Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2016 14:13 - БЕЗУМИЕТО, НАРЕЧЕНО БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В СТРАНАТА НА КОМИСАРИТЕ

Представете си, че са ви обявили за престъпник. Осъдени сте „В името на народа” и изтърпявате наказание „лишаване от свобода 9 години”. Осъдени сте за присвояване и безстопанственост от частна фирма – ООД, без да е ощетена държавата, без да са накърнени интересите на данъкоплатците. Осъдени сте без да е правена ревизия на самата фирма, въпреки Вашето желание и това на Вашия адвокат да се направи такава. Получавали сте отговори и от прокуратурата, и от съда, че няма нужда от ревизия, защото вината Ви е доказана?!? Представете си, че сте видели с очите си официален документ, приложен по делото Ви, в който Главният прокурор на Република България нарежда да се окаже пълно съдействие на съветските другари, които са Ви поръчали.

Сега си представете, че сте примерен затворник. Никога не сте наказван и многократно сте награждаван и заради това Комисията по чл.73 от ЗИНЗС към Затвора-София Ви одобрява, за да се явите на съдебно заседание за предсрочно освобождаване. Явявате се Вие на 31.03.16г., но съдия Даниела Талева решава, че Ви е рано да Ви освободи и Ви връща. След 4 месеца пак същата Комисия отново Ви допуска до процедура за предсрочно освобождаване и пак съдия Даниела Талева Ви връща. Минават нови 4 месеца и Вие си мислите, че вече за 3-ти път ще се явявате пред съдия и молите мислено този път да не е Д.Т., която открито Ви е заплашила, че пак ще Ви върне, въпреки че от 9 години Ви остават само 2. И какво се случва? Нищо.

Сега това ще Ви е невъзможно да си го представите. Няма как да предположите, че комисарите, които 2 пъти Ви гласуват доверие, изведнъж на третия път ще си плюят на собствените физиономии и ще решат да не Ви допуснат до съдебно заседание за предсрочно освобождаване. Вие сте в шок. Не знаете защо, какви са причините, какви са мотивите на комисарите. Чудите се. Може би този път съдията не е бил нареден и е съществувала реална опасност да Ви пуснат? Или пък Ви подканят да си платите рушвет? Или пък някой им се е обадил на комисарите и е наредил, заповядал им е да не Ви пускат? Само Господ знае коя е истинската причина, но фактът си е факт – Вас, примерния пандизчия Ви режат, докато в същото време разбирате, че друг „колега” го допускат, одобряват го. Поглеждате към него и разбирате, че той е хванат с 5 телефона, 3 кофи джибри, връщал се е 2 пъти пиян от отпуск и т.н. Анализирате двата примера и осъзнавате, че за да Ви харесат комисарите, трябва и Вие да се накъркате и да нарушите поне 5-6 пъти правилата и законите.

Очевидно в страната на комисарите се толерират тези, които газят законите. Дори се стимулират да го направят. Има и още един вариант. Комисарите, които са заседавали на 17.11.16г. да са били фиркани, да са се освободили от задръжките си и да са проявили истинската си същност. Тоест – да харесат себеподобни. Както и да е. Наздраве на комисарите и да не им преседне мезето.

 

Ивайло Зартов, 20 ноември 2016 г.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735705
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031