Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2016 12:01 - ВАЖНИ И НЕОБХОДИМИ ПОЗНАНИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2016 12:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кратко просто и ясно за изначална нищожност и обявяването й пред съд ( при нас задължение на съда да я обяви по ПЕС) и в ЕС разрешават споровете по интернет !
от: George Naydenoff (techren@abv.bg)   дата: 12.09.2016 20:20
до: kolev_bosia@abv.bg , albu@abv.bg , peterbra2002@yahoo.com , iliev@metropolm.com
   
Изначална нищожност - действие в ущърб на упълномощител: 
Ружа Братанова сподели публикация на Николай Хаджигенов.Вчера в 11:04 · Николай ХаджигеновВчера в 10:27 · От стената на Christian Takoff

На вниманието на завършилия нещо в Свищов финансов министър Вл. Горанов
и завършилите други неща другаде надлежни властници - яхнали 
ведомствата, бивши собственици на продадените на безценица имоти:

Член 40 от Закона за задълженията и договорите постановява, че ако 
представителят и третото лице се споразумеят във вреда на 
представлявания, договорът не произвежда действие за последния. 
За да няма неразбрали поради акъл, образование и "политическа воля": 
1) "представители" са охраненият областен управител на София, съответно оня, продал Дипломатическия клуб;
2) "третото лице" са подставените лица на #кой, купили двата имотеца за жълти стотинки;
3) "вредата за представлявания" е за всеки български гражданин, който е обран с тия две сделки;

4) искът за прогласяване на нищожността на сключените сделки се 
предявява пред Софийски градски съд. Ако някой вече се е намъкнал в 
имотите, може да се предяви направо като ревандикационен. 
И пак 
за да няма позоваване на собствена дебилност - не ми е важно, 
Прокуратурата за пореден път да се провали в наказателното преследване 
на охранени еничари на #кой. 
Важно ми е, имотите да се върнат, а ако ще се продават, това да стане като хората.

9.Енергийни пазари

Третият законодателен пакет за енергийния пазар на ЕС (приет през 2009 г.) беше приложен с цел да се подобри функционирането на вътрешния енергиен пазар и да се намери решение на структурните проблеми; той обхваща пет основни области, включително повишаването на прозрачността на пазарите на дребно, което ще бъде от полза за потребителите. Директива 2012/27/ЕС дава право на потребителите на енергия да управляват по-добре потреблението си посредством осигуряването на лесен и свободен достъп до данните за потреблението чрез индивидуални измервателни уреди. Директива 2010/30/ЕС има за цел да гарантира представянето на комплексна информация относно потреблението на енергия и ефективността на определени домакински уреди в ясна и разбираема форма, която позволява на потребителите да вземат информирани покупателни решения, така че да могат да изберат най-ефективните уреди. В рамките на вътрешния енергиен пазар на ЕС всички граждани на ЕС имат правото жилищата им да бъдат свързани с енергийните мрежи и да избират свободно всеки доставчик на газ или електроенергия, който предлага услуги в техния район.
10.Европейска мрежа от центрове за потребители (ECC-Network или „Еврогишета“)

ECC-Network предоставя на потребителите информация и съдействие по отношение на трансграничните транзакции. Тази мрежа също така работи с други европейски мрежи, по-точно с FIN-NET (финансова), SOLVIT (вътрешен пазар) и Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела.
в. Защита на правните интереси на потребителите
1.Процедури за алтернативно разрешаване на спорове и онлайн решаване на потребителски спорове

Процедурите за алтернативно разрешаване на спорове (АРС) са извънсъдебни механизми за уреждане на спорове, които помагат на потребителите и търговците да разрешават конфликти, най-често чрез трета страна, например посредник, арбитър или омбудсман. Препоръка 98/257/EО, Решение 20/2004/EО и резолюцията на Съвета 2000/C 155/01 от 25 май 2000 г. определят принципите, които трябва да се следват при процедурите за АРС, за да се гарантира на отделния потребител по-евтина и бърза възможност за правна защита. Директива 98/27/ЕО относно исковете за преустановяване на нарушения с цел защита на интересите на потребителите (във вида, в който е изменена) хармонизира съществуващото право на ЕС и националните законодателства и, за да защити колективните интереси на потребителите, въвежда „иск за преустановяване на нарушения“, който може да се предяви на ниво компетентни национални съдилища срещу нарушения от търговски оператори от други страни. Директива 2013/11/ЕС от 21 май 2013 г. за алтернативно решаване на потребителски спорове дава възможност на потребителите да се обръщат към качествени органи за алтернативно разрешаване на спорове за всички видове договорни спорове с търговци във връзка с онлайн или офлайн направена местна или трансгранична покупка.

Регламент (ЕС) № 524/2013 от 21 май 2013 г. относно онлайн решаване на потребителски спорове позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат онлайн спорове относно вътрешни и трансгранични покупки посредством обща за целия ЕС платформа за решаване на спорове, към която националните органи за АРС могат да се присъединяват, считано от февруари 2016 г.
2.Европейска съдебна мрежа по граждански и търговски дела и задължение за сътрудничество от страна на националните органи

Решение 2001/470/ЕО създаде Европейска съдебна мрежа с цел да улесни живота на гражданите, изправени пред трансгранични съдебни спорове, като подобри механизмите за съдебно сътрудничество между държавите членки по граждански и търговски дела и им предостави практическа информация за улесняване на достъпа им до правосъдие. Регламент (ЕО) 2006/2004 създаде мрежа от национални органи, отговарящи за ефективното прилагане на законодателството на ЕС в областта на защитата на потребителите, и ги задължи от 29 декември 2005 г. да сътрудничат, за да гарантират прилагането на законодателството на ЕС, и в случай на нарушения в рамките на ЕС да преустановят всякакви нарушения чрез съответните правни инструменти, като например исковете за преустановяване на нарушения.
Роля на Европейския парламент

Процедурата за съвместно вземане на решения и разширяването на областите на законодателството, които се приемат с гласуване с квалифицирано мнозинство от Съвета, дадоха на Парламента правомощието да участва активно в изготвянето и укрепването на законодателството на ЕС за защита на потребителите, като същевременно се търси баланс между интересите на пазара и на потребителите. Например на 23 юни 2011 г. Парламентът прие с голямо мнозинство (615 гласа „за“, 16 гласа „против“ и 21 гласа „въздържал се“) Директивата относно правата на потребителите, която засили правата на потребителите по отношение на договорите за продажба от разстояние и договорите, сключвани извън търговския обект, повиши прозрачността при ценообразуването, забрани предварително отбелязаните с отметка полета и изясни предоставянето на информация относно цифровото съдържание, с цел повишаване на доверието на европейските потребители. На 13 февруари 2013 г. по искане на Парламента Комисията представи пакета за безопасност на продуктите и надзор на пазара, който има за цел да подобри системите за надзор на пазара в държавите членки. Парламентът прие пакета на пленарното заседание на 15 април 2014 г. Той също така изигра ключова роля за разширяването на обхвата на Регламента относно онлайн решаването на спорове с цел предоставяне на европейците на лесно достъпни и евтини начини за разрешаване на правни спорове.

В допълнение към приемането на законодателство, Парламентът редовно разисква въпроси, свързани със защитата на потребителите, което води до незаконодателни резолюции като тази от 4 февруари 2014 г. относно прилагането на Директивата относно нелоялните търговски практики и тази от 23 октомври 2012 г. относно правата на пътниците за всички видове транспорт.

Mariusz Maciejewski / Carine Piaguet / Sarabjeet Hayer

05/2016иск за преустановяване на нарушения“, к.Европейска съдебна мрежа по граждански и търговски дела и Голяма работа е това ,написали са и приели много неща,всичко са си казали хората!Благодаря!
http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/bg/displayFtu.html?ftuId=FTU_5.5.2.htmlМерки за за



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739956
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031