Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2017 11:41 - ПОРЕДНОТО НЕНАКАЗАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВЪВ ВВС
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 809 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕДИН СТАР МОЙ ПОСТИНГ, СВЪРЗАН СЪС СЪСТОЯНИЕТО НА ВВС

23.04.2014 10:39 - 
К,ВА АВИАЦИЯ, К,ВИ ПЕТ ЛЕВА автор: bosia категория: Политика   image 
прочетен: 3917 коментари: 17 гласове:  3  
  imageimage
  НЯМА САМОЛЕТИ, А ТЕ РЕВАТ ЗА ПИЛОТИТЕ

Не искам да омаловажа тежката ситуация с медицинските изследвания на пилотите. Те са от изключителна важност.
Но възникват още най-малко два още по-важни въпроса. 
Първият е по летателната подготовка. За НАТО годишният нальот е минимум 160 часа. Нашите пилоти не могат да съберат и 20. Това означава, че те ежедневно се депрофесионализират и всяко тяхно излитане е огромен риск. Оправданието е, че няма пари за керосин, но истината е друга.
Вторият проблем е, че ние вече нямаме летящи бойни самолети. Във въздуха могат да се вдигнат десетина бойни самолети от 90, но и те са с ресурси на привърване. Затова министърът на отбраната се разрева, когато руски самолети се появиха в акваторията на Черно море. Ако напрежението в района продължи, до няколко месеца ще останем без нито един годен да лети самолет и ще трябва да се молим Гърция, Турция или Румъния да защитават нашето небе. За което, естествено, ще си плащаме.
Преди година дадох МО и всички министри на отбраната, началници на ВВС и президенти на прокуратурата за системно и съзнателно унищожаване на националната ни сигурност. Главният прокурор прехвърли сигнала на прок. Радойнов, който вече го прибра в архива и не работи изобщо по него. От месеци търся възможност за среща с Цацаров, но и той е като аеропланите с изчерпани ресурси.
Подобно е положението и с ВМС. Ако ни нападнат 20-30 рибарски лодки ще ни превземат за една цигара време. Същото се отнася и за МО. Една ловна дружинка на третата минута ще арестува министъра и кабинета му.
Не се шегувам, за съжаление.
А ето и статия от агенция БЛИЦ:


Барокамерата, с която разполага Централната военно-лекарска комисия, е на 60 години. На същата възраст е и центрофугата в този специализиран медицински орган, който отговаря за здравето на военните ни пилоти, разкри генерал Димитър Цветков пред TV7. И двете инсталации не работят, за това военните ни летци нямат ясни документи за правата им да летят. Документите се подписват с уговорката, че не са преминали тези тренировки, стана ясно от думите на ген. Цветков, бивш зам.-началник на Главния щаб на БА и полковник д-р Румен Златев, до скоро началник на тази лаборатория.

Страната ни е ратифицирала натовските стандарти, но при самото подписване е записано: "Ратифицира, но не прилага". Мнението и на двамата специалисти бе, че пилотите рискуват живота си и нито един наш самолет или вертолет не е участвал в натовска операция. Авиомедицинската евакуация също е в окаяно състояние, стана ясно по думите им. От 2006 г. лекарите информират всички военни министри за нуждите на пилотите, но решение на този казус не е намерено. В авиомедицинския център са останали само трима специалисти, което не гарантира пълноценната му работа. 

"Военните ни пилоти не са годни да служат по натовски стандарти за здравето. Причината е липсата на материална база. Те минават конвенционалните прегледи - урина, кръв, но специализираните пилотски прегледи не са провеждани повече от 5 години" - заяви полковник Златев. 

Според генерал Димитър Цветков барокамерата е изключително важна. "При нея всеки пилот е облечен като космонавт и се симулира разхерметизиране, когато налягането става изключително високо. Ако един пилот не е минал тази тренировка и това му се случи във въздуха, може да се получи така че...", не довърши думите си генерълът.

Барокамерата е била пусната за половин година, но специалистите са отказали да работят с нея. Безстрашие е проявил подполковник Ненов, който вече е пенсионер. "Той без сертификат е работил. Резултатите от дейността му са за прокурор, но прокуратурата не се самосезира", каза полк. Златев. 

Същевременно стана ясно, че вместо да се търси начин да се закупят нови барокамера и центрофуга, от военното ведоство са сключили обществена поръчка с Техническия университет за 40 000 лева, за да реновират наличната техника. 



Гласувай:
2



1. vladtepes - Стратегии във ВВС и ВМФ
27.10.2017 11:06
В Долна Митрополия се разработва стратегия за охрана на въздушното пространство без самолети. Също така флотилен адмирал професор доктор на военните науки Боян Медникаров ръководи разработката на стратегия за охрана на морската граница и териториалните води без кораби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11785753
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930