Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2018 08:30 - ЗА ВИЗАНТИЙЩИНАТА, ИЗТОЧНОТО ХРИСТИЯНСТВО И БОГОМИЛИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4425 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 10.08.2018 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ И РЕЛИГИОЗНОТО ДИСИДЕНТСТВО

Малко хора в тази държава си задават въпроси и още по-малко търсят отговори. Затова властниците си живеят комфортно и се разправят с всеки, който дръзне да им се противопостави. Властта използва цялата си мощ като служби, съдебна система, медии, митове, слухове и натиска на тълпата.
Източното православие е политическа квазирелигия от византийски тип. Тя е преди всичко подчинена на политическата власт и носи всички атрибути на държавен орган. Колкото и странно на пръв поглед да изглежда, Източното православие е съществувало като някаква религия единствено, когато не е имало държава.
Изследователите на българското богомилство допускат две основни грешки.
Първата е, че те не изучават богомилството в цялостта му.
Втората е, че се предоверяват на политическите писания и интриги от типа на Презвитер Козма и сие.
Една църква, която е на подчинение на държавата, се нарича политическа църква и има малка, да не кажа никаква, връзка с истинската вяра в Бога. И както държавата се бори с политическите си врагове, така се бори и срещу религиозните дисиденти. Държавната машина използва цялата си мощ за борба с политически несъгласните.Същото се отнася и за църквата по отношение на религиозно несъгласните с т. нар. "Източно православие". Самият факт, че това, т. нар. "православие" не допуска да има различно тълкуване на Евангелието потвърждава политическия характер на тази квазирелигия.
Докато на Запад отдавна мирно съжителстват католицизъм, протестанство и още ред различия в тълкуването и изпълнението на ритуалите, то т. нар. "Източно православие" истерично не допуска това. А то се основава на невежеството и инерцията.
Моето несъгласие с политическата власт у нас вече над 40 години е придружено с какви ли не измишльотини, обвинения, нападки и характеристики.
Същото се отнася за богомилите.
Те са нападани, хулени, обвинявани,мачкани,унищожавани от т. нар. "Православна църква", защото не са искали да имат за посредник с Бог политическата държава. Това е естествено, след като те са реална заплаха за съществуването на държавния орган, наречен БПЦ. Затова им се приписват всички смъртни грехове. Затова удобни и безскрупулни платени "теолози", хронисти и какви ли не, най-безцеремонно дращят по белия лист гадости и лъжи, за да превърнат обществото в тълпа и лесно да го управляват и направляват.
Цялата работа е там, че богомилите не искат да имат посредник между тях и Бог, защото БЛЦ е част от политическата власт и като такава те обслужват не Бог, а политическата власт.
Мръсните лъжи, интриги и манипулации за богомилите, че били сатанисти, че мразели семейството и децата, че излъгали Бог и т. н. са чисто политически простотии и нямат нищо общо с истината.
Богомилите са искали директно общуване с Бог именно, за да избегнат политическата държава като посредник във вярата им, което е вбесило византийския тип държави да ги унищожават. Как може да се каже, че богомилите мразят семейството и децата, след като са имали многодетни и щастливи семейства? Как така албигойците и катарите са се разрастнали като общности, а уж са мразели децата и семейството? Защо "проучвателите" на богомилите не се сещат да проучат това?
Всъщност, богомилите са имали два основни принципа. Да водят скромен живот, за разлика от църковния, разбирай църковно-политически, клир и да имат силна вяра в Бог, а не в политическата държава. Затова и единствената им молитва е била "Отче наш"
Засега-толкова.
Който има слух-ще чуе.
Който има зрение-ще види.
Друг път, ако ми е дадено време, ще си говорими за Реформацията и ролята на богомилите за нея, за отделянето на религията от държавата и т. н.
И ако търговското дружество БПЦ ме анатемоса, аз ще съм блажен и удовлетворен, но да се пазят аз да не ги анатемосам, защото разполагам с достатъчно документи за далаверите им, за принадлежността на Синода към ДС, за разврата, царящ там и подчинението им на политическата държава. Точно заради това богомилите не са искали тяхза посредник към Бог.
И тогава-тъжна им майка.
П. П. Ако трябва да формулирам т. нар. "Източно православие" с една кратка формула, тя е:
Светска политическа доктрина, прикрита като религиозно течение.
Но от Византия друго не може и да се очаква.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. madpearl - Не знам защо се идентифицирате с ...
10.08.2018 12:36
Не знам защо се идентифицирате с богомилството, катарството и албигойството?! Явно заради неприеманате на източното православие или може би наистина вярвате, че света е творение на Сатана, а всичко невидимо е дело на добрия Бог? При условие, че Сатана е невидим, трябва ли да се смята, че и той е творение на добрия Бог?
Приемам факта, че източно-православната църква е свърталище на фарисеи и днес пак биха разпнали Христос. Политиката на православието следва политиката на този свят, те с нищо не се различават от него. Точно заради това то(православието) е варосана гробница.
Подкрепям Ви изцяло в това, което вършите!
С уважение
Бисер Данев
цитирай
2. attila - Православието и Панславизма са Основни Форми на Руския Империализъм на Балканите !
10.08.2018 12:57
Православието и Панславизма са Основни Форми на Руския Империализъм на Балканите !

При Нас БОЛГ АРИИТЕ не Хваща Декиш, Защото Ние не сме Нито Славяни, Нито Православни !

Ние БОЛГ АРИИТЕ Сме Тенгрианци и Имаме Един Бог ТАНГРА и Една Вяра ТЕНГРИАНСТВОТО !

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ :

Църквата е Най-голямата СЕКТА и Трябва да се Ликвидира.

Всички Задунайски Попове са на Хранилка в Москва или Атина.

Задунайския Патриарх Агент на ДС Симеонов, Руския Патриарх Агент на КГБ Михайлов !

Според Богомилите Църквата е ИРОД, тя е Творение на Сатаната, Който е Роден в Йеросалим.

Истинското Християнство, наследник на Изповядваната по нашите Земи от Апостол Павел Чиста Христова Вяра е Богомилството, Създадено от Българите, от БОЯН сина на Кан Симеон Велики от рода Дуло, потомък на Атила.

Православните Попове са Мръсни Педерасти и Ченгета а Католическите са Педофили и Зоофили !

Църквата Проповядва Лъже-Християнство, Служи на МАМОНА и Трябва да се Унищожи.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/b-o-g-o-m-i-l-s.h-t-m-l
цитирай
3. vladtepes - За православието
10.08.2018 14:21
Православието е най-правилното християнство - стилни църкви, стилни представителни униформи на свещениците по които могат да се разпознаят отдалеч включително задължителни бради, църквата не се бърка излишно в управлението на държавата. Католиците са в пъти по-зле с голобради псевдо свещеници и дори нормални шапки не могат да измислят, да не говорим за протестантите без специални униформи.
цитирай
4. olivie - Босия, това Вие ли сте, или Ви хакнаха профила?
10.08.2018 14:22
Как обърнахте вятъра от транспортното министерство към БПЦ? Нали последната ако беше срастнала с властта, то тя нямаше да анатемоса Истнабулската конвенция? Нито пък нямаше да предаде българските евреи на предната власт. Нека да осветя и друго - няма човек който е издържал гладна стачка повече от 60 дни, като последните от тях едва ли е на себе си и не би бил в състояние да мисли, камо ли да пише. НО историята познава и по - убедителни примери, не се срамувайте. Имам предвид един писател на книга срещу мафията в България, който след това приеха в ГЕРБ, после го отлъчиха и сега го приютиха в ТВ Европа да разказва приказки.
ПП Лично мене от историята на богомилите ме интересува не отрицанието на протестанството, а приликите с орфизма (откраднат като херметизъм - първата монотеична религия) и най - старата религия на планетата-майка, дори и тангритизма ако щете. Изтървахме проф. Божидар Димитров като източник, та за това пожелавам като пишете да не наблягате на отрицанието, а на съзиданието.
цитирай
5. radostinalassa - Богомилите са смятали жената за равна с мъжа
10.08.2018 15:20
С равни способности. Това християнството не е можело да понесе. Тук то се доближава до религията и живота на мюсюлманите, които и днес в някои източни страни смятат, че жената не е човек. Явно и мъжете там са родени от животни.
цитирай
6. bosia - отговор на горните "критики"
10.08.2018 15:24
Теологични спорове няма да водя, тъй като въпросът с богомилите е политически, а не теологичен.
Ако не разберете, че т. нар. "Източно православие" е политическа доктрина, а не религиозно течение дебатите са излишни.
цитирай
7. lexparsy - Съгласен съм с това че със не-виж...
11.08.2018 01:21
Съгласен съм с това че със не-виждащи и не-чуващи няма смисъл да се водят дебати и спорове…
НО !!!,
и няма смисъл да им се навира истината в очите и да им се крещи в ушите Боси :-)
а ти това правиш !
   Но на тези, които имат наченки на провиждане и разбиране може като на Децата простичко и добронамерено да се Припомня… (иначе стават лоши и непослушни :-)))

   С риск и аз да се увлека в „проповед“, ще опитам плахо и лаконично…
   В Истинското Християнство не се увещава и проповядва парадно, а Вярата само се Споделя. И това което се има предвид като „Църква“, не е място или институция, а общността или форума където Тя има изява.
   Така са разбирали и практикували вярата си и катарите и богомилите, които най ожесточено са преследвани като „ереси“…
   А всички варианти на съвременните институционални „църкви“, откраднали и превърнали във фетиши прагматичните народни вярвания и ритуали, които пак наричат „ереси“ не се различават от техните подобия ангажирали ни със „Свободата ни“ да си ги избираме… като почнем от политически партии, че до фен клуба на любимия ви отбор… крещящи от все по-близките до нас телевизор, компютър, че и смартфон…и хиляди варианти… Огледайте се…
   И не се ли виждаме Боже, как всички сме готови да извършим и най-големите грехове за да „защитим църквата си“, или да я сменим с по-изгодна, само за най големия всепризнат и обладал ни фетиш – Парите… на Църквата Банкова система…

   А истинския християнин според мене ще познаете по това че не е нужно да го заведеш на определено Място, пред определен Идол (икона) за да каже Своята молитва… а за исихастите примерно тя е само една… т.нар. Христова…

Прости Господи че и аз извършвам греха на Босия… Май е заразно… :-)))

П.П. А за болната тема какво и как да сторим ли… ами сигурно има някакви Божи промисли… и боси и с обувки и костюмирани и чисто голи :-)
И всички сме си част от тях, и ти със сигурност!
Все пак почитания за последователността ти !
цитирай
8. bosia - покажи ми
11.08.2018 02:02
Покажи ми един случай, когато архиерей се е отказал от богатството си и го е раздал. Те живеят в лукс, разврат и разгул.
Точно срещу това са са се опълчили богомилите.
Затова са и гонени и унищожавани в държавите от византийски тип.
цитирай
9. apostapostoloff - Поредната лекция по
11.08.2018 07:05
всичкология...

Най- много разбира Босото от стоматология. Преди две години ме заболя зъб, отидох при него и той ми го извади безболезнено. Хвала!
цитирай
10. radostinalassa - apostapostoloff
11.08.2018 08:19
Вулгарно копеле, престани да ми пращаш нецензурни коментари. Майка ми отдавна е починала, така , че некрофилите не се котират при мене. А и при всеки нормален човек. Плешив изрод.
цитирай
11. radostinalassa - apostapostoloff - Отивай да правиш деца на..
11.08.2018 08:23
черния ви дебилен електорат. Само дебили могат да изберат такива дяволски изчадия.
цитирай
12. doktora757 - Как обърнахте вятъра от транспо...
11.08.2018 08:56
olivie написа:
Как обърнахте вятъра от транспортното министерство към БПЦ? Нали последната ако беше срастнала с властта, то тя нямаше да анатемоса Истнабулската конвенция? Нито пък нямаше да предаде българските евреи на предната власт. Нека да осветя и друго - няма човек който е издържал гладна стачка повече от 60 дни, като последните от тях едва ли е на себе си и не би бил в състояние да мисли, камо ли да пише. НО историята познава и по - убедителни примери, не се срамувайте. Имам предвид един писател на книга срещу мафията в България, който след това приеха в ГЕРБ, после го отлъчиха и сега го приютиха в ТВ Европа да разказва приказки.
ПП Лично мене от историята на богомилите ме интересува не отрицанието на протестанството, а приликите с орфизма (откраднат като херметизъм - първата монотеична религия) и най - старата религия на планетата-майка, дори и тангритизма ако щете. Изтървахме проф. Божидар Димитров като източник, та за това пожелавам като пишете да не наблягате на отрицанието, а на съзиданието.


И аз съм на мнение, че Босия напоследък много-много не го слуша главата! Определени въпроси за Православието и византийските ритуали и догми са важни, както и дискутирането на богомилството (дали е ерес или е ранно християнство), но не и по начина излаган в тази посредствена статия, без особени доказателства; всъщност само с твърдения, но без факти...... Русия тук няма нищо общо, още повече, че е приела християнството директно от България, а не от Византия, което е доказано! Прочетете внимателно трудовете на проф. Асен Чилингиров по тези въпроси.
цитирай
13. doktora757 - Православието и Панславизма са ...
11.08.2018 09:00
attila написа:
Православието и Панславизма са Основни Форми на Руския Империализъм на Балканите !

При Нас БОЛГ АРИИТЕ не Хваща Декиш, Защото Ние не сме Нито Славяни, Нито Православни !

Ние БОЛГ АРИИТЕ Сме Тенгрианци и Имаме Един Бог ТАНГРА и Една Вяра ТЕНГРИАНСТВОТО !

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ :

Църквата е Най-голямата СЕКТА и Трябва да се Ликвидира.

Всички Задунайски Попове са на Хранилка в Москва или Атина.

Задунайския Патриарх Агент на ДС Симеонов, Руския Патриарх Агент на КГБ Михайлов !

Според Богомилите Църквата е ИРОД, тя е Творение на Сатаната, Който е Роден в Йеросалим.

Истинското Християнство, наследник на Изповядваната по нашите Земи от Апостол Павел Чиста Христова Вяра е Богомилството, Създадено от Българите, от БОЯН сина на Кан Симеон Велики от рода Дуло, потомък на Атила.

Православните Попове са Мръсни Педерасти и Ченгета а Католическите са Педофили и Зоофили !

Църквата Проповядва Лъже-Християнство, Служи на МАМОНА и Трябва да се Унищожи.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/b-o-g-o-m-i-l-s.h-t-m-l


Ама и тебе много не те слуша главата, да знаеш; само глупости си написал! Преди приемането на християнството (директно от апостолите), древните българи никога не са изповядвали някаква религия на Тангра. Последното е измишльотина именно на комунистическите учени под диктовка отвън! НИКЪДЕ В ИЗВОРИТЕ НЯМА НИТО ЕДНА ДУМА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТАНГРИЗЪМ ИЛИ ЗА НЯКАКВА ВРЪЗКА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ С НЕГО, НИКЪДЕ!!! Всичко друго са манипулации и фалшификации. За това, че сме арийци, да - това е вярно и доказано! Според средновековния историк Стефан Византийски в страо време Тракия се е наричала Ариана! За това и страната ни сега се нарича БългАрия! Ще трябва да се ограмотяваш повече по тия въпроси. Що се отнася до това, кой е педераст и кой не, ще трябва първо да надникнем НС, МС и Държавната администрация - основните вредни педали са именно там, както и всички предишни управляващи говеда!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737413
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031