Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2016 11:42 - КАКВО ОЗНАЧАВА ЧСИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЕДНА СТРАННА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ

Преди два дни се срещнах с един инженер от Дупница. Той ми даде няколко документа и едно писмо до ЧСИ Милена Джоргова от г. Дупница.

Ето текста на писмото:

                                                          М   0   Л   Б   А 
от Петър Димитров Чавдаров........

Уважаема г-жо частен съдебен изпълнител,
Моля да бъде издадено копие на изп. дело №..... с взискател "Банка ДСК" ЕАД          и длъжник Петър Чавдаров съгласно Тарифата за таксите  и разноските  към Закона за ЧСИ по т. 8, както и съгласно наредба №4/06.02.2006 г. за водене на служебен архив на ЧСИ, от който да е видна номерацията на страниците на копираното дело.

Приложение: Вносна бележка за платена такса по т. 8    съгл. тарифата на ЧСИ.

Забележете, че писмото има качество на МОЛБА и ищецът иска КОПИЕ, а не оригинал или препис!

А ето и отговора:

Частен съдебен изпълнител                                               До Петър Димитров Чавдаров
МИЛЕНА ДЖОРГОВА  рег. №744                                                          Управетел на ......

                                                       С   Ъ   О   Б   Щ   Е   Н   И   Е

Във връзка с подадена от вас молба ......   по изп. дело...... по описа на ЧСИ Милена Джоргова, рег. № 744, ви уведомявам, че съгласно чл. 4, ал. 1 от Наредба № 4/06.02.2006 г. за служебния архив на ЧСИ, изнасянето на дела и документи от служебния архив извън кантората на ЧСИ става само във вид на копие и въз основа на писмен акт на съдия или прокурор. Съгласно чл. 19 от Наредбата, страните и техните представители могат да се запознаят с делата в канцеларията на ЧСИ и ПО ПИСМЕНА МОЛБА ИМ СЕ ИЗДАВАТ УДОСТОВЕРЕНИЯ, КОПИЯ И ИЗВЛЕЧЕНИЯ /КУРСИВЪТ Е МОЙ/ от приложените по делото конкретно посочени книжа, като дължимата такса, съгласно т. 7 от Тарифата за таксите и разноските към ЗЧСИ е 2 лв.    за страница и по 1 лв. за всяка следваща без  ДДС.
Следват подписи на Джоргова и на връчителя.
Какво е странното и идиотското в този отговор?
В един толкова кратък текст не можете да си представите колко глупости, лъжи и идиотщини е написала Джоргова.
1. На молбата на Чавдаров тя отговаря със "съобщение". Човек може да си побисли, че Джоргова предствалява ЦК на БКП и пуска комюникета и съобщения, а не отговор на молба.
2. Джоргова цитира Наредба №4, което е идиотско, защото Чавдаров не иска изнасянето на архива от оригинали, а иска само копие. За копие Наредбата не играе и е тенденциозно цитирането и. При това става дума за страна по делото и тя по един селски тарикатски начин иска да го лиши от копие от тези документи, за да прикрие собствените си нарушения и престъпления.
3. Веднага след тази простащина тя признава, че съгласно чл. 19 от Наредбата тъжителите и упълномощените им представители могат ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С ДЕЛАТА В КАНЦЕЛАРИЯТА НА ЧСИ И ПО ПИСМЕНА МОЛБА ДА ИМ СЕ ИЗДАВАТ УДОСТОВЕРЕНИЯ, КОПИЯ, ПРЕПИСИ И ИЗВЛЕЧЕНИЯ!!!  Веднага, обаче, след това изречение отново е обхваната от селски тарикатлък и цитира Тарифата само в частта и за ПРЕПИСИ, а не за КОПИЯ. Това е елементарен начин за измама, като Джоргова цитира т. 7 от Тарифата, която се отнася само за преписи. Тя трябва да цитира т. 8, която се отнася за копия и там цената е определена общо на 10 лв. Това означава, че е осъществен опит за измама. След първоначлният отказ да издаде копие на делото, като цитира Наредбата в част, която не се отнася до страните по делото, тя допълва деянията си и с опит за измама.
В нито една нормална държава Джоргова нямаше да продължи да бъде ЧСИ, а щеше да стане ЧСП/Човек със съдебна присъда/. Но у нас може всичко, освен да се изпълни закона.
Не си мислете, че останалите ЧСИ са различни от Джоргова. Системата в ЧСИ, както и във всички останали институции-държавни и частни е такава, че ако си честен и коректен, място за теб в институцията -няма! Ще ви дам само един пример: Иво Кръстев от Изп. агенция "Автомобилна администрация" беше уволняван 4 /ЧЕТИРИ/ пъти с мотив, че изнасял информация за престъпления и нарушения в администрацията. В същото време ако знаеш за извършено или подготвяно престъпление, автоматично се превръщаш в съучастник или укривател на престъпление и подлежиш на следствие и съд.
Такава е нашата територийка.  Дали си шапка или без шапка винаги ще го отнесеш!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11719828
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031