Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2017 15:08 - ШИЗОФРЕНИЯТА В ОБЩИНА СОФИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Център за градска мобилност”, пардон, за Адска Дебилност(АД), отново прояви своя психотичен характер. След като дълбоко разстройство обърка самоличностите и не можаха да вдянат със Столична община – кой, кой е? – продължиха уверено да подменят субектните си задължения и отговорности. На мой въпрос  по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ)към Фандъкова, отнасящ се до правомощията, които тя раздава на (АД), отговори Християн Петров, в качеството си на Изпълнителен директор на АД  и задължен субект по ЗДОИ. На следващото мое уточнение, че въпреки съвестно демонстрираната  отговорност на Дебилността, все пак въпросът ми е към Столична община, пардон, към Случайната Скупщина(СС) и е от нейната компетентност, отговори по същия неотносим начин Евгени Крусев, зам. кмет на (СС). В следващото ми остро, критично писмо до Крусев последва дълго мълчание (и до момента продължава), извън двумесечния срок за отговор, а на моето посещение при него за търсене на отговорност, той включи друг персонаж във водевила – Столичен общински съвет(СОС) – било от негова компетентност!?! От толкова разтроена компетентност се обърках като все пак уточних, че нито съм известен и препратен към СОС, както повелява АПК, нито ми е отговорено по друг начин лично от него като страна приела кореспонденцията. Загриженият му отговор  беше, че е искал да ме улесни, включвайки се некомпетентно допълвам аз, но въпреки това ще ми отговори, макар, че е засипан от работа и това не му било отговорност. Тръгнах си малко преди да повърна от административно-престъпната мазня и все още чакам. И дочаках - отново нетърсен отговор в края на август от Християн Петров, в който вече АД не беше задължен субект по ЗДОИ, въпреки, че отново него нищо никой не го пита!?! Аз ли съм или не съм, пее Стефан Вълдобрев и преди да съм се шизофренирал и аз подготвих, и изпратих предложение до всички „отговорни” органи по казуса, който прилагам, за да видите всъщност и казуса. Прилагам и нещастното ми осиротяло писмо, останало необгрижено от институционална всеотдайност.   На 19 септември изтича срока за отговор по АПК и ще подготвя протестна петиция, изразяваща се в Бунт - ползване на обществения транспорт без превозен документ до наместване на самоличностите, отговорностите и законността, защитаваща правата ни!

ДО: ЗАМЕСТНИК КМЕТА НА  СТОЛИЧНА ОБЩИНА

                                                                                                

                                                           СИГНАЛ(тревожен)                    

                                             от Вихрен Николаев Михайлов,

                       бул.Братя Бъкстон, бл.12, ет.11, ап.50, София 1618, тел.02/8259924

Относно: Ваше решение № СОА16-РИ09-191 от 12.12.2016г.

 

                                                  Господин Крусев,

       На основание  Закона за достъп до обществена информация/ЗДОИ/изисках да ми бъде предоставено:

1.     Копия от документи, удостоверяващи законното основание за оправомощаване от Вас на директора на „Център за градска мобилност”ЕАД, да изпълнява контролно-административна функции в Столичния градски транспорт, в качеството си на търговско дружество.

2.       Копия от документи, удостоверяващи законосъобразна методика с критерии, на които се основава определянето на стойността на превозния документ в обществения транспорт, както и цялостната обосновка за избора на настоящата цена - 1,60лв и стойността на административния акт за нарушение – 40лв, постановени с наредба от Столичен общински съвет като  ОТГОВОРЕН орган за това!.Такива решения и отговорността  по приемането им  не е от компетентността и правомощията на „Център за градска мобилност”ЕАД! 

Вие ми предоставихте едно НИЩО, по-скоро едно АБСУРДНО НИЩО, а именно:

1.     Доклад  № СОА16-ВК66-4344/30.03.2016г. до СОС от общински съветници –Е.Йорданова, З.Зарков, О.Иванов, относно приемане на  проект, за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията, за обществения градски транспорт на територията на Столична община.

 

              Относно първото искане:

    Наредбата е подзаконов нормативен акт и е функция на закона – например, ЗМСМА, който урежда въпроса с правомощията ви, за да оправомощавате други! Вие (СО) не може да оправомощавате сами себе си. Този смислово-семантичен хаос, разбирам така:  Допустимостта да си себераздавате права, които да ви дават правно основание, да оправомощавате други е или дълбоко психично разстройство-шизофрения, или нагло престъпно действие!       

                              Относно второто ми искане:

    Разбирам, че не прилагате никаква методика и ясни критерии по ценообразуването на превозния документ. Даже в гореспоменатия доклад се предлага, цитирам: „ Цените да не се образуват съгласно „Правилата за образуване на цените на превозните документи за обществения транспорт на територията на Столична община”, приети през 2000г.” А какви правила ползвате сега? -  мистика. Неслучайно Вашата Наредба и отхвърляна неколкократно, с решения на ВАС № 10948 от 2010 и № 14263 от 2013г. като е оспорвана и в момента! Вие сте таксували незаконно ползвателите на обществения транспорт и очевидно продължавате да се облагодетелствате монополно от натрапената незаконно и неравноправно услуга!

     Моля да ме ориентирате, обосновавайки законността на действията си!?! Дотогава считам, че: „Център за градска мобилност”ЕАД  извършва незаконосъобразни действия, облагодетелствайки се от незаконно вменените контролно-административни функции! А Столична община погазва закона, човешките права и упражнява терор над гражданите на София и всички, принудени да ползват тази незаконно регламентирана социална услуга. Ще считам всяко изискване и действия от страна на така наречените контрольори за изнудване, самооправство и посегателство върху неприкосновеността ми, а и на всички пътници в обществения софийски транспорт!

 

09.01.2017г.                                              Благодаря,









Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743297
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031