Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2016 13:51 - ВЪРЖИ ПОПА, ДА ТИ Е МИРНО СЕЛОТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1715 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БПЦ/БЪЛГАРСКА ПОКОЙНА ЦЪРКВА/ В ДЕЙСТВИЕ

От известно време БПЦ потръпва с вкочанените си крайници и се опитва да се прави на жива, ядосана и действаща. Не че и се удава, но все пак е смешно.

Днес по една телевизия се появи едно попче, което извади дървената чекия и се закани на българските йоги. Попчето явно не познава историята на БПЦ, не знае българската история, не познава настоящата действителност и явно попадията не му е пускала отдавна.

Някой може да приеме това за богохулство, но у нас това е невъзможно, защото самата БПЦ кълне единственият работещ свещеник-отец Иван, който проявява истинска християнска добродетел и се грижи за унижените и оскърбените, дава им шанс да живеят човешки и да се ресоциализират.

Днес  това сливенско попче зае позата на оскърбена невинност и започна да ни учи на морал и ценности. Като най-голям враг на православието той назова…йога.

Представяте ли си! Няма войствен и убийствен атеизъм през годините на тоталитарния комунистически режим! Няма строителство на джамии! Няма избиването и тормоза над православния и католическия клир! Няма събаряне на църкви, съсипването им и използването им за складове и тоалетни!

За БПЦ и сливенското попче всичко  това не е съществувало и не съществува. Нито един йерей не анатемоса комунизма за унищожаването на религията в България с огън и меч.

А виж! Йога съществува! Хиляди българки и българи практикуват йога, без дори да се замислят за това дали е здравословен комплекс от упражнения или нездравословно тръгване в посока на индузма, който явно за попчетата е най-страшното нещо. Ами той и футболът не е източно православно явление. Той е изобретение на протестанско-католическата западна църква. Затова ще трябва да се води борба и с него! Ами какво ще правим с владиката на старозагорската епархия Галктион тогава? Той не пропуска нито един футболен мач и дори пътува извън страната, за да наблюдава тази протестантско-котолическа гавра с източното православие! Кажи, попче от Сливен! Какво ще правим с него? Ами с джаза и поп-музиката? Те водят началото си от „гнусната езическа африканска култура”? Ето още един ужасен враг на източното православие! А какво ще правим с шахмата? БПЦ трябва да отнеме световните титли на Веско Топалов и Антоанета Стефанова, защото шахмътът е индийско изобретение и е част от индийската култура и религия.

Виж, друго си е руското „православие”. Казано е в Декалога „Не убивай!” И руснакът не убива? Боже Господи! Той унищожава цели народи! Или поне се опитва да направи това. Оправданието е, че в Декалога няма заповед „Не унищожавай!”. Писано е „Не кради!” И руснакът не се промъква в тъмното да краде. Той просто си взима чуждото имущество пред очите на собственика. Но това не е кражба, а плячкосване. А в Декалога не пише „Не плячкосвай!”. Казано е „Не пожелавай жената на ближния!” но руските войници в Берлин са изнасилвали немските жени и момичета без да са били близки с бащите и съпрузите им. Така руският прочит на Десетте Божи заповеди е много по източно православен, защото те и в действителност живеят доста по на изток от нас.

Всеизвестно е, че християнската религия у нас е въведена от цар Борис/Михаил/ с огън и меч и то по политически причини. Тогава защо да се учудваме, че попчето от Сливен и неговите колеги от клира продължават да го използват, за да правят политика? Още по интересно е, че патриархът и подчинените му ходят на църква именувана на човек, който е умрял като мюсюлманин. Става дума за Александър Невски, който е приел мюсюлманската вяра през последните си години. Тук отново възниква естественият въпрос за заповедта „Не лъжи!” от страна на Руската православна църква. Но в Декалога няма заповед „Не забравяй!”, а руската православна църква е забравила за мюсюлманството на Александър Невски.

Ех, попче, попче! Защо сам се хващаш на собствената си въдица?

Затова има една българска/йогийска/ поговорка:

Вържи попа, да ти е мирно селото!




Гласувай:
4



1. bosia - Бре, бре бре!
12.02.2016 14:16
Данаиле,Ти да не си онзи пророк Данаил, дето е учил православие при Волен Сидеров?
Когато БПЦ си чопли носа и не и пука от трагедията на паството как обясняваш това?
И как реши, че щом критикувам ченгетата и търговците от Синода и клира, значи не съм православен?
Много поздрави на твоя учител Сидеров! Може да не е капацитет в теологията, но пие като клисурския поп!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11790837
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930