руски клоун си ти, Венци! Руски клоун. Трагико-комичен при това с глупавите си напъни.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088420
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031