Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 20:53 - Мавърът си свърши работата, мавърът може да си ходи
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 1665 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

При избор между ВВС орел и не особено харизматична партийна техничарка, и като се знае каква е функцията и ролята на българския президент, като че всичко беше предрешено.
Въпреки това обаче ГЕРБ можеха да спечелят тези избори, ако бяха поискали. Наложи им се да положат усилия, за да ги загубят, дори и при тази кандидатура - за която в най-решителния момент самият ББ почна да приказва, че не била подходяща. Колко струва само обещанието за оставка при загуба, която закара до урните и хора, които поначало не смятаха да гласуват?
Кой въобще прави такива неща? 
Глупав ли е ББ?
Ми не е пък. Винаги е бил по-умен от бг десните и с години ги караше да постъпват така, както той иска. Те въобще винаги са били сензационно тъпи, но с ГЕРБ и ББ направо удариха дъното. 

Какво очакваха от него, освен един ден да се дръпне и да даде отново път на БСП? Защо, на какво отгоре, по какви съображения са мислели, че може да стане нещо друго? 

Сега единственото утешение е, че БСП ще нарита тия безнадеждни малоумници отвсякъде и така ще се появи шанс да се направи на чисто нещо нормално вдясно. Ама едва ли. По-вероятно е да им помагат да си кретат. Къде ще намерят други такива тъпанари за опозиция.

Ако Цачева правеше всичко това нарочно, значи е играч от голяма класа. От един момент нататък всяко нейно действие работеше против успешен вот за нея. Ако пък беше похарчена съвсем хладнокръвно, просто заслужава съчувствие. Никога няма да научим истината, пък и скоро ще има много други жертви, тъй като разпадът на ГЕРБ вероятно ще е бърз и шеметен.

Никога не съм ги харесвал, обаче трябваше да си изкарат поне мандата. Те бяха постигнали почти корпоративна власт по места, особено по селата и малките градчета. Аз лично не бих искал да живея при корпоративизъм, но за повечето хора това е по-добър вариант от непрекъснатата политическа галимация. Сега ни чака пак повторение на всичко видяно досега. Застой, без реални реформи, консолидиране на БСП хранилките, грабеж, оливане, недоволство, следващ ББ, който да разпилее десния вот и след положеното време да върне държавата в подходящ вид за още БСП. А биографичните десни и генетични антикомунисти, протестъри и тем подобна глупава и/или продажна паплач ще си повтарят тъпата мантра "по-добре еди-кой си, но не и БСП".



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 537951
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1406
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031