Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2018 04:39 - СТРАСТНАТА СЕДМИЦА-РАЗМИСЛИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1889 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 03.04.2018 09:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВЛАСТТА НА СИЛАТА  И СИЛАТА  НА ИСТИНАТА

Откакто същестува еволюиралата маймуна се появи едно ново измерене, което никак не пасва с човешката история и нагласа. Става дума за "Четвъртото измерение". Става дума за фактора "Време".
Времето е единственственият аргумент, който прави физическите аргументи нищожни и пренебрежими. Идеята, че по-големият е по-силен изчезва дефинитивно и изважда на светло истината, като безспорен и безалтернативен победител над силовото мислене. Оказва се, че времето категорично обявява истината като по-силна от размерите, властта и силата. Това особено ярко се вижда именно през страстната седмица.
 Вчера медиите по един много елементарен начин констатираха факта, че Христос е влязъл в храма и изгонил търговците с камшик. Защото храмът не е търговска верига, а място за духовно просветление и налагане на ценности, които усмиряват силата и я превръщат в нещо временно и преходно. Всъщност, Христос реализира нещо, което е известно на всички, но никой не е искал да го направи- да каже, че истината и справедливостта са по-силни от парите и безнаказаността. Разбира се, камшикът също е сила, но в случая не става дума за сила в стандартния смисъл, а за силата на истината. Защото продажбата на стоки и услуги за лично и групово обогатяване в място, определено за духовност е кощунство и отказ от духовни ценности.
Ако трябва да бъда коректен, трябва да кажа, че Христос и сега е особено необходим на България. И сега в храмовете се върти голяма далавера. Продават се свещи, календарчета, картички, медальони, панихиди, църковни венчавки, опела и какво ли не. Под прикритието, че това е нормално и естествено, се нарушава хармонията на християнската религия и на човещината изобщо. Българските архиереи и дори обикновените свещеници някак си съвместяват безкритично материалния интерес и "безсребърната" си вяра по един неповторим начин. Те дори допускат един безспорен духовен гигант, какъвто е монахът Матей Преображенски да бъде наричан "Миткалото".Това означава само едно-Матей Преображенски е глупак. Глупак е, защото вярва в нещо различно от материалния интерес и си губи времето да образова и убеждава хората да търсят истината и да живеят в нея. Тези, които са му измислили този прякор ми залепиха и на мен прякора "Босия", без да си дават сметка, че по този начин ме извисиха. Ненапразно когато шефът на старозагорската окръжна дирекция на МВР полковник Бонев /преди това началник на ДС и директор на затвора/ ме попита саркастично как намирам новия си прякор "Босия", му отговорих, че съм благодарен за издигането ми. Защото, както му обясних, босите хора са четирима-Диоген, Исус Христос, Алберт Айнщайн и Кольо Босия. На него му падна ченето и той гледаше в пространството като марсианец в селски нужник.
За да влезе Христос в храма и да изгони търговците не ще да е бил много спокоен. По-скоро трябва да е бил доста ядосан, за да размаха камшика и да използва сила, а не покорство. Следователно, силата, основана на непреходните ценности също е позволена и дори необходима.
Нека надзърнем в един друг "храм", в който аз отказах да вляза някога, макар че ме кандърдисваха упорито, а сега не ме допускат в него като обикновен гражданин. Става дума за т. нар. "Народно събрание". Кое му e "народно" и защо е "събрание" никак не е ясно, защото в него влизат и решават съдбините на една цяла нация политическите хемороиди на българската комунистическа мафия. 
Не съм Христос и нямам камшик. Имам развалени домати. Но и те, оказа се, вършат добра работа. Впечатлен съм, че български съдии, с две изключения, не се подадоха на мафията и отказаха да ме осъдят за хулиганство заради замерянето на хемороидите с развалени домати. Поводът беше, че т. нар. "Народно събрание" отказа да ме изслуша и да приеме аргументите и документите ми за продажба на шофьорски книжки на неграмотни, неподготвени, злонамерени и дори на ислямисти.
Сега ситуацията е още по-страшна. След като по настояване на някои европейски държави бяха арестувани и обвинени десетки служители, двама директори на ИА "Автомобилна администрация" и един министър-хората, които помогнаха това да стане, за да не се избиват и осакатяват толкова невинни деца и възрастни по пътищата и улиците, са тежко репресирани. Единият е изхвърлен дисциплинарно от работа, а другият е гонен четири пъти дисциплинарно, а сега е подложен на постоянен тормоз.
При това положение ще поискам изслушване от хемороидите и ако ми откажат отново, ще влезе в действие камшикът, пардон, разваленият домат.
Честит Великден, хемороиди!




Гласувай:
6



1. nedovolen - Христос е пратен на земята единс...
03.04.2018 08:52
Христос е пратен на земята единствено да посее Бога. Ниви няма тука, и фермери няма.
Няма и купени книжки. То и коли няма, но е друга тема.
цитирай
2. ogniangarkov - Поздравления от 1 нехемороид и не ...
03.04.2018 13:35
Поздравления от 1 нехемороид и не журнаГлист, но защо блог-програмата не ми дава да гласувам!?
цитирай
3. emelika - Поздрави за размислите!
03.04.2018 14:45
Четвъртото измерение идва тежковато за разбиране за мислещия линейно. Пространствено-времевия континуум подрежда по-прецизно нещата и явленията в света, но тази прецизност често е неудобна, изисква повече мисловно усилие и затова остава на заден план, неприемлива. Този подход на мислене изяснява, но яснотата не е удобна категория. Народът трябва да живее в мъглявина - какъвто и лъч да му изпратиш, ще хукне подир него. Друго е яснотата - оглеждаш, преценяваш, избираш. Не върши работа. А с вярата най се манипулира. И за божите служители съм напълно съгласна. Един свещеник в провинциално градче имаше нощно заведение ,в което работеха ученици. Не се сдържах и драснах едно фейлетонче в блога - "Молитва".
Винаги съм си мислила, че "Босия" е ваша приумица. Пък то каква била работата.
цитирай
4. kolevdobri - Развалените яйца ...
04.04.2018 19:57
...са по-страшно оръжие от развалените домати. Когато тръгнеш към НС, обади се да дойда и аз. Знаеш ми телефона.
цитирай
5. bosia - до Добри
04.04.2018 22:10
на20 април.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740473
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031