Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2017 16:17 - МОЕ ОТВОРЕНО ПИСМО ОТПРЕДИ 6 г. 6 м. НЕ САМО НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ НЕЩАТА, НО СА ЗАГНИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1709 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.12.2017 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image image image image image Вторник, 26 декември 2017 imageimageimageimageimage   Къде бяхте, негодници? – Николай Колев-Босия до медиите по повод Васа Ганчева  

1 Юни 2011

Николай Колев - Босия  

 

image Николай Колев Босия в предаването “Горещо”. Снимка - от екрана

Това е отворено писмо, изпратено до е-vestnik. Редакцията се разграничава от някои квалификации за хора и личности в него, но го пуска, защото засяга важни въпроси за медиите и е готова да публикува и други мнения.

Служители на Мамона,

Мисля, че това е най-точното обръщение към по-голямата част и по-малко уважаваните журналисти и медии.

Към малкото колеги, които наистина се трудят с чест, достойнство и принципи моите най-искрени уважения.

В предаването „Съдебен спор” по Нова телевизия се повдигна въпросът за Васа Ганчева. Това добре, но предаването направи три фундаментални грешки. Първо, покани изключително неподходящи хора, второ -предаването се плъзна по истинския проблем и не го забеляза и трето, покани незнайно от кого харесаната съдийка Онцова, която, както винаги, пренебрегна липсата на защита и се произнесе като Зевс.
Елементарно!

Обръщам се и към СЕМ - смешното паразитно образувание, което уж има по закон права да регулира нарушенията в гилдията. Самата гилдия също има етичен кодекс и комисия, които са също толкова смешни, ненужни и корумпирани.

Васа Ганчева беше персонализирана като генератор на корупция, като че ли българската държавна и общинска администрация и съдебната система са чиста вода ненапита. Това е долнопробно и по килифарски изкривено. Васа Ганчева не е нищо повече от едно парченце в пъзела на дезинформацията на българските граждани.

Забележете! Говоря не за корупция, а за ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! Това е престъплението, а не 500-те лева, които взе! И то престъпление към нацията и бъдещето на държавата ни.

Та, Васа Ганчева не е направила нищо повече от това, което ежедневно и ежеминутно правят собственици на медии, главни редактори, обикновени редактори, водещи, репортери и всеки, който може да промени нещо, от което да изкяри някой лев.

Проблемите на медиите са няколко, но ще се опитам да ги обясня внятно на всички, защото по стара традиция кукловодите на българските медии и техните марионетки ни карат да се вгледаме в дървото, сиреч Васа Ганчева, за да не видим гората от ежеминутна дезинформация, клякане, близане, духане, псуване, реване, мляскане, ритане, плюене и какво ли не, за да се изпълни политическата поръчка.

За никого, дори за обикновения читател, слушател и зрител не е тайна, че българските медии, с много редки изключения, са безгръбначни. Те са една топка глина, от която „Големият грънчар” прави грънци всякакви. Гърнета за боб, счупени гърнета и нощни гърнета.

Кои бяха поканени в студиото и това случайно ли е?

Петьо Блъсков. Човек с необичайна биография. Комсомолски, след това зам.-партиен секретар, шеф на културен отдел, зам.-главен редактор, първи зам.-гл. редактор, отговорник за „възродителния процес” във в. „Отечествен фронт” (б. р. – авторът и Блъсков са колеги от университета).

За 20 и кусур години нарои маса вестничета, които да обслужват разроилата се комунистическа партия. Един от стълбовете на дезинформация на неподготвения български полугражданин. За членската книжка на Софиянски няма да споменавам, защото Иван Бакалов повдигна въпроса и получи закани и ръмжене (б. р. – става дума за публикувана в изданията на Блъсков фалшива партийна членска книжка на кандидат-кмета Софиянски, 2 дни преди изборите).

Маргарита Михнева. Кадър на БКП и БНТ. Тя е забравила, че клечеше на Капитан Андреево, за да кълне изгонените български граждани по време на т. нар. „голяма екскурзия” и обслужваше лъжите и престъпленията на върхушката на БКП. Тя е забравила, но аз не съм.

Весела Табакова. Преподавател по журналистика във Факултета по журналистика, откъдето излизат голяма част от „новите кадри” в журналистиката. В този факултет преподават бивши партийни работници, журналисти-дезинформатори и се четат лекции по журналистическа етика, без да се помисли какъв отговор ще дадат преподавателите, ако ги попитат студентите какво са писали преди преврата.

Сега вече стигнахме до същността на проблема с дезинформацията и слугинажа. Младите не могат да знаят какви бяха медиите по време на режима на БКП, но трябва да знаят, че всяко, дори и най-леко мръдване от линията на партията беше строго санкционирано и българските журналисти на практика бяха роби и слуги на господарите си. Ако не слушкаш - сачмата с рицин! Или в Старозагорския!

След преврата комай никой от тях не разказа истината за българските медии и не се разкая искрено и лично. Нещо повече, професионалната им организация, наречена СБЖ, си остана в старото русло на БКП и ДС. Ръководи се от тях и поощрява с наградите си конформизма и послушанието, дезинформацията и откровената лъжа. Старата социалистическа естетика никак не се е променила. Зад думата демокрация наднича „демократичният централизъм”.

Нека споменем нещо и за рекламите. Над тях има монопол и той се знае от всички. Системата е: Давам ти реклама - искам пълно послушание! Определям ти темите и персоните, които не трябва да се пипат!

Бойко Борисов – Херкулес, Йоан Кръстител и Юпитер в едно

Договорките между собствениците и лидерите на т. нар. „политически партии” - те са много прости. Давам ти една пара или достъп до далавера срещу политическа реклама и личен ПиАр. Да не би Бойко Борисов да е „Тримата братя и златната ябълка?

Не е!

Но всички медии, с много редки изключения се правят, че това е така. Ще ме питате защо „Тримата братя? Отговорът е прост. Защото Бойко Борисов е три в едно. Сутрин е големия брат, на обяд е средния пръст, а вечер е малкия Мук. А златната ябълка си я делкат със собствениците на медиите.

Къде бяха СЕМ и СБЖ, къде бяха „честните професионалисти”, когато Слави Трифонов (преди да опърдят гащите с Борисов), проф. Юлиан Вучков, Николай Бареков, Цветанка Ризова и всичките знайни и незнайни техни побратими и посестрими изкарваха Бойко Херкулес, Йоан Кръстител и Юпитер взети заедно?

Не се ли сетиха да ги привикат заедно със собствениците и главните редактори на медиите и да ги разпитат защо се получава така? Това не им ли мирише на корупция, дезинформация и пълна липса на професионализъм? А то не мирише, а смърди, че се не трае! Нали има професионална възможност това да се вкара в правилата, като се напише заставката „платен репортаж”?

Къде е професионализмът ви, негодници?

Къде е професионализмът ви, когато Николай Бареков беше обвинен от ръководството на БТВ, че взима на ръка и изгонен от там? Къде бяхте, когато Валя Ахчиева правеше заменки кон за кокошка? Къде бяхте, когато Лъчо Мозъка се опита да спре предаване? Къде бяхте, когато Асен Агов изфъфли, че „Телевизията върви след победителите”?

Ако започна да изброявам всичко, което става ежедневно в столицата и провинцията с медиите от страна на политици, служби, МВР, администрация, прокуратура и съд, ще трябва да имам сто живота. Защо СЕМ и СБЖ не направят едно сериозно проучване в София и провинцията как се държат с медиите кметовете, прокуратурата, началниците на МВР, престъпниците и бизнесмените с политически и меверейски чадър? Защо, в крайна сметка не влязат в интернет форумите и фейсбук и да се самосезират за всички свинщини, които са описани там по места?

Защото освен негодници сте и подлеци! И това не са най-силните думи за вас. Има и по-силни и по-точни, но ще се въздържа да ги кажа, защото в момента, в който ги изричам ще се оцапам и аз.

Защо СЕМ и СБЖ не направят една конференция и не поставят въпроса към собствениците и главните редактори защо едни и същи хора се канят да отговарят на едни и същи предварително съгласувани въпроси? Защо не попитат водещи и репортери защо нямат езикова и правоговорна подготовка?

Защо заплатите на журналистите са такива, че те при първа възможност се поддават на корупция? Защо СЕМ и СБЖ не дадат безплатни, добре подготвени адвокати да защитават журналистите от агресивните им „герои” на репортажи и статии? Защо не се приеме закон за журналистическа камара, която да следи за свободата на словото и на боравещите с него? Която да наказва административно и морално нарушителите?

Сигурно има още много въпроси, на които трябва да се отговори, но и на тези знам, че отговор няма да получа нито аз, нито тези, които се интересуват от това. Най-лесно е да ви напсувам и да ви забравя, но аз не обичам лесните неща.

Няма да ви оставя на мира!




Етикет: журналисти, медии, корупция
image image    
 
Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
  1. 1) Перо 1 Юни, 2011 в 10:22 am 
    Не с всичко, което твърди Босия съм съгласен, но с това тук ДА и пак ДА!
  2. 2) мацка 1 Юни, 2011 в 10:53 am 
    Вярно е от първата дума до последната, нещата обаче са изпуснати и няма оправяне. Освен всичко и защитните сили на хората намаляват с тази беднотия, младите бягат, старите изнемогват, а ние, средните (все още ни водят млади) бъхтим за всички и няма да дочакаме пенсия и нормални отношения. Хубаво е все пак, че има и хора като бакалов и босия, които не ги е страх.
  3. 3) BG 1 Юни, 2011 в 11:59 am 
    Мале, мале! Каква стана тя? Като тия, на които разчитаме да ни дадат вярната информация са такива, какво да кажем за останалите в държавата. Каква държава, бе? Какви 5 лева?
  4. 4) koko 1 Юни, 2011 в 12:36 pm 
    Колев, +1 image
  5. 5) Оff 1 Юни, 2011 в 1:25 pm 
    Браво! Но....(за това по-добре четете Ботев, Вазов, П.Славейков, З.соянов)
  6. 6) Оff 1 Юни, 2011 в 1:26 pm 
    Браво! Но....(за това по-добре четете Ботев, Вазов, П.Славейков, З.Стоянов)
  7. 7) Стоянова 1 Юни, 2011 в 1:30 pm 
    Държавата ни е държава,колкото болен от СПИН е здрав човек.
  8. 8) 777 1 Юни, 2011 в 1:48 pm 
    Браво и от мен!!!не мълчете бе журналистчета ако имате съвест и искате децата ви да растат достойни хора!!!! image
  9. 9) чичата 1 Юни, 2011 в 1:50 pm 
    аз, когато говоря, не мълча/ в условията на снишен живковизъм(разбирай правешка дружбащина), продължавайте да четете вестниците "между редовете", ако сте решили, вместо "евиан", до края на живота си, да пиете "горнобанска" вода/ босият хич не е бос
  10. 10) росица 1 Юни, 2011 в 2:00 pm 
    Браво на Босия! Изобщо не е загубил острия си език и не се е отказал от битката....../чудя се обаче, дали все още другарува с Тренчев?/ Ще ви препоръчам една книга - ТЕЧНА ДРУЖБА от Иво Инджев - веднага ще ви се изясни картинката /не че и сега не ви е ясна/, има и много др литература по въпроса, но сега чета точно Течната дружба imageс една дума, в/у БГ е наложен едни руски модел, в момента путиновия модел и другарите са много доволни, те от друго не разбират - конспирация, мръсотия, далавера, кражба, цинизъм, саботаж,малко бой, понякога самоубийство или нелепа смърт... Да ...още

     

  11. 11) коитус интеруптус 1 Юни, 2011 в 3:00 pm 
    Интересно как след толкова години демокрация са оцелели,че и процъвтяват т.н.казионни организации-СБЖ,СЕМ,Лекарски съюз и т.н.Казионни означава,че или се назначават от управляващите ИЛИ членството в тях е задължително и а си отказал,а са ти отнели някакво право-да практикуваш професия ,да речем.И как няма да са послушни,щом са казионни?
  12. 12) дебелия митьо 1 Юни, 2011 в 4:09 pm 
    Бос, шапка ти свалям, бате. то затва вече никой не им вярва на тия поганци дет уж трябва да информират хората.
  13. 13) кат 1 Юни, 2011 в 6:35 pm 
    Отдавна всички знаем че сме подложени на дезинформация и манипулация. Но какво се променя от това че знаем.
  14. 14) Anonymous 1 Юни, 2011 в 7:06 pm 
    така с радост напускаш кочината
  15. 15) Truman 1 Юни, 2011 в 8:27 pm 
    Босият,не ги оставяй на мира тази продажна зган.По времето на тоталитаризма не са били промивани мозъците на хората ,както сега. И жалкото е ,че българина се оставя да бъде лъган,манипулиран и да му се представя черното за бяло,а бялото за черно. А той само кима с глава и се съгласява.
  16. 16) обувка 1 Юни, 2011 в 8:54 pm 
    Джафкане по периферията. Безобидно. Босо. Актив с изпускане на парата.
  17. 17) Анчето 1 Юни, 2011 в 9:04 pm 
    Браво на Босия! Надявам се на продължения!
  18. 18) хамалин 1 Юни, 2011 в 9:23 pm 
    престъплението било дезинформацията,а не 500-те лева,които е взела.аз пък го казвам така:който взима подкуп ще заблуждава,ще лъже публиката, и обратното.който е умен,възпитан,културен,който живее отговорно, нито подкуп може да вземе,нито може да лъже както му дойде.на този свят всичко хубаво дето ни заобикаля е сътворено от свестните людета.споменатите васа, михнева,бареков,блъсков са щастливци:само тук и никъде другаде могат да се подвизават на такъв сух терен.на запад ще бъдат пометени,забърсани от гражданството.тук ни препоръчват и инджев:това се отнася и за него.за портиери няма да ги вземат.това,че се вълнуваме,че показваме отношение,е знак,че нищо не е загубено(за мацка)най-лесно е да скръстим ръце и само да ...още

     

  19. 19) Дик 1 Юни, 2011 в 10:36 pm 
    Хамалин, твоята машинка няма ли главни букви image
  20. 20) . 1 Юни, 2011 в 10:55 pm 
    .
  21. 21) Червената шапчица 1 Юни, 2011 в 11:08 pm 
    А себе си къде слага (на) Босия между цървулите,и неговите ------------- обяснения  --------------- ,които сега уж ругае.Чист трябва да си (бате)за да можеш да плямпаш а ---------  мухъл с неясно минало.Той и криминалната мутра Борисов и -------- на обществото около него се правят на "антикомунисти" ама не могат да си скрият -----------  дето си ги носят на лицито------------ .Редактирано от Админ: Запознайте се с условията на форума
  22. 22) неди 1 Юни, 2011 в 11:22 pm 
    до 15 - Преди да даваш оценки и квалификации, научи правописа
  23. 23) Джери 2 Юни, 2011 в 10:27 am 
    Ех бедни ми Босяко, ФорумЪт вече е тесен за твойто перо , та затова легна на "друго легло".Що ли вече никой не те взема насериозно?Щото ми изглеждаш грозно.Щото се мотаеш с разни Златки-патки и Венетки -минетки.Търсиш и ти поле за изява , ала така не става.
  24. 24) велика страдалска 2 Юни, 2011 в 2:39 pm 
    на васа й го спретнаха недоволни от писанията й през годините. дълго са я проучвали и са й намерили цаката - че е много лакома за пари и богати трапези. и после само са доизпипали нещата. търсете сред одраните от "ноктите" на котарака й хохо. Е, може да се посочат и конкретни имена... но какъв е смисълът? да не би Ганчева да е цвете за мирисане? И тя е каомунистичски плевел. От тези, от списъцътиу дето до живот, че и после, трябва да са на хранилка на същите червени перачници като "Уикенд" и прочее.
  25. 25) Калмука 2 Юни, 2011 в 4:00 pm 
    Четете Ботев,братя,четете и разумявайте,той всичко е казал, много преди Босия,за тия "табан суратларъ" - блъсковци, иренкръстевци,батковци,тотошци,радосветрадевци,манджуковци, любопавловци и тем подобна комуноидна сволоч,"дебелокожа породица,на които и в очите да плюеш,те ще казват,че е божа росица".
  26. 26) Николай Колев-Босия 2 Юни, 2011 в 5:34 pm 
    Благодаря и за добрите и за лошите думи.Не мога и не искам хората в България да мислят еднакво и да чувстват еднакво. Направих си блог-Босия в Блог.бг. Който иска да ме чете-да заповяда. Към "Червената шапчица" имам едно предложение: Напиши си истинското име, синко, и да видим дали имам агентурно минало. Знам, че няма да го направиш, но тайно се наддявам като се срещенм на улицата да ми кажеш, че ти си този червен фес. И непревенно да пиеш много аналгин преди това, защото ще те боли така, както доста преди теб.А ако много настояваш, можем да се видим и в ...още

    съда. В момента съдя бившия главен прокурор Никола Филчев за нещо подобно. Вчера имах дело. Следващото е на 30 т.м. от 15 ч.

    затвори  

     

  27. 27) Eли Йорданова 2 Юни, 2011 в 6:39 pm 
    Повечето от нас сами могат и правят констатациите, които споделя Николай Колев. Разчитайки казаното от него, за себе си определих акцента във въпросите, поставени в края. Отговорите също може да даде всеки от нас. Лично аз мисля, че самата журналистическа гилдия трябва сама да организира своя живот! Правилата са ясни, но надали има вътрешна сила и енергия да се случи всичко, защото е ясно, че е необходимо можене, воля и постоянство! Моженето на много и чисти люде в името на общото. Лесно за произнасяне, трудно за реализация. Ботев знаеше, че трябва и написа "обръщението" до Европа,преди да се качи с ...още

    четата си на "Радецки", но след това излезе в Балкана. Трябва да се научим да извървяваме пътя си докрай!

    затвори  

     

  28. 28) Начо Гологъзия 3 Юни, 2011 в 12:56 am 
    Браво, господин Босия, поздравявам Ви за непокорството спрямо непобедимата алчност! За всеобщо съжаление се оказва, че строят, конструкцията на обществените отношения и пр., са различни камуфлажи за винаги едно и също нещо - че те са вечен пиедестал за всяка произволно подбрана/натрапила се свинска дзурла, която идва, за да ни изяде заедно с парцалите. Т.е., както и да наричаме свинщината, тя си остава такава, независимо през какви метаморфози на политическа мимикрия преминава. България е окончателно и безвъзвратно завладяна от партията ГЕРБ (Голямо Ебане за Републиката (болшевики)), или "гейзерите", както гальовно им казва народът, чиято платоформа се основава главно на повелята ...още

     

  29. 29) Панелен земеделец 4 Юни, 2011 в 10:44 am 
    Точно в тази статия Босият е казал всичко, което повечето знаем, но не можем да променим. То е непроменимо и равноускорително върви надолу, защото е част от системата - подробност от пейзажа. А в картината преобладава мръсно кафяво и черно, и професията - родееща се с проституцията - просто я тиражира за собствени облаги. Да, споменатите имена от "нашия списък", в гилдията на Запад нямаше и портиери да ги вземат, но там има обществена съвест, морал, държава, закони - които се спазват, норми, църква... А хората, обикновените, когато им нарушат обикновените права, излизат на улицата. Там студентите, например, палят коли, ...още

     

  30. 30) Anonymous 4 Юни, 2011 в 11:03 am 
    image image image image
  31. 31) Kate 5 Юни, 2011 в 3:27 am 
    Босия е прав за цялата гадна ситуация със "свободата на словото" в БГ. Ордавна не съм в България. Не издържах! Свалям ви шапка че сте още там в блатото със смрадливите алигатори.Трябва да е много силен човек, за да остане и да се бори с тая корумпирана паплач.
  32. 32) Ramstein 5 Юни, 2011 в 10:11 pm 
    Да не ги оставим на мира. Това трябва да е отмъщението за съсипания ни живот.
  33. 33) Az Kazah 5 Юни, 2011 в 10:55 pm 
    Решението е просто. Спрете да гледате телевизия, без значение как се казва тя! Ще се уверите много скоро че е възможно да се живее и без този навик. И то доста по-добре!!! Преди 10 години ми направи адски силно впечатление, когато едни семейни приятели германци, ми казаха че не гледат телевизия от години и дори държаха да нямат телевизор в стаята си, в която ни гостуваха. Бях напрова шокиран (тогава бях на около 30г.) ... но ето че аз и съпругата ми вече от 1,5 години не гледаме никакви телевизии в дома ни и трябва да ви кажа че се ...още

     

  34. 34) Георги Гочев 6 Юни, 2011 в 3:29 pm 
    Че има верни констатации - и това е основното в написаното от Н. Колев - има. Че т.н. "журналисти" са всъщност и в по-голямата си част неуспели в професията (в малко професии се успява с нагаждачество) хора, а с много амбиция и претенции за всезнайство - няма две мнения. Но нека да говорим с факти, не с пристрастия - тогава може би нещо ще се промени... А с приказки заради самото говорене до тук стигнахме.
  35. 35) Владе 6 Юни, 2011 в 4:35 pm 
    Босия беше е и си остава як и точен...
  36. 36) old friend 8 Юни, 2011 в 3:04 am 
    Nick you are great and always come up with the right comments. Stay well and safe. God bless you.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Само една кръгла маса ще
26.12.2017 17:24
оправи нещата! Тъй де, трябва да държим високо знамето на парламентарната демокрация и тогава всичко ще се оправи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741403
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031