Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 11:37 - ПУСКАМ ПРЕДИЗБОРНО МОЙ СТАР ПОСТИНГ. КАМЕРЪН ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2414 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 11.11.2012 08:45 - ПОТРЕСАВАЩО ИНТЕРВЮ НА ДЕЙВИД КАМЕРЪН ПО ББС автор: bosia категория: Политика   image 
прочетен: 8084 коментари: 11 гласове:  17  
последна промяна: 12.11.2012 01:23 
  imageimage

Вчера мислих да пиша статия за десети ноември, в която да го приравня към девети септември. Не ми остана време. Днес сутринта отворих пощата си и видях този текст, изпратен ми от приятел, който наскоро се пенсионира. Прочетох го и останах потресен, Останах с впечатление, че Джеймс Камерън е прочел моя статия. 
Но това никак не ме радва. 
Наскоро писах, че ще хвърля домат по Съдебната система. Открито. През деня. Предварително оповестил съответните правоохраняващи, правоприлагащи и медийни институции. За да протестирам срещу гигантската корупция, пълната незаинтересованост и ужасяващата липса на професионализъм и морал. След това нещата набъбнаха. Сега съм приготвил 6 домата:
Първият  за Парламента.
Вторият е за МС
Третият е за президентството
Четвъртият е за съдебната система
Петият е за БНТ
Шестият е за БНР
Препоръчвам ви да ме подкрепите. Само с общи усилия можем да спасим България от пропостта, в която ни завлякоха комунистите, техните филиали и бездушието на обществото, ако го има.


 Камерън към Меркел: „ Моля не ми давайте за пример българите”

03 януари 2012 

 

            В интервю за ВВС британският премиер се обърна към германския канцлер Ангела Меркел с думите : „Моля не ми давайте за пример българите!”. Това той стори в отговор на въпроса на водещия журналист, защо не е подкрепил договора за спасяването на еврото. По-долу предаваме пълният отговор наДейвид Камерън, тъй като той засяга много аспекти от живота в България и Европа като цяло:

 

            „ Питате ме защо не подкрепих опитите на Меркел и Саркози да успокоят ситуацията около еврото. Отговорът ми е еднозначен и ясен, защото са на грешен път. Те са се паникьосали и в паниката си творят и говорят глупости. Това особено ясно изпъкна, когато Меркел даде за пример страна като България и заяви, че едва ли не ние трябва да се учим от нейните политици и да следваме техния пример. Съжалявам, че трябва да го кажа, но тези думи издават липса на здрав разум, опити за евтина манипулация и най-важното липса на поглед върху проблема от хуманна гледна точка. За това се обръщам към Меркел така: „Моля Ви, не ми давайте за пример българите!”.

            За да стане по-ясно на нашите съграждани за какво точно говори Меркел и към каква участ ги призовава, то аз ще си позволя да опиша състоянието и ситуацията, която цари в тази малка и слабо позната на нашите сънародници и на европейците като цяло, балканска държава. И така, Меркел ни дава за пример нейната макро-икономическа рамка и финансови показатели. Ако се вгледаме само в тях , то наистина България е достойна за пример, нисък бюджетен дефицит, малък външен дълг, но на каква цена и кой я плаща?

            Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страна на мизерията, това е най-бедната страна в Европейския съюз, а и в голяма част от света. Освен това е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейския съюз, ако е така, то ние начаса сме готови да го напуснем.

            Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейския съюз. Че една голяма част от населението, поради етническия си произход и липса на каквато и да е адекватна политика, е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безпереспективност. Тази част от населението живее при условия, които надали са били характерни и за живота през 18-ия век, но не само това, тази чост от населението става все-по-голяма като численост, с което проблемът относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски.

            И още – населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави, където се водят военни действия. За последните десет години населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%./ близо 2 млн-б. моя/ Пенсионерите са близо едно трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудоспособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото да бъде спасено? Тази държава ни дава Меркел за пример, но моля бъдете търпеливи има и още! Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собствения си народ. Кои са те и как са успели? Не ще се впускам в прекомерни детайли как тази държава е била разграбена, а икономиката й разпродадена на безценица по времето на така наречената демокрация или как политиците й трупат капитал като кансултанти/курсивът мой/ , спомагащи разграбването на страната им от различни сенчести офшорни групировки. Консултантските услуги в момента там са на мода сред политическата класа. Ще си позволя само да коментирам настоящия им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление, което българите нарицат мутри, а ние – организирана  престъпност. Не са един или два дипломатически доклада или анализи, в които има податки относно участието на настоящия премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи, уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрапятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия, опитващи се и успяващи да кадруват, използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа.Към това ли трябва да се стремим?

            Този пример, г-жо Меркел, който Вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи, залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралния упадък на обществото; и корупцията, грабителството, базнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията.. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез гореописаните методи. Е, г-жо Меркел, това аз, като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво.

            Нима трябва да закривиме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицинските услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България, за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравия разум, да закриеш серското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората използват само и единствено, за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато младежите, доколкото ги има, са оставени да висят пред компютрите и по  дискотеките, без да им се осигури друга алтернатива.

            Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образувание е Държавата? Нека Ви напомня - Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно, здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морлани и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икномиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансовите институтции, техните собственици и управители, които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.

            Цената на тази криза трябва да бъде платена не от средно-статистическия гражданин, а от тези, които са използвали Държавата, сигурността, протекцията и закрилата, която това обществено образувание дава, за да просперират и да трупат печалби. Това е солидарността. Тежестта , отговорността и цената на тази криза трябва да бъдат платени от тези, които измислиха кухи финансови инструменти и спекулативни техники, които търгуваха с илюзии, страх и лъжи, а не да ги спасявате с цената на упадъка на обществото. Защото тези мерки, които искате да се въведат, водят до удължаване на агонията, до упадък и унищожение, до война.

            Ако България, която ни давате за пример все още съществува, то това е благодарение на емигрантите, които подпомагат своите близки, като им изплащат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в прехвалената Ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите, които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът Ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигририра средния Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон?

            Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създайте човеци, а не роби, потиснати и унижени. И тогава тези човеци, възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна, просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля Ви, не ми давайте за пример българите!/ българските политици, б. моя/




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Това "интервю"
25.10.2016 16:33
е абсолютен фейк. Камерън никога не е давал такова интервю нито пред ББС, нито, където и да е.

От този род материали можеш с лопата да ги ринеш. Пускат ги сайтове от рода на "Бъзиклийкс" и обикновено предизвикват овче умиление от страна на лумпениата.
цитирай
2. survakar007 - Не разбирам защо си направил бележката?
25.10.2016 16:37
"Затова, моля Ви, не ми давайте за пример българите!/ българските политици, б. моя/"

та точно поради бездействието на българският народ ни сполетяха всички беди, особено след 1989 г., преди при диктатурата на циганина Тодор Живков не беше възможно нищо да се промени, но след това българския народ показа пред света че е неспособен сам да изгради демократична държавна система.

От 71 години нас ни управляват глутници русофилски кучки, ДС мутрата Бойко Борисов е служебно подчиненет на ДС агент Георги Първанов, а той изпълнява задачи поставени му от Кремъл.

Българите това го виждат, в страната ни цари пълно беззаконие на всички нива, което дава възможност на татовата номенклатура да живее в охолство за сметка на целия народ, а за си поддържа стандарта постават сикаджийски мутри като Борисов да сключват нови външни заеми.

Въпросет е коя бивша ДС мутра, червена номенклатура или русофилска кучка като Радев ще поставят на власт за да сключат поредния многомилиарден заем. В България нищо не се промени, живота си продължава по старо му, а младите ни напускат... нема да е далече момента когато ще пресечем точката на невъзвращаемост и държавата ни ще бъде затрита като самостоятелна такава.

Единственото спасение е не в поредното безсмислено гласуване, което правиме вече цели 27 години и без никаква промяна на статуквото, а излизане на улицата и сурвакане на всеки свързан с бившето ДС политик или общественик, както и подобни наследсртвеници на татовата номенклатура, но...

ний не сме народ, а ученички,
със плесирани полички!

Сурвакар
цитирай
3. apostapostoloff - Веднъж намерих монета от 2 евро и
25.10.2016 19:24
реших да си взема кабапчета с нея. Оказа се, че никой не ще моите евра и аз не мога да си купя нищо с тях. Как така, та нали минималната заплата в България била 6 евро?... Що не ми взимат монетата тогава?

Докога ще чета такива идиотщини?! Българските заплати били x- евро! Никой в България не получава заплати в евро. Българите вече получават средно по 1000 лева на месец, а тези хиляда лева имат ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на 3000 британски лири. За такива заплати ингилизите не могат и да мечтаят.

Който не ми вярва да иде в Англия и да провери. И чак след това да драскоти гупости по блоговете!
цитирай
4. krumbelosvet - Това е диагноза.
25.10.2016 19:53
Никакъв провал на либералния капитализъм не може да изтрие от главите на ПОДСКАЧАЛИТЕ ПО МИТИНГИ чувството, че комунистите са виновни за всичко, сега и навеки. И тия подскачали нагласят всеки факт по това ГОСПОДСТВАЩО ЧУВСТВО. Моля автора да се осведоми за свойствата на ПСИХОТРОННОТО оръжие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736767
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031