Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2017 11:45 - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНО ПРИЗНАНИЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2603 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА СПИРТА, СПИРТОСВАНЕТО И ПАНСЛАВИЗМА

Мой приятел, ровейки се в руски сайтове е открил невероятен текст, относно окупирането на България от Съветската армия, чиито паметници са нацвъкани из България като употребен за задни цели вестник "Телеграф" из добричките стърнища. Дори има паметници на "загиналитеза свободата на България" съветски войници, сержанти и офицери. На тези паметници са изваяни едни високи стройни, усмихнати, благородни и най-важното-трезви "освободители".
А така ли е било?
Прочетете по-долния автентичен текст, написан на развален български език и ще разберете разликата между реализма и социалистическия реализъм

Здравей,

В един руски сайт попаднах на доста конкретни сведения за интересуващия ни случай на масово отравяне в Бургас през 1944 г., които ти препращам за сведение (не бих могъл, разбира се, да гарантирам за тяхната пълна достоверност):

"Тяжёлые условия жизни, усталость и состояние боевого стресса солдаты и офицеры РККА пытались смягчить с помощью алкоголя. Кроме боевой порции спиртного (100 граммов водки или 300 граммов вина), красноармейцы искали и другие источники столь немудрёной солдатской радости. Иногда это приводило к трагедиям. Например, на территории Болгарии Красная армия понесла серьёзные потери после того, как 14 сентября на складах в городе Бургас были обнаружены бочки со спиртом. Командир полка майор Приходько в присутствии заместителя командира полка по политической части Рысина вызвал старшего лейтенанта медслужбы Дьяченко и приказал ему провести экспресс-анализ пригодности спирта к употреблению, сказав: «Вы врач, выпейте и скажите, что это».

Дьяченко отказался пить спирт и выехал для проверки качества спирта на склад. Склад был взят под охрану только утром 17 сентября, когда выяснилось, что спирт в бочках не подлежит внутреннему использованию. В результате за 16-19 сентября в составе гарнизона Бургаса от отравления метиловым спиртом пострадали около 190 человек, обратились за медицинской помощью 154 бойцов и командиров, 120 были госпитализированы, 6 ослепли и 42 умерли. Этот трагический баланс пребывания РККА в Бургасе подвели военный следователь 4-го мехкорпуса майор Шмуклер, главный медицинский эксперт Шпиганович и начальник военсанупра 3-го Украинского фронта Неймарк."

 

Ако паметниците бяха реалистични, на тях трябваше да има телата на една пияна орда с мътни погледи, разгащени и често повръщаща пасмина.
Но социалистическият реализъм е като самия социализъм.
Само си представете, че истинският паметник на Съветската армия беше реалистичен. Тогава на него щеше да има няколко войници, повръщащи от постамента, захвърлили шмайзерите, кървясали погледи и една група българи, които носят вода  и аспирин на войниците.
Това       искам да се направи с паметника на съветската армия в София и на останалите места, а не да ги махат.
Тогава всички ще знаем историческата истина и естетика.




Гласувай:
5



1. kanibal - Забележителен постинг!!!!!! ...
10.06.2017 13:37
Забележителен постинг!!!!!!
Жалко, че в екипа за бързо помпане, който светкавично помпи всяка путинофилска гадост, са само национални предатели и никой няма да напомпи това.
А истината за червеноармейските свине, окупирали родината ни, трябва да се знае от всички кухелоподобни изроди.
цитирай
2. attila - Аз от Кога съм Казал че Руснаците не са Хора а ДЕГЕНЕРАТИ !
10.06.2017 13:42
Какво е Това Руснак ?

Да не е Порода БЪЛГАРСКИ Добитък развъждан Предимно около Българския Обор МОСХА(МОСКВА) Основан 1068 г. от Българския Цар Ахад Мосха(1061-1076) ?

Край Москва е била Резиденцията на Ахад МОСХА, там Българите са Отглеждали Добитъка-Овце, Свине,Коне,Кокошки...а Руските Дегенерати си Направиха от Българския Обор Столица.

Говедото си е Говедо...

ДА СЕ ЗНАЕ:

Руската "Нация" е Продукт на Любовта между Българско Арийско Говедо и Хазарска Педерастка Свиня кланяща се на Фалоса.

Заплождането е станало в старата Българска столица Бащу (Киев) а Виновник е Угор Лачин (Игор Рюриков) издънка на рода ДУЛО.

Тази Измислена държава наречена Русия:

1.Волжските Българи я Създадоха !

2.Дунавските Българи я Култивираха !

3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират !

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски !

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/r-u-s-s-i-a-n-g-e-n-o-c-i-d-e.h-t-m-l
цитирай
3. kanibal - Я, макар и ненапомпан, тоя постинг е ...
10.06.2017 22:15
Я, макар и ненапомпан, тоя постинг е на първа, алелуя!

Къде са путиноидите бе, за които над всичко е руската кочина?
Защо не дойдат да напсуват русофобите?
цитирай
4. kanibal - съветските окупатори
10.06.2017 22:18
"рез 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

Със специално решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.

Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а
цитирай
5. kanibal - "През 1944-1947 около 600 000 ...
10.06.2017 22:20


Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

* * *
цитирай
6. varkolaka122 - може ли превод
12.06.2017 13:26
За съжаление не разбирам текста. От по-младото поколение съм и руски не съм учил. Благодаря предварително
цитирай
7. bosia - до върколака
13.06.2017 11:20
Руски език няма. Това е развален български. В общи линии става дума за пияните руски свине, които са пили денатурат и са се изтровили и ослепели. Това не е информация от български, а от руски сайт. Съкращението РККА означава /Работническо селска червена армия/.
цитирай
8. varkolaka122 - Благодаря за разяснението
14.06.2017 16:13
Кольо, за съжаление това ще остане малко известна информация. Трагедията за мойто поколение(поне според мен) е че няма как да разберем ужаса на тези 45 години разруха. Интелектуално разбирам, че са се случвали низости, но всичко е така далечно. Сега когато чета тази история се смея на цирка, който се е случил, но на вас въобще не ви е било смешно, мачканите и истински репресираните от този режим. Поради липсата на емоционално наследство, няма и да ни интересува( визирам моите връстници 20-24 годишна възраст). За сега нямам идея какво може да се направи, но аз поемам отговорност да не съм безразрличен! Благодаря за статията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11776913
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930