Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2016 13:39 - ЕДИН СУРОВ, НО ТОЧЕН АНАЛИЗ И ПОГЛЕД НАПРЕД
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1993 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 СРУТИЩЕТО БЪЛГАРИЯ ТРЪГНА НАДОЛУ

България не е вече само свлачище. Сега се превърна в срутище.
Тази пародия, която виждаме в момента, ясно показа, че в България има тотална политическа, институционална и ценностна катастрофа. Това вече не е криза. Кризата е нещо преодолимо. Катастрофата-не!
Тънките селски тарикатски сметки вече не играят. Фалитът е пълен.
Борисов е стресиран и припадничав. Ако Трътка Цачева все пак спечели на втори тур, което е еднакво неприятно ако загуби, ГЕРБ ще остане без мнозинство и правителството ще падне незабавно. Ако загуби, обаче, нещата, като че ли, са по-приемливи за ГЕРБ. Тогава БСП ще трябва да обяви нови избори, но трябва и да излъчи служебен кабинет. БСП и останалите парцаливи отрепки около Големия стогодишен парцал ще трябва да управлява без бюджет. Убеден съм, че т. нар. "патриоти", всъщност са "матриоти", защото сутрин се обръщат с молитва на изток, към "матушката", а вечер тайно слушат радио Москва. Точно те ще издънят мераците на Борисов, но ще потопят и БСП. Те нямат и кабинет в сянка, който да поеме изпълнителната власт. Което означава, че за 3-4 месеца ще се осерат до уши. Това може да бъде използвано от ГЕРБ, за да се представят сравнително добре на едни скорошни парламентарни избори. Но в същото време загубата ще тежи като котва и ще ги дърпа надолу. А възможността Нинова да поеме нов кабинет като възможност е поравно да намерят нов Орешарски някъде от политическото гюбре.
Вторият проблем е, че ако ГЕРБ иска да влезе отново във властта след предсрочни избори, ще трябва да се заемат с кардинални промени на Конституцията, администрацията, службите и съдебната власт. А те нямат нито стратегия, нито програми, нито административен капацитет за това. Прочее, в момента няма нито една организирана политическа сила или коалиция, която може да свърши това.
В този план властта става твърде опасна за всеки, който поиска да управлява. Знам, че малко хора имат капацитет да разберат това, но е факт, че от вчера България вече е съвършено различна и бъдещето е разрушително за всичко, което беше досега. Остава само една възможност-да се започне незабавно една постоянно действаща кръгла маса от експертите извън политиката, за да успеят да определят в каква       точка се намираме, да определят посоката и целта и да потърсят ефективни дълготрайни решения. В този смисъл тази Кръгла маса ще играе ролята на конвент и ще подчини държавните институции да вършат каквото им се нареди от решенията на Кръглата маса. При това положение трябва да се суспендира Конституцията, а Парламентът и президентът да дават легитимност на решенията.
Всъщност, аз предлагах това от 25 години насам, за да не стигне до този трус, който ни друсна сега. Но нямаше кой да разбере моята идея и последствията от мълчаливия отказ на досегашните управленци.
Необходима е шокова терапия както в политиката, така и в икономиката, образованието, администрацията правораздаването, здравеопазването и във всички области, за които се сетите. За да тръгнат нещата в правилната посока, всеки трябва да се заеме с това, което знае и може. Ще ви дам няколко примера:
Бойко Борисов може да стане ръководител на доброволната затворническа противопожарна група в Софийския затвор.
Трътка Цачева може да плете топли чорапи на затворничките в сливенския затвор, 
Петър Москов може да лекува колегите си от затвора в Кремиковци, Волен Сидеров ще стане фотограф в Старозагорския затвор.
Валери Симеонов ще издава затворническия вестник в бургаския затвор.
Корнелия Нинова ще води художествената самодейност при Трътка Цачева в сливенския.
Красимир Каракачанов ще преподава историйки, съвместно с колегата си Гоце във вечерното училище на Врачанския затвор.
Лютви Местан и Ахмед Доган, съвместно с бат Сали ще нижат тютюн в пловдивския, където главен теляк в банята ще бъде Сотир Цацаров.
И т. н. И т. н.
Тогава и от тях ще има полза.
А с политика ще се занимават тези българи, които имат умствен и морален капацитет. 

Накрая да препоръчам на българите в чужбина, на които не им дадоха възможност да гласуват, но ги задължиха да направят това, да дадат държавата на съд. Това ще даде възможност да наритаме сегашната правосъдна система и да започнем създаването на нов, работещ справедлив правосъден модел.




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11782894
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930