Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2018 16:06 - Лондон е Вавилонската блудница от откровението (Апокалипсиса) на свети апостол Йоан Богослов.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1550 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2018 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В Откровението от Йоана ясно се казва, че ще погине градът, - вавилонската блудница: "И ме поведе в дух, в пустинята; и аз видях жена, седяща на червен звяр, преизполнен с имена богохулни, със седем глави и десет рога”… "Жената, която видя ти, е великият град, царстващ над земните царе”.  И, без да отричаме символа на лжецърквата в този образ, виждаме, че в Откровението се говори и за конкретно населено място - град.

image

«В нашите исторические времена (в началото на 20-ти век), на това описание най-подхожда Лондон, който претендира за световно господство, и именно неговите търговци, - велможите земни, мечтаят да управляват света» [Йоан Кронщадски].

Защо от всичките други градове на свеета, на Лондон най-подхожда названието - Вавилонска блудница?

1. (Във видението) Този град е столица на държава - източник и прибежище на богохулните учения на либерализма и коммунизма, оказали максимално разрушително въздействие над народите в света. Джон Лок и Енгелс са нейни граждани. Карл Маркс живеел и "работел" в Лондон, от 1849 г., та до смъртта си, както и цялата разнокалиберена политическа емигрантска сбирщина, от всичките ъгли на Европа, като Херцен, Кропоткин и парижките комунари. В Лондон бил основан I-ят Интернационал и партията на болшевиките (1903 г.). Лондон е бил, и е, убежище за хората със съмнителни или направо накрадени капитали, от целия свят. За тях властите в Англия са създали превъсходни условия за живот и работа.

2.  В този град, за първ път в историята била започната революция против законната власт на монарха – Карл I. Пикът на революцията било цареубийството, станало първообраз на убийството на помазаниците Божии във Франция и в Русия.

3. Лондон е световният финансов лихварски център, контролиращ, даже Уол-Стрийт: "Аз забелязах, въпреки нашите успехи във войните ни за независимост против Англия, 1812 година, че ние сме си останали икономическа и финансова колония на Великобритания" (Юстас Мулинс). Според мнението на бившия британски разузнавач Д. Колимън,  Англия чрез комитет 300 (организацията на 300-те най-богати семейства в света) контролира политическия елит на САЩ. Глава на комитета на 300-те, винаги е британският монар. От крупните страни в Европа, капитализмът се е утвърдил първо, именно в Англия, в началото на XVII век. По мнението на редица православни мислители (например C. Шарапов и В. Катасонов) капитализмът е антихристиянски обществено-икономически строй. Т.е. капитализмът е несъвместим със заповедите на Иисуса Христа и с начина на живот на християните. Още 1536 г. в Англия била премахната забраната на душепагубната професия, - лихварството. Обемите на финансовите потоци през Лондон, превишават показателите, даже на Ню Йорк.

 

Лондон е четвърти по икономическ мощ, град в света, след Токио, Ню Йорк и Париж: "И търговците  земни ще заплачат и заридаят за нея, понеже стоките им вече никой не купува, товарите със златни, сребърни скъпоцености, и бисерите, и висона, и порфирата, и коприната, и багрениците, и всякакво благовонно дърво, и всякаквите изделия от слонова кост, и всякакви изделия от скъпо дърво, от мед и железо, и мрамор, и тамян, и миро, и вино и елей, и брашно, и пшеница, и говеда, и овце, и коне, и колесници, и тела, - и души човешки”.

"Търгуващите със всичко това, и обогатили се от нея, застанали далече от страха и мъченията й, - плачейки, и ридаейки, говореха: горко, горко ти, велики граде, облечен във висон и порфира, и багреница, украсен със злато и камъни скъпоценни, и с бисери, защото в един час погина такова богатство! И всички кормчии, и всички плаващи на кораби, и всичките търгуващи по море застанаха от далече, и като гледаха дима от пожарите и, завикаха, говорейки: какъв град, подобен на  великия град!”


Много е вероятно, в най-близко бъдеще, този град още повече да се подсили, за да затъмни своите най-близки конкуренти, за званието - най-богат град в света.

4. От Лондон, като политически, финансов и икономически център, се е създавала огромната империя, обхванала, към 1914 г. четвърт от земното кълбо. Никога, ни една страна, преди Англия, не е контролирала  толкова  территории. Английската империя, за разлика от Руската, се е създавала предимно с мърсни и кървави методи, с грабежи, измами и насилия. Периодичният массов глад в Индия, през XVIII-XX в., опиумните войни с Китай, разпространението на наркотърговията и наркоманията в света, и падението на морала; – всичко това лежи на съвестта на английските търгаши и управляващата Уиндзорска династия.

5. Английското правителство финансирало началото на революцията във Франция 1789 г. и февруарската революция 1917 г. в Руската империя. Френската революция и наполеоновите войни отнели живота на 4 - 5 милиона човека, а революцията 1917 г. в Русия, – 28 милиона.

6. Британските и американските акционери във ФРС (федералната резервна система) 1930 г. финансирали Хитлер, с цел, да разпалят с неговите ръце, втората световна война, с която те искали добре да припечелят, и едновременно, да прекроят политическата карта на Европа. На един от 10-те най-крупни акционери във ФРС, главният му офис е в Ситито на Лондон, и оттам те осъществяват своите финансови операции по целия свят. Леман, Голдман Сакс, Кун и Лойб, Чейз Менхетън Банк на Рокфелерови, от списъка на десетте, се располагат в Ню Йорк. Но този един лондонски акционер, е най-влиятелен от четирите. В литературата се среща твърдението, че "Федералният резерв напълно се контролира от семейството на Ротшилдовите, Банката на Англия и другите лондонски банки, чрез владеенето на акции във ФРС, а също и посредством филиалите им в Ню-Йорк. Двете фирми, представяващи Ротшилд в САЩ, J. P. Morgan Co. и Kuhn, Loeb & Co. били сред организаторите на конференцията, на остров Джекил, по време на която бил разработен Законът за Федералната резервна система. Именно те купили контролния пакет акции във Федералната банка на Ню Йорк, 1914 г”. В нормалните страни, Централната Банка, печатаща парите, принадлежи на държавата. А в САЩ, аналогът на Централната банка, - ФРС, принадлежи на частни лица.

7. Родината на антихристиянската музика, - Битълс, Ролинг Стоунс, Куин и Лед Цепелин, пак е Англия. Развратните музикални клипове по телевизиите, за първ път станали масово явление, именно в тази страна.

8. Богопротивната тайна организация - масонството, се зародила в Лондон, 1717 г.

9 Ако Лондон контролира политическия, икономическия и културния живот в САЩ, то примитивната масова култура, посредством киното, радиото, книгите, музиката и пропагандата на американския начин на живот, се разпространява със знанието на британския елит, и под нейния контрол и коректиране. А конкретно с коректирането и с внедряването на новите аморални образци и стандарти в културата, се занимава Тавистокският институт.

10 Англия е родина на конституционната монархия. Антихристианската идея, че властта на монарха трябва да е ограничена  от "народни избранници”, не само се зародила там, но и започнала да се прилага, на практика. Тази идея се отразила разлагащо на съдбите на монархиите, и на народите, на много страни по света.

 

 

Смирнов Артем Владимирович

Кандидат на историческите науки, доцент по хуманитарните дисциплини на БГУИР 



https://3rm.info/publications/33421-london-gorod-vavilonskoy-bludnicy-artem-smirnov.html

Превод, Григор Симов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315099
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031