Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 14:32 - ВТОРО ПИСМО ДО МЕН ОТ СМОЛЯН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1604 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

До                    Председателя на

                                                         Европейската Комисия

                                                         г-н Жозе Мануел Барозу

 

 Чрез Председателя на Българската лига за правата на човека

                       г-н  Николай Колев - Босия                         

 

                               Копие:                Главен Прокурор

                                                                                          

                                              Министър на Вътрешните Работи

 

                               Комисия по корупция в НС на Р. България

 

                                 Ж   А   Л   Б   А

 

                                            От

 

         Георги Атанасов Данчев      ЕГН – 5107236027

         Нетка Иванова Данчева        ЕГН – 5604226050

         Мария Георгиева Данчева    ЕГН – 7603036090

                  всичките от гр. Смолян ул.”Персенк” № 34

         Стоян Иванов Иванов  ЕГН - 5801204780 от гр. Смолян   

                                      Ул. Чинара № 1                                         

             Мария Тодорова Четрокова ЕГН – 6412066078

              от гр. Смолян ул. Снежанка № 46 ет.2                                                                                                                            

             Иван Стоянов Иванов ЕГН–9306186121

              от гр. Смолян ул. Снежанка № 46 ет.2                                                                                                                                    

           Александър Кръстев Савов    ЕГН 4611102467

            от гр. Смолян Ул. “Кокиче” № 1 ет.2 ап.3       

         Васил   Георгиев Гаров   от гр. Смолян  ул. Петър     

         Берон № 2 вх.Б 

 

 

 

 

 

 

                      Уважаеми господин Барозу,

 

                 Към Вас се обръщат група граждани от гр. Смолян. Всички ние сме писали редица писма до компетентните институции в България свързани със сигнали които уличават Директора на ОДП – Смолян Никола Михайлов, в злоупотреби с власт и служебно положение, както и в нарушение на законите и Конституцията на Р.България. Всеки от нас по един или друг начин е пряко засегнат или пострадал от водената от Михайлов политика  на разчистване на лични сметки и лично облагодетелствуване за сметка на безконтролната власт,  осигурена му от служба “ИНСПЕТОРАТ” при МВР и най-вече от поделенията на Военна Прокуратура в Пловдив, Стара Загора, Хасково и София. Основно сме сезирали Главния Прокурор и Министъра на вътрешните работи. Независимо, че в определени случай погазването на закона е “очевадно”,  до този момент този висш държавен служител е недосегаем за съществуващия правов ред в държавата ни. Точно обратното. За това, че сме си позволили да упражним конституционното си право да се жалваме, срещу някой от нас, са образувани наказателни граждански производства и в момента са заведени  наказателни и граждански дела, като са ни предявени финансови искове в големи размери, под претекста, че сме наклеветили и уронили престижа на полицейски служители  в Смолян. Вече нямаме вяра в институциите,  които са призвани от Конституцията да гарантират ред, законност справедливост в държавата. По долу си позволяваме да Ви запознаем с някой прокурорски постановления, в които е очевиден стремежа на военна прокуратура да замаже или прикрие тежки нарушения на закона от Никола Михайлов и негови подчинени служители от най-близкото му обкръжение.

1.         Постановление № 773/2007 год. на Военно-окръжна Прокуратура гр. Пловдив.

 Тук става въпрос за това, че Никола Михайлов разпорежда на Началник КАТ-Смолян, да върне книжката за управление на МПС на пътен рецидивист с изгубени права. В края на постановлението военен прокурор полковник Бъчваров пише:

Вярно е че на заявлението за възстановяване на контролни точки е била поставена резолюция “ДА” на лицевата част, а на гърба е бил изписан ръкописно текста – ПО РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ГЕН.МИХАЙЛОВ – ДИРЕКТОР НА РДВР. ОПЕРАТИВЕН ИНТЕРЕС от началник КАТ – Смолян-Стоил Иванов, но това само по себе си не е достатъчно за да се докаже незаконосъобразното разпореждане на комисар Михайлов.

Единствено в обясненията си Цветан Николов Кулински е заявил, че при извършваната служебна проверка по случая Комисар Михайлов е потвърдил неправомерното разпореждане, но това не се подкрепя от снетите писмени обяснения в хода на същата проверка от комисар Михайлов.

Анализа и заключенията обаче, които прави полковник Бъчваров са не пълни и не отговарят на истината.

       На 19.05.2008 год. около 15 часа в кабинета си пред журналисти комисар Михайлов казва:

“…И аз бях достатъчно откровен пред комисията да го споделя, че Стоил ми се обажда по телефона и аз му казвам. Стоиле нали е възстановил точките, върни му книжката, без да знам, че той е на минус точки. …Направил съм го от човешки съображения. Познавам го. Лазарчо идва един ден при мен и ми казва. Отивам да работя във Виноградец, можеш ли да ми дадеш 300 лв. Извадил съм от джоба 300 лв., дал съм му ги  и твърдя, че до ден днешен той не ги е възстановил тези пари. …На този човек съм върнал книжката. Момчето е приказка. Аз мисля, че трябва да се срещнете с него, да разберете за какъв човек става въпрос. Лазар от всякъде е точен в отношенията.”

Тази пресконференция е отразена както на аудио така и на видео запис и полковник Бъчваров знае много добре за това, че там Михайлов признава за извършеното от него престъпление, като му предписва комичен и дилетантски характер.

           Буди недоумение сред нас, как висш служител в системата на МВР, генерал, директор на ОДП си позволява едно да говори и пише пред проверяващите от служба “ИНСПЕКТОРАТ”, друго пред прокурори от военна прокуратура, а съвсем различно пред медиите в Смолян. И ние се питаме кое  дава основание на прокурор Караджов да заключи, че няма достатъчно доказателства за незаконосъобразното разпореждане на комисар Михайлов. Явно основанията му са липсата на контрол и недосегаемост на военните прокурори, както и усещането му, че срещу себе си има хора от “ТРЕТА РЪКА” и каквото и да напише, те нищо не могат да променят.

2.         Постановление № 984/2008 на Военно-Окръжна Прокуратура гр. Пловдив.

 Тук става въпрос за сигнал за измама в особено големи размери / 1000000.00 лв./. Семейство Данчеви твърдят, че са измамени от комисар Михайлов, който ги е накарал да му продадат наследствен имот, а там той щял да прави къща с офис на жена му. В замяна на това Михайлов ще назначи дъщеря им на работа. След извършената покупко-продажба вместо къща за Михайлов, там приятел на Михайлов построява два жилищни блока с 44 апартамента, а дъщерята на Данчеви, след две години работа е освободена от системата на МВР.

Констатациите във въпросното постановление, които е направил отново полковник Караджов са, че изнесеното в жалбата на сем. Данчеви не отговаря на истината. Призивите на сем. Данчеви да бъде направена очна ставка със сем. Михайлови и използване на детектора на лъжата за установяване на истината са оставени без уважение.  Георги Данчев е доведен до състояние да обявява публично на пресконференция, че ще се запали пред Българския Парламент в знак на протест срещу институциите, които опорочават истината.

3.         Постановление № 712/2008 год. на Военно-Окръжна Прокуратура гр. Пловдив

 Това постановление е свързано с  арест на непълнолетния Иван Стоянов Иванов от гр. Смолян. В момента на задържането му в полунощ на 01.04.2008 год. Иван е на 14 години и девет месеца и до този момент не е консумирал престъпления. Обвинен е в насилствени и блудствени действия над малолетна.  Разпитван с часове, без адвокат и без родители. Престоява в ареста на Районно управление в Смолян без храна в продължение на 16 часа. Първоначалните му показания са унищожени и е принуден да напише и подпише показания, диктувани му от двама служители на МВР, единия от които е роднина на Михайлов.

Вместо да започне разследване за незаконно задържане на дете в малките часове на денонощието и изтръгване на показания без родители и без адвокат с методи от времето на Сталин и Хитлер, прокурорът Пинчев пише постановлението с една единствена цел – да бъде даден урок на баща му,  жалбоподателя Стоян Иванов и срещу него да бъде образувано наказателно производство за клеветене на полицейски служители. Това е факт и срещу Стоян Иванов е образувано наказателно дело с иск в размер на 10000.00 лв. По интересното в конкретния случай е че Стоян Иванов не е сезирал военна прокуратура, което се доказва с факта, че извикан да даде обяснения е отказал да даде такива, а в молбата си до Окръжния Прокурор на Смолян е помолил следствените действия да се ръководят и наблюдават от прокурор, защото няма доверие на Директора Михайлов и Главния Дознател Братанов. На практика конституционните права на гражданина Иванов да се жалва и моли са “смачкани” и то с активното съдействие на военни прокурори.

4.         Постановления № 1121/2008 год. на ВОП – Пловдив и № 1068/2008 год. на ВАП – София.

В тези постановления става въпрос за сигнал уличаващ Директора Михайлов в разпространяване на следствена тайна на пресконференция пред журналисти.  На въпросната пресконференц Михайлов говори от името на следствието, дава оценки, дава тълкувания, квалифицира деяния свързани отново с непълнолетния ученик Иван Стоянов Иванов.  Там той казва:

“А аз ще кажа, че това е лъжа. Ние за това приемаме, че това е блудство, макар че ще остана с особено мнение по този случай, защото това обаче трябва по никакъв начин да не го цитирате. Не бива да разгласяваме информация от делото. Запознах се с този факт, защото за мен беше важно дали има дефлорация или не. Човекът твърди, че си е служил с пръсти. Същото нещо казват и двамата души лекари. Аз не смятам, че е така. За това ние сме квалифицирали това деяние като блудство. Ако, ако, ако трябва да бъдем обективни, аз бих го изтълкувал, като някакъв друг опит”.

Дали казаното от Михайлов е следствена тайна или не, става ясно от това, че дознател Караасенов на два пъти отказва да  предостави каквито и да е материали, единия път на 01.04.2008 год., веднага след случая а другия път в момента на повдигане на обвинението на Иван Иванов, в присъствието на адвоката  Емануил Йорданов с мотива, че материалите все още са следствена тайна, което е и протоколирано, като в протокола излишно е упоменато, че  се отказва достъп до материалите, които Комисар Михайлов публично разгласява пред журналисти.

Според военните прокурори Пинчев и Начев напълно в реда на нещата е един директор на областна дирекция на МВР да се изправи пред журналисти и да маскари едно дете, само за това, че по стечение на обстоятелствата той е син на неговия опонент Стоян Иванов.

5.         Постановление № 1248/2008 на ВАП гр. София и Постановление № 984 на ВОП  гр. Пловдив

С тези постановления Военна Прокуратура прави отказ да образува до съдебно производство срещу служителите на ОДП – Смолян, Иван Стойков Иванов и Стою Иванов Братанов за престъпление по чл. 145а или чл.357 НК.

             Мотивите за отказа са:

-        прокуратурата не била длъжна да се съобразява с изнесеното в доклада на Председателя на ДАНС от 22.02.2008 год. до Главния Прокурор

-        Иванов и Братанов са разгласили класифицирана информация в качеството им като подсъдими, за да упражнят конституционното си право на защита и да докажат невинността си

-        Прокуратурата приема, че от обективна страна има разгласяване на класифицирана  информация,  но съставът на престъплението не бил осъществен от субективна страна-разгласяването не било умишлено и не било по тяхна вина, а по вина на См.РС, който отказал да изпълни искането на защитата им да проведе съдебно заседание от 09.02.2004 год. при закрити врати.

     Изложените и в двете постановления на прокуратурата доводи са неправилни, необосновани и незаконосъобразни.

-        изложеното в доклада на Председателя на ДАНС от 22.02.2008 год. до Главния Прокурор и приложените към него материали са достатъчно основание за образуване на наказателно производство.

-        никъде нито в Конституцията на България, нито в някой друг български или европейски закон е посочено, че подсъдимия за да упражни правото си на защита и за да докаже невинността си, може безнаказано да извърши престъпление. Противното би означавало, че има право и да убива.

-        в протоколите на СмРС и СмОС от с.з. на 09.02.2004 год. и 07.06.2004 год., няма отказ на съда на искане те да бъдат проведени при закрити врати, защото такива искания на тези с.з. не са правени.

           И следва нещо парадоксално. Вместо военна прокуратура да образува наказателни производства срещу погазилите закона Иванов и Братанов, двамата водени от чувство на недосегаемост и подкрепяни от Михайлов и постановленията на прокурорите, завеждат граждански дела с големи финансови искове срещу подалия сигнала до ДАНС Александър Савов.

6.         Постановление № 1402/2008 год. на ВОП гр. Пловдив

На 19.05.2008 год. на пресконференция пред журналисти и  снимачен оператор Директора на ОДП – Смолян, Комисар Никола Михайлов разгласи публично информация по повод на използуване на специални разузнавателни средства от МВР Смолян, както и оповести лица срещу които са водени оперативни разработки и са били обекти от които е събирана информация с помощта на СРС.  

Според прокурор полковник Станимир Стоянов изнесените в сигнала данни не са се потвърдили, а действията на комисар Михайлов са били правилни и законосъобразни. Пак според същия прокурор Михайлов не е коментирал имена на лица, псевдоними, способи за провеждане на СРС-та и получени резултати.  В същото време анализирайки обясненията на Шукеров, Беров, Горова заключава, че те не са се чувствали засегнати от действията на Комисар Михайлов.

Тук никой не спори дали са засегнати гореизброените лица или не. Ние твърдим, а е и доказано по безспорен начин, че Михайлов публично пред журналисти е разпространил класифицирана информация, което представлява грубо нарушение на закона но според Военна Прокуратура нарушение и престъпление няма.

7.         Постановление № 330/2007 год. на ВОП – гр. Пловдив

          На 24.12.2006 год. около обяд на пътя  Асеновград - Пловдив в района на КЦМ Пловдив е извършено пътно транспортно произшествие. Един от участниците в него е Никола Лазаров Михайлов – понастоящем Директор на ОДП - Смолян. В този почивен ден, Директора на ОДП – Смолян, пътува със служебния автомобил, заедно със съпругата си и тъща си в посока Асеновград – София.  В резултат на катастрофата са нанесени значителни щети на служебния автомобил - собственост на ОДП - Смолян. В момента на катастрофата автомобила е бил със софийски регистрационен номер С 6674. Месеци преди това обаче, същият автомобил е бил регистриран в КАТ Смолян и е трябвало да бъде оборудван с нов смолянски регистрационен номер СМ 0689 СМ. Веднага след катастрофата, Михайлов разпорежда на  Началника  на КАТ – Смолян, да бъдат извадени от архива, бракуваните месеци преди това документи и на 27.12.2006 год.  шофьора му , ги занася в КАТ – Асеновград за оформяне на протокола от автопроизшествието. Този официален документ с невярно съдържание,  е послужил за предявяване на материални искове към застрахователната компания, в която е застрахован автомобила.

                     Другият участник в катастрофата е Халил Гюрджан Халил от гр. Асеновград. В следствие на удара, колата му Опел Вектра РВ 8009 ХН е смачкана до неузнаваемост, а самия той е с фрактура на долен ляв крак и  с диагноза комоцио церебри.  Два месеца след катастрофата той не е потърсен от органите на КАТ за съставяне на задължителен протокол за ПТП, и от органите на следствието за извършване на оперативно-следствени действия, задължителни в случаи на нанесени телесни повреди, каквито са налице в конкретния случай.                   

 Налице е случай на прилагане на двоен стандарт на закона:

 Един спрямо Директора на РДВР – Смолян – Никола Михайлов, който управлява служебен автомобил с бракувани номера,    а след катастрофата подбужда органите на КАТ – Асеновград и самия той участвува в съставяне на документи с невярно съдържание.

 Друг спрямо Халил Халил, чийто документи са отнети от компетентните органи, без извършване на задължителните следствени действия, предвидени от закона в такива случаи.

Според военен прокурор полковник Бъчваров не са налице и няма данни за извършено престъпление, но ние питаме:

 

                                Не е ли престъпление: 

 

1.            Да управляваш месеци наред служебен автомобил с невалидни номера, а след установяване на този факт, да прехвърляш вината на подчинените си.

2.            Да се разпоредиш да бъдат извадени от архив бракувани месеци преди това документи и да ги представиш на органите на Пътна полиция – Асеновград, за оформяне на протокол за пътно произшествие

3.            Да подбудиш органите на КАТ- Асеновград към съставяне на официален документ с невярно съдържание, който пък след това вероятно е представен пред застрахователя за изплащане на парично обезщетение в големи размери

 

                   Уважаеми господин Барозу,

 

        От написаното по-горе става пределно ясно, че каквото и да направи Никола Михайлов и най-близкото му обкръжение в ОДП – Смолян ще останат недосегаеми от съществуващият правов ред в страната ни, а МВР в гр. Смолян ще продължава да се превръща в зловеща институция от най-тъмните ни времена. Очевидно при доказване на истината, публичното демонстрирано приятелство между Никола Михайлов и бившия министър, а понастоящем Конституционен съдия Георги Петканов ще продължава да е фактор, който има по-голяма сила от Конституцията и законите в държавата ни.

          Господин Барозу, молим да ни посочите Европейска институция към която да се обърнем, за да защитим гражданските и човешките си права, погазени от институциите в България.

 

      Георги Данчев……….             Стоян Иванов…………..

      Мария Данчева………             Иван Иванов……………

      Недка Данчева                          Мария Четрокова………

      Александър Савов……..          Васил Гаров……………

        

    гр. Смолян

    ……………..2008 год.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11795571
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930