Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2017 12:28 - ЗА ТЮТЧЕВ И РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4297 Коментари: 17 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАЩО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗБРАНА ЧРЕЗ МИСЪЛ

«Умом — Россию не понять,

Аршином общим не измерить:

 У ней особенная стать —

 В Россию можно только верить»

 

Фьодор Тютчев е написал това четиристишие през 1866 г. Както самата Русия, така и това четиристишие заслужават особен анализ. Той би осветлил термина «загадъчна руска душа».

Тези стихове Тютчев е писал в чужбина, когато в продължение на десетилетия е бил дипломат из европейските страни. Така, че носталгията е основен мотив да напише тези думи, които може би са искрени, но не и умни. По-скоро те приличат на нещо, което е написано в едно |»особено» състояние, типично за руснаците.

Какво не може да бъде изучено и класифицирано? Това, разбира се, преди всичко е хаоса. Веднага се вижда, че хаосът и Русия са едно и също. Но самата квалификация «хаос» е достатъчна, за да стане ясно, че докато Русия е хаотична, тя няма да има и статут на държава, към която можеш да имаш доверие, да и помогнеш или да имаш нормални отношения с нея.

Разбрах го, когато през 1976 отидох там и видях с очите си това, което се наричаше по онова време «авангард на човечеството». И аз и руснаците виждахме и чувахме едно и също, но го разбирахме по много различен начин. Аз преценявах казаното и станалото сравнявайки го с познати подобн събития и текстове, подхождайки критично и съзнателно. Руснаците около мен го възприемаха като единствено правилното дефинитивно и не търсеха анализ и оценка. Така става естествено разбирането на стиховете на Тютчев, че Русия е непонятна, но само за руснаците. Това е естествено, след като «нормалният» руснак, всъщност, е немислещият, неосъзнат човек. Сега всички цитират процентите на одобрение на Путин, но никой не си дава сметка, че същите тези люде поддържаха и в по-висок процент от царя-батюшка до Ленин, Сталин, Брежнев, Хрушчов и всички останали. Аз прекрасно си спомням в началото на шестдесетте как за Хрушчов, по повод на рождения му ден бяха направили филм, който, естествено, нашите свиркаджии тогава пуснаха и по българската телевизия. Филмът се казваше: «Нашият Никита Сергеевич» и показваше Хрушчов като Аристотел, Александър Македонски и Уйлям Шекспир едновременно. Това не им попречи на руснаците да го забравят незабавно и да прехвърлят любовта и доверието си на следващия-нищожеството Брежнев.

Тази липса на критичност и самокритичност стои в основата на т. Нар. «загадъчна руска душа» и не означава нищо повече от факта, че т. Нар. «обикновен руснак» не е нищо друго, освен зомбиран и доста посръбнал човек, който живее по инерция и е превърнал пространството във време. Дори, по-точно, би било да кажа безвремие.

Нашите русофили не са далеч от същото това състояние. Да приемаш безкритично всичко, което прави Кремъл е все едно да приемеш, че там не седят човеци, а богове. Ще ги разочаровам!

Там където водката е най-честия и най-желан стимулант, където водката те прави неразбираем и «загадъчен» не може и не бива да гледаме на това като нещо оригинално, съвършено и свръхестествено. Просто трябва да се пазим от тази действителност. При нашите русофили е много по-интересно от медицинска гледна точка, защото те не се нуждаят дори от алкохол, за да се почувстват русофили. Българският русофил има рефлекторно отношение към Русия, а не интелектуално. Това е самоволно обричане на робство към един господар, който те презира, но те използва, което е нормално за господарския манталитет. Затова и Павлов ги сравнява с кучето, като поставя руснака по-долу от кучето.

Лично аз предпочитам да бъда предвидим и разбираем, както и всичко около мен да бъде разбираемо и предвидимо. Ако трябва да продължавам да живея в днешния хаос, то аз ще продължавам да се боря да го променя и да го превърна в разбираемо и придвидимо състояние на нацията.

Накрая бих завършил с едно двустишие на руския дисидент и поет Игор Губерман:

 „Давно пора, ебана мать, умом Россию понимать !”




Гласувай:
7



1. get - През 1914 г., философа и публицист ...
13.12.2017 18:26
През 1914 г., философа и публицист В.В. Розанов в «Мимолетно», в опит да докаже НЕНУЖНОСТТА за Руската империя, на недолюбваните от нея интелигенти, дава МНОГО ТОЧНО ОПИСАНИЕ НА РУСКОТО БИТИЕ – в което за НЕЗАВИСИМАТА И МИСЛЕЩА ЛИЧНОСТ, по определение(подразбиране) НЯМА МЯСТО.
- Ето, как звучи същото при него:

«Мужики — пашут.
Солдаты готовы “отразить врага”.
Священники — хоронят, венчают, крестят. Держат -
“наряд” и “идею” над человеком.
Царь блюдет все. “Да будет все тихо и Благодатно!”.
- Египет. Настоящий и полный Египет».

Така, като гледам руското битие от 1914 г. – и «разликата», при новия им и настоящ «батюшка» е съизмерима с цифрата ... «0»-та?
цитирай
2. kolevdobri - Разминали сме се само с 9 години. Москва...Северът.
13.12.2017 18:28
Бях там за 3 месеца, през годината на Горбачов - 1985г., годината на перестройката. Интересни хора са руснаците. Спорят, палят се и защитават незащитими тези, дори, когато не са пили алкохол. Когато сръбнат, тогава не ги търси. Спомням си, как пред един от московските хотели през онези години, съвсем трезвен руснак ме убеждаваше, че волгата е по-добра кола от мерцедеса, а жигулата била значително усъвършенстван от тях Фиат, защото италианците им дали лиценз за производство на кола, която била пълна с дефекти. Едва след като техните инженери отстранили всички дефекти от колата, едва тогава започнало производството на жигулата в завода край Толиати. Луда работа е Русия. Чувам, чета, гледам и говоря с хора, които са ходили напоследък в Русия. Казват, че значително е мръднала напред, спрямо 90-те години - години на разпад на СССР, разпад, ръководен от пияницата Елцин. Ясно е, че "батюшка цар" е понятие, което дълбоко е залегнало в главите на руснаците, така че да се надяваме поне царят им да не е пияница и да държи здраво юздите. Мека или твърда, там винаги ще има диктатура. Просто трябва да го приемем и да се съобразяваме с този факт. А на всички "фоби" и "фили" искам да им кажа: Бъдете българофили и се стегнете, че нещо много запустя страната ни. Нека да вдигнем глава и да вземем по-дейно участие в политическия живот на България. Да протестираме, когато ни са нарушени правата. Да изискваме от властта и от себе си, разбира се. Пряка демокрация. Няма друго решение. Трябва колкото се може повече хора да участват при вземане на важните за държавата решения. Трябва да можем да кажем: Съдбата на България зависи от всеки един от нас!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте!
13.12.2017 23:16
Смятам ,че руснаците са хора като всички други Нищо човешко не им е чуждо
Ако си в беда, едва ли някой ще ти помогне така , както руснак!
А в пиенето са шампиони!
Гледал съм как руснак ,пиян сдо козирката, се мъчи да се качи в тролейбус Той, тролейбусът, го чака . Милиционер стои на няколко метра от него Руснакът падна, но успя да се хване за млада фиданка! Заедно почти стигнаха земята Придружаващият ни руснак дойде до прозореца , откъдето наблюдавах Дръвчето се изправи обратно, заедно с руснака Той набра сили и се метна в тролейбуса, където се сгромоляса на пода Тролейбусът веднага потегли
Руснакът, дошъл до мен, ми каза, че милиционерът щял да го задържи , ако падне на земята. Затова и тролейбусът веднага потеглил . Солидарност!

Руските коли ,разбира се, че не са върхът, защото не гонеха и лукс
Но днес прочетох нещо много интересно в печата-нашия! Във връзка с полетите на американците до Марс и Луната, обявени от Тръмп! Коментар от Русия ,на отговорно ниво, как ще го нтаправят без руските ракетни двигатели?
Без да се възвеличават руснаците, смятам ,че не е редно да се подценяват
Не са богове, но не може да се каже, че не са и хора!

Хубава вечер на всички!

А пропо, не съм ходил преди промяната в Русия! Не ме пущаха в чужбина , а бях и безпартиен, а това за СССР беше сериозен недостатък! Какво ще търся там?!
цитирай
4. bosia - До читателите ми
14.12.2017 07:47
Русия е територията с най-много природни богатства. Въпреки това се намира в края на втората десетица по производство на блага. Ако не са горивата и металите, щяха да бъдат след Сомалия. Само това е достатъчно да добием впечатление за какво става дума.
На всичко отгоре те са крайно ирационални. Затова и най-лесно се хващат на измишльотините на Кремъл.
За пиенето да не говорим. Всъщност, те чрез редовното напиване емигрират за няколко часа от тяхната територия, но прекрасно знаят, че могат да живеят така само на нея.
цитирай
5. get - - Господин Колев ... едно допълнение ЗА БЪЛГАРОФОБИТЕ - писали под поста Ви ... ?
14.12.2017 23:14
bosia написа:
Русия е територията с най-много природни богатства. Въпреки това се намира в края на втората десетица по производство на блага. Ако не са горивата и металите, щяха да бъдат след Сомалия. Само това е достатъчно да добием впечатление за какво става дума.
На всичко отгоре те са крайно ирационални. Затова и най-лесно се хващат на измишльотините на Кремъл.
За пиенето да не говорим. Всъщност, те чрез редовното напиване емигрират за няколко часа от тяхната територия, но прекрасно знаят, че могат да живеят така само на нея.


- Господина Тютчев Е ИЗОБРЕТАТЕЛЯ на понятието РУСОФОБ - ама Защо? Вероятно по причина че след 1848 год. цяла Европа - започва да нарича Бащицата император" - Николай "Палкин" - а "матушката" За "русофилите" - Жандарма на Европа - това ... ДЕ да беше само при Николай I-ви с мед да я намажем Русията ... ама?

- Зетя на Тютчев и пламенен панславист - като вижда, че с вироглавите и непокорни на руската имперска политика, българи, нещата НЕ ВЪРВЯТ - Какво прави, този голям "българофил" - взел та написал в бр.24/декември 1886 г. на в-к "Русь" - следното?

"Всякое торжество болгар есть смерт России!
... Балканските държави не трябва да имат нищо свое, те трябва да бъдат притежание на русите или по ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от Русия. ...
Ни Болгария, ни инные также, более мелкие или болшие Балканские государства, не призваны да и не могут иметь никакой действительной политической самостоятельности!" - край на цитата по Иван Аксаков.

- В заключение - Някои не ги пускаха на екскурзия в СССР - мен не ме пускаха да видя роднините си, останали оттатък във Вардарско, поради границата КОЯТО ИЗДИГНА РУСИЯТА между България и Македония ... след поредното ни "освобождение" от нея!

- Апропо - дайте ДА ОСТАВИМ руснаци и американци ДА СИ МЕРЯТ ... работите ... това си е техен проблем - не наш! Нали знаете, че в такава една ситуация - третия намесил се, го отнася.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Сбъркал си, Гет!
15.12.2017 00:53
Нямах предвид ,че не ме пускат на екскурзия в СССР
Просто с моите работи по изложения и конференции там отиваха други
И не ми е ясно, защо, ако не мразя руснаците-безпричинно разбира се, попадам под знака на Българофоб?
Ами аз така, постоянно и безпричинно никого не мразя Същите чувства изпитвам и към Германия например! Там се научих на дисциплина в работата! Е, Българофоб ли съм заради това?
За какво да мразя руснаците, че получавахме годишно 12 милиона тона нефт на цена 30 долара на тон, при средна международна-200 долара Икономия от около 2милиарда долара годишно С колко милиона тона домати могат да се компенсират?
Това ,че сме попаднали в съветската сфера , в значителна степен го дължим и на сегашните ни приятели-Англия и САЩ СССР не е действал на своя глава, това знаеш не по зле от мен! И желязната завеса не е савмо негова инициатива Знаеш откъде идва името
цитирай
7. get - . . . 1. За какво да мразя руснаците, ...
15.12.2017 03:17
leonleonovpom2 написа:

...
1.
За какво да мразя руснаците, че получавахме годишно 12 милиона тона нефт на цена 30 долара на тон, при средна международна-200 долара Икономия от около 2милиарда долара годишно С колко милиона тона домати могат ...?
2.
Това ,че сме попаднали в съветската сфера , в значителна степен го дължим и на сегашните ни приятели-Англия и САЩ СССР не е действал на своя глава, това знаеш не по зле от мен!
...

1.
- Постоянно изтъкваш този пример с ДВАНАДЕСЕТ МИЛИОНА ТОНА НЕФТ - ОК!
Само ще попитам: Знаеш ли на колко възлиза (примерно за 2017 год.) годишната норма на потребление на нефт за България?
Имам и други допълнителни аргументи НО СИ ОТГОВОРИ САМ, НА ПОСТАВЕНИЯ, горе въпрос?
2.
В момента чета архива на СССР от 1941 год. (протокол от срещата-преговори) между Сталин и външния министър на Англия, Идън ?
В стенограмата от същата, водена от посланика на СССР във Великобритания, др. Майски - чета следното - в пункт-3-ти, от протокола?
Давам цитата по архивната единица на Руския държавен архив(при нужда мога да посоча и сигнатурата под, която той се води !):

"Турция в виде компенсации за соблюдение ею нейтралитета может получить Додеканес(острови - д.м.), (и) населенный турками район Болгарии к югу от Бургаса и, может быть, какие-либо территории в Сирии. (...) Тов. Сталин, со своей стороны, прибавил, что отход от Болгарии Бургасского района явился бы наказанием за поведение Болгарии во время войны.".

- Прочете ли внимателно, цитата!?

Повтарям - срещата се провежда през м. декември 1941 г. в Москва. Питам (те)?
- Каква ВИНА ИМА КЪМ РУСИЯ - към това време, царство България?

- Моля, върни се назад в блога на "Босия" и прочети поста му от 05.12 - "ЕДИН ПРЕВОД ОТ РУСКИ, КОЙТО ДЕЗАВУИРА РУСКАТА ПОЛИТИКА КЪМ БЪЛГАРИЯ."?

- Отделно МОГА ДА ЦИТИРАМ МЕМОАРИ ОТ дъщерята на Тютчев, съпруга на Аксаков - в които тя обяснява, как "Цар Освободител" - осигурява пари за военна подготовка на Сърбия и въстание в България преди войната от 1877/78 год.?
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
15.12.2017 12:37
Политиката е и игра Гет! Ти като бивш Футболист си наясно вярвам с правилата на играта Че е позволено да финтираш, да излъжеш например С това се занимава дипломацията
Сега, при такива игри е важен крайният резултат
1941 година?
Русия на два пъти се обръща към Българския посланик, да съдейства за сепаративен мир с Германия! Със съгласието и на Германия , и на Русия Българският посланик е свръзка между двете страни
И той на два пъти отказва руснаците с думите, че прибързват с преговорите, войната ще я спечелят!
Така, че не ме учудват никакви ходове! И да ти кажа от случайно взето решение или ход не правя капитал. Просто се опипва почвата
Относно териториалните претенции след войната, взето е решение те да липсват или да са минимални Защото е направен правилният извод, че едно анексиране на чужда територия води скоропостижно до война Че ВСВ е резултат на решенията в Ньой!
С изключение на окупационните зони, които са си държави, няма кой знае какви промени в границите А към нас е имало претенции от съседите, но сме защитени от...руснаците

За нефта мога много неща да кажа
С тези 12 милиона тона прехвърляхме значително потреблението от нефтопродукти
Затова има и износ
Знаеш ли на каква верига от италиански и турски тирове съм бил свидетел? Нефтокомбиватът даваше една пета от брутният продукт на България
Нафтата беше стотинки, бях дете, отоплявахме се с нафта Сега как виждаш отоплението с нафта? Да, , там, за нафтата имахме забрана за свободна търговия Иначе, неограничено потребление-осем стотинки и половина за нас, но за западния пазар само с разрешение! Веднъж и аз участвах в една измама от наша страна Прокарахме сглобяем тръбопровод за нефтопристанището за италиански танкер-100 хиляди тона За нафта, на тройна цена! Но ни хванаха със спътниците и получихме последно предупреждение за отнемане на привилегиите...

Гет, нямаме по - голям враг на света от самите себеси!
цитирай
9. get - @ 8. leonleonovpom2 - Гет, нямаме по - голям враг на света от самите себеси! - Защо, ще да попитам ... ?
15.12.2017 14:20
... вероятно ЗАЩОТО сме НЕБЛАГОДАРНИЦИ - както СИСТЕМНО ни се втълпява от ГОСПОДАРИТЕ НИ и епигоните ИМ - на нас българите!
- Значи ЩОМ ДВА ПЪТИ са ни "ОСВОБОДИЛИ" - дай да сме им длъжни ДО ГРОБ!?

- За това УПОТРЕБИХ - БЪЛГАРОФОБ! Защото ФОБА - е (объркан "комплексар) и от това, СЕБЕОМРАЗНИК, чрез което той обрича себе и ближните си на ВЕЧНО РОБСТВО И ПОГИБЕЛ!
- Именно поради тази ПРИЧИНА - българския народ КОЙТО Е НАБРОЯВАЛ СЕДЕМ МИЛОНА ... Да, да, НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ! - броя на българите от ПРЕД-ОСВОБОЖДЕНИЕТО, ВЪЗЛИЗА НА СЕДЕМ МИЛИОНА!
-Сега КОЛКО СМЕ ОСТАНАЛИ в "свободна България" - има няма ПЕТ МИЛИОНА!
- Ето тук ЩЕ ВЪЗКЛИКНА - ЗАЩО, защото СМЕ СВОБОДНИ ЛИ ... или защото ОСВОБОДИТЕЛЯ НИ ПРЕВЪРНА в една ЛИМИТРОФНА ДЪРЖАВА - казано на прост български ВАСАЛНО НЕМУ И ЗАВИСЕЩО ОТ ВОЛЯТА МУ КНЯЖЕСТВО!

- Ей за това, наричам ТЕБ и ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ - БЪЛГАРОФОБИ!
- В това не търси ОСЪЖДАНЕ - Не! - Защото САМО БОГ - МОЖЕ ДА СЪДИ - А присъдата му е ЕДНА ... ПОГИБЕЛ - за ТОЗИ, КОЙТО НЕ Е В НЕГО(БОГ), така че моето казано, това е само КОНСТАТАЦИЯ!
КОНСТАТАЦИЯ, за заслеплението, С КОЕТО - САМИ СЕ ОБРИЧАМЕ НА ПОГИБЕЛ!
- Но - казано е ОЩЕ? Господ НИ Е ДАРИЛ със СВОБОДНА ВОЛЯ!
Тук ще се(ви) запитам - но за какво му е (НА ЧОВЕК, който вследствие СЛЯПОТО СИ ПРЕКЛОНЕНИЕ НА ЧУЖДА И ВРАЖДЕБНА НЕМУ ВОЛЯ) ... СВОБОДА НА ИЗБОРА? -
- та нали ТОЙ САМ В ЗАСЛЕПЛЕНИЕТО СИ, от СВОБОДЕН СЕ Е ОБРЕКЪЛ, и с това сам СЕ Е ПОСТАВИЛ да се ОБЪРНЕ//ПРЕВЪРНЕ В РОБ?

Защо не искаш ДА РАЗБЕРЕШ - това, което ненатрапчиво (ти) обяснявам от години?
- РУСИЯ още ОТ ВРЕМЕНАТА НА ПЕТЪР ПЪРВИ - до Путин "първи" - води срещу нас НЕДРУЖЕСТВЕНА(а в моменти и откровено агресивна) ПОЛИТИКА - ама БЪЛГАРОФОБИТЕ и дума НЕ ДАВАТЕ ДА СЕ ИЗДУМА - по тази истина ...! - Защо? Защото СТЕ ЗАСЛЕПЕНИ от ЧУЖДО-ЛЮБИЕТО СИ(а с това ставате оръдия на ЧУЖДА ВОЛЯ) ... което се нарича още й - ОТЦЕПРЕДАТЕЛСТВО!

- За такива случаи, на БЪЛГАРОФОБСТВО - поради ЧУЖДО-ПОКЛОНСТВО - вече съм го КАЗВАЛ И НЯМА ДА СЕ УМОРЯ ДА (ви) ПОВТАРЯМ, Какво ни учи Спасителя-Христос?!

"Никой не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и ще обикне другия, или ще се привърже към единия, а другия ще презира." !!!

- След тези си филипики - ще допълня ... От момента на "създаването" ни, като ДЪРЖАВА през 1878 г. - България е ЕДНО НЕДОНОСЧЕ - и това е направено СЪЗНАТЕЛНО С ЦЕЛ ... от "СЪЗДАТЕЛЯ" НИ!

Така че ... !
- Сам избирай! - на КОГО ЩЕ СЛУЖИШ? ... но ПАК КАЗВАМ: не можеш да служиш, едновременно - и на Бог, и на ... !!!
цитирай
10. bosia - до участниците в горните дебати.
15.12.2017 17:57
Всъщност, Рсия воюва с България още от времто на Иван Грозни. След като Волжска Бългрия изгонва татарите, Иван Грозни удря в гръб ългрите и съсипва старите столици Биляр и Болгар. Нещо повече, след време започва да нарича Волжска Бългрия "Татарстан", а бългрите-"татари". Що се отнася до нефта, нека не забравяме, че с тези пари в България се създаваха лагери за подготовка на терористи. С тези пари се създаваха контакти с чужди граждани и се вербоваха агенти, които, всъщност, работеха за СССР.
С русофилство и американофилство няма да си възстановим държавността.
За да станем нация е необходимо да придобем четири основни неща-чест, достойнство, солидарност и състрадание.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Съгласен съм, Николай!
16.12.2017 00:44
Тези пари, десетки милиарди, потънаха.... В чужди банки-не руски, изнесени от червената аристокрация
Лощото, при това най- е ,че и милиони Българи напуснаха България При това млади, можещи да работят и да създаватдеца Стимулират се малцинства, като циганското След няколко десетки години само Българите ще са малцинство!
Иван Грозни също има Българско потекло
Още едно доказателство, че най-големите мръсотии ние си ги правим

Гет, нямам нищо против да обявим война на Русия! За това ,което ни е причинила От написаното ти ,стигам до този извод Но при условие, че ще я спечелим и тя ще ни компенсира
Няма как да стане, нали?
А какво печелим с демонстрирана непрекъснато омраза към Русия? Чесме неблагодарници само! Не ,че някой иска да благодарим и то непрекъснато Но при такава демонстрация, точно неблагодарността изплува отгоре и се набива на очи! А никой не обича неблагодарници....
В България е дошла руска парвенюшка прослойка, каквато Българска е плъзнала навън из Европа Партийна, комсомолска и така нататък.....
Е, в България всички ли сме парвенюта?
И за Русия е същото Там също има много свестни хора!
Не трябва заради попа да се закрива църквата
За нефта!Работил съм и с руснаци, не само със западняци Те също ми се радваха и насърчаваха! Дори ми поставяха условие-Да, радват се на резултатите, но не искат те да са за сметка на здравето!
На никой руснак не съм бил подчинен и никой не е гледал на мен като на подчинен, като на роб
В определени моменти при съвместна работа-по специалността, аз съм бил водещият
Аз съм за това-за работни отношения на база взаимно уважение

Лека нощ!
цитирай
12. bosia - не става дума за омраза
16.12.2017 09:58
Проблемът не е в омразата. Аз не мога да мразя никого. Мога да критикувам, да обяснявам, да информирам. Не става дума да мразим Русия. Но трябва да имаме точна оценка на КРемъл. За съжаление, една много малка част от руснаците не са критични и най-вече съмокритични.
Същото, за огромно съжаление, се отнася и за българите. Особено за тези, които останаха в България.
Що се отнася до българското у Иван Грозни, редно е да се знае, че огромнта част от руската аристокрация е с български корени. Меншикови, Пушкини, Татищеви и още 500 фамилии са от български произход. Но са приели източното православие и са водили религиозни войни с католици, мюсюлмани, езичници и всички останали. Но да избиваш братята си българи защото са мюсюлмани не е най-мъдрото и добро нещо.
цитирай
13. get - @ 11. leonleonovpom2 - Предвид ... пародирането от теб НА ДУМИТЕ(ми) ... ?
16.12.2017 18:07
11pom2 написа:

Гет, нямам нищо против да обявим война на Русия! За това ,което ни е причинила От написаното ти ,стигам до този извод
...
А какво печелим с демонстрирана непрекъснато омраза към Русия? Чесме неблагодарници само! Не ,че някой иска да благодарим и то непрекъснато Но при такава демонстрация, точно неблагодарността изплува отгоре и се набива на очи! А никой не обича неблагодарници....

- Повтаряйки руските АРГУМЕНТИ "ЗА БЪЛГАРСКАТА НЕБЛАГОДАРНОСТ - ПОКАЗВА ... ?
... явно НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ ... от това което казвам до момента!?
- Или ако КОЕТО КАЗАХ, Е стигнало ДО ГЛАВАТА(ти) - ЯВНО не достига ДО СЪРЦЕТО ТИ - ИЗПЪЛНЕНО БЕЗ ОСТАТЪК от БЪЛГАРО-СЪВЕТСКА ДРУЖБА ... и поради което, нямащо място в него - ЗА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ ТИ БЪЛГАРИН ... и РОДИНАТА ти ... БЪЛГАРИЯ?!

- Бре ЧОВЕЧЕ, трябва И да изброя и посоча ПО ГОДИНИ И заглавия, плюс имена на автори - НА ВСИЧКИ ПРОВОКИРАЩИ БЪЛГАРСКОТО НИ ДОСТОЙНСТВО ... РУСКИ ПАСКВИЛИ ли?

- Вече ти посочих ДВА - един от след-освобождение, втори от време на Втора световна война - ... но за СЪРЦЕТО ТИ - НЕ-БЪЛГАРСКО, явно не са достатъчни !
- Ей поради това ТИ "качество" - ПРЕУСТАНОВИХ КОМЕНТАРИТЕ - в твоя блог!

- Дай да не се коментираме един ... защото ИМЕННО ТОВА ЦЕЛИ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛЯТ" НА КОЙТО ТОЛКОВА ДЪРЖИШ ?

- Престани с НЕАКТУАЛНИЯ ВЕЧЕ ПРИМЕР ЗА руско-българската "Течна дружба" - не можеш ли РАЗБРА - че тя е още една ИЛЮСТРАЦИЯ - Какво представляваше "Вечната дружба" ?
цитирай
14. get - - @12. bosia - Явно следвате руската трактовка досежно ВЪЗНИКВАНЕ НА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ ... ?
16.12.2017 19:31
bosia написа:
Проблемът не е в омразата. Аз не мога да мразя никого. Мога да критикувам, да обяснявам, да информирам. Не става дума да мразим Русия. Но трябва да имаме точна оценка на КРемъл. За съжаление, една много малка част от руснаците не са критични и най-вече съмокритични.
Същото, за огромно съжаление, се отнася и за българите. Особено за тези, които останаха в България.
Що се отнася до българското у Иван Грозни, редно е да се знае, че огромнта част от руската аристокрация е с български корени. Меншикови, Пушкини, Татищеви и още 500 фамилии са от български произход. Но са приели източното православие и са водили религиозни войни с католици, мюсюлмани, езичници и всички останали. Но да избиваш братята си българи защото са мюсюлмани не е най-мъдрото и добро нещо.


... които СА НИ ВНУШИЛИ "ИСТИНАТА", че създателите на същата СА ХОРА СЪС ТЮРКСКИ НАРОДНОСТЕН ПРИЗНАК?
- Истината Е ТОЧНО ОБРАТНА! Създателите и, са ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧЕН НАРОД - от който ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ му, ВЪВ ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ ... са МАЛЦИНСТВО, най-вече към XV - XVI-ти векове ... време и генеалогия, което вие коментирате в поста си!

С допълнението !
ИМА ЯСНО УСТАНОВИМИ И ДОКАЗАНИ ПРИЗНАЦИ/факти - че към VII - VIII-ми ВЕКОВЕ ... има мощен МИГРАЦИОНЕН ПРОЦЕС ... на този БЪЛГАРО-ЕЗИЧЕН НАРОДНОСТЕН КОМПОНЕНТ от Волжска България - в ЗАПАДНА посока!
- Дали това е в потвърждение или просто СЪВПАДЕНИЕ с останалите ТВЪРДЕНИЯ//ТЕОРИИ, ЧЕ АСПАРУХ с народа си, идва ОТ ТАМ(?) - това следва да реши(установи) българската историческа нЕука!


П.П.
Така че, тези популяризирани от ТАТАРО-БУЛГАРСКАТА историческа наука ТЕОРРИ - за ТЮРКСКА(бУлгарска) АРИСТОКРАЦИЯ - участваща във формиране на МОСКОВСКАТА аристокрация са ПО-СКОРО СПЕКУЛАЦИИ?
- Истината Е ДРУГА - Българската аристокрация ИДВА във ВЛАДИМИРО-СУЗДАЛСКОТО ... преминало в по-късното МОСКОВСКО ВЕЛИКО КНЯЖЕСТВО ... е БЪЛГАРСКА АРИСТОКРАЦИЯ - ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧНА с произход ОТ ЗАПАД - тоест, което руснаците наричат МАЛО-РУС ... или по-старо КИЕВСКА РУС, която е плод(създание) на нашата СТАРО-БЪЛГАРСКА И ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВНОСТ! ... другият ВАРИАНТ Е ТАТАРЩИНА ... от която страда и до момента, както руското общество - така и съветско-руското държавно и политическо управление !

- С уважение!

П.П.П.
- А царизма, преминаващ в последствие в ленинско-сталинските порядки ... и съвременният кагебист-сталинец В. Путин - при всичките тези имаме ... единствено и само ТАТАРЩИНА - като обществен порядък и модел за УПРАВЛЕНИЕ НА Росията!

- Той и Ленин в емиграция(преди да завземе властта), когато пише "РАЗВИТИЕ КАПИТАЛИЗМА В РОССИИ" - самия говори за - Цитат:
" ... об "освященном веками"... застое нашего земледелия и всяческих форм земледельческой кабалы, которых не могли поколебать "ни удельные безурядицы, ни ТАТАРЩИНА", и которые начал теперь - о, ужас! - самым решительным образом колебать этот чудовищный капитализм!"
- Но, КОГАТО САМИЯ ТОЙ заВЗЕМА ВЛАСТТА - няма нищо против да използва ИМЕННО ТАЗИ "ТАТАРЩИНА" в битов и държавен, управленски план!
цитирай
15. bosia - до Гет
17.12.2017 09:17
В много предишни постове съм писал за хилядолетната българска история. Разбира се, че българскто племе е еврапейско по произход и най-вероятно има тракийски корени. Но българите са били твърде любопитни и са се разхождали през вековете от Албиона до Китай. Спомням си през 1980 г., когато Людмила Жвкова каза, че българите са 30 млн по целия свят. Тогава индийският посланик отвърна, че 300 млн в северна Индия твърдят, че имат български корени. Ненапразно старобългарският календар е в основата на днешния календар. Има доста публикации и за връзката на египетската йероглифна азбука с българската хилядолетна азбука, която Черноризец Храбър пояснява, че "...Нъ чртами и рязами писаахон и гадаахон..."
цитирай
16. get - @ 15. bosia - Уважаеми, наричам ви така предвид - родолюбието! Не говорим за нашия произход, а за този на ... ?
17.12.2017 11:06
bosia написа:
В много предишни постове съм писал за хилядолетната българска история. Разбира се, че българскто племе е еврапейско по произход и най-вероятно има тракийски корени. Но българите са били твърде любопитни и са се разхождали през вековете от Албиона до Китай. Спомням си през 1980 г., когато Людмила Жвкова каза, че българите са 30 млн по целия свят. Тогава индийският посланик отвърна, че 300 млн в северна Индия твърдят, че имат български корени. Ненапразно старобългарският календар е в основата на днешния календар. Има доста публикации и за връзката на египетската йероглифна азбука с българската хилядолетна азбука, която Черноризец Храбър пояснява, че "...Нъ чртами и рязами писаахон и гадаахон..."


... на ТОЗИ НАРОД - за който ТРАЙНО СА НИ ВТЪЛПИЛИ ... преклонението като за към "БРАТУШКИ"!?
ГЕНЕЗИСА им - няма нищо общо, като ГЕНЕЗИС с този на НАС БЪЛГАРИТЕ - които сме едни от НАЙ-СТАРИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ(народи)!
- Съвсем НЕ Е СЛУЧАЙНО казана ФРАЗАТА-ОПРОДЕЛЕНИЕТО ЗА ТЯХ - звучаща:
«Поскреби русского — найдёшь татарина» (фр.) "Grattez le russe et vous verrez le Tatare!"

- На български: "Поразтъркай(почегъртай външния слой на) руснака - ще се покаже татарин." - това иде да покаже не само РАЗЛИКА В народностен генезис а И В МЕНТАЛНОСТ - на ПОВЕДЕНИЕ и МЕЖДУЧОВЕШКИ ОТНОШЕНИЯ, в ОБЩЕСТВОТО и ДЪРЖАВАТА ИМ - далечни на тези при ЕВРОПЕЙЦИТЕ!?

- Мога да се обоснова за ПРАВОТАТА В СЛОВАТА МИ - ако е нужно?

- С уважение!

п.п.
- Именно поради това в началото на миналия век - се ражда в средите на руската емиграция(след гражданската война) - така известната ЕВРАЗИЙСКА ТЕОРИЯ - не случайна?
цитирай
17. get - - Някой да те е питал ЗА МНЕНИЕТО, което ДАВАШ - БЕЗ ДА СИ ЧЕЛ материала ... ?
17.12.2017 18:20
krumbelosvet написа:
Признавам си, не четох. Щото знам ЧУВСТВАТА на автора, а всичките му словесни построения ВИНАГИ следват тия чувства.
...
И слепи да бяхме, щяха да ни го напомнят англосоксите с това, ЧЕ НИ РАЗОРЪЖИХА в интерес на Турция. Башка дето са ни бомбандирали без военни основания.

- Предвид ? - последващите гупости, Що си написал! ... последствията от бомбаНДИРовките при теб ВСЕ ОЩЕ СИ ЛИЧАТ - и доколкото съзнавам//оценявам, са НЕпреодолими :))!

krumbelosvet написа:

Знам само 2-3-ма русофили, които презират България или я виждат като част от Русия. Но и те не са такива влюбени идиоти, каквито има в главата на автора. За здравомислещия българин това не са чувства, а ясно отчитане на ФАКТА кой е естественият ни исторически съюзник.
...


- Като гледам И ТИ СИ В КЮПА - на двама-тримата РУСОФИЛИ, които мислят за България, като част от Русия ... "майчицата наша и ... благодетелка"! - Която и до момента ЧЕТИ КАКВО ПИШЕ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ - в АКАДЕМИЧНОТО издание от 1990 г. - "Лингвистический энциклопедический словарь" - чети ВНИМАТЕЛНО ГЛАМАВИЙ-русофиле?

“Булгарский язык - ОДИН ИЗ МЁРТВЫХ ТЮРКСКИХ языков. После распада Великой Булгарии в 7 в. часть ПЛЕМЁН ОТОШЛА НА ДУНАЙ и Среднее Поволжье, значительная часть осталась в Приазовье, поэтому языки этих племён стали называть дунайско , волжско и кубанско-булгарскими.
Сведения о языке древних булгар весьма скудны и представлены в топонимах и именах у авторов 5—14 вв., в угро-финских и славянских заимствованиях, булгарском именнике князей. Отдельные лексемы волжско-булгарского языка зафиксированы у Ибн Фадлана (10 в.) и Махмуда Кашгари (11 в.). Большинство памятников — надгробные надписи 13—14 вв., большей частью однотипные, ограниченные по содержанию. Написаны арабской графикой. В надписях отражён язык относительно раннего периода. Обнаруживаются следы т , дж- и й диалектов, последний из которых является отражением койне, лежавшего в основе литературного языка — локального варианта языка ТЮРКИ.
Б. я. характеризуется прежде всего ротацизмом и ламбдаизмом (см. Тюркские языки), от близкородственного чувашского языка отличается некоторыми фонетическими и морфологическими признаками.”

- Прочети ли ВНИМАТЕЛНО?
ВТОРО:
Хайде СЕГА ПРОЧЕТИ И СПИСЪКА С ИМЕНА ОТ СПЕЦИАЛИСТИ - Които са ПРИЕЛИ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ ... ЛЪЖАТА ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ и ЕЗИКА ни?(пропускам научните им титли - но повечето са пред името си с "академик" и "професор"

- Следва списъка на АфТОРИТЕ:

А. М. Прохоров (председатель), Л. И. Абалкин, И. В. Абашидзе, С. С. Аверинцев, П. А. Азимов, С. С. Алексеев, В. А. Амбарцумян, С. Ф. Ахромеев, Ф. С. Бабичев, Н. Н. Боголюбов, М Б. Борбугулов, Е. П. Велихов, А. К. Вилкс, В. В. Вольский, А. П. Горкин (заместитель председателя), Д. Б. Гулиев, А. А. Гусев (заместитель председателя), Н. И. Ефимов, Ю. А. Израэль, А. Ю. Ишлинский, М. И. Кабачник, Ю. А. Каэватс, Г. В. Келдыш, В. А. Кириллин, В. Н. Кириченко, И. Л. Кнунянц, И. Д. Ковальченко, В. Н. Кудрявцев, В. Г. Куликов, Н. П. Лавёров, Д. С. Лихачёв, Г. И. Марчук, М. М. Микалаюнас, Г. И. Наан, М. Ф. Ненашев, А. А. Никонов, Р. Н. Нургалиев, В. Г. Панов (первый заместитель председателя), Б. Е. Патон, В. М. Полевой, Ю. В. Прохоров, И. М. Терехов, В. А. Трапезников, Н. Т. Тухлиев, П. Н. Федосеев, К. В. Фролов, М. Н. Хитров (заместитель председателя), Е. И. Чазов, И. П. Шамякин, А. В. Яблоков, Г. А. Ягодин, В. Р. Ященко.

- Ти с тези ЛЪЖЦИ ?!! - ли ще ме караш да ставам ортак и да ги мисля за "братушки"?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720587
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031