Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2017 11:25 - ПАМФЛЕТ НА ИВАЙЛО ЗАРТОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1220 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Европеец аз да се наричам, страшна гордост е за мен!

Не мога да повярвам. Държа в ръцете си лъскава брошура - „Пътуване в Европа” и чета:

„В ЕС можете да пресичате границите, без да ви проверяват и да пазарувате на изгодни цени благодарение на еврото. Ако ви се наложи, имате лесен достъп до здравно обслужване, а кучето или котката ви могат да пътуват с вас. Ако шофирате, шофьорската книжка и автомобилната застраховка, издадени в страна от ЕС, важат във всички останали страни. Освен това използването на мобилен телефон в чужбина става все по-евтино”

Бре! Щипя се, леко се пошляпвам и се опитвам да се събудя. Ама това за този нашия ЕС ли се отнася, за същия, на който и ние сме членове?! Лъскавата реклама е от 2016г. и можете да си я поръчате или изтеглите от: http://europa.eu/. Това за пресичането на границите без да ви проверяват, ако го разкажете на километровите опашки от ТИР-ове на българо-гръцката граница, рискувате да ви набият. Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Полша и други страни от ЕС затвориха границите си заради бежанската вълна и въведоха отново пълни паспортни проверки. Така че, митът за свободното придвижване на хора и товари си остава мит.

 

Чета по-надолу за лесния достъп до здравно обслужване, ако ми се наложело. Аха, лесен значи. Да де, ама в ЕС има една държава, в която преди да стане лесно е необходимо да имате направление от личен лекар, после да не е свършил лимита на болницата, да има клинична, горска и не знам още каква пътека и най-накрая пак ще ви се наложи да бръкнете в джоба си и да си платите „лесното” здравно обслужване, независимо че сте здравноосигурен. Ако имате късмет и звездите са на ваша страна, всичко ще е ОК. Лесна работа.

 

Продължавам да чета изкусителния текст и буквално пърхам от радост: „А кучето или котката ви могат да пътуват с вас”. Ииихааа…! Тази информация е от особено важно значение за едни 2,5 милиона български граждани на ЕС, които според Евростат, тоест по официалната европейска статистика, не могат редовно да се хранят и не могат да си плащат ежемесечните сметки. Та, за тези 2,5 милиона българи е чудесна новина, че докато се шляят из европейските държави могат да вземат със себе си и домашните си любимци. Блазе им!

 

Пак за тях – за тези 2,5 милиона щастливци е супер новина, че могат да пазаруват изгодно благодарение на еврото. Направо ги виждам, кой с куче, кой с котка под ръка щъкат по МОЛовете и се скъсват да пазаруват.

Инфото, че българските шофьорски книжки важат и в останалите европейски страни е изключително полезно за неграмотни, за араби, негри, турци, кюрди и всякакви други чужденци. Те отдавна си купуват от България такива книжки, качват се зад волана и трепят невинни хора по българските и европейските пътища. Разбира се, министърът на транспорта Ивайло Московски никога не е виновен, винаги са виновни само служителите под него и дребните мишки в ДАИ.

 

Стигнахме и до последната радост от европейската реклама: „Освен това използването на мобилен телефон в чужбина става все по-евтино”. Забелязахте ли акцента „освен това”? Демек – не ви стигат всички гореизложени благини, ами има и още нещо… Трябва да си призная обаче, че съм леко разочарован от финала. Използването на мобилен телефон ставало все по-евтино. Ами да, ако го използваш, за да не ти се клати масата си е направо без пари.

 

Още веднъж прочетох цялата свръх полезна евро-реклама и ми се отвори третото око. Чак сега разбрах къде са… Все се питах – добре де, като има 2,5 милиона гладуващи, изнемогващи български граждани, защо няма бунт? Защо няма революция в България? Къде са обречените на Геноцид 2,5 милиона човека? Сега вече знам. Те свободно са прескочили границата, пазаруват по европейските бутици, разхождайки домашните си любимци и си чатят от мобилните телефони. Живота си живеят! Друго си е да си гражданин на ЕС, нали така?

 

Ивайло Зартов, 17 юни 2017г.




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Затова, защото
19.06.2017 11:31
" като има 2,5 милиона гладуващи, изнемогващи български граждани, защо няма бунт?"

Защото в България никой не гладува. Измишльотините на смахнатия Зартов щяха да са повече от смешни, ако не бяха толкова жалки. Впрочем, всичките тези измишльотини на Кремъл станаха вече смешни, но тъпите путкинови подлоги така и не могат да се усетят.
цитирай
2. 1997 - Стигам до извода, че apostapostoloff е самотен войн
19.06.2017 21:44
apostapostoloff написа:
в България никой не гладува. Измишльотините на смахнатия Зартов щяха да са повече от смешни, ако не бяха толкова жалки. Впрочем, всичките тези измишльотини на Кремъл станаха вече смешни

Другите клатят правителството, а apostapostoloff тръби за успехите му. Явно не му пращат редовно опорни точки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737322
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031