Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2016 16:07 - Превод на публикация на турчин от Истамбул. Автор: hadzapi
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4323 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 20.07.2016 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Видях всичко случващо се, и като турчин, не мога да си представя, кое е по-страшно”, дали това, че може би "запалването на Райхстага" от начало до край е планирано от Ердоган, или това е най-тъпият опит за преврат в историята. Но на практика съм уверен, че това беше правителствена провокация, понеже, преди превратите в нашата страна ставаха, като по часовник. Цялата армейска върхушка преживяла толкова переврати, знае, че от стрелби по улиците няма никаква полза.


В Турция превратите се извършваха толкова гладко, че никой нищо не забелязваше, докато армията не оповестеше, че превратът е извършен успешно. До този момент всичките членове на правителството вече са били благополучно арестувани, а улиците – блокирани от армията, за да се избегнат безредици. И всичко минаваше тихо и гладко, без никакви спънки. А тук виждаме някаква тъпотия.  Опит за държавен преврат, а те даже средствата за масова информация не блокираха?...  Извинете, но аз просто не мога да повярвам, че в страната, в която се правеха по два успешни държавни преврата годишно, армията ще планира такъв позор.

А това даже не може и да се нарече преврат, когато те и правителството не арестуваха! Те позволиха на Ердоган да извика хората на улиците (в нормална страна правителството би наредило на хората да си стоят по домовете, а не да излизат с голи ръце, да воюват против танкове и самолети, за да задържат властта на управника си...

Всичко станало е в полза само на Ердоган. Ако щете вярвайте, но той вече има невероятна власт, и радикалната ислямизация на Турция сега ще тръгне, като по масло. Правителството призова вярващите да се борят против въстаниците. За смях на кокошките, хората направо си вярваха, че воюват с кръстоносците! В джамиите нагнетиха истерия и призоваха хората да се борят за Ердоган. А къде се е видяло невъоръжени хора да спрат танк? На живо не съм видял, но в интернет кадри пълно. А жертвите са малко... подозрително малко. Представете си тълпа от хиляди хора нападащи танкове с лостове и камнъни. А само един изтрел в тълпата и хиляди биха загинали. Стреляха от вертолети, наистина, но наземните войски бяха спрени от тълпата. Не ми се мисли даже, какво щеше да стане, ако танковете бяха открили огън.

Мнозинството войници са младежи на 20-24 години, и много от тях казват, че са им казали, че отиват "на учение",  и те не знаели какво да правят, като разбрали, че  вземат участие в преврат. "Извинете ни моля, но на нас ни заповядаха да завземем телестудиото".  Те не знаеха какво и как да правят, и питаха дикторите, как да изключат оборудването. И всичко това ставаше директно в ефир, и аз слушах всичко това. Превземат студито на СиЕнЕн, и при това даже не знаят как да дизключат предаването?!!

И даже след като помолиха журналистите да прекратят телевизионното излъчване, предаването си продължи цяла нощ.

И колко тъжно е, че редовите войници, които само са изпълнявали заповед и не стреляха в тълпата, бяха пребити от същата тълпа, до смърт. И „дявол да го вземе”, на един от войниците отрязаха главата, според най-добрите традиции на ИДИЛ. У
мът ми не го побира, че има хора, които да линчуват войници.
Това е отрезвяващо напомняне, колко силна и жестока е насъсканата тълпа, обединена с идея.
В Турция армията се счита за най-порядъчната организация, - гръбнакът на цялата страна, и когато някого призоват в армията, е празник за него и за цялото му семейство, и за всичките му приятели.

Службата в армията винаги се е считала за най-достойният избор в живота. За турците, армията е свята, а в западния свят такова отношение няма аналог. А сега хората биещи се с армията са представени за герои. Репутацията на армията падна дотолкова, че аз съм уверен, че Турция със всеки ден, във все по-голяма степен, става тоталитарна полицейска държава.
Армията я подлагат на репресии, мнозина ще отидат в затвора, а некои ще ги осъдят на смърт, макар сега това да е забранено. А полицията, напротив, безмерно се усилва, понеже те са "защитници на свободата и демокрацията".
Момчета, аз даже не зная как да се изразя, но армията е дотолкова неотделима част от Турция, че никога даже не съм си представял, че ще стигнем до това положение...

Андрей Зарембо

16 юли в 23:43


https://www.facebook.com/groups/syria.russia/permalink/1217822118268575/


Превод от руски, Григор Симов




Гласувай:
8



1. didanov - в чуждите медии
21.07.2016 10:33
излезе информация, че заедно с това се планира затварянето на 627 частни училища, масово уволнение на учители, забрана за напускане на страната на всички академици, привикване на всички турски учени в чужбина...на сградата на културата в Истанбул се вее огромен плакат, който призовава народа да се обеси "кучето на Сатаната" Гюлен и неговите привърженици... а това е само началото. поздрави
цитирай
2. grigorsimov - Злото идва главно със задължителното "светско" образование и с натрапваната "култура"
21.07.2016 11:04
И частните училища не са изключение, а са разновидност на цялата тази световна интернационална /свърх-монополна, юдейска антихтистиянска и антинародностна/ зомбираща и затъпяваща анти-култира.
Така че, ислямистките бунтове /срещу окупациите, войните, демо(но)крацията, алкохолизма и разврата/ никак не са неоснователни и безсмислени, макар че са изкуствено предизвиквани, дирижирани, и насочвани в абсурдни посоки , - така, че крайните резултати да са във вреда, и за мюсулманите, и за всички нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315032
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031