Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2016 16:29 - ЧЕРВЕНИЯТ ПЛОЩАД И САТАНАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2198 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПИСМО ОТ МОЙ ПОЗНАТ

Този текст получих от мой познат професор, чието име по негова молба няма да напиша.

Ето и самия текст

"Символът на Русия-Червеният площат се натрапва по филми, телевизии и интернет по целия свят . Едно грамадано празно пространство покрай боядисания в червено дувар на Кремъл, затворено от единия край с църквата "Василий Блажени". Пред нея има някаква кръгла площадка от издялани гранитни камъни, издигната  на около метър над нивото на площада. Прилича на естрада. След нея, в средата на площада, по неговата дължина е мавзолея на "вожда". И нищо друго. Нито улици, които да се вливат в площада,  ни дървета, ни тревичка. И живот няма. Почетните караули пред портите на Кремъл и мавзолея са замръзнали, сякаш не са живи хора. Един вход към площада там, където се строява армадата за марш пред мавзолея и един изход след църквата. Точно както са на снимките на пощенските картички. Не е необходимо да отидеш там, за да го усетиш.   Грамаден, пуст и мрачен. Но аз бях там, видях го и го осъзнах.
През пролетта на 1981 г.  с моя професор бяхме в Москва за работна среща с   колеги от академията на науката. Професорът, който беше следвал там ме заведе на Червения площад. Започнахме с църквата. Този архитектурен "шедьовър" заслужава да е по картичките. Като се позагледах ми се сториха доста странни неговите стърчила, увенчани с нещо като чалми. Това са си чисти минарета, на които липсва само площадката на виещия от нея. А вътре, в църквата, ви посреща нещо повече от полумрак.. Няма никакви сводове. Мъглява светлина се процежда през малки странични прозорчета. Оказа се, че стърчилата нямат светъл отвор в централната част на сградата. Те са само външни декоративни елементи. Тази църква няма нищо общо с каноническата архитектура на православната църква, чиято първична идея е била на юстиниановата "Света София" с усещането за пространство, с огромните сводове и светлина, символизиращи небето и Господ. Софиянци могат да усетят московската църква като посетят "Руската църква" в София.  Аз не се застоях там и за две минути. А сега за естрадата. "-Да, да, естрада, ама малко по-различна."- каза професорът. Качих се по каменните стъпала. Тя е кръгла и с диаметър 12-15 м. В средата има каменна плоча, издигната на височина около метър. В гранита има изсечен улей, който слиза от пиедестала, преминава през арената и излиза навън. Да, естрада, но малко по-различна. Това е жертвеникът с главен актьор онзи, с брадвата-палачът. Стожерът на московската държава. И тази естрада е до църквата на Василий, който става блажен и светец едва след като и неговата глава се търкулва от жертвеника, а кръвта му изтича по улея. Откъде ли са намерили гранит, след като на стотина километра наоколо няма такъв камък? Какво старание! А сега да посетим  "светая светих" на Русия. Мавзолеят на "вожда". Този, с измисленото име "Ленин"-мелез с генни парцали от руска, калмицка, еврейска, шведска и още не знам каква кръв. Онзи, който се оказа, че е сифилистик и педераст, на всичко отгоре. Онзи, който с френското си "р" омая пощадените от палача, за да ги направи нови палачи. Който призоваваше към терор и разстрели и слагаше пред Червената армия цивилно население, както сега правят това от Ислямска държава.Днес-срещу едни. Утре-срещу други. После-не е ясно, вероятно всеки срещу всеки! Безброй избити, разруха,, глад, безпътица и острови на пиянството. И пред останките на този изрод чакат да се поклонят тълпи от народ, децата го обсипват с цветя, войните се заклеват пред него да продължат неговите завети. Така беше през 1981 г., така е и сега. Но нека пак погледнем картичката на Червения площад. Червен дувар, църква, естрада-ешафод и мавзолея на мелеза педераст и убиец. Има ли друго място в света с такова показно предназначение и измамна същност
Не! Няма!
Защото Сатаната е един! Хич, никой да не се съмнява в това. Той е избрал Червения площад за своя Цитадела. И всеки, който се е кланял пред мумията/забрането от Библията/, стъпвал е върху кръвта на обезглавените /забранено от Библията/ или се е черкувал под стърчилата, всъщност, е дал обет на Сатаната. Затова от там са излизали винаги подлости, интриги, насилие, войни, гибел. Тук няма нищо християнско. Няма нищо общо с нито една религия. Чел съм за някакви сатанисти, за разни секти. Глупости! Измишльотини! Човешки страсти! Цитаделата на Червения площад не е човешко творение. Малцина са се измъкнали от дадения обет. Огромното мнозинство не осъзнават, че са само пластилин в ръцете на "Княза на този свят. Дори и следващите поколения ще бъдат същите. Докато не се осъзнаят и не поискат решително да скъсат с този обет. Руската църква може да помогне, но...първо трябва да стане православна. Но мен ме боле за нас! И за нашата църква. Защото и в нея има много, които са дали обет на Цитаделата. Ще им кажа, че нищо добро не ги чака нито тях, нито поколенията им. Те не са проводници на човешки замисли, а на злото. Нашите свещенослужители защо са тръгнали да се целуват с онези от изток? Преди време ми казаха: "Ще видиш какво ще стане"! И видях. Не минава църковен празник без да бъде даден невине за курбан на Онзи. Но свещенослужителите не го виждат. И не само това. На тях не им минава през ума, че българинът е богомил, че той се моли на Господ сам в дома си, на улицата, на полето, и където и да е. Че много-много не признава поповете и йерарсите, защото им няма доверие. И защото знае, че Исус Христос е само един и е казал, че е син Божий, което е истина. Българинът знае, че е дете на Бога и само един е неговият Господ. Така, че поповете трябва да помъдреят като бъгарина, за да заслужи доверието му. Да скъсат с Цитаделата и д се отървем от злото.



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Червеният площад е МАЛЪК площад,
07.11.2016 17:12
да прощава вашият приятел. Не само на страха, и на омразата очите са големи.
цитирай
2. bosia - круме
07.11.2016 20:26
Размерът няма значение. Но последствията са унещожителни!
цитирай
3. krumbelosvet - Ама прощавайтее,
08.11.2016 14:46
ако вашият приятел бърка с такова просто нещо като размера, що да му вярваме за "последствията"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734343
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031