Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 10:28 - ЕДИН ПРЕВОД ОТ РУСКИ, КОЙТО ДЕЗАВУИРА РУСКАТА ПОЛИТИКА КЪМ БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2315 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 07.12.2017 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА РУСОФИЛСТВОТО И НЕГОВИТЕ КОРЕНИ

Многократно съм писал за официалната руска политика през вековете към българските земи. Споменавал съм многократно книгата на С. С. Татищев, издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.
Всъщност, той отразява изцяло имперската стратегия на Руската империя към България и останалите източноевропейски държави. Любопитен съм как ще приемат българските русофили конкретния текст в неговия буквален превод. 
Ето и самия текст:
"...Всичко, което е направено за България трябва да се ревизира. Целта на нашите усилия трябва да бъде не "целокупна" България, а България трябва да се разкъса и раздаде на нейните съседи:румънци, сърби и гърци, с изключение на една широка зона по продължение на Черно море, която Русия може да остави за себе си. С една дума, НИЕ СМЕ В ПРАВОТО СИ ДА ПОСТЪПИМ С БЪЛГАРИЯ, КОЯТО НИ ИЗМЕНИ И СЕ ПРОДАДЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НИ, КАКТО ПОСТЪПИХМЕ С ПОЛША, ДА СЕ РАЗЧЛЕНИ, ДА СЕ СМАЧКА, ДА СЕ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, В НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДРУГИ ПЛЕМЕНА, НАСЕЛЯВАЩИ ИЗТОКА КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ПОЗОРЕН И СМЪРТОНОСЕН КРАЙ ЧАКА ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ, КОИТО ДРЪЗНАТ ДА ВДИГНАТ РЪКА СРЕЩУ ВЕЛИКАТА РУСИЯ!..."
Курсивът е мой, за да обърнете внимание на дословно предадения текст, който по непонятни за мен причини прави от българите русофили.
Оставям текста без коментар.Помислете, анализирайте и тогава коментирайте.



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. favn55 - В блага има уроди путинофили като ...
05.12.2017 10:33
В блага има уроди путинофили като предатора, които помпят всяка руска помия. Гадини са те.
цитирай
2. get - г-н Колев, много преди Татищев, ...
06.12.2017 21:18
г-н Колев,
много преди Татищев, има ...?
I-во
РАЗВИТ ПЛАНА, за действия на Русия на Балканите!
Същия е под наименование: "Памятная записка генерала Н.П. Игнатьева по Восточному вопросу" с дата 8-го января 1868 года.

Започвайки с коментари за неминуемо приближаваща криза(в Османска империя - б.м.), най-вероятно прерастваща в стихийно въстание на населението, Игнатиев съветва към ВЪЗДЪРЖАНЕ от ПРЯКА намеса, като в същото време указва:
"СЪРБИЯ ще се окаже ЦЕНТЪР НА СЪБИТИЕТО.
Предвид това, СЛЕДВА ДА И СЕ ОКАЖЕ ПОМОЩ с материални и военни ресурси, плюс обучението на сръбски и гръцки офицери в руската армия; готовност за диверсии в Османската империя, от посока на Персия и подготовка на арменци и кюрди за враждебни действия спрямо същата; подготовка на агитатори за работа сред балканското население; и най-накрая привличане на албанците, на страната на славяните и гърците."
- По нататък Игнатиев развива тезата, че в резултат на победата на славяните (в което той не се и съмнява), ще бъде анулиран Парижкият тракт, с което ЩЕ се ОТКРИЕ ИЗХОДА за Русия в Средиземно море. - Запомнете ДОБРЕ - това е ОСНОВНАТА ЦЕЛ И ЗАДАЧА още от Времена на Петър ... докато стигнем до Александър II "освободител" - за Русия!

- Граф Игнатиев доразвива:
НА РАЗВАЛИНИТЕ НА Османската империя ЩЕ СЕ СЪЗДАДАТ ДРУЖЕСТВЕНИ на Русия национални държави, УСТРОЕНИ ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ. Същите ЩЕ СЪЗДАДАТ ИЗТОЧНА (за "освободителката" Русия) КОНФЕДЕРАЦИЯ, в състав славянските държави, към която ще влизат Румъния, Гърция и Албания; КОНСТАНТИНОПОЛ ще стане СВОБОДЕН ГРАД СЪС СМЕСЕН ИЛИ ЧИСТО РУСКИ ГАРНИЗОН."

На този план съставен от Игнатиев и представен чрез Външно министерство, РЪКАТА НА император Александър Втори Е НАПИСАЛА:
„Ето това е, което аз желая !”.

II-ро
Още по-интересно става, ако прочетем неговите мемоари излезли след смъртта му през 1914 г. под заглавие: „Сан Стефано. Записки графа Н. П. Игнатьева“, в Исторический вестник, Санкт-Петербург ... тук ще спра и ако проявявате интерес - ще ... ?
цитирай
3. bosia - до Гет
07.12.2017 00:26
Знам за руската стратгия от много реални текстове, но текстът на Татишчев е най убийствен за руската политика на Балканите и особено за бъдещето на България.
Затова публикивам цитатите на Татшчев, защото той най-мерзко и директно казва какво е отношението на Руската имприя към България.
За разлика от българските "историци"-академици, професори, преподаватели, докторанти, асистенти- аз предлагам директни текстове, които показват истината за българо-руските и българо-съветските отношения.
цитирай
4. get - @ 3. bosia - до Гет - Господин Колев, обикновенния българин с промито от "панславистки" и ... ?
07.12.2017 15:00
bosia написа:
Знам за руската стратгия от много реални текстове, но текстът на Татишчев е най убийствен за руската политика на Балканите и особено за бъдещето на България.
Затова публикивам цитатите на Татшчев, защото той най-мерзко и директно казва какво е отношението на Руската имприя към България.
За разлика от българските "историци"-академици, професори, преподаватели, докторанти, асистенти- аз предлагам директни текстове, които показват истината за българо-руските и българо-съветските отношения.


... и руско "пан-православни" съзнание - може да остане с впечатление ... Изказаното от Татищев в неговата История на дипломацията че е ... ? Еднократен акт, и писан в угода на император Александър III?
- За това настоявам и давам допълнителна информация Че ...? Същата политика се следва и по време на Николай II ... който даже при Първата балканска война - изрично предупреждава България, че на Босфора българската армия ще срещне руската черноморска ескадра. Което не е голо устрашение ... а реален факт, тъй като той Николай издава заповед за мобилизация армията в южните провинции на Русия ... а военния флот се отправя към Проливите.

- Това става и по време на Първа световна война, когато същия Николай получава ОФИЦИАЛНО ПИСМЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Великобритания ... че СЛЕД ВОЙНАТА, Проливите и Цариград ще попаднат в Руската окупационна зона.

- Това се продължава и по време на Съветска Русия - през 1939-40 год. когато руската дипломация УГОВАРЯ С ХИТЛЕР условия за Предавана на Босфор и Дарданели ... плюс военни база на територията на България.

- Това става и през 1947 г. когато СССР отправя териториални претенции към Турция (пак в контекст на "проливите") - което принуждава, до тогава дружествената към СССР, Турция да премине към "запада" и стане по-късно член на НАТО.

- Това трябва постоянно не само обяснява а и доказва НА ИЗПРОСТЕЛИЯ И НЕИФОРМИРАН ПОРАДИ руско-съветската тотална пропаганда ... българин, живеещ все още с следосвобожденски химери от 1878 година!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738789
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031