Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2018 13:09 - ЗА СВРЪХЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА И ПСЕВДОДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1310 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БЪЛГАРИНЪТ СЕ ЛУТА МЕЖДУ ФАЛШИВАТА ТЕЗА И ФАЛШИВАТА АНТИТЕЗА

Помните ли как се появи терминът "Турско присъствие"?
Той се появи когато най-после някои по-умни и мислещи историци и интелектуалци решиха да заменятт. нар. "Турско робство" с точния исторически термин "Османско владичество по българските земи". Но историческите тарикатчета и полуинтелигентите рипнаха и се опитаха да пробутат фалшивата антитеза "Турско присъствие" за замяна на фалшивата теза "Турско робство".
Тях истината дълбоко ги плаши, защото цялата им сбъркана философия, че българите са били роби и затова не са имали възможност да се борят както срещу чуждите, така и срещу своите угнетители. Естествено, те разчитаха на невежеството на българина и "забравиха", че Спартак и неговите последователи са били роби, но са се вдигнали на бунт за свобода-
Ако трябва да бъда още по-точен, робството най-кратко може да се определи по следния начин-робът няма право на собственост, не може да напуска господаря си и не може да заема административни постове. 
При това положение едно сравнение веднага ще определи, че най-близо до робство сме били не по време на Османското влдичество, а след 9-ти септември 1944, когато имаше адресна регистрация, ограничено присъствие на определени стоки и само номенклатурата можеше да расте в кариерата.
Но комунистът и невежата не могат да допуснат да се казва истината.
Същото се отнася и за Проектозакона за трънспортната камара.
Погледнато най-общо един Закон за браншовите и териториални камари ще реши няколко сериозни проблема.
Първият решен проблем е, че ще се премахне диктатът на държавния чиновник върху частния бизнес.
Вторият решен проблем е, че ще съкрати изключително щата на държавните чиновници и даването на разрешителни ще се решава от самите браншовици.
Това още се нарича ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ и е задължителен фактор за истинска демокрация.
Но у нас такъв закон не може да прокаран в момента. Причините са няколко.
Първата причина е, че у нас и частните структури в едрия бизнес се състоят от криминални организирани групи и просто искат да сменят държавата уж с демократични институции. Затова тяхната тотална доминация по нищо няма да се различава от държавната. Това безсмисля сегашното му приемане.
Втрата причина е, че заедно с такъв закон е необходим и Закон за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси, който ще направи камарите независими от банките. Защото там, където властта на държавния чиновник не е силна, там банкерите владеят ареала тотално.
Третата причина е, че Съдебната власт у нас е нереформирана и членовете на камарата не могат да разчитат на защита от закона.
Всички тези неща съм ги писал и говорил многократно. Нещо повече, През 1990 г. инициирах създаването на двата проектозакона, за които става дума по-горе, но те дори не бяха разгледани от Законодателната комисия.
Затова членовете на браншовите и териториални камари трябва да се борят за последователността на този процес.
Първо трябва да се преборят за нов модел на Съдебната система, за да може тя да следи стриктно за спазването на закона и справедливостта при отсъждане. Второ, трябва да се направят стриктни текстове на Закона, за да може новата Съдебна система да има база и организация да следи за спазването на закона както от страна на държавната администрация, така и от олигархичните престъпни структури.
Накрая искам да ви кажа, че не може да не съществува пряка връзка между внасянето на този проектозакон спешно направиха уж чрез двама бизнесмени, а всъщност, най-вероятно това е пряко следствие от дърленето с Макрон. Убеден съм, че за приемането на такъв зъкон е положен сериозен натиск от някои големи европейски държави и европейски институции




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Турското робството и за българина е ...
14.06.2018 14:06
Турското робството и за българина е вследствие гоненията на богомилите - Богу мили. Къде вървят.
И българите правят такива неща, вследствие на което ще дойдат други, щото турското робство ще им се стори като братска прегръдка.
:)))
цитирай
2. nedovolen - Час назад прегледах блоговете в ...
14.06.2018 20:27
Час назад прегледах блоговете в раздел полиТИКА. Мач е.
Футбол. 20 празни глави търчат с една съвсем такава. Съседа казва, но са 22. Е, двете гледат от вратата, повечето от трибуните и телевизора.
А, казвам, Колю Босия е в безсрочна гладна стачка. Кой да го подкрепи.
Та, мача продължава. Победата е за празните.

Но не за дълго!
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11784469
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930