Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2016 11:25 - НЕДОНОСЧЕТА СЪТВОРЯВАТ НЕДОНОСЧЕТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПОЛИТИЧЕСКОТО СВЛАЧИЩЕ Е ВЕЧЕ ФАКТ

Помните ли когато Живков изрече знаменитата фраза "Социализмът се оказа едно недоносче!"? По този начин без да се усети нарече и себе си недоносче.
Сега стана съвсем ясно, че и постсоциализмът е недоносче. Но на българинът 27 години не му стигнаха да види този реален факт.
Изродената политика след 9 септември 1944 г. стигна нови върхове. По онова време Народното събрание се събираше 2-3 пъти в годината, за да гласува ударно нови закони и поправки на старите. Без да ги чете внимателно и дори без да ги разбира. Т. нар. "знатни тъкачки" и "трактористи-ударници" вдигаха послушно ръчичка и гласуваха текстове на закони, които определено не разбираха.
Сега нищо не се е променило!
Преди няколко месеца по настояване на едни политически недоносчета се гласува нов изборен кодекс, пълен с безумия и миниран с противоречия. Сега, точно преди т. нар. "Президентски избори" мините избухнаха. Някой ще си помисли, че нещата ще бъдат решени правилно, защото вече са се провалили.
Напротив! Политическите лайненца в Парламента завоняха още повече и заложиха нови мини.
Какво имам предвид?
Законът трябва да бъде обществен договор на принципна основа, а не камшик. Разни малумници и шафрантии дуднат, че ако ги изберат/назначат/ за президенти, ще бъдат "Президент на всички българи". Това е не само откровена лъжа, но и показва оригиналната тъпота на тези, които казват това смешно словосъчетание. 
Защото фактите говрят обратното.
Ще ви дам два примера.
Фактът, че има задължително гласуване и санкция, при две неявявания на избори и невъзможността да се даде възможност на всички български граждани да го направят е пълен идиотизъм, но е факт. Изборният кодекс разделя нацията и облагодетелствува открито тези, които се смятат за силни на деня. От една страна те задължават да гласуваш, както беше по времето на "Недоносчето", а от друга те ограничават и не ти дават реална възможност да гласуваш. Защото определят горна граница от максимум 35 секции за държава. Практиката показва, че за един изборен ден в една секция могат да гласуват не повече от 1 000 избиратели. Отваряме учебника по аритметика от началното образование и правим едно обикновено събиране и изваждане.
Ето какъв е резултатът!
В Чикаго живеят около 300 000 българи. Законът позволява там да има максимум 35 секции. Това прави максимум 35 000 български граждани да могат да гласуват. Изваждаме от 300 000 живеещи 35 000 щастливци, които са успели да гласуват и се получава, че 265 000 българи са лишени от това право. И понеже участието е задължително, след следващите избори огромната част от живеещите българи ще бъдат приравнени с криминални престъпници и лишени от право на глас. След този идиотизъм, те няма да получат извинение, а ще ги принудят да пишат молба за амнистия. Това е пълен абсурд и тоталитаризъм отвсякъде. Истинският мотив е, обаче, че тези хора са видели нещо, което е твърде различно от реалностите в България и едва ли биха гласували за партийна кандидатура.
Втората идиотщина е още по-смешна. След като получиха ритник от глупавите текстове на изборния кодекс, едни мерзавци от мнозинството в парламента решиха, че един признат глас за мажоритарен избор ще се зачита като такъв ако е заградил квадратче №23, но на пропорционален избор-няма да се зачита.
Тук не става дума само за това, че всички тези идиотщини са противоконституционни. Те са и дълбоко антиевропейски. При това положение бих препоръчал на непартийните кандидатури да се съберат и да решат да се явят с единна кандидатура, която всички останали да подкрепят. На живеещите българи в чужбина препоръчвам да напишат по едно писмо по интернет до ЦИК, в което протестират против Изборния кодекс в сегашния му вид и да съдят България за лишаването си от право да гласуват на сегашните избори и да бъдат лишени от право изобщо да гласуват след втора невъзможност да реализират правата си. Това могат да направят и като петиция преди изборите, но в нея непременно да има текст, че след изборите ще дадат България на съд.
Как можеш да бръщолевиш, че ще бъдеш президент на всички българи, след като една огромна част са предварително обречени да не могат да гласуват, при това със заплахата, че ще бъдат лишени от такава възможност.
Идиотщината в Народното събрание е пълна. Не че в ЦИК я няма. И там е пълно с боклуци и недоносчета. Един "лидер" на ПФ-Валери Симеонов дрънкаше, че по времето на социализма "се е крил", за да не ходи на избори. Сега същият този политически хайванин задължава хората да гласуват, а в същото време не им дава възможност, защото живеят в Турция или друга държава. Този политически измекярин освен че лъже, освен че нарушава конституцията и европейските принципи, се опитва да изкара българските граждани за непълноценни и тъпи. 
Другият негов колега-кандидатът за президент Каракачанов, открито нарушава Конституцията и Наказателния кодекс, като нарича българските граждани от цигански произход криминални престъпници и лумпени. Твърдя, че престъпността у нас е много особена. Големите престъпници са недосегаеми, защото са облечени с власт или са част от задкулисието. Сепарацията на българските граждани по етнически и религиозен принцип е наказуема от НК много по-тежко от дребните криминални престъпления и ако имаше в главата си нещо, щеше да избягва тази тема. В същото време той говори за циганизация на държавата. Колко деца има Каракачанов? Колко деца има Симеонов? Нима нямат средства да издържат и образоват 5-6 дица с доходите си? Защо не го правят? Ако се пресъхнали или обратни да вземат и да осиновят деца от приютите! 
За Цецки, Руменчета и трайчовци да не говоря, защото ако имаше прокуратура в България, те нямаше да имат права да избират и да бъдат избирани.
С влязла в сила присъда нито един от тях нямаше да има тази възможност!
Тези избори трябва да бъдат отложени, докато се хармонизира законодателството и се даде възможнст на всчк българи да има реална възможност да реализират правото си на избор. Едва ли страните с истинска демокрация ще ги признаят.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11804054
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930