Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 12:21 - ПРЕПЕЧАТАНО ОТ ФРОГНЮЗ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5827 Коментари: 14 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЕХ, ГИНДЕВ, ГИНДЕВ! НЕ СТИГАШ И ДО КОКАЛЧЕТАТА НА ЗАХАРИ
Къде сте, русофили?
Къде сте, черни души!
Къде сте, идиоти!
Я да ви видя как ще плювнете по великия Захари?
Я да ви видя в коя мелница изтичате като кална и отровна вода!
Вчера пуснах един памфлет за един български идиот-русофил. Днес видях, че са пуснати 5 минуса за постинга. 
Пуснати са, защото им препоръчах да прочетат какво са казали за руската намеса в българските работи великите синове на България Захари Стоянов и Христо Ботев.
Днес е денят на българските будители. Но как да събудим мъртвородени същества, които пазарят с рубли в България и празнуват на 7-ми ноември? 
Заспал човек можеш да събудиш. Объркан човек можеш да насочиш в правилната посока. Неук човек можеш да научиш.
Но мъртвороден русофил и българофоб не можеш да събудиш.
Анатема!
Проклети да сте!


  З. Стоянов: Руският камшик боли повече от турския

4

|

4294

|27.10.2016 image

”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”


Русчук, 1-й Март 1886 г.

З. Стоянов Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в. ”Дунавски лебед”, 1859 г.
 

Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.

 

“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.
 

КОЙ?
Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница?
 

Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга­рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди­гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра­ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга­рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” - Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!
 

Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” - Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
 

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала! Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка!
 

Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия. Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III… Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…
 

Захари Стоянов




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saankii - здр.Босия ,Честит празник и на теб..
01.11.2016 12:40
Дума ..дупка отваря,че и аз..
имам понятие от твоите тъмносини идеи..
но, пак за Захари Стоянович..
това ,което той пише е от Перспектива преди 130 год?
Мисля,че не е обективно и даже...наивно..
инак ,уважение към Бг. Класиците и дълбок поклон!
/ нещата не са така прости, като....блогуването..
Хубав ден и се усмихни,ако още го можеш..
Юлия
цитирай
2. bosia - до Юлия
01.11.2016 14:32
Благодаря за поздравленията.
Не знам какво означава термина "тъмносини идеи". Идеите ми са свързани преди всичко с правата на човека, а виждам, че те не само не се спазват, но българинът съвсем изперка и налита на симптома, а не на причината. Ценностната система е напълно унищожена.
В момента гледах филма на Анджей Вайда за Валенса. Те още по-тъмносини ли са от мен?
Но относно някаква промяна се опасявам, че промяна има, но в негативен план. Ако отвориш книгата на Сергей Татищев "История росийской дипломатии" издадена
цитирай
3. bosia - продължение
01.11.2016 14:38
в Санкт Петербург през 1890 г. Ще прочетеш черно на бяло, че България трябва да бъде унищожена, като цялата източна половина трябва да стане руска, а останалата част да бъде раздадена на Сърбия, Гърция и Румъния. Това винаги е била ръководната идея на Русия. Нима трябва да забравя и съветския период, в който България беше с ограничена автономия? Да не би сега, изведнъж, Кремъл да се е променил?
Засега повод за усмивка няма. Освен за сардоническа такава.
цитирай
4. krumbelosvet - Драги авторе, не си се осведомил
01.11.2016 15:12
за въздействието на психотронното оръжие, от което си тежко поразен, чак до "анатеми". Захари е златен разказвач и съм го препрочитал, но като политик е комичен. С неговите чардафонски циркове и русофобски бяс. Осведоми се още, че тъща му, баба Тонка Обретенова, не го е долюбвала "тоя котелски циганин" (думите са нейни). Не знам какво ти е направила съветската милиция, но бъди благодарен , че не си попаднал на американската полиция. Жалко за интелигентен и честен човек като тебе, да е толкова дълбоко заблуден и бесен от омраза.
цитирай
5. bosia - до крум и подобните нему
01.11.2016 15:33
Как да будиш хора, които не само не четат, не се интересуват за истината, а повтарят като папагали опорни точки на Кремъл?
Да се надяваш на държава, която е инспипирала за 570 години 334 войни, от които само 5 са отбранителни е най-малкото наивно. Относно милицията и полицията си нямаш на представа колко добре съм запознат. Освен затвора, за 8 години от 1981 до 1989 г. има общо 730 дни арест. За минаата година само 14. Спечилих всичките дела, момче. Всичките!
цитирай
6. krumbelosvet - Ох, драги будителе,
01.11.2016 15:46
Не четенето ви отличава от мен, а ПСИХОТРОННИТЕ УВРЕЖДАНИЯ от подскачащите митинги или от по-рано, от опорните точки на ОБЕКТИВНИТЕ (?!?!?), финансирани от ЦРУ, подривни радиостанции.
Недейте като Ванче Михайлов да мразите смъртно тия, които не са чели, каквото Вие сте прочели. Всичко никой не е прочел, а подборът е и изкуство, и малко късмет. И "сверяване на часовника" с действителността. Помислете, приятел ли е тоя, който ви разоръжава, и враг ли е бил тоя, който ви е въоръжавал с най-доброто, като "Топол М", например.
цитирай
7. saankii - мисля, че това е мн.близо до Истината. а, така диалог не се води/с копиране до дупка/
01.11.2016 16:49
krumbelosvet написа:
за въздействието на психотронното оръжие, от което си тежко поразен, чак до "анатеми". Захари е златен разказвач и съм го препрочитал, но като политик е комичен. С неговите чардафонски циркове и русофобски бяс. Осведоми се още, че тъща му, баба Тонка Обретенова, не го е долюбвала "тоя котелски циганин" (думите са нейни). Не знам какво ти е направила съветската милиция, но бъди благодарен , че не си попаднал на американската полиция. Жалко за интелигентен и честен човек като тебе, да е толкова дълбоко заблуден и бесен от омраза.


все пак,ние работим ..кУчките с „Вдигнати крака“
а това са простотии на още един изкукал дядка без работа..
следва..
цитирай
8. kanibal - Жалките путинофилски твари, които ...
02.11.2016 09:45
Жалките путинофилски твари, които нямат мозък, а руски фашкии, за тяхната русия са готови на всички, идиотите.
цитирай
9. kanibal - стига с тия идиотизми бе пич
02.11.2016 09:45
krumbelosvet написа:
Не четенето ви отличава от мен, а ПСИХОТРОННИТЕ УВРЕЖДАНИЯ от подскачащите митинги или от по-рано, от опорните точки на ОБЕКТИВНИТЕ (?!?!?), финансирани от ЦРУ, подривни радиостанции.
Недейте като Ванче Михайлов да мразите смъртно тия, които не са чели, каквото Вие сте прочели. Всичко никой не е прочел, а подборът е и изкуство, и малко късмет. И "сверяване на часовника" с действителността. Помислете, приятел ли е тоя, който ви разоръжава, и враг ли е бил тоя, който ви е въоръжавал с най-доброто, като "Топол М", например.



нямат нужда от психотронно оръжие вие, руските зомбита
цитирай
10. kanibal - много добре казано, русофилски кучки,
02.11.2016 09:47
анонимен написа:
saankii написа:
Дума ..дупка отваря,че и аз..
имам понятие от твоите тъмносини идеи..
но, пак за Захари Стоянович..
това ,което той пише е от Перспектива преди 130 год?


и всички мои коментари излизат "анонимен", затова ще отговоря в отделен пост.

Сурвакар


но всъщност обиждаме кучката, сравнявайки я с русофил, който е много по долу от куче
цитирай
11. kanibal - ех, босия, не се научи да се помпи...
02.11.2016 09:52
ех, босия, не се научи да се помпиш

когато някой от путиноидите снесе помията си, като тоя гиндев, всичката русоробска твар се юрва да се помпи

а никой нормален българин не се помпи
и трябва да идеш на първа
жалко че чак сега те видях
цитирай
12. kanibal - ех, босия, много си наивен
02.11.2016 10:29
"Я да ви видя как ще плювнете по великия Захари?"

Не против Захари, Ботев, Вазов, Раковски, Ставболов ще плювнат путинопитеците.
И против майка си и баща си ще плювнат, и против Господ Бог

за тая порода дъждовни червеи няма нищо свято, освен русия
цитирай
13. lesovski - От Стара Загора през Казанлък и Сопот
02.11.2016 10:55
Българската земя е потопена в кръв от галещия турски камшик, а във Велико Търново "отвратеният" български народ посреща с хоругви, хляб и сол руските окупатори!
Служещият в руската армия, тогава подпоручик Кисов, описва в спомените си за подвизите на българските опълченци порядките и отношението на началството към подчинение и постепенно нарастващия авторитет на българския войник!!!

В същото време една особа- бъдещ управник, върти далавери съвместно с еврейската компания Коган в тила на армията!?!...

Отношенията, чувствата и политиката са много сложно и криволичесто уплетени, а доматената революция и геройства са друга тема. "Не се гаси туй що не гасне!"- бъди жив и здрав и не се безпокой за Гиндев, живей в злобата си!
цитирай
14. bosia - до горното
02.11.2016 11:03
Ех, Лесовски, Лесовски! В много тъмен лес живееш! Очаквам да напишеш следващия коментар от Кремъл!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734567
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031